kürtaj

kurdelaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
2
0
kizlar size benm icin cok onemli olan bisey danismak istiyorum. kürtaj olursam bunu ailem anlarmi. yasim daha 21 cok korkuyorum saglik guvencem babamin uzerine bir sekilde anlasilirmi bu dokumanlarda veya raporlarda :KK43:

yaşın küçük, bukadar korkuyosun ama yapıcağındanda geri kalmamışsın. kürtaj olduğunu anlamazlar herhalde ama bi araştırılsa hastane bilgilerinden çıkar. üzgünüm er yada geç haberdar olurlar

kizlar size benm icin cok onemli olan bisey danismak istiyorum. kürtaj olursam bunu ailem anlarmi. yasim daha 21 cok korkuyorum saglik guvencem babamin uzerine bir sekilde anlasilirmi bu dokumanlarda veya raporlarda :KK43:

git o babası olacak zevk düşkününe deki hamileyim ve kürtaj olmak istiyorum. Özel muayenede kürtaj ol. Bu sayede sigortada çıkmaz. Sende aklını başına al ve daha dikkatli ol. O bebeğin günahının olmadığını sen ve sevgilin ömrünüz boyunca hatırlayın.

kürtaj yasağı gereği zaten devlette kürtaj yaptıramazsın yaptırsan bile bekarsın direk ailenin haberi olur kürtajı bırak gebelik testi yaptırdığında bile bekarsan direk ailene bildirimde bulunuluyo. özelde yaptırabilirsin sanırım ama maddi kısmını geçtim bunun manevi yükünü nasıl taşıyacaksın?

kürtaj yasağı gereği zaten devlette kürtaj yaptıramazsın yaptırsan bile bekarsın direk ailenin haberi olur kürtajı bırak gebelik testi yaptırdığında bile bekarsan direk ailene bildirimde bulunuluyo. özelde yaptırabilirsin sanırım ama maddi kısmını geçtim bunun manevi yükünü nasıl taşıyacaksın?
öyle bir yasak yok yahu nerden çıkarıyorsunuz onu.
10 haftaya kadar gayet de olunabilir.

konu sahibi sana da yorumum madem sevişmeyi biliyorsun, korunmayı da öğren zahmet olmazsa olur mu?

Allah'ım hikmetinden sual olunmaz ama böyle tiplere veriyorsun çocuğu, çok ,isteyenlerin kucağı boş
tövbe tövbe ya!

konu sahibi sana da yorumum madem sevişmeyi biliyorsun, korunmayı da öğren zahmet olmazsa olur mu?

Allah'ım hikmetinden sual olunmaz ama böyle tiplere veriyorsun çocuğu, çok ,isteyenlerin kucağı boş
tövbe tövbe ya!
Canım aslında her iki durumda da allah sınıyor işte. Allah evlatla sınamasın hiçbir şekilde...

Bu başlığı açmış olan kardeşim, durumuna gerçekten çok üzüldüm. Aslında sana değil bebeğine üzüldüm. Sonucu ne olursa olsun ailene söylemelisin. Böyle birşey gizli kalamaz. İlişki yaşarken korunmayı düşünemeyecek kadar cahil davranmışsın, şimdi alacağın kararlar daha acı sonuçlar doğurabilir. En azından büyüklerinin kararları doğrultusunda hareket et de daha kötü olmasın. Çok yazık olmuş...

tövbe tövbe ya!
doğrudur, karara geçmiş bir yasa değil ancak bazı ismini vermeyeceğim hastanelerden gelen cevaplar ise sanki yasalaşmış gibi yasaklandığı doğrultusundadır, sadece internette kürtaj yasağı olarak yazsanız bile bir çok örneğini görebilirsiniz. evli kişilerde eş izni bekar olanlarda anne ve çocuk doğuma sağlık olarak uygunsa 10. haftadan önce olsa dahi işlemin gerçekleştirilemeyeceğine dair bir çok röportaj mevcut ki durum malesef bu şekilde. evet yasa olmamış olsa dahi yasaymış gibi YASAK denilip işlem sağlığı tehdit edici bir durum olmadıkça alınmıyor. özelde yaptırılırsa ona birşey diyemem.
kaldı ki yasak ya da değil, çok doğru bir yorum yapmışsınız ben olsun diye ne dualar ediyorum yapmadığım şey kalmıyor Allah'ım bilir doğru zamanı tabiki ama olmuyor, her ay hüsran her ay bunalım ama istemeyenin de oluyor ben de bunu anlamıyorum =( 5 dakikalık keyif için kıyılcak o cana yazık değil mi? ya ömür boyunca çekilecek vicdan azabı? kürtaj oldum kurtuldum diye düşünecek konu sahibi ama seneler sonra hiç mi vicdanın sızlamayacak yaptığın hatayı hatırlayınca biraz daha dikkatli olunamıyor mu anlamıyorum!!!

Öncelikle kürtaj olmaktan korkmamalısın.Elbette hiçbir kadın için hoş bir durum değil ama zorunlu bir durumda yapmak da ne ayıp ne de ailenin anlayabileceği bir durum. Özel klinikleri araştır internetten ve kadın doğum uzmanına muayene ol.Bu işi 18 yaşından küçük olmadığın ve bebeğin 10 haftadan büyük olmadığı durumlarda tam teşkilatlı hastanelerde kayıt almadan yapan doktorlar var.İşlem bitip 2 saat dinlendikten sonra ailene belli etmeden evine de gidebilirsin.10 dk süren ağrısız bir işlem.Bundan sonra umarım dikkatli olursun.Korma ve kendini suçlu hissetme

Bebek için üzüldüm gerçekten ah be canım neden korunmuyorsunuz ben anlamiyorum ki yazık günah değil mi o bebeğin Günahina giriyorsun olan olmuş artık ne diyebilirim allah ıslah etsin.
Umarim almaktan vazgeçip Ailene bu durumu anlatırrsin.
:/

Yuh ya cevaplarınızı okudum hepınızın yuh sıze sevısmeden önce düşüneseydiniz vs vs ne demek ya kım vermiyor sıze o Hakkı.sızler böyle olduğunuz sürece kım bılır etrafınızdakıler nasıldır.linç etseydınız barı kızı.konuda acılmıycak artık sıteye he.bak Gül'üm cahıl cahıl konuşanlara cevap olarak hamde sana cevap olarak yazıyorum.devlet öyle Ana'nın babanı bacını sülalenı aramaz 15 yasındamısınkı arasınlar cahılıyete bak ya devlet ararmıs:))))devlet 18 ını doldurmuş bı Kızın aılesını aramaz.10 haftaya kadar ıstedıgın her yerde aldırabılirsin bellıkı bıseyler ters gıtmıs.sen aldırdığını yere dekı bu yapılan silme gızlı kalacakdır hele bı sıkıyorsa söyletsin senın doktorun.işinden olur o öyle kolay degıl.sıgorta Baba'nın üzerıne yürüdüğü için maaşından azalma olur senın operasyon falan fısman babanda neden 100 tl az geldı dıye araştırırsa. Sadece senin operasyon OLDUĞUNU ögrenır ama ne için OLDUĞUNU öğrenemez .o Yüzden özel olarak yaptır devletten yaptırma.ne vardı sımdı böyle cevap vermekle ılla yatmadan önce düşüneseydiniz vs vs mı yazmak Lazım bısey söylerken bın def,a düşünün yoksa Allah bı gün igneyı sızı batırır

Merhaba Kızlar. yaşadığım bir kötü tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Aralık 2014 ayında eşimle bir kez korunmasız ilişki yaşadım ve ayrıca yumurtlama günüm değildi. O gün hamile kalmışım ancak hamile kaldığımı bilmiyordum ve birden bire kuyruk sokumumda 1 hafta boyunca süren bir ağrı başladı. sandelyeye oturamaz duruma gelmiştim ve hamile olduğumu bilmeden 2 kere röntgene girdim. gel zaman git zaman ben 3 hafta sonra hamile kaldığımı öğrendim. doktora gittiğinde bana kaç aylık olduğunu söyleyince beynimden vurulmuşa döndüm çünkü röntgene girmiştim hemde 2 kere. Doktorum almamız gerektiğini ya düşük yapacağımı yada bebeğimin sakat doğma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. ama ben inanmadım. başka bir doktora gittim. herşey normaldi 1 ay boyunca sürekli kontrol etti. Kalp atışlarını duyacağımız hafta maalesef düşük başlamıştı. Ve ben ertesi gün kürtaj oldum. :KK43:( Lütfen eğer korunmasız ilişki sonrasında doktora gitmeniz gerekiyorsa muhakkak bir kan testi yaptırın. Rabbim herkesin gönlüne göre versin...

Merhaba Kızlar. yaşadığım bir kötü tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Aralık 2014 ayında eşimle bir kez korunmasız ilişki yaşadım ve ayrıca yumurtlama günüm değildi. O gün hamile kalmışım ancak hamile kaldığımı bilmiyordum ve birden bire kuyruk sokumumda 1 hafta boyunca süren bir ağrı başladı. sandelyeye oturamaz duruma gelmiştim ve hamile olduğumu bilmeden 2 kere röntgene girdim. gel zaman git zaman ben 3 hafta sonra hamile kaldığımı öğrendim. doktora gittiğinde bana kaç aylık olduğunu söyleyince beynimden vurulmuşa döndüm çünkü röntgene girmiştim hemde 2 kere. Doktorum almamız gerektiğini ya düşük yapacağımı yada bebeğimin sakat doğma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. ama ben inanmadım. başka bir doktora gittim. herşey normaldi 1 ay boyunca sürekli kontrol etti. Kalp atışlarını duyacağımız hafta maalesef düşük başlamıştı. Ve ben ertesi gün kürtaj oldum. :KK43:( Lütfen eğer korunmasız ilişki sonrasında doktora gitmeniz gerekiyorsa muhakkak bir kan testi yaptırın. Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
ah canım gecmıs olsun ama cok şanslısın yınede sukretkı bebegın kendısı gıtmıs bende hamıle oldugumu bılmeden bobrek tası dusurdugum ıcın 3 rontgene gırmıstım bebegım sakat kalmıs ensefalosel denen bı hastalık olusmus yaşama şansı hıc yokmus tekmelerını hıssettım cınsıyetını ogrendım 5 aylıkken gebelıgım sonlandırıldı ıllakı dusukte ınsanın canını yakıyo kalbını acıtıyo ama herseyını hıssedınce kaybetmek daha acı rabbım evlatlarımızla sınamasın ınsallah

ah canım gecmıs olsun ama cok şanslısın yınede sukretkı bebegın kendısı gıtmıs bende hamıle oldugumu bılmeden bobrek tası dusurdugum ıcın 3 rontgene gırmıstım bebegım sakat kalmıs ensefalosel denen bı hastalık olusmus yaşama şansı hıc yokmus tekmelerını hıssettım cınsıyetını ogrendım 5 aylıkken gebelıgım sonlandırıldı ıllakı dusukte ınsanın canını yakıyo kalbını acıtıyo ama herseyını hıssedınce kaybetmek daha acı rabbım evlatlarımızla sınamasın ınsallah

canım çok üzüldüm. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin bizlere. Senin yaşadığın tecrübe daha zorlu geçmiş. 5 aylıkken onu kaybetmen gerçekten çok üzücü. Umarım en kısa zamanda hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini..

Yuh ya cevaplarınızı okudum hepınızın yuh sıze sevısmeden önce düşüneseydiniz vs vs ne demek ya kım vermiyor sıze o Hakkı.sızler böyle olduğunuz sürece kım bılır etrafınızdakıler nasıldır.linç etseydınız barı kızı.konuda acılmıycak artık sıteye he.bak Gül'üm cahıl cahıl konuşanlara cevap olarak hamde sana cevap olarak yazıyorum.devlet öyle Ana'nın babanı bacını sülalenı aramaz 15 yasındamısınkı arasınlar cahılıyete bak ya devlet ararmıs:))))devlet 18 ını doldurmuş bı Kızın aılesını aramaz.10 haftaya kadar ıstedıgın her yerde aldırabılirsin bellıkı bıseyler ters gıtmıs.sen aldırdığını yere dekı bu yapılan silme gızlı kalacakdır hele bı sıkıyorsa söyletsin senın doktorun.işinden olur o öyle kolay degıl.sıgorta Baba'nın üzerıne yürüdüğü için maaşından azalma olur senın operasyon falan fısman babanda neden 100 tl az geldı dıye araştırırsa. Sadece senin operasyon OLDUĞUNU ögrenır ama ne için OLDUĞUNU öğrenemez .o Yüzden özel olarak yaptır devletten yaptırma.ne vardı sımdı böyle cevap vermekle ılla yatmadan önce düşüneseydiniz vs vs mı yazmak Lazım bısey söylerken bın def,a düşünün yoksa Allah bı gün igneyı sızı batırır
yanı çok haklısın,yorum yazmayacaktım ama sen yazınca bende yazayım dedim,kardeşim üzülme,başına bşey gelmiş,ailene sakın söleme,en yakın kızarkadaşına bile söleme,ana lütfen korun daha dıkkatli ol,özelde aldır,ailen bilmez nerden bilcek

Canlı kürtajın laneti peşini bırakmaz..haberin olsun.
gerçi sen bebeğinin değil ailenin öğrenmesinin derdindesin ama..

X