- Konu Sahibi gizemli508
Benim de çocuğum yok Mune. Ama yine de insan maruz kalıyor bir şekilde çevreden. Bunu bilmek için bebeğin olması şart değil ki yani. Ya bakın daha beslenme ayağını geçemiyoruz ki sıra kıyafete oyuncağa gelsin. Daha bunun kreşi anaokulu vs. var. Hepsi ayrı challange ve bunlar sadece ilgi ile çözülebilecek bir şey değil. Para işte hepsinin anahtarı, parasız saadet maadet olmaz artık. Bayat romantizm artık beni ancak sinirlendiriyor Mune Hanım.Herkesin kendi tercihi ama şu zamanda beslenmeye yetişebilmek mümkün değilken bebek bezleri de uçmuş, ben 28 yıl evvel bebek meselesini hallettiğimden güncel fiyatlardan çok haberim yoktu, sitede duyup bildiğim kadarıylaydı, malum sebeplerden bebekler ve çocuklar için alışverişlerim oldu, bu zamanda çocuk sahibi olanlara Allah yardım etsin dedim, kıyafetler, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri aşırı pahalanmış, her girdiğim dükkanda esnafla muhabbetim iyi ki zamanında doğurup büyütmüşüm, insanlar çocukları için bu fiyatlarla alışveriş yapabiliyor mu oldu.
Bebek pirinç unuyla beslenip abi ablalarının küçülenleriyle büyüse dahi büyüdükçe masrafı da katlanarak artıyor, bugün bırakın özel okulu, bir devlet okuluna göndermenin maliyeti nedir?
Bebekler bebek olarak kalmıyor ki, büyüyor konuşmaya başlıyor, konuşmaya başlayınca da istekleri oluyor, isteklerini yapamadığınızda üzülen siz oluyorsunuz, boynu bükük kalan o oluyor.
Pirinç unuyla beslenen çocuk da haksızlığa uğruyor. Zekanın evet kapasitesi var ama en üst şekline ulaşması da çevresel etkenlere bağlı. Beslenme de bunlardan bir tanesi yani. Dedim ya bunu çözemezken daha ne okulu ne eğitimi yani? Kuru laf işte.