Kürtaj

belkibigunnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2025
13
5
1
31
Herkese merhaba öncelikle
2 senedir evliyim 10 aylik bir bebegim var
Gebelik surecim çok ağır geçti eşimin ilgisizliği sorumsuzluğu
Üstelik rahatsızlığım yüzünden sürekli hastahanelere koşturmacalar
Doğum sonrası da çok yalnız kaldım çok zorlandım eşim yurt dışına çalışıyor bazen 10 bazen 20 gün bazen 1 ay gelemiyor ve geldiğinde de kalmadan gitmek zorunda kalıyor
Tabii üzüntüden vücudumda yaralar oluşmaya başladı
Bu süreçte korunduğumuz halde gebe kaldigimi da öğrendim
Babamı kaybedeli 1 hafta olmuştu her şey üstüme üstüme geliyordu o yaşadığım travmaları hiç unutamadım ve aynı süreçten geçmekten korktuğum için hiç düşünmeden gidip kürtaj oldum
İş işten geçtikten sonra ölmeyi diledim yaşamak çok zor geliyor nefes almak istemiyorum çok pişmanım sürekli ağlıyorum tövbeler ettim
Hiç iyi değilim hep ölmek istiyorum bunu nasıl yaptığımı hala bilmiyorum
Ben çok iyi bir anneyim kötü biri değilim Bunu yapabilecek biri asla değildim
Çok kötüyüm paylaşmak istedjm ...

Kötü olan siz değilsiniz sorumlulukarını yerine getirmeyen eşiniz kendinizi suçlamayın hiçbiriniz mükemmel değiliz

Kötü olan siz değilsiniz sorumlulukarını yerine getirmeyen eşiniz kendinizi suçlamayın hiçbiriniz mükemmel değiliz
Çok teşekkür ederim bu destek yorumunuz için
Günlerdir dinmiyor gözyaşlarım
Keşke böyle olmasaydı diyorum
Bir nebze de olsa içim dinsin diye burada sizlerle paylaşmak istedim

Olan olmuş artık öncesi için bit şey diyemiyorum ama bir evladınız daha varmış rabbim Ona uzun ömür versin. Onu düşünerek hareket edin ve konuşun

Bu sizi kötü biri yapmaz. Haftasını yazmamışsınız ama sanırım gebeliğin çok erken haftalarında farkedip yaptırdınız dolayısıyla henüz ortada fiziken insan olmamış ve bilinç sahibi bi canlı yokken bu işlem yapılmıştır. Siz üremeye hazır hissetmediğiniz ya da genlerinizi bir kez daha kopyalamak istemediğiniz için suçlanamazsınız. Üremek bir tercihtir ve kişisel bir konudur. Çift olarak kendinize ait yumurta ve spermlerle bir gebeliği başlatmak ya da sonlandırmak sizin tercihinizdir. Burdan çıkarmanız gereken ders eğer çocuk sahibi olmak istemiyorsanız daha etkili korunma yöntemleri tercih etmeniz gerektiğidir.

Boyle yorumlar alınca kendimi daha iyi hissediyorum
Çok teşekkur ediyorum, çok sağ olun
8 haftaliktı ve derhal kararımı vermem gerekiyordu doktor öyle söyledi inanın sıkıştım kaldım o an çabucak karar aldım her şey çok hızlı gelişti
Ben dersimi cok iyi aldım inanın...

Merhaba, yazdıklarınızı okurken ağladım. Çünkü aynılarını şuan yaşıyorum. Çok kötüyüm.. 2 bucuk yasında bir oğlum var. Bende bütün süreci tek basıma yaşadım. Ve hamileliğim, doğumum, lohusalığım hepsi en kötü şekilde geçti. Tek başıma desteksiz büyüttüm. Psıkolojimden bile oldum, antidepresanlarla yasıyorum. Ve üstüne oğlum ultra yaramaz bir cocuk. 2 yas sendromunu en uç seviyede yasıyoruz. Esimlede cok mükemmel değiliz, 6 ay önce ayrılmıstık, yeniden deneme kararı verdik. Hala cok güvenemediğim bir evlilik. Ve bunum üstüne korunduğum halde hamile kaldım. Dünya basıma yıkılmıstı. Aynı seylerı yasamaktan o kadar cok korktumki. Tam 2 ay boyunca gel gitlerim oldu karar veremedim aldırmak için. Ve bu hafta 9 haftalıkken bi cesaret gittim 3 gün önce kürtaj oldum. Çok kötüyüm çok.. bu vicdan azabı gecmıyor. Asla bu kadar pisman olacagımı dusunmemıstım. Ogluma bu kadar düskünken buna nasıl kıydım.. herkes beni yargılıycak diye herkesede düşük dedim eşim sadece bılıyor. Çok zormus Allahım. Haftaya doktor kontrole cagırdı Allaha dua ediyorum desin ki bebegın yasıyor alamamısız.. ama ımkansız bılıyorum. Eşimede yansıtamıyorum kötü oldugumu, cunku o istemişti ben istemiyorum diye onay vermıstı. Herseyi içinde yasamak cok zor.. sen yardım et Allahım

Çaresizliğin, yalnızlığın bir çığlığıydi bizimki ..
Cok yalnız kaldım ben çok acı çektim buna mecburdum tabii siz de öyleydiniz.
Ben de kızıma çok düşkünüm içim eriyor ona bakarken
Ama mecbur bırakıldık keşke omuzlarımızdaki yükü alabilen eslerimjz olsaydı da her şey farklı olsaydı
Kontrole gitmiştim ben de bir umutla
keşke dedim almamış olsalar...daha cok acı çektim onu göremeyince...
Yüzüm gözüm şişti yaralar çıktı her yerinde yüzümün acı çekmekten
İnşallah bizi anlarlar insallah bizi affederler ...

Nasıl oldunuz merak ettim sizi

Kızlar mesajlarınızı görünce tekrar yazmak istedim. Ben hiç kürtaj yaptırmadım fakat bu durum sizi kötü biri yapmaz. Neticede herhangi bir sebeple şu an dünyaya bir çocuk getirmek istemeyebilirsiniz bu sizin kişisel kararınız ve sizin bedeniniz içinde olan bir işlem. Bu yasa dışı da değil neticede bir cana kıymak olsaydı yasal olarak da müsaade edilmezdi. Böyle bir durum yok demek ki buna izin veriyorlar aksi takdirde bu işlemi yapan doktorlar da katil olurdu. Duygusal bir dönemdir anlayabiliyorum ama biraz rasyonel bakın ve bu kadar üzmeyin kendinizi diye yazmak istedim. Neticede yeni bir çocuk sahibi olmak istememişsiniz demek ki ki bu anormal bi durum da değil çocuk sahibi olmak istemek kadar istememek de doğal değil mi?

Tesekkurler yorumunuz için. Bi nebzede olsa içimizi rahatlatmanız ne hoş.. keşke herkes sizin gibi olsa, yargılamayı bıraksa, anlamayı denese.. Başına gelmeden kimse bilemiyor. Hayırlısı olsun hakkımızda, Allah günahımızı affetsin, yanımızda ki evlatlarımıza sağlık versin

Gerçekten ne kadar düşüncelisiniz
Teşekkür ederiz bir nebze de olsa iyi hissettiriyor bu açıdan düşünmek

Alışmaya çalışıyorum
Psikolojik olarak beni destekleyebilecek şeylere yöneldim
Allah'a tevekkül ettim
Rabbim niyetimizi neyi ne amaçla yaptığımızı çok iyi biliyor
Önemli olan o
Allah istemeseydi bir şekilde bize engel olurdu neticede o istemezse yaprak düşmez...
Diğer evladım için ayakta durmaya çalışıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…