Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Teorik olarak 3 seçenek var. 1) Sterilizasyon yani tüpleri bağlama. Bazen dış gebelik oluşturabiliyor ama. 2) Hormon dengesini bozma. Neler olacağını tahmin edersin. 3) Rahmi aldırma. En derin seks pozisyonlarında bile acı duymazsın kanımca bir artısı bile olur :)

Tabii biraz merdivenaltı doktorlar bulman lazım. Diğerlerini Hipokrat çarpar çünkü yaparlarsa :)

Yaşın kaç canım özel olmazsa şayet?

Ah, çok sağol.
Demek tüm yöntemler bunlar.
En mantıklısı 3. seçenek gibi duruyor çünkü devamında meydana gelecek herhangi bir zorluğu yok.
Hastahanelerde yapılamıyor yani, öyle mi?
90 doğumluyum.

Ben bugün çocuk yapmak cesaret işi, insanın hayatını bitiren bir şey dediğim için bencil olmakla suçlandım vala sana neler derler bilemedim :D Anlaşmış gibi benzer konular açılmış bir de. Çılgın bir işleme gerek kalmadan ümkün olsa keşke de kurtulsak vallahi.

Yalnız ishal falan olsan ne olacak illa ki kadınlar sıkıntılar mı var. Erkek de bir ceket alıp gidemiyor çoğu zaman. Herkesin ayrı bir derdi noksan bir yanı var Baharım.

Tuplerinizi baglatirsaniz adet olmaya devam edersiniz, hatta tüpleri aldirsaniz bile adet devam eder, ama rahim tamamen alınırsa galiba görülmez, ama bu durum da menopozun olumsuz etkilerinin görülmesini sağlar ki, yaptırmaz olsaydım diyebilirsiniz, en iyisi bir kadin doğumuyla gorusun....

Ben bugün çocuk yapmak cesaret işi, insanın hayatını bitiren bir şey dediğim için bencil olmakla suçlandım vala sana neler derler bilemedim :KK70: Anlaşmış gibi benzer konular açılmış bir de. Çılgın bir işleme gerek kalmadan ümkün olsa keşke de kurtulsak vallahi.

Yalnız ishal falan olsan ne olacak illa ki kadınlar sıkıntılar mı var. Erkek de bir ceket alıp gidemiyor çoğu zaman. Herkesin ayrı bir derdi noksan bir yanı var Baharım.
Hiç de benzer değil, hanımefendi karşı tarafı hor görmeden, inceden inceye eziklemeden kendi isteğini söylemiş.... Uslup var, uslup var....

Korunursun olur biter.
Cocuk istemiyorsan istemiyorsundur, korunur yasarsin olur biter. Bu kadar siddetle tepki vermeye gerek yok bence :)

Aslında sebebimi yazmıştım.
Kısıtladığına, insanı bir hareket yapmadan önce iki kere düşünmek zorunda bıraktığına inanıyorum.

Mesela bir erkek yolculuğa çıktığında, derdi saldırıya uğramak, öldürülmektir.
Bu yüzden dikkatli davranır. Yanına ise, hayatta kalmasını sağlayacak şeyleri alması yeterlidir.

Ben ise, aptal bir olay sonucu hastahanede sıra beklemek zorunda kalabilirim. Evet, yaralanmada aynı kapıya çıkıyor fakat bu daha fazlası ve yasal olarakta sınır konulan bir durum. Yanıma ise, düşünmek bile istemediğim eşyaları almam gerekir.

En basit haliyle, çarşıya giderken bile sırf vücudum yüzünden çanta taşımak zorunda kalmak bana kötü hissettiriyor.
Kalmak için arkadaşımın yanına gittiğimde, düşünmeden otobüse atlamak yerine süper markete uğramak ya da çanta hazırlığı yapmak fazlasıyla geriyor beni.

Bunlar evet belki özünde basit. Fakat düşününce, neredeyse her gün kafamızda ölçüp tartarak hereket etmemize sebep olan etkenler.

Doğrusu, kolay yoldan kurtulmak varken, varlığının bana hiçbir anlam ifade etmediği bir özelliği neden peşimden sürükleyip, üstüne birde yükünü çekeyim?

Basit bir ameliyat, benim işimi görür.

Üzerinde çok düşünülmesi gerekmeyen, basit bir konu kesinlikle. Fakat ameliyat olup kurtulmakta en az bunun kadar basit.
Neden kaçınayım?

Merhaba;

Böyle bir konu açmak istemiyordum. Forum geçmişimde gözükmesinden hoşlanmayacağım bir dert ile uzun süredir boğuşuyorum. Nett'de aramalar yaptım fakat hiç cevap bulamadım. Umarım sizler çözümü biliyorsunuzdur.

Ben, doğurma özelliğinden kurtulmak istiyorum. Küçük bir çocuk iken başlayan nefretim, bu yaşıma kadar peşimi bırakmadı. Öyle ki, sanki özgürlüğüm buna bağlıymış gibi hissediyorum.

Radikal bir feministim ve vücudumun hareketlerime engel olması, sınırlandırılma midemi bulandırıyor.
Böyle bir hayat istemiyorum.

Hem feminist, hem de kadın bedeninden utanan sonucuna varma olasılığınıza karşı, şu açıklamayı yapma gereği duyuyorum; hayır, bedenimden utanmıyorum fakat bunun hayatımda engeller yarattığınında farkındayım. Bedenim, özgür irademin önüne geçiyor.
Bel ve karın ağrısı çekmem, haftalarca iki büklüm gezmem buna bir örnek.

Uzun yolculuğa çıkmak istiyorum. Cüzdanımı alıp çıkmak varken, bir çok ihtimali değerlendirmek, hep en kötüsünü hesaplamak ve güvenli olanı seçmek istemiyorum. Bu bana çok küçük düşürücü geliyor.

Kişiye zarar vermeyecek bir ameliyat var mı?
Ya da bir ilaç?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Diğer kadınların seçimlerine sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum. Görüşümün genel bir "doğruluk" taşıdığınıda iddia etmiyorum. Sadece kendi bedenim üzerinde kendi seçimim doğrultusunda değişiklikler yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Mutlaka bir psikoterapiste gitmelisin çünkü feminizm böyle birşey değil ve insana böyle duygular hissettiremez.Sen sadece biryere projekte etmek zorunda olduğun için adı "feminizm" olmuş..çocukken ödipal dönemde yaşanan bir takım olaylardan dolayı ileriki yaşlarda böyle cinsel,cinsiyet sorunları oluyor.(aseksüellik,gaylik,trans,cinsel sorunlar bla bla) ama tabiki bu sorunlara sahip insanlar asla bunu kabul etmezler çünkü edecek içgörüye sahip olsalar bunlar sorun olmazdı.imkanınız varsa iyi bir terapistle mutlaka görüşün (tabi hiç sanmıyorum görüşeceğinizi ama ben yine yolu göstereyim de )
Berbat cocukluk? Berbat anne baba ilişkileri? Muşmultamışmış

Tuplerinizi baglatirsaniz adet olmaya devam edersiniz, hatta tüpleri aldirsaniz bile adet devam eder, ama rahim tamamen alınırsa galiba görülmez, ama bu durum da menopozun olumsuz etkilerinin görülmesini sağlar ki, yaptırmaz olsaydım diyebilirsiniz, en iyisi bir kadin doğumuyla gorusun....
Rahim aldırmanın olumsuz etkisi nedir?

Canım kadın doğumcu arkadaşa sordum şimdi. Tüpleri ameliyatla alarak halledebiliyorlarmış. Rahmi almaya gerek yokmuş. Şu an karnı açarak yapılıyormuş ama bir iki yıl beklesin kesisiz yapılacak hale gelecek diyor. Kanseri önlemek isteyen hastalara yapılıyormuş.

Merhaba, ben öncelikle bir psikoloğa danışmanızı tavsiye ederim.

Küçüklükten beri doğurganlığı, kurtulmak gereken bir problem, özgürlüğünüze karşı bir engel olarak görmenizi profesyonel birisi ile derine inerek ayrıntılı tahlil edebilirsiniz böylece. Bu görüşlerinizin köküne inerseniz daha sağlıklı kararlar verirsiniz diye düşünüyorum.

Ben bugün çocuk yapmak cesaret işi, insanın hayatını bitiren bir şey dediğim için bencil olmakla suçlandım vala sana neler derler bilemedim :KK70: Anlaşmış gibi benzer konular açılmış bir de. Çılgın bir işleme gerek kalmadan ümkün olsa keşke de kurtulsak vallahi.

:) Aslında konularımız farklı. Seninki çok daha normal karşılanmalı bana göre. Fazlasıyla normal.
Eğer, hasta olmaktan kurtulmanın bir ameliyatı olsaydı onu da yaptırırdım.
Dediğim gibi, amacım vücudumdan nefret ettiğim için değiştirmek değil, engel olduğu noktalarından kurtulmak. Benim için bir tür kusur bunlar.
:) Evet, bir ceket alamıyor, parada lazım :)

Merhaba, ben öncelikle bir psikoloğa danışmanızı tavsiye ederim.

Küçüklükten beri doğurganlığı, kurtulmak gereken bir problem, özgürlüğünüze karşı bir engel olarak görmenizi profesyonel birisi ile derine inerek ayrıntılı tahlil edebilirsiniz böylece. Bu görüşlerinizin köküne inerseniz daha sağlıklı kararlar verirsiniz diye düşünüyorum.

Yorumun için sağol.
Fakat öyle ciddi bir sorun değil benimki.
İnsanın engellerinden kurtulmak istemesi gibi düşün.

Örneğin, kendimizi savaş ortamında hayal edelim. Savaşmak ve ölmek ayrı, kaçınılmaz bir durum. Fakat savaş ortamında vücudunu korumak zorunda kalmak, aksi halde doktor peşinde koşmak vb gibi olasılıkları günümüz şartlarına, olaylarına uyarlayınca sonuç ve benim içimde doğan kurtulma hissi değişmiyor.

iyide direkt bu istediğin amelyatı olamazsın ki iş psikolağa kadar uzar ister istemez

:) Aslında konularımız farklı. Seninki çok daha normal karşılanmalı bana göre. Fazlasıyla normal.
Eğer, hasta olmaktan kurtulmanın bir ameliyatı olsaydı onu da yaptırırdım.
Dediğim gibi, amacım vücudumdan nefret ettiğim için değiştirmek değil, engel olduğu noktalarından kurtulmak. Benim için bir tür kusur bunlar.
:) Evet, bir ceket alamıyor, parada lazım :)

Beni çok gerdiler de ondan benzettim birazdan konunun kapanmasına neden olurlar çünkü. Temelde mantıklı yani, mantıksız bir yanı yok. Biraz Into The Wild esintisi de hissetmedim değil çekip gitme falan deyince. Bana kalsa ötenazi de serbest olmalı. Yeni bir şey öğrenirsem haber veririm.

Canım kadın doğumcu arkadaşa sordum şimdi. Tüpleri ameliyatla alarak halledebiliyorlarmış. Rahmi almaya gerek yokmuş. Şu an karnı açarak yapılıyormuş ama bir iki yıl beklesin kesisiz yapılacak hale gelecek diyor. Kanseri önlemek isteyen hastalara yapılıyormuş.

Samantha, kahraman gibisin :)
Çok sağol, gerçekten.
Şimdi oldu işte.
2 yıl sorun değil.
Kesinlikle onu dinleyeceğim.
Mutlu oldum doğrusu :)

Şu süre zarfında, para kazanmak dışında bir planım yok zaten.
Şimdi yegane derdime, para kazanma sorunuma dönebilirim.
Yeniden çok sağol.

Beni çok gerdiler de ondan benzettim birazdan konunun kapanmasına neden olurlar çünkü. Temelde mantıklı yani, mantıksız bir yanı yok. Biraz Into The Wild esintisi de hissetmedim değil çekip gitme falan deyince. Bana kalsa ötenazi de serbest olmalı. Yeni bir şey öğrenirsem haber veririm.

Bencede serbest olmalı. Kanser tedavisi için kemoterapi yerine çok kesin önleyici ve tedavi edici yöntemler var.
Devlet resmen, "paranı almadan ölmene-iyileşmene" izin vermem diyor.

Peki, tüpleri bağlatma ameliyatı, örneğin kanser hastası olunmamasına rağmen gerekçe olarak gösterilirse de yapılabiliyor mu?

Merhaba;

Böyle bir konu açmak istemiyordum. Forum geçmişimde gözükmesinden hoşlanmayacağım bir dert ile uzun süredir boğuşuyorum. Nett'de aramalar yaptım fakat hiç cevap bulamadım. Umarım sizler çözümü biliyorsunuzdur.

Ben, doğurma özelliğinden kurtulmak istiyorum. Küçük bir çocuk iken başlayan nefretim, bu yaşıma kadar peşimi bırakmadı. Öyle ki, sanki özgürlüğüm buna bağlıymış gibi hissediyorum.

Radikal bir feministim ve vücudumun hareketlerime engel olması, sınırlandırılma midemi bulandırıyor.
Böyle bir hayat istemiyorum.

Hem feminist, hem de kadın bedeninden utanan sonucuna varma olasılığınıza karşı, şu açıklamayı yapma gereği duyuyorum; hayır, bedenimden utanmıyorum fakat bunun hayatımda engeller yarattığınında farkındayım. Bedenim, özgür irademin önüne geçiyor.
Bel ve karın ağrısı çekmem, haftalarca iki büklüm gezmem buna bir örnek.

Uzun yolculuğa çıkmak istiyorum. Cüzdanımı alıp çıkmak varken, bir çok ihtimali değerlendirmek, hep en kötüsünü hesaplamak ve güvenli olanı seçmek istemiyorum. Bu bana çok küçük düşürücü geliyor.

Kişiye zarar vermeyecek bir ameliyat var mı?
Ya da bir ilaç?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Diğer kadınların seçimlerine sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum. Görüşümün genel bir "doğruluk" taşıdığınıda iddia etmiyorum. Sadece kendi bedenim üzerinde kendi seçimim doğrultusunda değişiklikler yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Bir komşumun kızı maalesef ki engelli olduğundan kendini dahi bilmediğinden genç bir kızken adetten kesmiş doktorlar. Bunun için doktorla görüşmeniz lazım . Erken menopoz :KK59: Fakat sonunda pişmanlık duymazsınız umarım.

Back
X