Gebeliğe Hazırlık Kürtajdan sonra..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

civcivsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2021
1.362
1.232
83
27
Kızlar biliyorsunuz ki 8.haftada bebeğimin kalbi durmuştu yani şuan daha taze ama nasipte var ise Rabbim yine verirse korkuyorum aynı olaydan ileride kendi isteğim ile crosprin kullanabiliyor muyum? Doktorum bana hiç söylememişti ben de bilmiyordum ama etkisi büyükmüş..
Veye ilk hamilelikte kürtaj olup ikinci iyi giden var mı? Progestan ve kan sulandırımak için crosprin kullandınız mı?
Şimdi diyorum doktor bahsetmedi ben bilmiyordum ondan mı oldu kendimi suçluyorum..

Bildiğiniz bir sağlık sorununuz mu var? Yani pıhtılaşmadan dolayı mı bebeğinizi kaybettiniz?

Tam ayni haftada ben de bebegimi kaybedip kurtaj oldum, oncelikle gecmis olsun. Benim kontrolde kalbi de durmamisti, kanama ile dusuverdi birden. Nasip... Gebelik boyunca coraspin/ecoprin kullandim, agizdan progesteron aldim, progestan depot igne oldum ama olmadi mi olmuyor. Bir ilaci kullanmaniz icin doktorun recete etmesi lazim, coraspin lekelenmeleri de artirabiliyor mesela. O nedenle yeni gebelik oncesi detayli bir kontrole ihtiyaciniz var, ona gore karar verir hekiminiz.
Gecen hafta embriyo transferim oldu, kurtaj sonrasi gebeligi bekliyorum insallah.

İlk kayıp mı? Eğer kaybınız yoksa doktor Aspirin kan sulandırıcı vs vermez araştırma yapılmadan..çok geçmiş olsun benim iki kaybım bir kürtajım var çok şükür sağlıkla doğmuş bir kızım var 9 ay kan sulandırıcı kullandım.. pıhtılaşma testleri yaptırmıştım düşüklerden sonra. Şu an hamileyim kan sulandırıcı kullanıyorum doktorum tedbir amaçlı progestan verdi ama ben kullanmadım kendi tercihimle.

İlk kaybım canım ilk olduğu için teste gerek yok dedi o yüzden ikincide ilacı yazar mı diye düşündüm sağ sağlim kucağına alasın inşallh kan sulandırıcıyı illa testten sonra mı veriyorlar

Kuzum test istedim ama ilkinde gerek yok 1 ay korun sadece dedi doktor ama insan ikincide ister istemez korkuyor olursa yine süreç aynı gider mi diye.. İnşallah olur kuzum

Kuzum test istedim ama ilkinde gerek yok 1 ay korun sadece dedi doktor ama insan ikincide ister istemez korkuyor olursa yine süreç aynı gider mi diye.. İnşallah olur kuzum
Ben dusuk sonrasi testi yaptirmak istedim, doktorum test icin gebelik etkileri tamamen temizlendikten sonra yapilabilecegini belirtti bir de cok aklima yatan bir sey soyledi; "tut ki trombofili pozitif cikti, ne yapabiliriz? Kan sulandirici verecegiz. Gobekten oksapar ve turevleri ya da agizdan aspirin ve turevleri, zaten aliyorsun, problem yok benim acimdan dedi".. uslu uslu soz dinliyor, ilacimi iciyorum. :)

Sanırım evet ama tekrarlayan düşüklerde de corasprin veren oluyor..

Ben sadece progestan kullanmıştım oda hafif kanamam olmuştu

Kendini suçlama ben hepsini kulandim hemde 1 günüm geçince anladım hamile olduğumu tüm tedavilerin eksik siz yapıldı buna rağmen 2 yılda 4 düşük yaptım 1 kürtaj 2 evde düşük 4cü tekrar kürtaj maalesef yaşım 40 olduğuna hamileligim zorlaştı 1 yildirda kalamiyorum

Allahını taktiri

Benimki ilk olmayınca her türlü test yapıldı her türlü ilaç tedavisi uygulandı hiç problem olmamasına rağmen düşük kürtaj sürekli tek çocukla kaldım
Kaç düşük kaç kürtaj var ? Kaçıncı haftalarda oluyor kayıplar? Rahim filmi çekildi mi

Sebep ne ki geçmiş olsun canm benm çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…