Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumları okudum da kadının en büyük düsmanı gercekten kadın oluyor.. zaten kadının hormonları üst düzey calısırken bebegini aldırması konusunda nasıl bu kadar kırıcı konusabiliyorsunuz?
Adetin üstünden 12 gectikten sonra gebeligi ögrenmis yani bebegin 7-8 haftalık olması durumu var, kalp atısları bile baslamıstır. Yani o artık kanlı canlı bi yavru. Karnında degil de dısarıda olsaydı da bu kadar rahat ‘aman aldır ya adam haklı’ diyebilecek miydiniz? Yokda yürürken gördügümüz minicik karıncanın bile canını almamak icin üstüne basmamaya calısırken bi bebegin ölümünü istemek bu kadar kolay olmamalı.

Siz ne kadar korunursanız korunun olacak olan oluyor iste. Cevremde bi kac örnek vardı böyle, nasıl bakıcaz edicez derken cocugun dogumuyla hepsinin hayatı degisti isleri mevkiileri yükseldi, simdi hepsi cocugum bereketiyle geldi diyorlar.
kimse cocugunu kötü sartlarda büyütmek istemez tabii ki, bu yüzden kimse kendine güvenmiyorsa dogurmasın evet ancak her türlü korunmaya ragmen bi can hayat bulduysa annenin icinde; buna artık razı olmaktan baska bi sey görmüyorum ben, tabii bu benim fikrim, size uysun ya da uymasın.
Benim basıma gelse asla canına kıyıp da o bebegi aldıramazdım ki aylardır bi bebegim olsun diye ugrasıyorum…
Aksam sakin kafayla esinizle konusun umarım sizi arada bırakacak bi karar almanızı istemez de yavrularınızla huzurlu bereketli bi yuvanız olur, Allah esinizin icine evlat sıcaklıgı, hanenize huzur ve bereket sizlere de saglık sıhhat versin, dualarım sizinle 🌸
Bebek rızkı ile gelir.Biz modern değiliz geri kafaliyiz aldırmayın demek suç

bende onu diyorum istemiyorsa çiftlerden biri , çocuk asla olmamalı.
valla kusura kalmayın ben cinsellik yaşadığımda karşımdaki insana önceden (korunuyoruz tabii)
asla çocuk filan aldırmam, evlenmek filan hiç umrum değil ama gebe kalırsam doğururum haberin olsun, diyorum.
hep dedim. gerçi kimse sorun etmedi ama gebe de kalmadım hiç.

asla çocuk istemiyorsa şu durumda sevişmesin. öyle bir dünya yok bence...

ortak karar idealdir, tamam. ortak karar olamıyorsa ben kadını öncelerim.

Arkadaşlar kimsenin canını sıkmak istemem ama gerçekten korunma yöntemleri %100 korumuyor, bilin buna göre baştan konuşun başımıza böyle bir şey gelirse ne yaparız diye. Çünkü sonrasında panikle ve duygusallikla kavga vs olabilir. Sakin kafayla böyle şeyleri baştan bir kere konuşup anlaşmak gerekir.

Şimdi konu sahibi yapılacak 3 şey var aslında başka ne yapılabilir bilemiyorum;
1 ve 2-Ben illa doğuracağım diyorsanız eşinizle konuşup ayrılacaksiniz ya da ikna etmeyi deneyeceksiniz. Ayrılırsaniz diğer çocuklara da haksızlık olacak ve çalışmadan nasıl bakacaksınız? İkna etmeye çalışmak da bu kadar kararlı ve maddi durumu belli biri için büyük haksızlık.
3- aldıracaksiniz. Bu çok etkiler diye düşünüyorsanız psikolojik destek alabilirsiniz, korunma yönteminizi 2ye çıkaramaniz iyi olur sonrasında.

Bundan farklı 4.bir seçenek ne var bilemiyorum. Bir kişinin çalıştığı 5 kişilik bir aile.. bilemiyorum bence çok zor gerçekten, madden de zor psikolojik olarak da tartışma vs çıkması olası.

Ben olsam aldırırdım ki oyle de yaptım önceden. Ama benim için duygusal bir yük değil bu konu, çok rahat bir şekilde gittim 1 saatte girdim çıktım, uyuttular hiçbir şey hissetmedim. Uyandım çıktım, ertesi gün de ise gittim. Bu konuda iyi bir doktor olduktan sonra içiniz rahat olsun diye belirtmek istedim. Kolay gelsin.

valla kusura kalmayın ben cinsellik yaşadığımda karşımdaki insana önceden (korunuyoruz tabii)
asla çocuk filan aldırmam, evlenmek filan hiç umrum değil ama gebe kalırsam doğururum haberin olsun, diyorum.

vala ben de eve parayı kim getiriyor ise onu onceliyorum
çocuğun bezini mamasını bilmem neyini adam karşılayacak.
fikirlerimiz farklı olabilir elbette ama sizde kendinize güvenip doguracaksiniz maddi olarak sonuçta (farazi bir gebelikte )

Adam haklı çok mu kolay sanıyorsunuz tek maaşla 3 çocuk bir eş geçindirmek. Biz çift maaşlıyız bebek mağazasından ağlayarak çıktım nasıl alcaz diye sizler nasıl bu kadar rahatsınız bilmiyorum çalışmadığınız hiç oara yetindirmek zorunda kalmadığınız için muhtemelen

Öncelenmesi gereken biri yok konuda. Bir taraf acı çekecek, operasyon geçirecek, dengesi şaşacak bir süre ama öbür taraf da ekonomik darboğaza girecek, artmayan ve aksi gibi gittikçe değersizleşen geliri ile karşılamak zorunda kalacak 3.çocuğu.

İşte aynı kapıya geliyor bu çok kişisel bir şey :) ben böyle diyen biriyle asla sevişmezdim arkama bakmadan kaçardım :p bana rağmen istememe rağmen beni sallamayıp çocuk yapacaksa benim asla içinde bulunacağım ilişki değil. Bana ihtiyacı olmadan yapacak olsa da istemem. Yani çocuğu alsın kendi büyütsün benden maddi manevi bir şey beklemesin yine istemem. Sizi de kabul eden var işte etmeyen var.

Belli ki konu sahibi boşanıp çocuklarına kendi bakıp kocadan maddi manevi bir şey beklemeyecek durumda da değil. Yani ben mi anlamıyorum olayı :p adam suçsuz ve adam istemiyor. Kadın illa doğuracağım derse boşanacak gücü yok. Bu çocuğa adam bakacak maddi olarak. Eee nasıl olacak? Adama zorla mı baktıracak? Yani oluru olan bir şey değil. Çok ilginç geldi yorumlar. Hele hele rızkı geliyormuş da doğunca birden işler düzeliyormuş da. Yahu buna güvenip mi çocuk yapılacak? Neyse tabi beni ilgilendirmez ama konu sahibini boşa gazlıyormuşlar gibi geldi. Rızık falan yok öyle. Açlıktan ölen milyonlarca çocuk oldu dünyada ve olacak.

Bu arada yanlıs anlasılmak istemem ‘Allah rızkını verir yaa biz doguralım’ deyip bir fakirligin icine suursuzca bir bebek getirmeyi asla savunmuyorum ama burdaki durum cok farklı. Kaldı ki cok paran vardır bebek yaparsın iyi bi gelecek planlarsın bebek dogar aaa o da ne yerle yeksan olmussun, bu da kader. Yani cok derin konular ve hicbir güne garanti veremedigimiz su günlerde Allah konu sahibinin yardımcısı olsun.

Bebek rızkı ile gelir.Biz modern değiliz geri kafaliyiz aldırmayın demek suç
Her bebeğin rızkı ile gelmediğini anlatmaya çalışırken biz…
EA60DC7B-C570-4B9D-A106-BA5B7EB36C51.webp

Öncelenmesi gereken biri yok konuda. Bir taraf acı çekecek, operasyon geçirecek, dengesi şaşacak bir süre ama öbür taraf da ekonomik darboğaza girecek, artmayan ve aksi gibi gittikçe değersizleşen geliri ile karşılamak zorunda kalacak 3.çocuğu.
katip haddimizi aşmıyoruzdur inşallah, doğur doğurma demek zaten dışarıdan kimsenin haddi değil

dedim yine diyorum zaten bence kadın erkekten bile daha rasyonel olmalı
ben ev hanımı kadınlar neye güvenerek 2. 3. yapıyor zaten asla anlamıyorum şu devirde.
kocasına bir şey olsa dımdızlak ortadalar, çoğunun aileden de yok bir desteği....benim asla anlayabileceğim bir şey değil bu.

fakat
yurdum kadını için kürtaj çok büyük travma
ha bence ona destek olacak bir kocası olsa, etraf cinayet bu filan diye üstüne gelmese çok daha kolay atlatabilir.
öncelediğim kadın derken demeye çalıştığım şeylerden birisi bu doğum travması kürtaj travması lohusa depresyonu yaşayan erkek var mı? yok. kararları aldırmak olsa da erkek ekstra ekstra destek olmalı böyle bir kadına mesela (bence).

"bir süre dengesi şaşacak" kadar kolaymış gibi gelmiyor bana
30 senedir dengesini toparlayamayanı da biliyorum hem kendine hem diğer 2 çocuğa hem kocaya zindan etti hayatı...
benim takıldığım konu burası yani.

konu sahibi bir kocasıyla tekrar konuşsun değerlendirsin, bir sakinleşmeye çalışsın bakalım.

İşte aynı kapıya geliyor bu çok kişisel bir şey :) ben böyle diyen biriyle asla sevişmezdim arkama bakmadan kaçardım :p bana rağmen istememe rağmen beni sallamayıp çocuk yapacaksa
ay yok canım çocuk istemeyen, yani öyle "asla" diyen biri yoktu aralarında hiç... ama çocuk planı bence de daha stabil oturmuş, misal evlilik içinde olmalı.

Pardon olumlamayla para geliyorduuu 777 888 aldım kabul ettim para benii bulurrr bolluk enerjisiiii 03039382828
Ay çok eğlendim en azından rızk gelsin diye bebek salmıyorum ortalığa 🤣 sayı sekansından zarar gelmez , işin esprisi başka da sizde anlayacak kapasite pek yok hoş geldin Ebubekir rızk bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X