Test sonucum haftaya çıkacakmış canım patoloji kan aldılar öyle dedilerBen kürtajı özel hastanede yaptım orada da doktorum o parçayı genetiğe göndermişti. benim patoloji testim kürtajdan 3 gün sonra çıkmıştı. Ama belki sizin acaba daha detaylı mıdır ? Hatta drum genetik te bir sorun görünmüyor dedi bebek 46XY kromozon çıkmıştı. Ama ben kan vermedim yada başka bir test yapmadım. Siz nasıl bir test yaptınız?
Gittim canım bebeğin kalbi durmuş kürtaj oldum bugünBen baska doktorlara da gitmeni tavsiye ederim inan doktorlarda ak ile kara gibi sen isini saglama al gidebileceğin en iyi doktora git
Canım kalbi durmuş benim bebeğin de 8 haftada bugün kürtaj oldum acaba neden kalbi duruyor kiMerhaba, bende 3 hafta önce kürtaj odum. bebeğimin kalbı durdu. Bende ilk gebeliğimde kürtajdan çok korkuyordum ama çok şükür çok kolay geçti hastanede 1 saat kalmıştım. Hatta ağır kesici içmeye ihtiyac duymadım çok ağır sızım olmadı çok sükür ama tabi psykolojik olarak bir kaç gün insan ancak toparlanabiliyor. Ama sizin durumunda bence kesinlikle başka doktora danışmak gerekiyor. Ben 6. haftadayken bebeğim kalp atışları çok zayıftı , bu gebelik sağlıklı değil demişti doktorum ona rağmen 2. doktora gittim o da aynı şeyi soyleyince kabullendim. 8. haftada kalbı durmuştu zaten aynı günde kürtaj oldum.
Öncelikle çok geçmiş olsun, ben de yaklaşık 35 gün önce kürtaj oldum. Aynı şekilde ilk gebeliğimdi ve yeni yeni toparlanıyorum ben de. Bebekten alınan parçayı genetiğe gönderdik ve test sonucumuz çıktı trizomi 22, bebek 47 kromozomlu gözüküyor. Down sendromu değil ama sağlıksız bir bebek, ayrıntısı İçin Ptesi tıbbi genetik bölümüne gideceğim. Kadın doğum doktorumuz birlik bir şey olmadığını tamamen şanssızlık olduğunu ve ilk gebeliklerde bunun normal olduğunu söyledi. Bu arada sizin bebeğiniz de erkekmiş biz gibi, xy:)Ben kürtajı özel hastanede yaptım orada da doktorum o parçayı genetiğe göndermişti. benim patoloji testim kürtajdan 3 gün sonra çıkmıştı. Ama belki sizin acaba daha detaylı mıdır ? Hatta drum genetik te bir sorun görünmüyor dedi bebek 46XY kromozon çıkmıştı. Ama ben kan vermedim yada başka bir test yapmadım. Siz nasıl bir test yaptınız?
Sağlıksız bebekse kalbi duruyor, vücut onu atıyor malesef. Doktorumun söylediğine göre ilk gebeliklerde bu tarz şeyler olabiliyormuş, umudumuzu kaybetmek yok:)Canım kalbi durmuş benim bebeğin de 8 haftada bugün kürtaj oldum acaba neden kalbi duruyor ki
Vallahi sanki bir daha olmayacak gibi korkuyorum ya da aynı olur diye ama Allaha sığınıyorum.. Ne diyim ilk kez olunca inana bilmiyor, korkuyor bir de yetmez gibi insanlar neden böyle oldu diyor onları çekiyorsun.. Sağ ol canım benimSağlıksız bebekse kalbi duruyor, vücut onu atıyor malesef. Doktorumun söylediğine göre ilk gebeliklerde bu tarz şeyler olabiliyormuş, umudumuzu kaybetmek yok:)
Size de çok geçmiş olsun. insan ister istemez cinsiyeti öğrenince daha çok üzülüyor, ben hamileyken erkek olduğunu hep hissetmiştim onun için xy çıkınca daha çok üzüldüm. Benim drum da söylemişti , ilk gebelikte düsükler normalmış , kadınların %10 bunu yaşıyorlarımış ama insan bunu tekrarlanmasından korkuyor tabi. Siz tibbi genetik bölümüne devlet hastanesine mi gideceksiniz? devlet hastanesinde en az 2 düşükten sonra testler yapıyorlar diye duydum ama tam emin değilim.Öncelikle çok geçmiş olsun, ben de yaklaşık 35 gün önce kürtaj oldum. Aynı şekilde ilk gebeliğimdi ve yeni yeni toparlanıyorum ben de. Bebekten alınan parçayı genetiğe gönderdik ve test sonucumuz çıktı trizomi 22, bebek 47 kromozomlu gözüküyor. Down sendromu değil ama sağlıksız bir bebek, ayrıntısı İçin Ptesi tıbbi genetik bölümüne gideceğim. Kadın doğum doktorumuz birlik bir şey olmadığını tamamen şanssızlık olduğunu ve ilk gebeliklerde bunun normal olduğunu söyledi. Bu arada sizin bebeğiniz de erkekmiş biz gibi, xy:)
İnsanların lafına bakarsan daha çok kötu olursun, bende buna çok sinirleniyorum . Zaten kürtaj yapan bir kadın psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyor , ama sen kafaya takma canım. İlk gebelikte olabiliyor , forumda çok gördüm ilk kürtaj tan sonra gayet sağlıklı doğum yapanları var , benim yengem de oyleydi 9 haftada bebeğin kalbı durmuştu , şu anda maşallah iki çocuğu var. Allah'ın planları bizim için bu şekilde hayırlıymış. Çünkü bilemezsin belki o çoçuk sağlıksız olurdu, hayırsız olabilirdi, yada senin hamileliğin çok zor geçerdi bilemeyız. İnşallah en hayırlı zamanda hayırlı çoçuklarımız olsun. Ben bunu düşündüğümde rahatlıyorum , çünkü o bebek veren Allah'tır alan da Allah'tır. Elimizde birşey gelmiyor.Vallahi sanki bir daha olmayacak gibi korkuyorum ya da aynı olur diye ama Allaha sığınıyorum.. Ne diyim ilk kez olunca inana bilmiyor, korkuyor bir de yetmez gibi insanlar neden böyle oldu diyor onları çekiyorsun.. Sağ ol canım benim
Bende dün kürtaj oldum 11 e girmiştik. Hiç belirti yokken şok olduk eşimde yoktu yanımda doktor eşinizi çağırın deyince bir sıkıntı olduğunu anladım. Kocaman başı poposu öylece duruyordu zaten doktor dedikten sorna bakamadım ekrana. Önce 8 de durmuş dedi sonra kürtaj sonrası yeni olmuş dedi. Pazar hafif bir leke oldu progestan başladık pazartesi günü öğrendikVallahi sanki bir daha olmayacak gibi korkuyorum ya da aynı olur diye ama Allaha sığınıyorum.. Ne diyim ilk kez olunca inana bilmiyor, korkuyor bir de yetmez gibi insanlar neden böyle oldu diyor onları çekiyorsun.. Sağ ol canım benim
O kadar çok kişiye söylemek durumunda kalmıştık ki eşimin sülalesi gözümüzün içine bakıyorlardı çocuk diye tek erkek eşim yıllarca evlensin çocuk yapsın diye bekliyorlarmis 40 yaşında evlendi çocuk çocuk diye yıllarca beklediler şimdi daha 5 haftalıkken dedik şimdi nasıl ne dicem ben. Arkadaşlar işyeri de cabası, yarın işe başlayacağım. Allah sabrını da verir diye düşünüyorum. Başkaları çocuklarını kaybediyor annelerini babalarını çok ağlıyor ve üzülüyorlar ama geçiyor insanoğlu böyle bir varlık diyorum zamanla bitecek gidecek. Sonra inşallah sağlıklı evlatlar nasip etsinİnsanların lafına bakarsan daha çok kötu olursun, bende buna çok sinirleniyorum . Zaten kürtaj yapan bir kadın psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyor , ama sen kafaya takma canım. İlk gebelikte olabiliyor , forumda çok gördüm ilk kürtaj tan sonra gayet sağlıklı doğum yapanları var , benim yengem de oyleydi 9 haftada bebeğin kalbı durmuştu , şu anda maşallah iki çocuğu var. Allah'ın planları bizim için bu şekilde hayırlıymış. Çünkü bilemezsin belki o çoçuk sağlıksız olurdu, hayırsız olabilirdi, yada senin hamileliğin çok zor geçerdi bilemeyız. İnşallah en hayırlı zamanda hayırlı çoçuklarımız olsun. Ben bunu düşündüğümde rahatlıyorum , çünkü o bebek veren Allah'tır alan da Allah'tır. Elimizde birşey gelmiyor.
Patolojide cinsiyeti de belli oluyor muÖncelikle çok geçmiş olsun, ben de yaklaşık 35 gün önce kürtaj oldum. Aynı şekilde ilk gebeliğimdi ve yeni yeni toparlanıyorum ben de. Bebekten alınan parçayı genetiğe gönderdik ve test sonucumuz çıktı trizomi 22, bebek 47 kromozomlu gözüküyor. Down sendromu değil ama sağlıksız bir bebek, ayrıntısı İçin Ptesi tıbbi genetik bölümüne gideceğim. Kadın doğum doktorumuz birlik bir şey olmadığını tamamen şanssızlık olduğunu ve ilk gebeliklerde bunun normal olduğunu söyledi. Bu arada sizin bebeğiniz de erkekmiş biz gibi, xy:)
Canım dün özele gittim kürtaj için orada da 2 düştükten sonra dedi ama patolojiydi sanırım oraya yolladım haftaya perşembe konuşuruz gelince dediSize de çok geçmiş olsun. insan ister istemez cinsiyeti öğrenince daha çok üzülüyor, ben hamileyken erkek olduğunu hep hissetmiştim onun için xy çıkınca daha çok üzüldüm. Benim drum da söylemişti , ilk gebelikte düsükler normalmış , kadınların %10 bunu yaşıyorlarımış ama insan bunu tekrarlanmasından korkuyor tabi. Siz tibbi genetik bölümüne devlet hastanesine mi gideceksiniz? devlet hastanesinde en az 2 düşükten sonra testler yapıyorlar diye duydum ama tam emin değilim.
İnşallah canım benim inşallahİnsanların lafına bakarsan daha çok kötu olursun, bende buna çok sinirleniyorum . Zaten kürtaj yapan bir kadın psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyor , ama sen kafaya takma canım. İlk gebelikte olabiliyor , forumda çok gördüm ilk kürtaj tan sonra gayet sağlıklı doğum yapanları var , benim yengem de oyleydi 9 haftada bebeğin kalbı durmuştu , şu anda maşallah iki çocuğu var. Allah'ın planları bizim için bu şekilde hayırlıymış. Çünkü bilemezsin belki o çoçuk sağlıksız olurdu, hayırsız olabilirdi, yada senin hamileliğin çok zor geçerdi bilemeyız. İnşallah en hayırlı zamanda hayırlı çoçuklarımız olsun. Ben bunu düşündüğümde rahatlıyorum , çünkü o bebek veren Allah'tır alan da Allah'tır. Elimizde birşey gelmiyor.
Verdi canım beni de haftaya perşembe çağırdı insan üzülüyor işte elde değil.Bende dün kürtaj oldum 11 e girmiştik. Hiç belirti yokken şok olduk eşimde yoktu yanımda doktor eşinizi çağırın deyince bir sıkıntı olduğunu anladım. Kocaman başı poposu öylece duruyordu zaten doktor dedikten sorna bakamadım ekrana. Önce 8 de durmuş dedi sonra kürtaj sonrası yeni olmuş dedi. Pazar hafif bir leke oldu progestan başladık pazartesi günü öğrendikbana birde sancı veren bir ilaç verdiler gece başladı sabah kürtaj öncesine kadar mahvaloldim ağrıdan zaten kanamam da ilaçtan sonra oldu. Düşük ilaciymis.insan kendini suçluyor illaki şundan mi bundan mi diyor eli kolu olan bebek nasıl olur da kalbi durur ne oldu o gün ne yaptım diye düşündüm durdum. Herkesin başına geliyor olması da teselli vermiyor insanın uzgunlugunu azaltmiyor. Benim en başından kasik ağrım vardi sonradan azaldı baya ama doktor hep normal dedi. Değişik bir ağrı oldu doktor parol iç dedi keşke gorseymis doktor çok önemli. Doktora guvenmekle hata yapmışım diyorum... Şimdi iyi bir doktor arayışına gireceğim. Kürtajı yaptırdım şimdi verdiği ilaçları içiyorum antibiyotik ile 21 gün süreli adetim düzensiz olmasın diye bir ilaç verdi. Tıbbi genetik bölümünde randevu aldım yaşım ileri ve genetik ailede hastalık var inşallah 2 düşükten sonra gel demezler. Size de geçmiş olsun en iyi anlayanlar dan biriyim sizi. Doktor size ilaç verdi mi.
Sizi çok iyi anlıyorum. Bende 5 yıllık evliyim, ilk evlendiğimizde çoçuk düsünmüyorduk ama tabi ailede herkes bebek var mı diye soruyorladı , eşim de tek erkek çünkü sonra bebek isteyince hemen olacak diye düsünüyorduk . 1.5 yıl sonra ancak hamile kaldım, insan ilk hamililiğinde herşey normal güzel ilerleyecek diye düsünür ,bebeğin kalbı duracak , düşük yada kürtaj olacağımı hiç aklıma gelmezdi. ama kismetimizde varmış demekki. Kendinizi hiç suçlamayın lütfen, eğer dünyada ekmeğı varsa inanın yaşardı , hiç bir güç yada ilaç onun kalbını durdurmazdı. O kalbı o can bir tek Allah verir ve alır. Zaman iyileştiriyor. Ben kürtaj olduğum gün kendimden nefret ettim, çok üzülmüştüm, ya sonuçta çok beklediğin ve istediğin senden bir parça gitti. İşe başladığımda biriyle konuşunca gözlerim hemen doluyordu. Ama dediğiniz gibi insanoğlu herşey zamanla az olsa bile acısı hafifliyor .O kadar çok kişiye söylemek durumunda kalmıştık ki eşimin sülalesi gözümüzün içine bakıyorlardı çocuk diye tek erkek eşim yıllarca evlensin çocuk yapsın diye bekliyorlarmis 40 yaşında evlendi çocuk çocuk diye yıllarca beklediler şimdi daha 5 haftalıkken dedik şimdi nasıl ne dicem ben. Arkadaşlar işyeri de cabası, yarın işe başlayacağım. Allah sabrını da verir diye düşünüyorum. Başkaları çocuklarını kaybediyor annelerini babalarını çok ağlıyor ve üzülüyorlar ama geçiyor insanoğlu böyle bir varlık diyorum zamanla bitecek gidecek. Sonra inşallah sağlıklı evlatlar nasip etsin
Patolojide cinsiyet belli olmuyor. Genetikte belli oluyor , kromozonları bakıldığı içinPatolojide cinsiyeti de belli oluyor mubunu ogrenmeseydim keşke şimdi daha çok üzülecegim sonuç gelince. Kaçıncı haftada düştü bebek. Birde bu bozukluk tekrarlarmi doktor birşey dedi mi. Yani kromozom bozukluğu diğer gebelikte olma ihtimali var mi
Nasip evet. O hataya bende düştüm hemen olacak sandım hatta eşime ben ilk ay hemen hamile olacağım öyle hissediyorum bile dedim. Yarın ise gideceğim inşallah gözlerim dolmaz insanların teselleri de cabası. Böyle birşeyi eş de anlamıyor yani rutin de devam ediyor seni de öyle sanıyor. Haberi olan tüm arkadaşlara mesaj attım sonra beni arayıp bebek nasıl diye sorması lar diye hepsine yazdım teker teker. Yarın bir de ise gidersem. Bazı insanlar çok tuhaf bunlar normal merak etme yine olur geçiyor bunlar benimde başıma geldi takılma. Bu cümleler ile teselli edilmek gerçekten tuhaf. Ben bekar iken böyle bir şey bir arkadaşin başına geldi aramadım bile geçmiş olsun yapacağım birşey var mi dedim bitti. İnşallah hayırlısı ile sağlıklı evlatlar nasip eder rabbim bizlereSizi çok iyi anlıyorum. Bende 5 yıllık evliyim, ilk evlendiğimizde çoçuk düsünmüyorduk ama tabi ailede herkes bebek var mı diye soruyorladı , eşim de tek erkek çünkü sonra bebek isteyince hemen olacak diye düsünüyorduk . 1.5 yıl sonra ancak hamile kaldım, insan ilk hamililiğinde herşey normal güzel ilerleyecek diye düsünür ,bebeğin kalbı duracak , düşük yada kürtaj olacağımı hiç aklıma gelmezdi. ama kismetimizde varmış demekki. Kendinizi hiç suçlamayın lütfen, eğer dünyada ekmeğı varsa inanın yaşardı , hiç bir güç yada ilaç onun kalbını durdurmazdı. O kalbı o can bir tek Allah verir ve alır. Zaman iyileştiriyor. Ben kürtaj olduğum gün kendimden nefret ettim, çok üzülmüştüm, ya sonuçta çok beklediğin ve istediğin senden bir parça gitti. İşe başladığımda biriyle konuşunca gözlerim hemen doluyordu. Ama dediğiniz gibi insanoğlu herşey zamanla az olsa bile acısı hafifliyor .
Tabiki öyle ben de çok ağladım, hala silmedim ultrason videolarını resimlerni hatta. Onlar da benim gerçeğim sonuçta, hatta ara ara açıp kalp atışlarını dinliyorum, Onlar bize cennete şefaatçi olacak inşallah.Vallahi sanki bir daha olmayacak gibi korkuyorum ya da aynı olur diye ama Allaha sığınıyorum.. Ne diyim ilk kez olunca inana bilmiyor, korkuyor bir de yetmez gibi insanlar neden böyle oldu diyor onları çekiyorsun.. Sağ ol canım benim
Düşüklerden sonra gelen sağlıklı bebeklere gökkuşağı bebek denilirmiş duydunuz mu bilmiyorum, karanlıktan yağmurdan sonra gelen gökkuşağı gibi. Bizim bebeklerimiz de öyle olacak inşallah, bu süreci beraber atlatacağız burda :)Youtubede Nehir Efendioğlu diye birinin bebeğini kaybettiği videosunu izlemenizi öneririm, psikolojik olarak bana çok iyi gelmişti. Aynı şeylerin başka kişilerin başına da geldiğini görünce insan yalnız olmadığını anlıyor. Üniversite hastanesine gideceğim ben, aslında ilk gebeliklerde genetik teste bile bakmıyorlar ama her halükara karşı embriyodan alınan parçanın gitmesini istemiştim. Onun sonucu hakkında bilgi almak istiyorum, siz yaptırmadınız değil mi genetik test?Size de çok geçmiş olsun. insan ister istemez cinsiyeti öğrenince daha çok üzülüyor, ben hamileyken erkek olduğunu hep hissetmiştim onun için xy çıkınca daha çok üzüldüm. Benim drum da söylemişti , ilk gebelikte düsükler normalmış , kadınların %10 bunu yaşıyorlarımış ama insan bunu tekrarlanmasından korkuyor tabi. Siz tibbi genetik bölümüne devlet hastanesine mi gideceksiniz? devlet hastanesinde en az 2 düşükten sonra testler yapıyorlar diye duydum ama tam emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?