Latte hanım sessiz kalmış ancak ben dayanamadım size cevap yazmak istedim.
Burada kendisinin bahsettiği şey çalışmayan kadını eziklemek değildi. Erkeğin çalışıp bu 3. çocuğun maddi giderlerini karşılaması gerekiyorken (ki konu sahibinin belirttiğine göre 2 çocukla bile maddi olarak sıkışık durumdalar) kadının masraf kısmını düşünmeden çocuğum da çocuğum demesinin kimsenin karnını doyurmayacağı ve konu sahibinin de ev geçindirmenin nasıl bir şey olduğunu bilmediği için bu durumu anlayamadığı idi. Açıkçası ben de böyle düşünüyorum. Eğer çocuklar gerçekten rızkıyla geliyor olsaydı haberlerde çocuğuna yemek alamadığı için intihar eden babaları okumazdık mesela. Dolayısıyla gereksiz romantizmin anlamı yok, diğer 2 çocuğun geleceği en az doğmamış 3. çocuğunki kadar önemli, doğurdum bir şekilde büyürler mantığı ne kadar doğru tartışılır.
Biz Türkiye koşullarında karı koca çalışan ve maddi durumu ortalamadan çok daha iyi olan insanlar olarak ben bile bu ülkenin geleceğine güvenip de 2 çocuk düşünemiyorum, hatta bir tanesini bile zar zor düşünmeye başladım diyebilirim. O yüzden bana çok değişik geliyor bu fikirler kusura bakmayın.