Kürtaj

Gittiniz mi. Bana doktor 21 gün ilaç başladı yoksa kist olur bunu kullanmazsanız demisti

29 hafta mı? Maşallah. Ben de öyle düşünüyorum aileme bile söylemeyi düşünmüyorum ilk 3 ayı atlatana kadar. Gerçi olacak olan yine oluyor ama bu bana ders oldu, insan izahat vermek zorunda hissediyor kendini söylediklerine karşı.iyi olmanıza sevindim bu süreci hep birlikte atlatacağız inşallah.

11 haftada nasıl düşük yaptınız bana sancı için ilaç verdiler. Ama kimseye vermemişler açıdan sancidan artık ölüyorum sandım.geve içtim sabah 10 operasyon oldu.

Aynen 15 16 olur ancak ozaman zaten bu sene bizden bebek haberi falan beklemeyin seneye artık dedim eşimin ailesine. Evet bende supriz oldu hamileyim yarın doktora gidicem gelmicem deyince sandimki yeni. Meğer 29 Muş idari izin raporu almış gelmemek için. Aylarca saklamış.aslinfa en iyisini yapmış. İzahat vermek insanların teselleri falan psikolojik olarak yıpratıyor. İnşallah Allah yardımcımiz olsun.

Yarın gideceğim. Size ne ilacı verdi? Bana hiçbir ilaç vermedi kürtajdan sonra. Acaba ondan mı oldu bilemedim.
Bunu verdi bir sorun bakalım. Bende doktora guvenemiyorum artık içiyorum ama acaba icmesem mi diyordum. Birde antiyotik içiyorum aletlerle girdik iltihap riskine karşı dedi

Eklentiler

• 16234365899343361437754188146141.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 47
Belki o da bizlerle benzer şeyler yaşamıştır ondan korkmuştur çekinmiştir söylemek için. İnsanoğlu işte mutluluğunu paylaşmak istiyor. Ben de söylediğimde bir arkadaşım herkese söyleme nazar değer demişti, olacak olan olur herkese söylemiyorum ki en yakınlarıma söylüyorum demiştim. Bebeğimi kaybettiğimi söyleyince de nazar değdi demişti :) değişik insanlar ben anlayamıyorum bazen.

Bunu verdi bir sorun bakalım. Bende doktora guvenemiyorum artık içiyorum ama acaba icmesem mi diyordum. Birde antiyotik içiyorum aletlerle girdik iltihap riskine karşı dedi
Yarın bir sorayım. Çok da kurcalamak istemiyorum aslında akışına bırakmak istiyorum ama insan merak ediyor yine de. Bir kaç adet sonra kistin atıldığını da okudum ama nasıl atılıyor kendi kendine yok mu oluyor o konuyu anlayamadım.

11 haftada nasıl düşük yaptınız bana sancı için ilaç verdiler. Ama kimseye vermemişler açıdan sancidan artık ölüyorum sandım.geve içtim sabah 10 operasyon oldu.
Ben doğal düşük yaptım. Hiç bir şey kullanmadan. Evde, bir başıma.
Düşükten 2 hafta sonra parça gördüler ve misoprostol verdiler. İki doz kullandım. Hiç ağrı ya da kanama yapmadı bende. Sonra basit operasyon ile alındı.

Evet duyduğuma göre yillarca olmamış. Bana da dediler de dayanamadım ben adetten 4 gün önce öğrendim kayınvalideye 5+3 de demiştik anneme hemen herkese
Aynen bende böyle düşünüyorum sonra doktoruma içten içe güvenmiyorum. Keşke ağrım var dediğimde parol iç dinlen diye beni gevistirmeseydi bana 8+1 deyip sonra da yeni düşmüş 11 yani demesi ne bilim insan kurcalamak istiyor sanırım yanlış eksik birşey olur mu acaba endişesi var

Çok büyük nasıl oldu 11 13. Ağrınız olmadı mi. Allah yardımcınız olsun bunlar sınav. Ben mahvaloldum doktor acilma için veriyorum sabah da biraz sancin olir dedi ama int de okudum suni sancı ilaciymis. Ömrümden ömür gitti

13 haftalık olanda doğum yaptım resmen. Ikınma hissi ve sancı vardı. 12 13 saat sürdü ve sonra kanamam tamamen bitti.

11 haftalık o kadar düzenli olmadı. Çok sancısı olmadı zihnime kazınacak kadar.

ilaç kullanmadığım için, herşey kendiliğinden geliştiği için sanırım çekilmez ağrılar değildi. Size verilen ilaçdq misoprostol mü? Kimi insanla çok ağrı yapıyormuş ama bende bir etkisi olmadı.

çok geçmiş olsun size. Dilerim her şey en kısa zamanda yoluna girer.

Bende ıkınma hissi ve sancı oldu evet aynı öyle oldu düzenli aralıklarla sancı oldu önce saatte yarım saatte sonra zaten sürekli arttı 30 saniye falan geri hafifledi hep böyle geçti ne verdi bilmiyorum c li birseydi ama sizin yazdığınız değildi. Ağrı sancı şeklindeydi. Bende 3 gün geçti hala aktif kanama rengi ile var. demekki herkese tepkisi farklı bu olay. İlaçtan önce kanama ağrı sancı yoktu. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Güzel haberler en kısa zamanda alalım inşallah.

Benim de aynı 8 artı 1 de kalp durmuş çok düşündüm stres yaptım ondan mı oldu arabaya bindim ondan mı oldu neden oldu, kalp durdu kendi kendimi yiyorum neden başıma geldi diye

Kızlar ben de çok saklamak istedim eşim ile anneannem sayesinde az çok kişi derken kürtajı herkes duydu Rabbim nasip ettin 3 ay saklarım inşallah ne kadar saklanır ise işte nasip olsun da korkuyorum çünkü.
Saklamak lazım, değil mi sizce de

Benim de aynı 8 artı 1 de kalp durmuş çok düşündüm stres yaptım ondan mı oldu arabaya bindim ondan mı oldu neden oldu, kalp durdu kendi kendimi yiyorum neden başıma geldi diye

bizim yapabileceğimiz hiçbir şey bebeğe zarar veremez diyorlar o yüzden hiç böyle düşünmeyin. Bence bizlerin şanssızlığı gebeliklermiz ilk başlarda değil ilerleyen haftalarda sonlanıyor. Hayal kurup, plan yapıyoruz ve sonra yıkıma uğruyoruz

İçini rahatlattınız biliyor musunuz sabahtan düşünüyorum benim hatam mı diye..
Umarım Rabbim kucağımızı doldurur.

Ben en yakınlarıma söylemiştim ama şuan böyle bir haberi öğrenmiş olsam eşim dışında kimseye söylemem. Nazar değecek falan da değil, sadece benimle birlikte onlar da heveslenip sonradan üzüldüklerini görmemek için. Kendime mi üzüleyim, yaşadığım olaya mı yoksa insanların bana teselli vermesine mi şaşırmıştım öncekinde. Güçlü durmaya çalışmak da yoruyor insanı, o yüzden söylemeyi düşünmüyorum ben.

Demek ki 8-9. Haftalar kritik. Hep bu haftalarda durmuş bebeğin kalp atışları benim de buradan okuduğum kadarıyla.

Canım insan ister istemez bu düşüncelere kapılıyo ancak gerçekten hiiiiiç alakası yok.
Rabbim yaratacaksa, o canın dünyaya gelmemesi için ne yaparsan yap boş.
Düşünsene, bi dolu istenmeyen bebek doğumu oluyo. Çöp konteynerinde, valizin içince aç susuz hayata tutunanlar bile var.
Bunun yanında eğilmeye bile korkarak cevizinden bademine, avokadosundan ananasına, her şeyi ince ince araştırıp yiyen bizim gibiler de var. Ama işte Rabbim nasip etmeyecekse ne yaparsan yap boş.
Yaratmak Allah’a mahsus.
Biz sadece elimizden geleni yapıyoruz.
Bu şekilde düşününce o kadar rahatlıyorum ki.
Ne kendimi suçluyorum, ne de neden kalbi durdu diye isyan ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…