Canım tekrardan geçmiş olsun yazını görünce yazayım dedim. Benmde ikinci kürtaj olduğu icin doktor fazla kazımadım dedi ve benden 10 gün boyunca sancıyla beraber parçalar geldi. Ben de korktum tekrar kürtaja alacak diye kontrole gittiğimde parça ve pıhtı var ama ilaçla atılır dedi metiler verdi 10 gün içeceğim. İctikce parçalar döküldü. Şimdi son 3 günüm kahverengiye döndüm ve çok azaldı. Sen de tecrübelisin maalesefki, o nedenle yüreğini ferah tut hiç başka birseye gerek kalmaz. 3 ay kadar da bu konulardan uzaklaşalımMerhaba kızlar
geçen hafta çarşamba 15 haftalık hamile iken suyumun erken gelmesi ile bebeğimi kaybettim
Rahim ağzımda önlem amaçlı dikişim vardı doktor dikişi aldıktan 2 saat içinde bebeğim kendisi düştü (tabi öncesinde çok şiddetli ağrım oldu)
kordonu kesemediler kürtaja aldılar
Doktorum İçerde küçük küçük parçalar var rahme zarar vermemek için fazla kazıma yapmıyoruz dedi
Doktorum cytotec diye bir ilaç verdi
İlk gün makattan sonraki üç gün vajinal aldım
Sadece bir kere büyük bir deri gibi parça geldi
Cumartesi kontrolüm var
Parça varsa ne yapıyor doktorlar?
Bazı doktorlar ilk adette atılır diyor bazıları ikinci bir kürtaj yapıyor
Sizlerde durum nedir şu an?
Teşekkür ederim canımCanım tekrardan geçmiş olsun yazını görünce yazayım dedim. Benmde ikinci kürtaj olduğu icin doktor fazla kazımadım dedi ve benden 10 gün boyunca sancıyla beraber parçalar geldi. Ben de korktum tekrar kürtaja alacak diye kontrole gittiğimde parça ve pıhtı var ama ilaçla atılır dedi metiler verdi 10 gün içeceğim. İctikce parçalar döküldü. Şimdi son 3 günüm kahverengiye döndüm ve çok azaldı. Sen de tecrübelisin maalesefki, o nedenle yüreğini ferah tut hiç başka birseye gerek kalmaz. 3 ay kadar da bu konulardan uzaklaşalımhayatta başka şeyler de var ne yapalım kendimiz daha önemliyiz
Allah sabır versinMerhabalar herkese.
26 Mayıs’ta 9+0’da bebeğimin kalp atışının durduğunu öğrenmiştim, 28 Mayıs’ta da kürtaj oldum.
İlk 3 gün aktif kanamam oldu, sonrasında 40 gün boyunca kahverengi lekelenmem devam etti. Tam bittiği gün Covid oldum. Aradan 8 gün geçtikten sonra da adet oldum.
Bir tek benim mi bu kadar uzun sürdü acaba?
Sizde durumlar nasıl?
Çok geçmiş olsun.Allah sabır versin
8 haftalık kontrole gittiğimde 7 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendim
Ben kürtaj olmadım kendiliğinden düştü kalan parçalar için vajinal yoldan cytotec diye bir ilaç verdi doktorum
Kanamam 1 hafta sonra oldu sonrasında lekelenme yaşamadım hiç
Düşükten 1 ay sonrada adet oldum
3 taneÇok geçmiş olsun.
Bir önceki mesajda 15 haftalık yazmışsınız.
2 kere mi düşük yaşadınız?
Araştırıldı mı peki nedeni?3 tane
İlki 22 ,ikincisi 8,üçüncüsü 15 haftalık
2.kayıptan sonra genetik test yaptırdıkAraştırıldı mı peki nedeni?
Yani nasip değilmiş tabi ama genetikte mi bir problem var acaba?
Biz genetik test yaptırdık, sonucu bekliyoruz.
Rabbim tekrar yaşatmasın.2.kayıptan sonra genetik test yaptırdık
Pıhtılaşma çıktı
3. Gebelikte kan sulandırıcı kullandım ama 12. Haftada kanamam olduğu için bırakmak zorunda kaldım 3 hafta sonra bebeğin suyu geldi zaten
Geçen hafta genetiğe tekrar gittim yaptırmadığım testler varmış lupus,ana ,protein c falan onların sonuçlarını bekliyorum
Canım merhaba benim de bu testleri yaptırmam gerekiyor sen devlette mi yaptırmıştın acaba?Aranızda genetik test yaptıran var mi acaba? Benim doktorum aşağıdaki testleri istedi benden. Çoğu pıhtılaşmayla ilgili sanırım. İlk dördünün sonucu çıkmış, normal görünüyor.
Bunlardan başka test yaptıran oldu mu? Yoksa bunlar yeterli mi?
Anti-Kardiyolipin (ACA) IgG
Anti-Kardiyolipin (ACA) IgM
Homosistein
Anti-Trombin III (AT III) Aktivite
Lupus Antikoagülanı Tarama (LAC)
Protein C (Aktivite) YENİ
Protein S (Aktivite) YENİ
Trombofili Paneli 6'lı
Periferik kandan karyotip tayini PANELİ
Periferik kandan karyotip tayini k
İlk 5’ini özelde, son 5’ini devlette yaptırdım canım.Canım merhaba benim de bu testleri yaptırmam gerekiyor sen devlette mi yaptırmıştın acaba?
Merhabalar benim de bebeğim de trizomi 22 kaynaklı kayıp söz konusu oldu bir bilgi de bulamadım maalesef siz nedir bu durum öğrendiniz miÖncelikle çok geçmiş olsun, ben de yaklaşık 35 gün önce kürtaj oldum. Aynı şekilde ilk gebeliğimdi ve yeni yeni toparlanıyorum ben de. Bebekten alınan parçayı genetiğe gönderdik ve test sonucumuz çıktı trizomi 22, bebek 47 kromozomlu gözüküyor. Down sendromu değil ama sağlıksız bir bebek, ayrıntısı İçin Ptesi tıbbi genetik bölümüne gideceğim. Kadın doğum doktorumuz birlik bir şey olmadığını tamamen şanssızlık olduğunu ve ilk gebeliklerde bunun normal olduğunu söyledi. Bu arada sizin bebeğiniz de erkekmiş biz gibi, xy:)
Merhabalar trizomi 22 hakkında bilgi edinebildiniz mi acabakesinlikle karar vermek zorunda olmak cok daha kotu. ilk bebekte test sonucu geldiğinde 45x0 bebeklerin dunyaya gelebildiklerini ama saglik sorunlari oldugunu okuduk. o zaman ne yapariz sorusu cikti karsimiza. cok şükür karar vermemize gerek kalmadan kendiliginden sonlandi gebelik.
bana doktor dusukten sonra ilk reglimden sonra hamile kalabilecegim soylenmisti. yasadigimiz yerdeki doktorlar ve turkiyedeki doktorlarin yaklasimlari birbirinden bayagi farkli olabiliyor.
bence konusmaktan cekinmeyin. anlatmak konusmak istediginiz zaman konusun. ben ilk zaman hic konusmak istemiyordum mesela. hamileligimi bilen 6 kisi vardi zaten onlara bile soyleyemedim kendi aralarinda haberlesmelerini soylemistim. sonra anlattikca anlattim. hep anlatmak istedim. ben anlattikca anlattigim neredeyse herkesin kaybi oldugunu ogrendim. birbirimize anlatip agladik, rahatladik.
Cok gecmis olsun. Cok doktorla konustum, cok guzel bilgiler verenler oldu. Ama trisomy 22 icin bize aciklamalari yas nedenli oldu. 35 yasindayiz ve cok da saglikli yasadigimkz soylenemez. Esimin ve benim genetik testlerimiz yapildi ve bizim genetik bir sorunumuz olmadigi raporlandi o nedenle bizim icin trizomi 22 sanssizlik olarak aciklaniyor. O an o yumurta ya da spermin hatali olmasi nedeniyle kaybetmisiz oglumuzu. Sizin hikayeniz nasil?Merhabalar trizomi 22 hakkında bilgi edinebildiniz mi acaba
Kuzum bu mesajını okudum şimdi ve hamile olduğumu öğrendim henüz çok yeni ama yine korku var bir ilaç veya bir şey kullandınız mı ikinci gebelik sorunsuz geçti değil mi?Geçmiş olsun 2018 senesinde ilk gebeliğimde benımde kürtaj ile sonlandı 8+2 de kürtaj işlemi uyutularak yapıldı , ve asla açım olmadı 1 saat odada dinlenip evime gittim , sadece manevi yükü ağır geldi . 2 ay sonra kızıma hamile kaldım . Sağlıkla kucağıma aldım , darısı size inşallh
Canım, aynı durumdayız.Kuzum bu mesajını okudum şimdi ve hamile olduğumu öğrendim henüz çok yeni ama yine korku var bir ilaç veya bir şey kullandınız mı ikinci gebelik sorunsuz geçti değil mi?
Düşük için iğne mi? Allahım kucağımıza almak nasip etsin yarın sabahta benim kontrolüm var bakalım benden de kahverengi geldi duphaston içiyorum bakalım.Canım, aynı durumdayız.
Mayıs ayında kürtaj oldum, yazmıştım buraya.
Şimdi tekrar hamileyim.
Progestan fitil önerdi doktorum ancak geçen hafta lekelenmem olunca fitili kesti, iğneye çevirdi.
Her gün iğne vuruluyorum.
Çarşamba günü yoğun kanamam olunca doktora gittik ve 5+4’te kalp atışını duyduk.
Farklı bir iğne yaptı bu sefer.
Bakalım, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi.
İlki kürtaj olunca çok korkuyorum tabii.
İnşallah canım.Düşük için iğne mi? Allahım kucağımıza almak nasip etsin yarın sabahta benim kontrolüm var bakalım benden de kahverengi geldi duphaston içiyorum bakalım.
İlk 11 hafta geçince riskler azalıyormuş inşallah öyledir
Ben coraspin de istedim korkudan yararı olur mu bilemem tabi allaha kalmış inşallah canım benim güzel haberler verelim birbirimize oda düşük için benimde kahverengi lekem gelmiştiİnşallah canım.
Progestan iğne verdi işte, daha iyi tutunsun diye.
Duphatson nedir hiç bilmiyorum.
İnşallah şu ilk 3 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?