Kürtaj

Lohusa gibi 40 güne kadar sürmesi normalmiş. Doktora sordum, 20-25 gün kadar sürer genelde dedi. 25’i geçerse tekrar muayene olmayı düşünüyorum.
Benimki aktif kanama değil, ilk 2 gün öyleydi. Ondan sonra kahverengi lekelenme şeklinde canım. Ağrım falan da yok.
Ben de yerinizde olsam başka bir doktora muayene olurdum.

Benim kanamam aktif olarak 4 ay sürdü
1 yıl boyunca da ara ara devam etti
Pıhtı falan da kalmamıştı
Bünyeden bünyeye değişen bir durum
21 gün süren ilaç nedir, antibiyotik mi?
Yaaa bu kadar uzun süre normal mi. O süreçte hamile kaldınız mı yada çocuk denediniz mi. Rahim hem kanayip hem embriyo alıyor mu.cyclo prognova verdi. Kimseye verilmemiş bana verilince doktor da gerekli dedi şaşırdım 2 ayrı antibiyotik verdi içiyorum onu

Öyle yapicam haftyaa da devam ederse başka doktora gidicem. Bugün hem aktif hemde kahverengi olmaya başladı hala da pıhtı gibi oluyor. Hangi doktora gidilir kime guvenicem öyle bir haldeyim ki ne yapacağımı bilmiyorum akışına bıraktım. Alttan bakıyorlar hep mikrop kaparım asi vurulmadim covid olurum ne bilim bir sürü şey geliyor aklıma.Sancı çok azaldı ama aktif bir ağrı oluyor yumurtalıkta. Haftaya kadar uzarsa kesin bir doktora gidicem ama bakalım inşallah bir sıkıntı olmaz.

Süre normal değil
Dediğim gibi benim durum biraz karışık
Bende antibiyotik kullandım
O ilacın ne olduğunu bilmiyorum ama demek ki sizin için gerekliymiş
Ben bir daha gebe kalmadım
Kalmaya da çalışmadım
Vücut normal düzenine kavuşacak acele edip kendinizi strese sokmayın
Hormonlar düzelecek rahim toparlanacak
Zaman lazım

Acaba o içtiğin ilaç ağrının sebebi olabilir mi? Adet sökücü etkisi varsa rahim kasılması yapar. O da adet gibi ağrı yapar.
Bana sadece 5 günlük antibiyotik vermişti doktorum.

Acaba o içtiğin ilaç ağrının sebebi olabilir mi? Adet sökücü etkisi varsa rahim kasılması yapar. O da adet gibi ağrı yapar.
Bana sadece 5 günlük antibiyotik vermişti doktorum.
Hiç düşünmedim o da ağrı yapabilir evet. Çok geçmiş olsun rabbim hepimize şifa versin. İstediğimiz zaman da sağlıklı hayırlı bir evlat

D Doktoraliguru ne yaptınız merak ettim?
Hala devam ediyor mu kanama ve ağrınız?
Gittiniz mi doktora?

Ben perşembe günü Biontech aşının ilk dozunu oldum. Cumartesi günü kahverengi lekelenmem kanamaya döndü. Biraz da ağrım oldu. Hala kırmızımsı geliyo.
24 gün oldu kürtaj olalı. Adet olmuş olabilir miyim? Çok erken değil mi sizce?

Ağrım yok kahverengi lekeye dönmüştü dün o da bitti. Doktora ben pazartesi gitmiştim pıhtı kaldı 1 cm almam lazım demişti vakumla uyusturmadan aldı bence parça idi o.. ağrılarım zaten ondan sonra epey azaldı. Bence 24 gün erken değil ben 26 27 günde bir de oluyordum. Ama tabi ki doktor bilir en iyisini. Bana 21 gün süren ilaç verdi bitince adet olacaksın dedi muhtemelen bende 21 gün sonra beklicem. Eğer kanama şuan kırmızı geliyorsa korkmayın rahim ağzı yapisikligi oluyormuş adet görememe farklı görme eskiden. Bunlar olursa doktora gidin diyorlar. Birde bana doktor adetin 2. Gününde gel yumurtalara bakicam ne durumda demişti. Sizde bir gidin isterseniz

Ben aşı olmadım korkuyorum herkes olun diyor ama hamile kalmak isteyenler ile ilgili bilimsel bir çalışma yok etkisi konusunda.ozellikle yurtidisi veritabanını takip ediyorum. bende kararsızım aşı konusunda

Bana da aynısı oldu bugün kürtaj sonrası 6.günüm 4. Günden beri öğleden sonra böyle gaz agrisi gibi ve özellikle wc de iken inanılmaz sancı giriyor. Doktorum normal olduğunu söyledi agri kesici önerdi ama agri kesici de fayda etmiyor. 2-3 saat böyle doğum sancısı gibi 5-10 dk da bir sanki içimden makatıma doğru bıçak saplanır gibi bir agri var. Bu ikinci kürtajım ilkinde böyle olmamıştı. Acaba bende de mi pıhtı falan kaldı korktum şimdi

Çok teşekkür ederim.
Detaylı bir şekilde doktora yazdım, korkulacak bir şey yok yazmış.
Bakalım, bekliyorum ben de.
Ben aşı olmadım korkuyorum herkes olun diyor ama hamile kalmak isteyenler ile ilgili bilimsel bir çalışma yok etkisi konusunda.ozellikle yurtidisi veritabanını takip ediyorum. bende kararsızım aşı konusunda
Hamileyken virüs kapmaktan çok korkmuştum, kürtaj olunca hemen aşı oldum.
2.dozdan sonra korunmayı bırakabilirsiniz demiş bazı doktorlar ama benim araştırdığım yerlerde 2-3 ay hamilelik planlamayın yazıyordu.
Zaten genetik testlerin sonucunu da bekleyeceğiz, bakalım hayırlısı inşallah.

Aynı belirtiler var bana doktor pıhtı dedi ama ısrarla almam lazım demişti bende parça dan şüphelendim. Ben ama o ağrılardan sonra ayağıma sıcak su torbası koydum ağrı kesici aldım uyumuşum sabahına serçe parmağim kadar pıhtiyi (parçayı) atmışım dokunamadim ama ciğer gibiydi sert serce parmağım büyüklüğünde. İki günün sancısı buymuş dedim. Bence doktora gidin baksın ama burda pıhtı var alicam derse ben o hataya düştüm vakumla anestezi olmadan kürtaj işlemi gibi işlem yaptı siz sorun açıkça parça mi değil mi kendinden atılmaz mi sorun. Ben başka doktora gitseydim keşke dedim ama doktor bir anda ikna etti oldu bittiye getirdi resmen ikinciyi

İki üç ay beklemek mi ben diğer ay hemen denemeye başlamayı düşünüyorum acaba olmasam mi. Ben okumadım nerede 2 3 ay bekleyin diyordu

Bende aynı sıcak su torbası koyuyorum iki gündür benden de dediğiniz gibi parçalar geliyor. Eğer bende de birseyler kaldıysa kesinlikle anestezisiz aldırmam sizin yazdıklarınız yol gösterdi şimdi bana. Carsamba günü gideceğim bende iki gün daha sabredeyim ne varsa aksın gitsin. Artık normal hayatıma donmek istiyorum

Nasıl oldunuz merak ettim doktora erken gidin bence ben erken gittim

İki üç ay beklemek mi ben diğer ay hemen denemeye başlamayı düşünüyorum acaba olmasam mi. Ben okumadım nerede 2 3 ay bekleyin diyordu
“Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI); hamileyseniz veya ilk doz sonrası üç ay içinde gebelik planlıyorsanız aşı olmak için beklemenizi önermektedir. Bu öneriler aşının gebelik üzerindeki etkileri netleşene kadar geçerlidir.

Hamile kalmayı planlıyorsanız ve riskli grupta olduğunuz için veya sağlık çalışanı olduğunuz için aşı olabilecekseniz, hamile kalmadan önce aşının tüm dozlarını tamamlamanız ve ilk dozdan sonraki üç ay ve ikinci dozdan sonraki iki ay gebelik için beklemenizi önerilmektedir.”

Doğruluğunu bilmiyorum ama birçok yerde bu şekilde okudum.

Teşekkürler ben ozaman hiç asi olmayayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…