Kürtaj

Ne güzel söylemişsiniz.. En güzeli tevekkül etmek, olacak olan oluyor zaten. Bekleyeceğiz bakalım, bu bizi daha güçlü kılacak ben de buna inanıyorum, kalbi attı ve o benim bebeğim evladım onu hiç bir zaman unutmayacağım, acısı da hiç bir zaman geçmeyecek ama insanoğlu her şeye alışıyor. Doğup ölen evlatlar var, biz daha hissetmeden haberi öğrenmemizle kaybetmemiz bir oldu. Buna da şükür

Aynen öyle canım benim.
Çok şükür, kısacık da olsa hamileliği tattık. Evet, sonu hüsranla bitti belki.
Ama ne güzel ki, cennette bizi bekleyen bir meleğimiz var artık.
Cinsiyetini de oraya gidince öğrenicez inşallah.
Belki senin dediğin gibi sağlıksız bir şekilde doğsa daha da zor günler yaşayacaktık.
Onun için hüsran mı değil mi en iyisini Allah bilir.
Umudumu hiç kaybetmiyorum.
Biraz daha zamanı varmış demek ki.
Bir kere nasip olduysa tekrar olur inşallah.
Hem belki o zamana kadar bize de aşı gelir, daha güvende hissederiz kendimizi.
Rabbim isteyen herkese hamile kalıp, hayırlısıyla ruhen ve bedenen sağlıklı evlatlar doğurmayı nasip etsin.
Hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın.

Hep sağlıklı olsun diye dua ediyorduk, belki de Allah dualarımızı kabul etti sağlıksız bebeğimizi aldı bizi evladımızla sınamadı, bu cümle beni çok rahatlatıyor belki bunu okuyan birilerine de iyi gelir:)

ben cinsiyetini de genetik testte öğrenmiştim hep kız hissediyordum ama erkekmiş, ne tuhaf şey. İnsan böyle kimlik kazandırınca daha da üzülüyor ama atlatacağız gün be gün.

İçinde bir can hissetmek ne güzel, Allah ne büyük anlamak İçin yeter de artar bile. İnanıyorum ben kısa zaman içinde burda sevinçlerimizi de paylaşacağız

Çok doğru ne güzel düşünüyorsun gerçekten Rabbim kucağımızı, boş bırakmasın inşallah yanında çok

Merhabalar;
Benim bugün kürtajın 17.günü.
İlk 2 gün normal adet gibi kanamam oldu, 3.günden sonra çok azaldı, günlük ped yetiyor.
Ama 17 gündür hala devam ediyor.
Normal mi acaba?
Sizlerin ne kadar sürmüştü?

Normal diye düsünüyorum, benim kürtajin ilk 2-4 gün adet gibi kanamam vardı sonra 20. güne kadar kahverengi lekenlemerim vardı. 20. günden sonra bitmişti. drumda sormuştum, eğer rengi kahverengiyse kanlı değilse 4. yada 5. haftaya kadar devam edebilirmiş. 5. haftadan sonra normal olmuyormuş o zamanda dra gitmesi gerekiyor.

Evet, benim de kahverengi.
Sorun olmadığına sevindim. ☺
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Hayırlı akşamlar.

Aranızda genetik test yaptıran var mi acaba? Benim doktorum aşağıdaki testleri istedi benden. Çoğu pıhtılaşmayla ilgili sanırım. İlk dördünün sonucu çıkmış, normal görünüyor.
Bunlardan başka test yaptıran oldu mu? Yoksa bunlar yeterli mi?

Anti-Kardiyolipin (ACA) IgG
Anti-Kardiyolipin (ACA) IgM
Homosistein
Anti-Trombin III (AT III) Aktivite
Lupus Antikoagülanı Tarama (LAC)
Protein C (Aktivite) YENİ
Protein S (Aktivite) YENİ
Trombofili Paneli 6'lı
Periferik kandan karyotip tayini PANELİ
Periferik kandan karyotip tayini k

Sonuç şekil bozukluğu var dedi sakat olabilir dedi yarın tekrar çağırdı ama kürtaj kesin dedi alttan da baktı hatta 10 haftaya bugün girmiştim
Kürtaj kesin derken? Bunun kararını doktor değil siz verirsiniz ancak.
Birkaç doktora daha görünmenizi şiddetle öneriyorum.
Ben düşük yaptım ve mecburi kürtaj oldum. Genel anestezi altında yapıldı. Uyudum uyandım ve bitmişti. Sonrasında çok çok hafif ağrım oldu, halsizlik ve uyku problemi yaşadım. Ağrı kesici alma ihtiyacı bile duymadım, bol bol yatıp dinlendim. Benim kanamam çok uzun sürdü ama bu bana has bir durumdu, genelde çok uzun sürmüyor. Korkacağınız hiçbirşey yok. Eskiden kürtaj bayıltılmadan yapılırmış, doğumdan beter diye kastettikleri o eski zamanlar, şimdi böyle birşey söz konusu değil. Ben kürtaj olduğumu bilmesem yorgunluk dışında bir şey ne ağrı ne acı dikkatimi çekmezdi.

Benim de doktorum dur bakalım alabilecekmiyiz belki narkoza gerek kalmaz diyip denemişti. Acısı hala beynimde duruyor.
Bende regl ağrısı kadar bile ağrı olmamıştı kürtaj sonrası
Çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın

Doktorum kürtajdan sonra çok iyi korunman lazım yoksa hemen gebe kalırsın, kürtaj bir nevi Rahmi temizlediği için gebe kalmaya çok müsait duruma geliyor ve genellikle kürtajdan sonra bir süre korun dediğimiz halde ilk ay hamile kalıyorlar demişti.
Benim doktorumda ilk gebeliğinde düşük yaşayıp kürtaj olup iki ay sonra ikiz bebeklere hamile kalmıştı mesela. Bu yıl üniversite sınavına giriyorlar :)

Sagolun aminnnn
Kadin denilen canli resmem aci makinesi

Bende duydum onu hemen hamile kaliniyormus ama bana ilaç verdi doktorum 21 gün. Her halükarda beklicem bakalım. O ilk ay hemen hamile kalanlarda yine bebeğin anomoli olma riski yüksek diye okudum çünkü rahim 2 3 ayda normale dönüyormuş. Hayırlısı bakalim.allah gönlümuze göre versin.

Bana da 1 hafta sonra 1 cm pıhtı kalmış bunu atamiyorsun bunu vakumla alcam dedi.kabul etmedim zaten sabah onun 5 katını attım dedim ama olmaz almam lazım dedi. Çok şiddetli sancım oldu kurtajdan 4 gün sonra başladı. Pıhtı baya düştü ama doktor küçücük kalmış anestezi ye gerek yok 10a kadar sayacaksin bitecek vakumla cekicem dedi. Ama yani ömrümden ömür gitti.bjrde bağırma biz burda ne işlemler yaptık diyor. Kısa sürdü ama mahvoldum. O acı ve geçen haftaki bana o sanci ilacını verdikten sonraki acı beynimden ne zaman silinecek acaba. Sizde benzerini yasamissiniz. Allah bir daha yaşatmasın insanllaah ve iyi başarılı doktorlara rabbim nasip etsin inşallah

Çok geçmiş olsun canım.
Ne kadar oldu kürtaj olalı?
Şimdi nasılsın?

Geçen hafta salı 8 gün oldu. Pazartesi tekrar vakumla 1 cm pıhtı aldı bugün gene ağrı var ve sancı ile kanama da geldi. Ne kadar sürecek hiçbir fikrim yok
Yaa, çok geçmiş olsun.
Benim 3 hafta olucak neredeyse, ağrı veya pıhtı yok ama bitmedi hala kahverengi lekelenme.
Herkeste farklı seyrediyor demek ki.

Yaa, çok geçmiş olsun.
Benim 3 hafta olucak neredeyse, ağrı veya pıhtı yok ama bitmedi hala kahverengi lekelenme.
Herkeste farklı seyrediyor demek ki.
Size de 21 gün süren ilaç verdiler mi. 3 hafta mi bende şuan sadece büyük WC yaparken ağrıyor sanci giriyor çok fena. Ondan sonra da aktif kanama geliyor. Sonra ara ara kahverengi oluyor. Doktor temizledim dedi gösterdi bak sadece çizgi şeklinde kanama var o da biter bir iki güne dedi de eğer geçmezse ağrı ve kanama başka bir doktora da sormak istiyorum. 3 hafta uzun sanki kanama icin

Benim kanamam aktif olarak 4 ay sürdü
1 yıl boyunca da ara ara devam etti
Pıhtı falan da kalmamıştı
Bünyeden bünyeye değişen bir durum
21 gün süren ilaç nedir, antibiyotik mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…