• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtaj

evet office cim, ne kadar tartışırsak tartışalım aynı fikirde birleşmeyeceğiz, zaten böyle bir zorunluluğumuz da yok...
Zaten en güzel tarafı da bu, birbirimizi kırmadan rencide etmeden birbirimizin fikirlerine saygı duyarak fikirlerimizi ortaya sunmak saygı çerçevesinde tartışmak....
Ama saygı çerçevesinden çıkıp sen bekarsın ne bilecen, senin çocuğun yok bilemezsin gibi konuyla ilgili fikir nbelirtek yerine konuya yorum yapan kişilere saldırı yönlendirilince sıkıntı oluyor....

Ben son olarak fikrimi özetlemek istiyorum...
HAdi yanlışlıkla hamile kaldın git hemen kürtaj yaptır fikrine asla ama asla sıcak bakmam...
Israrla şunu söylüyorum: Kürtaj nasıl ki bir bebeği doğmadan öldürmekse yani cinayetse, Bakamayacağın çocuğu doğurmak, onu sefalete mahkum etmek de onu yaşarken öldürmekten farksızdır...
Benim nezdimde ikisi de cinayettir, ve yaşarken ölmeek hergün sürünmek amma ölmemek ölememek inan daha büyük bir acıdır....

Canim kusura bakma ama seninde cok ilginc cevren varmis, sürekli cocuk dogurup onlara bakamayip yuvalara esirgeme kurumlarina veren :uhm: Sahsen ben bu zamanda böyle insanlari göremiyorum artik sonucta binbirtürlü korunma sekli var.

Insanin korundugu halde yanlislikla 4 cocuguda olmaz kusura bakmayin.

Sen nerden biliyorsun ki isteyerek dogurdugun bir cocugun esirgeme kurumuna düsmeyecegini? Ordaki cocuklarin hepsi istenmeyen cocuk mu saniyorsun? Belki büyük özlemlerle büyük cabalarla dünyaya gelmis cocuklar ama hayatin kimbilir ne oyunlar oynadi onlara.

Yinede sanslilar cünki daha hayata firsat vermeden kendi öz annelerinin oyununa gelen dogmamis bunca bebek varken :1no2:

Hayır çevremle ne alakası var anlamadım...Çevrem dediysem yakın çevrem demedim ki.

Hem bunları görmek için illa tanımak da gerekmiyor .

Ben İstanbul da yaşıyorum ve o kadar çok şahit oluyorum ve görüyorum ki mendil satan ve dilenen çocukları.

Profilinide Almanya yazıyor...Sizin oralarda yoktur bu tip şeyler ondan sana garip ve baya tuhaf gelmiştir yazdıklarım.

Binbir türlü korunma yolu olduğunu fazla çocuk yapanlar da biliyor emin ol...

Ama doğru düzgün korunduklarından emin olamıyorlar işte.

İnsan korunduğu halde 4 çocuğu olmaz ama korunmayı öğrenemişse olur efendim hatta bir düzine bile olur emin olun.

bir cinayete hayır demek için zaten hem bakmak hem de görmek gerekiyor, doğru.. :1closedeyes:

bir kadın istedikten sonra korunur, bu fikrimi hiç kimse değiştiremez.. biz kadınlar istedikten sonra yapamayacğımız hiçbirşey olamaz.. sabah kalkıp içilen bir hapın seceresini tutamaz eşlerimiz.. böyle bir sebep, bahane olmaktan öteye geçemez... zira korunmaya izin vemeyen koca aldırmaya izin verir mi? bu da tartışılır bence...

hiçbir koruma %100 değildir elbet, ama 2-3 ünü birarada kullandığımızda olması imkansız gibi birşeydir...
O tinerci, mendilci çocukların anneleri, bebeklerini aldırmadıkları için değil, bilinçsizlik- cahillik yüzünden dünyaya getirdiler o bebekleri.. sapla samanı karıştırmamak gerek değil mi?

Neyse ben "tinerci olacağına aldırılsın" fikrine sonuna kadar karşıyım.. ha siz değilsiniz; o sizi bağlar.. zira ne kadar tartışırsak tarışalım bir uzlaşma sağlayamayacağız, ki çok da önemli değil zaten yerimseniben

sevgiler.... :kahve:

office,canım bu iş dönüyor dolaşıyor eğitime varıyor.aklı başında,azbucuk eğtimi olan insan için doğru söylediklerin.
alt tarafı bir hap aslında da,hala bunun varlığından bihaber o kadar insan var ki..
2008 sonuçlarına göre söylüyorum türkiyedeki kadınların yüzde 80i okuma-yazma bilmiyormuş.aklım durdu bu bilgiyi görünce.kaldı ki tek okuma yazma ile cehalet giderilmez..
bence toplumun hali içler acısı bu tip sosyolojik sorunlarda..
ha bir de korunmayı günah sanan kesim var ki akıllara zarar..
bir

Hayır çevremle ne alakası var anlamadım...Çevrem dediysem yakın çevrem demedim ki.

Hem bunları görmek için illa tanımak da gerekmiyor .

Ben İstanbul da yaşıyorum ve o kadar çok şahit oluyorum ve görüyorum ki mendil satan ve dilenen çocukları.

Profilinide Almanya yazıyor...Sizin oralarda yoktur bu tip şeyler ondan sana garip ve baya tuhaf gelmiştir yazdıklarım.

Binbir türlü korunma yolu olduğunu fazla çocuk yapanlar da biliyor emin ol...

Ama doğru düzgün korunduklarından emin olamıyorlar işte.

İnsan korunduğu halde 4 çocuğu olmaz ama korunmayı öğrenemişse olur efendim hatta bir düzine bile olur emin olun.

korunmayı bilmek..
aslında anahtar kelime bu..
korunmaya ragmen yanlışlıkla olan çocuk sayılarıyla bu ülke yetimhaneleri dolmazdı..
işin tuhaf yanı hem korunmayı bilmiyoruz,hem de öğrenmek gibibir çabamız yok..öz eleştiri yapmak gerekirse de toplumca "cahiliz".
bir de ekonomik yetersizliklere ragmen 5-10 çocuk yapmayı marifet sayan aileler o kadar çok ki.. yiyecek ekmek bulamayan çocuk doğudaysa dağa çıkıyor terorist oluyor,batıdaysa sokağa düşüyor gasp ediyor,cana kıyıyor.
insanları bilinçlendirmek gerek zira kendi haline bırakıldığında hiçbirşeyin düzeleceği yok..
bunları bilmek için de yakın çevrede görmek gerekmiyor. etrafımda 2 çocuktan fazlası yok gibi bişi.. olumunekankayizsmile

Neden vicdanın rahat değil ki. Senin elinde değil ki yaşatmak. Bence rahat ol. Geçmiş olsun inş. yine hamile kalırsın ve sağ salim kucağına alırsın. Bende 5 yıl önce zorunlu kürtaj oldum. 8 haftalık bebeğim gelişimi durmuştu ve kalbi atmıyordu. Gerçekten çok zor bir kadın için, kürtaj deyince bile soğuk su etkisi yapıyor bende. 8 haftalık ölmüş bir cenini bile kürtajla ayırdılar bedenimden kendi düşmedi. Ama canlı kalbi atan gelişip büyüyen bir canı söke söke almaları dehşet içinde kalıyorum mafoldumben

saoll canım genede insan nebilim şüphede kalıyor acaba gelişimi devaam edrmi erkenmi karar veerdik diye..
ondan sorguluyorum kendimiii amin.benim derdime ortak oldugun için :CüvCüv:

arkadaşlar çok kötü bi durum ALLAH kımsenın basına vermesin.ben 20yaşndayım olmasaydı adet düzensizliğim yüzünden önemsemedim sık oluyodu cnku bu düzensizlik gecen gün 13haftalık hamile olduğumu öğrendim.bir taraftan keşke alıp başımı gidebilsem meleğime balabilsem diyorum.o an ultrasonda gördüğünüzde hissediyosunuz anneliği ailemle tanışıp kısa zamanda evlencektik.ama bu durumda zamanımız cok dar ailem bu kadar kısa zamanda müsade etmezler.hergün her yastığa başımı koyduğumda deliriyorum ağlıyorum.hem ailem hem meleğim aklıma geliyo.erkek arkadasıma kolay hersey kaçalım dyo benım aılem kotu degıl ufacık bahanem yok onları üzmek için melek onlar.şiddet goruyorum bebeği bildiği halde hiç yok sebepten mecburum cunku ona.artık canıma kıymayı ble düşünüyorum.sizden istediğm bana yardım edin neolur.keşke boyle olmasaydı

arkadaşlar çok kötü bi durum ALLAH kımsenın basına vermesin.ben 20yaşndayım olmasaydı adet düzensizliğim yüzünden önemsemedim sık oluyodu cnku bu düzensizlik gecen gün 13haftalık hamile olduğumu öğrendim.bir taraftan keşke alıp başımı gidebilsem meleğime balabilsem diyorum.o an ultrasonda gördüğünüzde hissediyosunuz anneliği ailemle tanışıp kısa zamanda evlencektik.ama bu durumda zamanımız cok dar ailem bu kadar kısa zamanda müsade etmezler.hergün her yastığa başımı koyduğumda deliriyorum ağlıyorum.hem ailem hem meleğim aklıma geliyo.erkek arkadasıma kolay hersey kaçalım dyo benım aılem kotu degıl ufacık bahanem yok onları üzmek için melek onlar.şiddet goruyorum bebeği bildiği halde hiç yok sebepten mecburum cunku ona.artık canıma kıymayı ble düşünüyorum.sizden istediğm bana yardım edin neolur.keşke boyle olmasaydı

13 haftalıkken mi farkettin akannehir
arkadaşım evlenmeden önce cinsellik yaşıyorsan 1 değil 3 korunma yönetimini birlikte kullanacaksın
senin gebe olduğunu bile bile döven bir sevgilin mi var akannehir.
allahım neresinden tutsan elinde kalıyor işe bak yaa.
sen bu herifle birlikte olursan zaten seni döve döve düşürtür bu bebeği
hey yarabbim ne aceleniz var yaa, daha 20 yaşındasın.
ne yardımı edebilir ki sana buradakiler.

ne gibi bir yardım bekliyorsun ki:delphin:

1. daha 20 yaşındasın....
2. evlenmeden hamile kalmışsın
3. erkek arkadaşın ona mecbur olduğun için sana şiddet uyguluyorakannehir
4. intihar etmeyi düşünüyorsun.....
Tüm bunlar doğruysa en kısa zaman da mümkünse de değilse de ailenden veya bir uzmandan destek almalısın...

Ne bu cesaret.. Evlenmeden korunasız ilişki yaşamak....
Neden evlenmeden beraber oldun demiyorum bak.. Asla demem, çünkü herkesin tercihine kalmış bir durum, asla namusun 2 bacak arasında olduğunu düşünmedim....
Ama korunmasız ilişkiye girmek de ne demek arkadaşım....
NAsıl yardımcı olabiliriz ki sana....
Yasal kürtaj süresini geçmişsin.. Artık hiçbir yasal klinikte kürtaj olamazsın....
Ama bebği doğuracaksın diye de sana şiddet uygulayan bir adamla evlenmek zorunda değilsin....
Ailen bu durumu kabul edebilir mi bilmiyorum, çok kolay değil bir anne baba için gözünün içine bakıp büyüttüğü kızının evlilik dışı hamile kaldığını öğrenmek ve kabullenmek zor....
Üzgünm sana bir çözüm bulamadım... Çözümü çareyi başta sorsaydın, yani ilişkiye girmeden önce, mutlaka korun derdik, ama olmuşla ölmüşe çare yok, bu saatten sonra bizim bi yardımımız olamaz sana....

Dini açıdan; herşey ortada tartışılacak bir yanı yok. Eyvallah. Ama herkes aynı dine aynı şekilde inanmıyor olabilir. Bu konu tartışmayı aşan bir boyut.
Duygusal açıdan; elbette ki kimse, hele hele bir kadın "Aman canım ne olacak, hamile kalırsam aldırıveririm gider." noktasında değildir. Her anneyi, her kadını yaralar, örseler ve içinde bir iz bırakır bu deneyim. Keyfi olarak tanımladığınız kürtajı yaptıran kadınlar çok mu güle oynaya gidiyor? Çok mu galesiz ve mutlu bunu yaptırırken? Böyle mi zannediyorsunuz?
Bilimsel açıdan bakacak olursak; cenin aşamasındayken, yani ülkemizde 10 haftalık olana kadar bilim ve yasalar buna izin veriyor. Doğmuş bir bebeği ya da bir insanı öldürmekle eşdeğer olsaydı kürtaj; bilim buna bir yerde karşı çıkardı herhalde.
Toplumsal açıdan bakacak olursak, evet ben de bazı durumlarda "kesinlikle hayır" diyemiyorum. Elbetteki aslolan korunmak; elbetteki kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir. Korunmayıp korunmayıp her seferinde kürtaj olmak kabul edilebilir değil elbette; ama, zaten o korunmak için sağlık merkezine gitmeyenler kürtaj için de gidemiyor. Emin olun.
Korunduğun halde hamile kaldıysan tabi ki bir anne olarak şartların zorlanmasından yanayım. Son çare olmalı elbette kürtaj. Ama kimse başkalarının ayakkabılarını giymeden hüküm vermesin. Hayatlar sizin bildiğinizden başka olabilir.
Bu konunun başlarında vardı bir mesaj, Van'da tecavüze uğrayan ve tecavüz sonucu hamile kalan bir kız yazmış. Tek mesaj devamı yok. "Öldürüleceğim töre yüzünden." diyor... Belki de hayatta değil artık. Gerçekçi gelmedi mi? Belki haklısınız fake mesajdı. O halde size yaşadığım gerçeği anlatayım. Menopoza girmiş bir ablam var, oğlu 18 yaşında uyuşturucu bağımlısı, çok düzgün ve eğitimli bir aile ama bir şekilde arkadaş çevresinde bu belaya bulaşmış çocuk. Kurtulamıyor, şiddet eğilimi var, anne babaya el kaldırıyor. Hastaneye 4 kez yatırıldı ve her seferinde kaçtı. Neyse, bizim dünya iyisi ablamız, kendini menepozda bildiği için rahat. Daha önce aylarca adet görmeden geçen zamanlar olmuş. Birgün menepoz sıkıntıları için doktora gidiyor ama sürpriz. Hamile. Doğurmadı. Doğuramadı. Cinayet mi işledi? Şiddete meyilli, uyuşturucu bağımlısı bir oğula bir kardeş getirmek istemedi, üstelik 45 yaşındayken. Ha ablayı sorarsanız genç kızlığından beri beş vakit namaz kılar. Onun için keyfi miydi yani bu kürtaj?
O nedenle, evet herkes kendi penceresinden baksın. Normaldir, saygı duyarım. Ama farklı hayatlar farklı hayatlar farklı bakış açılarını gerektirebilir.
Bir insanın ne noktada kendini kürtaja mecbur hissedeceği de kendi bileceği iştir. Kendi içinde yapacağı hesaplaşmadır.
Bir genç kızı evlenmeden korunmasına rağmen (hem de geri çekme filan değil, en güvenli metodla korunduğu halde) hamile kaldığında kürtaj yaptırdı diye katillikle suçlamak biraz ağır geliyor bana. Dedim ya kimin kendisini hangi noktada mecbur hissedeceği o kişinin hayatını yaşamadan pek kestirilebilecek birşey değil.
Yoksa kimse seve seve gitmiyor çatala.

ah be güzelim,
dikkatsizce yaşamamalıydın cinselliği..
hadi bir hata oldu.. bu saate kadar nasıl farketmezsin. kürtaj olabilecegın süreyi çoktan geçmişsin.bu durumda sanırım doğurmaktan başka çaren yok.

çözüm yollarına bakarsak; bir kere yapıcı olalım. kafandan şu intihar fikrini at.
okuyor musun? ekonomik durumun nedir?

çok zor biliyorum ama ailene açsan nasıl karşılar?
bunları bilmiyorum ama yerinde olsam evlenmezdim.
en anlayışlı aile bile başlarda çok tepkili davranır ama seni sokağa atma ihtimalleri yoksa sana tavsiyem mücadele et. bebeğini doğur , annen bakar diye düşünüyorum. sen de 2nizin geleceği için mücadele et,hayata atıl. çalış..
çevreye basit bir yalan belki uydurulabılır. ne bileyim.evledi biriyle ayrıldı diye..

bu tavsiyem çok uçuk ve zor geldiyse, o sevgilim dediğin erkek yaşam formuyla evlen ama çocuk doğduktan sonra bir yolunu bul boşan.illa kaçmanız mı lazım? aileni ikna edip apar topar evlenemez misniz?
imkanın varsa ailenden ayrı bir yerde doğum yapsan diyicem ama hiç bir şekilde imkanlarını bilmiyorum..o yüzden ne diyebilirim ki..

Ya bende tinerci çocuklar ailesinin sahip çıkmadığı çocuklar için kürtaj olmalı demenizi anlayamıyorum. Bir kere korunmayı akıl etmeyen insan kürtaj yaptırır mı hiç sanmam. Zaten o insan müsveddeleri o çocukları bilinçli yapıyor, çünkü hiç bir şekilde korunmadan ilişkiye girmek hamile olmayı göze almak demektir. Bu insanlar 4-5 çocuk değil birine bile sahip çıkamaz ki, bence bu tür ebeveynelerin acilen kısırlaştırılması gerekiyor. Devlet ayaklarına aile planlamasını bedava getiriyor almıyorlar ücretsiz kürtajı mı yaptırcaklar sanıyorsunuz.

Ayrıca saydığınız nedenler içinde en haklı gerekçeleri olan bayan 13 haftalık hamileyim diyor, maddi manevi hiç bir şekilde hazır değil, yasal kürtaj süresi de dolmuş napacak bu insan orası koca bir soru işareti işte...

Bir anlık zevk uğruna bir canın kıyılmasını benim mantığım almıyor

Son düzenleme:

ahh canım benimm üzüldüm tümyaşadıklarına 10 haftaya kadar kurtaeyvahedigeldismilej yApılıyor yasal süreyü geçmisisn sen yaa:(üzzüldüm..çoçugunu dogurcan yapcak bişeyokiii..ailenede anlat çıkar yolu bulun..ama tek tavsiyem evlenme nişanlınla şidet uyguluyosa sakın..:delphin:

Ya bende tinerci çocuklar ailesinin sahip çıkmadığı çocuklar için kürtaj olmalı demenizi anlayamıyorum. Bir kere korunmayı akıl etmeyen insan kürtaj yaptırır mı hiç sanmam. Zaten o insan müsveddeleri o çocukları bilinçli yapıyor, çünkü hiç bir şekilde korunmadan ilişkiye girmek hamile olmayı göze almak demektir. Bu insanlar 4-5 çocuk değil birine bile sahip çıkamaz ki, bence bu tür ebeveynelerin acilen kısırlaştırılması gerekiyor. Devlet ayaklarına aile planlamasını bedava getiriyor almıyorlar ücretsiz kürtajı mı yaptırcaklar sanıyorsunuz.

Ayrıca saydığınız nedenler içinde en haklı gerekçeleri olan bayan 13 haftalık hamileyim diyor, maddi manevi hiç bir şekilde hazır değil, yasal kürtaj süresi de dolmuş napacak bu insan orası koca bir soru işareti işte...

Bir anlık zevk uğruna bir canın kıyılmasını benim mantığım almıyor

canım, burda tinerci çocuk oluşumunu engellemeye yönelik bir tartışma içerisinde değiliz ki.. öyle bir tartışma olsaydı, senin saydığın sebepler kesinlikle iyi bir cevap olurdu..
burda kürtaj, sebebi ne olursa olsun olmalı mı olmamalı mı onu tartışıyoruz aslında..
bir de tinerci çocuk deyince bir ailenin bilmem kaçıncı çocuğu akla gelmemeli bence..
genelde aile planlamasını reddedip kasıtlı 10 tane çocuk yapan tipler ya şebeke halinde suç işliyorlar ya da aile çocuklarına karşı her konuda aşırı kayıtsız kalıyor.bu da aksak bir nokta elbet.. ama tinerci çocukların çoğu gayrimeşru olarak dünyaya gelmiş ve sokağa,yurtlara,cami avlularına terkedilmiş tipler.. kız olursa birinin ağına düşüyor,fuuşa zorlanıyor,erkek olursa elinde bali ile evsiz barksız dolaşıp,hayatta kalmak için gasp ediyor,kesiyor,biçiyor..
bu arkadaşı o kefeye koymayacağım elbet ama genelde korunma bilinçsizliğinden,tecvüzden vs kadın hamile kalıyor ve bu toplumda babasız çocuk doğurana en adi gözle bakıldığından,alım gücü olmadığından ...vs çocuğu sokağa terk ediyor..
bu durumlarda bana göre kürtaj olmalı..hatta kürtajın en manidar olduğu durum bu benim nazarımda..
ya da tinkerbelle bir örnek vermiş. hayatta ne olacağımız belli olmaz..bende düzgün ailelerde bile kürtaj örnekleri gördüm. dısardan bakınca da insan kızmıyor değil ama herkesin bir hikayesi var. dinlediğimde çoğunlukla hak verdim.

ama şu cümlene katılıyorum ne olursa olsun 2 dakikalık zevkin bedelini miniciklere ödetmek zalimlik ama bazan daha kötüsünden koruyabilir insanı.. kürtaj olmak daha büyük bir hata yapmaktan alıkoyabilir kişiyi..

doğurup rezil ediceğime o cinayeti işlerim.

bebek doğru zamanda doğru şartlarda doğurulmalı. 10 çocuk varken 11.ciyi yapamam hele ki hepsi engelliyse. ölümcül hastalığı olan biri isem yada eşimin böyle bir hastalığı varsa yine de doğurmam.şartlar iyileştirilebilir ise belki ama ben biraz daha garanticiyim sanırım. karambole doğurmam.
elbette o çocuk dünyaya gelince de şansızlıklar yaşanır. ama bile bile lades demem.
bencillikse evet bencilim.

çok dogru dıyosunuzda ben ilk defa ilişki nedir yaşadım bilsem yaparmıydım.erkek arkadsım 26yasında bile bile yaptı bana şaka gbi geliyodu farkında değldim neyin noldunun bilsem basından gıtmezmıydım keşkelerin bi faydası olsaydı hep keşke diyorum..kımseye byle bişey yasatamam aileme hiç açamam.hayallerimde gitti elimden ben byle olsun istermiydim.hiç mi yapabilceğim bşey yok el atından yapan varsa ble canım pahasına razıyım

çok dogru dıyosunuzda ben ilk defa ilişki nedir yaşadım bilsem yaparmıydım.erkek arkadsım 26yasında bile bile yaptı bana şaka gbi geliyodu farkında değldim neyin noldunun bilsem basından gıtmezmıydım keşkelerin bi faydası olsaydı hep keşke diyorum..kımseye byle bişey yasatamam aileme hiç açamam.hayallerimde gitti elimden ben byle olsun istermiydim.hiç mi yapabilceğim bşey yok el atından yapan varsa ble canım pahasına razıyım

Nasıl farkında değilsiniz yapmayın ama 20 yaşındasınız ya :1ninca: insan tahmin edemez mi bunun sonuçlarını.

Yok farkında değildim,yok şaka gibi geliyordu...Kendimi aklayacağım derken inanın çok komik duruma düşüyorsunuz.

Bilsem yaparmıydım ne demek...5 yaşındamısınız Allah aşkına. Leyleklerin getirdiğini bile bu zamanda o yaştaki çocuklara denmiyor artık.

Bırakın şimdi kendinizi savunmayı... Zira hem beceremiyorsunuz,hem kendinizi bize kanıtlamayada ihtiyacınız yok. Her neyse...

Açıkcası "el altından yapan varsa" lafına tüylerim kalktı. Evet, zor bir durum ama bu kadar kendinizi canından edecek kadar gözünüz dönmüş ise inanın burda size kimse yol gösteremez...

çocuk mu kandırıyorsun :delphin:
yok canım sen bizi keklemeye çalışıyorsun. umarım böyledirmirmirmirmir

Back
X