Kürtaj yasası

Hastahanelerde 10 haftayı geçtiğinde yapılmıyor ama özel muayene ve kliniklerde yapanlar var.Böyle bir yerfr benşm bir arkadaşım yaptırmıştı birkaç sene önce.
Anne veya bebeğin sağlığını tehdit eden durumlarda kaç hafta olduğuna bakılmaksızın yapılıyor.

Arkadaslar cok sagolun zahmet edıp derdıme yorum yazdgınız ıcın ama gercekten sorularınızı cevaplyacak halde deılım. Rıcam net bılgısı veya tecrubesı olan kısıler cevap yazArsa cok sevınırım. Var mı hc 10 haftayı gectıkten sonra kurtaj olan kısıler yada bıldıklerınz duyduklarınz?

Soruları cevaplayamamanızın nedeni aslında evli olmadığınız, bu bebeğin babasının da istememesinden kaynaklanıyor olabilir mi?
Bu zamana kadar nerdeydi aklınız da 11 haftalık olmuşken bu kadar ivedilikle doktor arıyorsunuz?

elbette yapan yerler var.
ben de duyuyorum tabi ki.
ama arkadaş yazarken yanlış anlamaya müsait bir şekilde yazmış.
okuyanlar yanlış anlıyor.
sallama filan derken de neyi kastettiğini anlamadım ki.
zaten herkes eşini dinleme kürtaj olma hakkını savun demiyor mu?
neyi sallamayacak ki.

Ya canım sallama dediği de mesela ara ara böyle adamdan niye çocuk yaptın,yapmasaydın etmeseydin diyenler var.
Arkadaşın demek istediği bana göre madem bu çocuğu istediğin halde böyle bir şeye maruz kalıp zorunda hissediyor o zaman evliliğine şuna buna laf atmayalım.
Olan olmuş artık gözüyle bakıyor.

Belki konu sahibi eşiyle birlikte gittiğinde aldıramazsa adamın zamanla da olsa kabul edeceğini düşünüyor bilemiyoruz tam olarak. Ya da niçin eşine karşı gelemiyor bilmiyoruz.
Yaşamını bilmeden burada yapmasaydın,niye evlendin kaç kişi çocuk istiyor biliyor musun sözlerine maruz bırakmak yersiz,bu tür şeylere aldırma denilmiş. En azından böyle anlıyorum okuduğumda

Soruları cevaplayamamanızın nedeni aslında evli olmadığınız, bu bebeğin babasının da istememesinden kaynaklanıyor olabilir mi?
Bu zamana kadar nerdeydi aklınız da 11 haftalık olmuşken bu kadar ivedilikle doktor arıyorsunuz?
Eski konusundan biliyorum kişiyi "zayıf diye eşi boşanmak istiyordu" doğruluğunu Allah bilir

İyi de aslında kendisi çocuğu aldırmak için,ya da evli olmadığı adamla doktora gidip doktorun alamayız sözünden sonra evlenme planı varsa da burada isim soyisim verilerek doktor önerilmedi ki.

Tek tek süre geçince hanginiz kürtaj yapıyor diye dolaşmaya kalsa çocuk bir hafta daha büyüyecek. Bilemiyorum

Kilo için Eşinizin sizden bosanmak istemesi kusura bakmayın ama çoook saçma :deli:
Belki evliliginiz yeni çocuk sorumluluğunu beklemedik kabullenemiyor diye deseniz olabilide ne bileyim acayip saçma , ayrıca bu zamane babalarini aklım almıyor o evladi bulmak için neler yapanlar var yahu ? :sinirli::sinirli: tam dovmeliksiniz eşiniz ve siz , kalp atislarini duyunca ne hissettiniz ... Anne olarak inanin belki tepki sert cikistim ama kaldiramadim o size tutunmus ve ilerde karnınız buyudukce ellerini ayaklarını bile hissedebileceksiniz hatta karnından gorebileceksin sen onunla konustugunda ayaklarıyla iyice gerecek bana dökün dercesine nasıl parcalatmaya kiyabilirsiniz bunu hayal edebiliyor musun???

Kilo için Eşinizin sizden bosanmak istemesi kusura bakmayın ama çoook saçma :deli:
Belki evliliginiz yeni çocuk sorumluluğunu beklemedik kabullenemiyor diye deseniz olabilide ne bileyim acayip saçma , ayrıca bu zamane babalarini aklım almıyor o evladi bulmak için neler yapanlar var yahu ? :sinirli::sinirli: tam dovmeliksiniz eşiniz ve siz , kalp atislarini duyunca ne hissettiniz ... Anne olarak inanin belki tepki sert cikistim ama kaldiramadim o size tutunmus ve ilerde karnınız buyudukce ellerini ayaklarını bile hissedebileceksiniz hatta karnından gorebileceksin sen onunla konustugunda ayaklarıyla iyice gerecek bana dökün dercesine nasıl parcalatmaya kiyabilirsiniz bunu hayal edebiliyor musun???

Çok duygusalım herhalde okuyunca ağlayasım geldi :(

yapan bir yer mutlaka bulunur biraz para verirsiniz yasal olmayan yerlerde yaptırırsınız ama bir suç işlemiş olursunuz.

daha önce kürtaj konusunda bu kadar katı değildim eğer gerekiyorsa yapılmalı diyordum fakat artık böyle düşünemiyorum çünkü içimde kalbi atan bir beden var.

sizinki de öyle. eşim aldır dese ve ben aldırmak istemiyorsam onu boşardım her yere de şikayet ederdim.
öyle bir adamın bana bile zarar verebileceğinden şüphelenirdim.

dilerim gönlünüzce olur herşey.

İyi de aslında kendisi çocuğu aldırmak için,ya da evli olmadığı adamla doktora gidip doktorun alamayız sözünden sonra evlenme planı varsa da burada isim soyisim verilerek doktor önerilmedi ki.

Tek tek süre geçince hanginiz kürtaj yapıyor diye dolaşmaya kalsa çocuk bir hafta daha büyüyecek. Bilemiyorum

Ben eski konusunu okumamıştım..
Kocası boşanmak istiyor sanırım ondan bebeği istemiyor..
Kadın da direnemedi herhalde..

Evet baktım şimdi..
Eşi demek ki kesin boşanmak istiyor..
Ama yine de bu kadar bekledikten sonra niye?
Tek sorun kiloysa hamilelikten sonra alacak zaten kilo..
Biraz bekleyiversin..
İşte bende onu söyledim kızcağıza . Bence kocasının doktora gitmesi gerekiyor çünkü böyle bir insanın ruh sağlığı ne kdr yerinde olabilir ki ? İnsanlar kanserli eşlerine el bebek gül bebek bakıyor kaldı ki zayıflık kolay çözülecek bisey. Beğenmeyen adam eşinin koynuna girip neden çocuk yapıyor orası da muamma.... Bilmiyorum çığrından çıkıyoruz memleketçe ...

Ben eski konusunu okumamıştım..
Kocası boşanmak istiyor sanırım ondan bebeği istemiyor..
Kadın da direnemedi herhalde..

Belki de adam aldıramayınca bebeğe babalık eder diye düşünüyor.
Ya da adam çok zorba kadın ileride o çocuğu doğurmayacaktın gibi sözlere maruz kalmamak için de tamam deyip,doktora gittiğinde doktorun almıyorum demesini umuyordur.

Adam bana gaddar geldi.
Konu sahibi düzgün bir yerde doktor almam dese o adam kadının sağlığını da düşünmez düşüğe zorlar bir şeyler yapar.

Ben o kocayi ben o beni boşamadan boşarim,kendi cocugunu öldüren adam,gün gelir seninde canına kast eder.
Kabul etmen icin nasil bir baskiya ugriyorsun artik belki şiddet goruyorsundur bilemiyorum amA kabul etme

Kadın istemiyo zaten aldirmayi ki ,o kadar yorum yapilnis cicuk isteyenlwr vs,esi istedigi icin cagre aramis sadece ,bak ne yapmalisin oncelikle sen bu cocugu istiyorsun dimi,? Evet o halde dr,gidiyosunuz dr,ok aliriz dersede dr,u ufaktan sessizce ( tehdit et,)bunun yasal olmadigini bildigini soyle,oda guzellikle esine bu suc,yasak oldugunu anlatsin ,sizinle konustugunuda solemesin ,baska dr,goturucekya seni ordada aynisini yap ,

Back
X