Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Boyle bir psikolojik rahatsizlik var biraz arastirip yazarim size vucudunuz bir bolgesinden nefret ediyor kurtulmasi gerekiyor yoksa dunya ona dar oluyor dediginiz gibi ozgurlugu buna bagli hissediyor

Sizin gibi dusunmeyen herkes neden "sorunlu" ilan ediliyor. Siz cogunluksunuz diye mi?
Bir gun sizin gibi dusunmeyenlerin cogunluk olabilecegini dusundunuz mu?
Saygi gostermek bu kadar mi zor anlamiyorum ki, size ne milletin tupunden rahminden, tercih yahu tercih.

sen erkek olmak istiyorsun bence.. rüzgar erkoçlar??
Hayir hayir oyle degil (en azindan bana oyle geldi)buna BIID (vucut butunlugune iliskin kimlik bpzuklugu )diyorlar cok benzettim kitap okumustum birde yakin zamanda bir kadin var okumustum.haberini bu nedenle gozlerini kendi istegiyle kor etti

Bahar Yildirim Bahar Yildirim . Lutfen bir bakinin vu rahatsizliga eger benzerse hemen gidin onemli birsey....yokdegilse sorun yok benzer geldi soylemeden edemezdim lutfen beni yanlis anlamayin

Hayır, benim sorunum utanmak değil. Asla.
Sadece, eylemlerim önünde engel teşkil ediyor.
Buna izin veremem.
Yazmıcaktım ama izin verememde ne demek Allah seni öyle yaratmış tövbede kime izin vermiyorsun kadere mi? Biraz içten düşün bence çok boşlukta kaldığında bazen hayata neden geldim diye düşünceye daldığında aklına bunu getir ve anlamaya çalış eğer gerçekten bu düşüncen hala devam ediyorsa dua et ben neden böyleyim iyi olayım de napabilirim Allahım de Allaha sığın bence dini görüşün nedir bilmiyorum ama...

Yahu bir de meraktan soruyorum sakın yargıladığımı düşünmeyin.

Ben kadınların genetik ve içgüdüsel olarak doğurganlığı istediklerini düşünürüm, yani genlerine yazılı bu diye düşünürüm. Üreme içgüdüsü yani. Siz gerçekten sınırlanmış mı hissediyorsunuz kendinizi nasıl ola ki bu his :/
üreme içgüdüsü her kadında aynı seviyede ve sonuc ile olmaz. örnek sevişebilirim ama cocuk asla. gibi :D

Dünyada ''Jinekoloji'' diye bir bilim dalı var. Bu bilim dalını iş kabul edip yapan kişilerde ''jinekolog''. 20 küsür yaşında bunun ''sağlık ve yöntem'' biçimini medenice gidip bir jinekologdan öğrenmek yerine burada bu şekil bir vakit kaybı bana değerlerinize, bakış açınıza saçma geliyor gibi. İstediğiniz konuda açın evet beni bağlamaz ama madem yardım istiyorsunuz bi Jinekoloğa gidin. Daha önce hiç gittiniz mi?
Olur ki sosyal yönünü merak edersiniz dersiniz ki ne düşünür acaba insanlar bu konu faydalı olur ama eğer bu yönünü merak ediyorsanız tabi. Yoksa kendinizi ispat gösterme gibi arayışa girdiyseniz iki gün hatırlanıp üçüncü gün unutulursunuz. Gereksiz gaza gelme kısaca. Ülkemde insanlar herşeyi çabuk unutur

Son düzenleme:
Merhaba;

Böyle bir konu açmak istemiyordum. Forum geçmişimde gözükmesinden hoşlanmayacağım bir dert ile uzun süredir boğuşuyorum. Nett'de aramalar yaptım fakat hiç cevap bulamadım. Umarım sizler çözümü biliyorsunuzdur.

Ben, doğurma özelliğinden kurtulmak istiyorum. Küçük bir çocuk iken başlayan nefretim, bu yaşıma kadar peşimi bırakmadı. Öyle ki, sanki özgürlüğüm buna bağlıymış gibi hissediyorum.

Radikal bir feministim ve vücudumun hareketlerime engel olması, sınırlandırılma midemi bulandırıyor.
Böyle bir hayat istemiyorum.

Hem feminist, hem de kadın bedeninden utanan sonucuna varma olasılığınıza karşı, şu açıklamayı yapma gereği duyuyorum; hayır, bedenimden utanmıyorum fakat bunun hayatımda engeller yarattığınında farkındayım. Bedenim, özgür irademin önüne geçiyor.
Bel ve karın ağrısı çekmem, haftalarca iki büklüm gezmem buna bir örnek.

Uzun yolculuğa çıkmak istiyorum. Cüzdanımı alıp çıkmak varken, bir çok ihtimali değerlendirmek, hep en kötüsünü hesaplamak ve güvenli olanı seçmek istemiyorum. Bu bana çok küçük düşürücü geliyor.

Kişiye zarar vermeyecek bir ameliyat var mı?
Ya da bir ilaç?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Diğer kadınların seçimlerine sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum. Görüşümün genel bir "doğruluk" taşıdığınıda iddia etmiyorum. Sadece kendi bedenim üzerinde kendi seçimim doğrultusunda değişiklikler yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
2 büklüm gezmemek için duruma iyi gelecek ( dr. tavsiyeli receteli ) uygun agrı kesici alırsın. turp gibi olursun.
rahiminin alınması gerekiyor ve hiçö bir saglık problemin olmadsıgı için keyfiğ bunu yaptıramazsın. belki mahkeme kararı ile bunu başarabilirsin ama TC de bunun örnegi yok diye biliyorum.
bende tedavisi olmayan sonucunda acı cekerek ölecegim bir saglık sorunum cıkarsa uyutulmak istiyorum ama ülkemizde bu da yok :)
fenist olmak ile rahim aldırmayı istemek bence farklı şeyler. ve rahminden nefret etmek yerine onu sevmeyi denemelisin. çünkü bize faydalı bir organ. zsaten belli bir süre sonra işlevini kaybedecek ve derdin kalmayacak. ama sanma ki aldırdıgında bu işten yırtacaksın. bir sürü extra hormon alan gerekecek. ki bunlarında yan etkileri hiç güzel degil.
cinsellik yaşamak istediginde de yaşayacagın güzel duyguların diger kadınlardan %80 az olacak. partnerin içinde bu böyle.
yada birini sevdin cok sevdin ve cocuk yapmak istedin. rahim nakli yapıldıghı için yırrttın ama sende ki olsaydı daha kolay bebek sahibi olursun.
falan filan organını sev. bu sana yük degil - zenginlik.

Back
X