Çok geçmiş olsun. Ama daha da büyüse bu sefer ayrılmak daha zor olacaktı, doktorum bana bu şekilde söylemişti. İnann sağlıksız olan bebekler tutunamıyor hayata, hep sağlıklı olsun diye dua ettiniz siz de biz gibi eminim. Ve belki Allah dualarımız kabul edip sağlıksız bebeklerimizi aldı bizden. Bizi evlat ile sınamak istemedi, ben hep böyle düşünmeye çalışıyorum. Burada birbirimizin güzel haberlerini alacağımız zamanlar da gelecek.Bende dün kürtaj oldum 11 e girmiştik. Hiç belirti yokken şok olduk eşimde yoktu yanımda doktor eşinizi çağırın deyince bir sıkıntı olduğunu anladım. Kocaman başı poposu öylece duruyordu zaten doktor dedikten sorna bakamadım ekrana. Önce 8 de durmuş dedi sonra kürtaj sonrası yeni olmuş dedi. Pazar hafif bir leke oldu progestan başladık pazartesi günü öğrendikbana birde sancı veren bir ilaç verdiler gece başladı sabah kürtaj öncesine kadar mahvaloldim ağrıdan zaten kanamam da ilaçtan sonra oldu. Düşük ilaciymis.insan kendini suçluyor illaki şundan mi bundan mi diyor eli kolu olan bebek nasıl olur da kalbi durur ne oldu o gün ne yaptım diye düşündüm durdum. Herkesin başına geliyor olması da teselli vermiyor insanın uzgunlugunu azaltmiyor. Benim en başından kasik ağrım vardi sonradan azaldı baya ama doktor hep normal dedi. Değişik bir ağrı oldu doktor parol iç dedi keşke gorseymis doktor çok önemli. Doktora guvenmekle hata yapmışım diyorum... Şimdi iyi bir doktor arayışına gireceğim. Kürtajı yaptırdım şimdi verdiği ilaçları içiyorum antibiyotik ile 21 gün süreli adetim düzensiz olmasın diye bir ilaç verdi. Tıbbi genetik bölümünde randevu aldım yaşım ileri ve genetik ailede hastalık var inşallah 2 düşükten sonra gel demezler. Size de geçmiş olsun en iyi anlayanlar dan biriyim sizi. Doktor size ilaç verdi mi.
Ben de silmedim kıyamıyorum uygulamaları sildim ama diğerlerine kıyamadım inşallahTabiki öyle ben de çok ağladım, hala silmedim ultrason videolarını resimlerni hatta. Onlar da benim gerçeğim sonuçta, hatta ara ara açıp kalp atışlarını dinliyorum, Onlar bize cennete şefaatçi olacak inşallah.
İnşallah canım benim inşallah alırız birbirimizin güzel haberleriniÇok geçmiş olsun. Ama daha da büyüse bu sefer ayrılmak daha zor olacaktı, doktorum bana bu şekilde söylemişti. İnann sağlıksız olan bebekler tutunamıyor hayata, hep sağlıklı olsun diye dua ettiniz siz de biz gibi eminim. Ve belki Allah dualarımız kabul edip sağlıksız bebeklerimizi aldı bizden. Bizi evlat ile sınamak istemedi, ben hep böyle düşünmeye çalışıyorum. Burada birbirimizin güzel haberlerini alacağımız zamanlar da gelecek.
İzleyeceğim, istedim ama ilk düşükte olmaz dedi doktorumDüşüklerden sonra gelen sağlıklı bebeklere gökkuşağı bebek denilirmiş duydunuz mu bilmiyorum, karanlıktan yağmurdan sonra gelen gökkuşağı gibi. Bizim bebeklerimiz de öyle olacak inşallah, bu süreci beraber atlatacağız burda :)Youtubede Nehir Efendioğlu diye birinin bebeğini kaybettiği videosunu izlemenizi öneririm, psikolojik olarak bana çok iyi gelmişti. Aynı şeylerin başka kişilerin başına da geldiğini görünce insan yalnız olmadığını anlıyor. Üniversite hastanesine gideceğim ben, aslında ilk gebeliklerde genetik teste bile bakmıyorlar ama her halükara karşı embriyodan alınan parçanın gitmesini istemiştim. Onun sonucu hakkında bilgi almak istiyorum, siz yaptırmadınız değil mi genetik test?
Genetik teste göndermiştik, XY yazıyordu sonuçta, ben de farketmemiştim bir arkadaşım bebeğiniz erkekmiş deyince başladım ağlamayaPatolojide cinsiyeti de belli oluyor mubunu ogrenmeseydim keşke şimdi daha çok üzülecegim sonuç gelince. Kaçıncı haftada düştü bebek. Birde bu bozukluk tekrarlarmi doktor birşey dedi mi. Yani kromozom bozukluğu diğer gebelikte olma ihtimali var mi
Evet bir başkasının başına geldiğinde ne kadar kolay gelmiş bize zamanında. Benim yan yana çalıştığım mesai arkadaşım 3 düşükten sonra 4. kez şuan hamile ve ben ilk 3 düşüğünde onunla aynı ortamda olmama rağmen acısını hüznünü anlayamamışım, şuan farkediyorum mesela. Bence kimseye izahat vermeyin, bu konuda konuşmak istemiyorum deyin ve kapatın insan ilk zamanlarda anlatınca yine aynı anı yaşar gibi oluyor. Üzerinden zaman geçine anlatmak daha kolay.Nasip evet. O hataya bende düştüm hemen olacak sandım hatta eşime ben ilk ay hemen hamile olacağım öyle hissediyorum bile dedim. Yarın ise gideceğim inşallah gözlerim dolmaz insanların teselleri de cabası. Böyle birşeyi eş de anlamıyor yani rutin de devam ediyor seni de öyle sanıyor. Haberi olan tüm arkadaşlara mesaj attım sonra beni arayıp bebek nasıl diye sorması lar diye hepsine yazdım teker teker. Yarın bir de ise gidersem. Bazı insanlar çok tuhaf bunlar normal merak etme yine olur geçiyor bunlar benimde başıma geldi takılma. Bu cümleler ile teselli edilmek gerçekten tuhaf. Ben bekar iken böyle bir şey bir arkadaşin başına geldi aramadım bile geçmiş olsun yapacağım birşey var mi dedim bitti. İnşallah hayırlısı ile sağlıklı evlatlar nasip eder rabbim bizlere
İnşallah güzel haberler veririzÇok geçmiş olsun. Ama daha da büyüse bu sefer ayrılmak daha zor olacaktı, doktorum bana bu şekilde söylemişti. İnann sağlıksız olan bebekler tutunamıyor hayata, hep sağlıklı olsun diye dua ettiniz siz de biz gibi eminim. Ve belki Allah dualarımız kabul edip sağlıksız bebeklerimizi aldı bizden. Bizi evlat ile sınamak istemedi, ben hep böyle düşünmeye çalışıyorum. Burada birbirimizin güzel haberlerini alacağımız zamanlar da gelecek.
Doğru söylüyorsunuz yarın iş günüm nasıl geçecek bakalımEvet bir başkasının başına geldiğinde ne kadar kolay gelmiş bize zamanında. Benim yan yana çalıştığım mesai arkadaşım 3 düşükten sonra 4. kez şuan hamile ve ben ilk 3 düşüğünde onunla aynı ortamda olmama rağmen acısını hüznünü anlayamamışım, şuan farkediyorum mesela. Bence kimseye izahat vermeyin, bu konuda konuşmak istemiyorum deyin ve kapatın insan ilk zamanlarda anlatınca yine aynı anı yaşar gibi oluyor. Üzerinden zaman geçine anlatmak daha kolay.
Nasıl geçti gününüz, merak ettim sizi?Doğru söylüyorsunuz yarın iş günüm nasıl geçecek bakalım
ben de subatta trizomi 22 nedeni ile düşük yaptim. doktor 22nin 21den cok daha agir oldugunu o nedenle hamileliklerin sonlandigini soylemisti.Öncelikle çok geçmiş olsun, ben de yaklaşık 35 gün önce kürtaj oldum. Aynı şekilde ilk gebeliğimdi ve yeni yeni toparlanıyorum ben de. Bebekten alınan parçayı genetiğe gönderdik ve test sonucumuz çıktı trizomi 22, bebek 47 kromozomlu gözüküyor. Down sendromu değil ama sağlıksız bir bebek, ayrıntısı İçin Ptesi tıbbi genetik bölümüne gideceğim. Kadın doğum doktorumuz birlik bir şey olmadığını tamamen şanssızlık olduğunu ve ilk gebeliklerde bunun normal olduğunu söyledi. Bu arada sizin bebeğiniz de erkekmiş biz gibi, xy:)
kadınların %10 bunu yaşıyorlarımış ama insan bunu tekrarlanmasından korkuyor tabi.
ben son 1 yilda 2 dusuk yaptim. ikisi de genetik nedenli, birbirinden bagimsiz. bana yapilan aciklama sanssizlik oldugu ve her 3 hamilelikten birinin olumsuz sonuclandigi. yani oran yuzde 10dan cok daha yuksek. etrafla konusunca cevremde ne kadar cok dusuk yapam bos gebelik yasayan kadin oldugunu gordum.İzleyeceğim, istedim ama ilk düşükte olmaz dedi doktorumilk gebelikte olur sağlıksız tutunmaz zaten dedi hak veriyorum ama kalbim zor anlıyor işte.. Neden beni buldu, diyorum sonra tövbe ediyorum çok karışığım
Peki siz de ilk gebelikte mi genetiğe gönderdiniz? Bir de genetik bölümüne gidip mi 22 nin 21 den daha ağır olduğunu öğrendiniz? Acaba tekrarlayan bir şey mi? Hiçbir yerde doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım, rica etsem bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?ben de subatta trizomi 22 nedeni ile düşük yaptim. doktor 22nin 21den cok daha agir oldugunu o nedenle hamileliklerin sonlandigini soylemisti.
ben son 1 yilda 2 dusuk yaptim. ikisi de genetik nedenli, birbirinden bagimsiz. bana yapilan aciklama sanssizlik oldugu ve her 3 hamilelikten birinin olumsuz sonuclandigi. yani oran yuzde 10dan cok daha yuksek. etrafla konusunca cevremde ne kadar cok dusuk yapam bos gebelik yasayan kadin oldugunu gordum.
benim eyluldeki dusugumde hamileligim cok normaldi ve cok ilerlemisti. 10 haftalikken anne kanindan genetik test vermiştim. o testin sonucu 45x0 gelmisti ve 2 gun sonra evde dusuk yapmistim. o testin sonucu gelince beni hemen genetik birimine aktarmislardi. dusukten sonra da genetik birimi benimle ilgilenmeye devam etti.Peki siz de ilk gebelikte mi genetiğe gönderdiniz? Bir de genetik bölümüne gidip mi 22 nin 21 den daha ağır olduğunu öğrendiniz? Acaba tekrarlayan bir şey mi? Hiçbir yerde doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım, rica etsem bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?
Öncelikle bu kadar detaylı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Belki 22 olması ve hayatla bağdaşmaması ve ilk 3 aylık dönemde bebeğin bizim seçimimize kalmadan alınması daha iyidir.. Neticede doğsa bile sağlıksız bir bebek çok büyük bir sınav. Allah hepimize vakti zamanı geldiğinde sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ben de Ptesi günü tıbbı genetik bölümüne gidip bilgi almak istiyorum, ilk düşüklerde devlet hastanelerinde teste bile göndermediklerini okudum. Bundan sonrası daha iyi olur umarım bizler için.benim eyluldeki dusugumde hamileligim cok normaldi ve cok ilerlemisti. 10 haftalikken anne kanindan genetik test vermiştim. o testin sonucu 45x0 gelmisti ve 2 gun sonra evde dusuk yapmistim. o testin sonucu gelince beni hemen genetik birimine aktarmislardi. dusukten sonra da genetik birimi benimle ilgilenmeye devam etti.
ikinci dusugumde ise ilk düşüğüm genetik nedenli oldugu icin doktor direk genetik inceleme istedi düşükten sonra.
benim iki dusugumde genetik. birinin tek x kromozomu vardi digerinun 3 adet 22. bana aciklama yapan 3 doktor hic bir baglantilari olmadigini tamamen sanssizlik oldugunu soylediler. en son gecen hafta guvendigim bir tup bebek doktoru ile görüştüm. o da kayiplarimin birbiri ile baglantili olmadigini soyleyip tup bebek tedavisi yapmaya gerek gormedigini soyledi.
tekrarlayan birsey olup olmadigi kisiye gore degisebilir diye dusunuyorum. esim.ve benim genetik testlerimiz yapilip ikimizin de karyotiplerimizin normal oldugy raporlandi o nedenle bizim icin tekrarlamasi sanssizlik gozu ile bakiliyor. ama malesef ki 8 ay icinde 2 kez yasadim o sanssizligi. hem de biri 13 digeri 11 haftalikken. hayatimin 6 ayini yok yere hamile gecirdim.
trisomy 13,18 ve 21 aslinda trisomylerin en hafif olanlari. cunku bir sekilde yasam ile bagdasip dunyaya gelebiliyorlar. diger teisomyler daha agir olduklari icin hayatla bagdasmiyorlar ve dunyaya gelemiyorlar.
dilerim hepimiz saglikla bebeklerimizi kucaklarimiza aliriz.
kesinlikle karar vermek zorunda olmak cok daha kotu. ilk bebekte test sonucu geldiğinde 45x0 bebeklerin dunyaya gelebildiklerini ama saglik sorunlari oldugunu okuduk. o zaman ne yapariz sorusu cikti karsimiza. cok şükür karar vermemize gerek kalmadan kendiliginden sonlandi gebelik.Öncelikle bu kadar detaylı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Belki 22 olması ve hayatla bağdaşmaması ve ilk 3 aylık dönemde bebeğin bizim seçimimize kalmadan alınması daha iyidir.. Neticede doğsa bile sağlıksız bir bebek çok büyük bir sınav. Allah hepimize vakti zamanı geldiğinde sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ben de Ptesi günü tıbbı genetik bölümüne gidip bilgi almak istiyorum, ilk düşüklerde devlet hastanelerinde teste bile göndermediklerini okudum. Bundan sonrası daha iyi olur umarım bizler için.
insan her şeye alışıyor, sadece bu konular mahrem kabul edildiği için çevremizde hiç konuşulmuyor ve biz sanki sadece bizim başımıza geldiğini düşünüyoruz. O yüzden bunların paylaşılmasının ne kadar önemli olduğunu ben yeni yeni anlıyorum.
Ben de öyle yapıyorum artık, özellikle burası bana çok iyi geldi. Yalnız olmadığımı bunun dünyada bir tek benim başıma gelmesini anlamış oldum.kesinlikle karar vermek zorunda olmak cok daha kotu. ilk bebekte test sonucu geldiğinde 45x0 bebeklerin dunyaya gelebildiklerini ama saglik sorunlari oldugunu okuduk. o zaman ne yapariz sorusu cikti karsimiza. cok şükür karar vermemize gerek kalmadan kendiliginden sonlandi gebelik.
bana doktor dusukten sonra ilk reglimden sonra hamile kalabilecegim soylenmisti. yasadigimiz yerdeki doktorlar ve turkiyedeki doktorlarin yaklasimlari birbirinden bayagi farkli olabiliyor.
bence konusmaktan cekinmeyin. anlatmak konusmak istediginiz zaman konusun. ben ilk zaman hic konusmak istemiyordum mesela. hamileligimi bilen 6 kisi vardi zaten onlara bile soyleyemedim kendi aralarinda haberlesmelerini soylemistim. sonra anlattikca anlattim. hep anlatmak istedim. ben anlattikca anlattigim neredeyse herkesin kaybi oldugunu ogrendim. birbirimize anlatip agladik, rahatladik.
benim de ikinci dusukten sonra once parca kalmis dediler. sonra o parcayi polip diye raporlamislar, histeroskopi ile alindi. 4 saat falan kaldim herhalde hastanede, basit bir islem oldu. endiselenmeyin siz de.Ben de öyle yapıyorum artık, özellikle burası bana çok iyi geldi. Yalnız olmadığımı bunun dünyada bir tek benim başıma gelmesini anlamış oldum.
evet aynı şekilde bana da doktor ilk adetimden sonra hamile kalabileceğimiz söyledi, kürtajdan tam 1 ay sonra adet olduk ve kontrole gittim. Kist oluştuğunu söyledi bana doktor ama okuduğum kadarıyla kürtaj sonrasında bunlar normal karşılamıyormuş, kötü huylu gözükmüyor dedi bana kontrol esnasında, yine gideceğim bir kaç güne. Bakalım sonrasında bizi neler bekliyor, beklenti düşürüp bunu bir görev olarak görmekten çıkarsak daha iyi olacağımıza eminim.
Kesenin görünmesi, kalp atışının duyulması ve kalp atışının durduğunu öğrendiğimiz zamanlar tıpatıp aynı.. 9+0'da gittiğimde 1 hafta önce durduğunu söylemişti doktor bize. Ultrason görüntüsünde de 8+0 'da kaldığı yazıyordu. Bizde beklemeden düşüneceğiz tekrar. Kaybettiğim bebeğimde ilk denememizde olmuştu, bakalım bu sefer ne olacak. İnsan ister istemez beklentiye giriyor, dediğiniz gibi Allah hepimize hayırlısı versin.Merhaba herkese.
Ben de tam 2 hafta önce, 28 Mayıs’ta kürtaj oldum. İlk gebeliğimdi.
Evlendikten sonra ilk 2 yıl çocuk düşünmedik. 4 yıldır da prolaktin yüksekliğinden dolayı ilaç kullanıyordum. Doktor ilaç kullanırken korunmamızı söylemişti. İlaç tedavim bitince hemen hamile kaldım zaten.
5+0’da keseyi gördük, 7+0’da kalp atışını duyduk. 9+0’da kontrole gittiğimde ise bebeğimin kalp atışının durduğunu öğrendik.
İnsan üzülüyo tabi ama ilk 12 hafta her şey olabilir demişti doktorum. Sağlıksız olanlar düşüyormuş. Onun için kendimizi biraz hazırlamıştık sanırım.
Çok şükür, eşim de ben de çabuk atlattık.
Şimdi önümüze bakıyoruz.
Rabbim nasip ederse ilk adetten sonra tekrar düşünebilirsiniz dedi doktorum. Beklemenize gerek yok dedi.
Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Eşim geldi öğleden önce aldı. Herkes biliyordu 2 gün de olmayınca bebek nasıl diye sordular tabi söyleyince de kimse birşey diyemedi. Müdür bey nasıl morel vereceğini şaşırdı istediğin zaman gidebilirsin nasıl rahat edersen dedi. Eşimde geldi aldı. Psikolojik olarak rahatladım. Bir sinra Allah nasip ederse inşallah söylemeyeceğim. İşyerinde biri 29. Haftalık hamile imiş benden izin istedi nerden bilecek benim durumumu,tam da kürtaj günü sonrası hamileyim sürpriz dedi. 29 hafta saklamış vay arkadaş dedim kiloluydu anlaşılmadi. Mümkünse karnım burnumda olana dek kimseye birşey demeyeceğim. Çok teşekkür ederim sanırım zaman iyi geliyor. Birde bu kabuslar olmasa sürekli kabus görmeye basladimNasıl geçti gününüz, merak ettim sizi?
Rahim yenilediği için ilk ay dan sorna deneyenlerin çoğu hamile kalıyormuş. Bana da doktor en erken Ağustos ama bence Eylül'de deneyin psikolojik olarak Eylül en erken sizin için dedi. Allah gönlünüze göre versin inşallah sizinKesenin görünmesi, kalp atışının duyulması ve kalp atışının durduğunu öğrendiğimiz zamanlar tıpatıp aynı.. 9+0'da gittiğimde 1 hafta önce durduğunu söylemişti doktor bize. Ultrason görüntüsünde de 8+0 'da kaldığı yazıyordu. Bizde beklemeden düşüneceğiz tekrar. Kaybettiğim bebeğimde ilk denememizde olmuştu, bakalım bu sefer ne olacak. İnsan ister istemez beklentiye giriyor, dediğiniz gibi Allah hepimize hayırlısı versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?