Kuru fasulye nasıl yapılır?

ötmeye başlayınca 10 dk bekle kapat kapağını açma ses kesilince dikkatlice aç fasulyeyi kontrol et ezilecek kadar haşlanmasın çok az katı olsun
değilse 5-6 dk daha düdüklüde kaynat

Ay patlama filan yasamam insaAllah tırstım :52:

uzerinde desen filan yokmu hani sebze icin yada et icin diye :26:

ben kendi yaptığımı yazayım 4 senelik evliyim ve 7-8 senedir bu şekilde yapıyorum...herkeste bayıla bayıla yiyor:))

ben hiç ıslatmıyorum fasulyeyi ve nohutu..

yarım kg kadar kuru fasulyeyi bol su ile yıkayıp düdüklüye koyuyorum...
2 orta boy kuru soğanı minicik doğrayıp tencereye ekliyorum..
1 yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçasınıda ekliyorum..
yarım çay bardağı ister zeytinyağı ister sıvı yağıda ekleyip 1,5 tatlı kaşığı tuzunu ekliyorum..
etli yapacaksam etleri kuşbaşı halde iyice yıkıyorum ekliyorum...
birde biz kurutulmuş kırmızı sivri biberi tüm halde çok severiz o yüzden içine 3-4 tane ekliyorum ben hiç bölmeden tüm halde..
sonra fasulyelerin üzerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak kaynamış suyu ekleyip tencereyi ocağa alıyorum..40-45 dak. da lokum gibi kuru fasulye ile karşılaşıp bayıla bayıla yediriyorum:))
yanınada tane tane prinç pilavı ve turşu harika oluyor..canım istedi yarın yapayım:)))

Cok güzel anlatmıssınız,tesekkürler. Fasulyenin üstüne koyacagımız su sıcak su olmak zorunda mı yani?

Cok güzel anlatmıssınız,tesekkürler. Fasulyenin üstüne koyacagımız su sıcak su olmak zorunda mı yani?

rica ederim canım..yemek konusunda gurme olucam yakında..eşim Adanalı benimde memleket kayseri olunca böylee:))))
bu tarifin tek sırrı var herşeyin çiğden konuyor olması...sadece salça ve yağ miktarında oynayabilirsin..
biz memleketler icabı bol salça ve baharat yağ severiz...
sıcak kaynar su koymalısın canım..

rica ederim canım..yemek konusunda gurme olucam yakında..eşim Adanalı benimde memleket kayseri olunca böylee:))))
bu tarifin tek sırrı var herşeyin çiğden konuyor olması...sadece salça ve yağ miktarında oynayabilirsin..
biz memleketler icabı bol salça ve baharat yağ severiz...
sıcak kaynar su koymalısın canım..

750 gr fasulyeye tahminen ne kadar yag,tuz ve salca koymalıyım sizce?

750 gr fasulyeye tahminen ne kadar yag,tuz ve salca koymalıyım sizce?

750 gr çok değilmi 2 kişiyseniz eğer..:)

ama miktar o kadarsa 750 gr fasulyeye 2 büyük denebilecek kuru soğanı minik minik doğra,çay bardağının 3/4 ü kadar yada yarısını az geçecek kadar yağ ekle,1 yemek kaşığı tuz,2 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası ve seviyorsanız eğer 1 yemek kaşığı silme biber salçası ekleyebilirsin.. 2lt.sıcak su tahmini iyi gelir..
tek dikkat etmen gereken şey harlı ateşte asla pişirme..kaynamaya başlayınca ocağın altını kıs mutlaka..demlene demlene pişmesi daha bi lezzet katar

Son düzenleme:
bu kuru fasulyenin sonu ne olacak cok merak ettim :52:
pisirdikten sonra resim koyup cek tamam mi :27:

750 gr çok değilmi 2 kişiyseniz eğer..:)

ama miktar o kadarsa 750 gr fasulyeye 2 büyük denebilecek kuru soğanı minik minik doğra,çay bardağının 3/4 ü kadar yada yarısını az geçecek kadar yağ ekle,1 yemek kaşığı tuz,2 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası ve seviyorsanız eğer 1 yemek kaşığı silme biber salçası ekleyebilirsin.. 2lt.sıcak su tahmini iyi gelir..
tek dikkat etmen gereken şey harlı ateşte asla pişirme..kaynamaya başlayınca ocağın altını kıs mutlaka..demlene demlene pişmesi daha bi lezzet katar

Yok 5 kişiyiz :)

Cok cok tesekkürler böyle ölcü olmadan yapmaya alısık degilim. Malum mutfakta yeniyim. :))

Yok 5 kişiyiz :)

Cok cok tesekkürler böyle ölcü olmadan yapmaya alısık degilim. Malum mutfakta yeniyim. :))

o kalabalık sayılırsınız ama yeter bence:)))

et kullanmayacaksan eğer bulyon ekleyebilirsin dahada bi güzel olur...
birde şu var kurubaklagillerde soğan miktarı çok önemli..malzemeden çalmadan soğanı eklersek çok daha güzel olur..mesela ben yeşil mercimek ve nohutuda düdüklüde bu yöntemle yapıyorum aynı tarif..
sadece yeşil mercimek 25-30 dk da pişiyor tek fark bu..

Tamam bayanlar simdi yapmaya gidiyorum.
Gazam mübarek ola.:9:

haydi bakalım ancak pişer zati akşam oldu:))))
bekarsan evde kalırsın bak bu saate yemekmi kalırmış:))))

kiza tarif verdik benim evde yemek yok artik tost yapariz iki yumurta kirariz yeriz nabalim :52:

Back
X