kurtulmak istiyorum

sonmuralp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
138
3
46
Ordu
merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim ve kaynanamla yaşıyorum başlarda herşey güzeldi oğlum doğduktan sonra herşey değişti yani kaynanam kaynana oldu artık her sözü iğneleyici dayanamıyorum eşim de hep arada kalıyor ayrı eve taşınmak istiyorum ama eşim annesini bırakamıyor. ben eşimi nasıl ikna edebilirim....

Annesini birakamiyor ne demek! Evlenmeseymis o zaman. Yalnizmi annesi kayinpederin veya baska cocuklari yokmu? Cocuk olduktan sonra herseye karismaya baslamistir. Kocam arada kaliyor diye bisey yok arkadasim, ikinizin yeri ayri. Sana laf soyletmicek.anne diyede herseye karisamaz.uygun bi dille anlatin kendisine.

eşimin babası yok ölmüş eşim tek erkek 2 kız kardeşi var. birde bizim yanımızda eşimin babaannesi ve dedesi var. artık kimseye dayanamıyorum eşim inat etti taşınmıyoruz diye evim varken kira vermem diyor ama olmuyor bu kadar kalabalık evde yapamıyorum,dayanamıyorum....

sen evlenmeden önce annenle kalırım beraber yaşarım dedinmi eşine

biz görücü usulu evlendik baştan böyle diye evlendik ama eşimle konuşurken sormuştum annenle anlaşamazsak ne olur diye oda anlaşırsınız anlaşamazsanız o zaman düşünürüz demişti oda her şeyin farkında beni kırmak istemiyor ama annesini de kırmak istemiyor ama hep kırılan ben oluyorum

İşiniz çok zor. Eşinizin kolay kolay ikna olacağını da düşünmüyorum açıkçası.
Bilerek ve kabul ederek evlenmişsiniz.
siz kabul etmeseniz muhtemelen kabul eden başka biriyle evlenirdi belki de.
Onlar baştan bu düzeni kurmuşlar.
Kayınvalideniz de çocuk olunca sizin eliniz kolunuz daha da bağlandı diye düşünüp daha rahat hareket ediyordur.

Bilemiyorum ama böyle giderse sonumuz yok eşimi seviyorum ama oda bir yere kadar...

Başından böyle kabul ettiyseniz yapacak bişey yok.
Bence kimse başından bu şekilde bir evliliği kabul etmemeli.

zaten bende hayatımın hatasını yaptım ama bundan sonra ne yapabilirim onu soruyorum

Ben de yapacak bişey yok diyorum. Kocanız ayrı eve çıkmayı istemiyorsa ne yapabilirsiniz ki? Ayrılmaktan başka. Bunun için yuva yıkmaya değer mi bilmiyorum yaşadığınız ortama bağlı.

annanle anlaşamazsak ne olur demişsin.anlaşırsak kalırım yoksa giderim demişsin yani.oysa anlaşsan bile eşinle birlikte başbaşa yaşamayı istemek en doğal hakkın.bunu bu şekilde açıklayıp k.validenle yüzgöz olmadan evi ayırabilseydin olurdu.kavgasız gürültüsüz küslük olmadan ayrılırdın eşine de derdin ki merak etme hayatım annen yalnız kalmayacak ben ilgilenirim onunla sık sık falan derdin.ama şimdi eşimle annem anlaşamadı diyip evi ayırmak eşine çok zor gelir.onu tek bırakmak düşüncesi.elalem eşine bak bir annesine bakamadı der düşüncesi.zor.ayrılsan bile eşin huzursuz olacak işin çok zor

Eşinizi ufak ufak ikna etmeye çalışacaksınız.
İki kız kardeş, babaanne dede zaten evde yeterince insan var.
Size ihtiyaçları yok yani.
Maddi durumu bilemem size bağımlılar mı ama
eşiniz alıştysa bu düzene değiştirmesi zor.
Bazı erkekler bu tip değişiklikleri asla kabullenmiyor.
Hele baştan bu şartlarda evleniyorsa..
Çevremde örneği olduğu için biliyorum.
Ama siz elinizden geleni yapın, yavaş yavaş eşinizi ikna etmeye çalışın.

Ben de yapacak bişey yok diyorum. Kocanız ayrı eve çıkmayı istemiyorsa ne yapabilirsiniz ki? Ayrılmaktan başka. Bunun için yuva yıkmaya değer mi bilmiyorum yaşadığınız ortama bağlı.

tek sorunum kaynanam başka bir sorunum yok. onun içinde yuvamı yıkmak istemiyorum eşim de sürekli tartışıyor annesiyle ama bırakmıyor onu...
zor olduğunu bende biliyorum ama zoru başarmak istiyorum.

eşiniz annemi bırakamam diyorsa ayrı eve çıksanız bile sürekli başınıza kakar durur sen benı annemden ayırdın diye yanı ayrılsanız bile herşeyin yoluna gırıcenı düşünmuyorum kendı tecrübelerimden

o zorluğu bende biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.

1-ayrılma sürecıne gıreceksınız ve ayrılacaksınz eger esınız sızı sevıyorsa ve evlılıgın kıymetını bılıyorsa dönecek ayrı eve cıkacaksınız

2- annesının lafına bakıp sizden vazgececek. ayrılacaksınz

3- annesıyle beraber yasayacaksınz ve 10 15 sen sonra sınır hastası bırı olacaksınz

her halukarda ÖMÜR TÜKENECEK Allhım hepımıze hayırlı kaderler yazsın. ya vedud dıye tesbıh cekın kesınlıkle işe yarıyor 20 kez ya vedud . aklına geldıkce

Eşine sor bakalım senin yerinde olsa ne hissederdi.Yada senin ailenle birarada yaşasa.Tamam başta hata etmişsin aynı evde oturmayı kabul ederek ama ömür boyu böyle sürecek diye de sözleşme yapmadınızya.
siz eşinizle güzelce konuşun annesini şikayet etmeyin.Bunalıyorum annenle aramızın bozulmasından kırmaktan korkuyorum ama ister istemez bazen üzücü şeyler oluyor .Sende ikimizin arasında kalıp yıpranacaksın.Ben kendi evim olsun seninle çocuğumla başbaşa kalalım istiyorum kendimi buraya ait hissetmiyorum ailenle yine ilgilenizirz gider gelirizde .Çok üstüne gitmeden yavaş yavaş bu fikre alıştır.Ayrı evin olumlu yanlarını göster. Kolay gelsin sana.

Şöyle birşey olabilir madem berabersiniz biraz dayanıp 8-9 aylık olunca diyelim mesela bir işe başlayın böylelikle sabah gider akşam gelirsiniz çocuğunuza bakılmış olur belki maddi özgürlük gelince bir eve çıkarsınız yakın kv bakar çocuğa en azından yatağınız kapınız ayrı olur çalışmadan aynı evde yaşarsan istediğin kadar iyi ol iyilikten gene maraz doğar.

Son düzenleme:
ben eşimle her şeyi konuştum her şeyi anlattım ayrı ev istediğimi ayrılsak bile annesiyle ilgileneceğimi [zaten kaynanam yaşlı değil 52 yaşında] sadece baş başa kalmak istediğimi söyledim ama şu anda maddi imkanlar el vermiyor eşimi anlamaya çalışıyorum ay sonunu zor getiriyor bide ayrılırsak kira olacak zaten maaştan kredi çektik tam almıyor. benim çalışmama da izin vermiyor. böylede olmuyor kaynanamla bazen melek oluyor bazen şeytan. ayrılsam eşim ben seni ölene kadar bırakmam diyor galiba tek çarem kredinin bitmesini beklemek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…