kurumun bana ait verileri teslim etmemesi

Konu sahibi biraz etkiye tepki yasiyor bence.

Kendisine dogru duzgun aciklama yapip mahkeme kararı olmadan vermezler diyen psikolog uyeye su cevabi vermesi normal degil mesela.

Sen bilirkişi misin, uzman mısın, benim bilmediğim neyi biliyorsun da kendinden bu kadar emin konuşuyorsun? Anayasayı mı okudun? Tıp mevzuatını hazırlarken senden mi fikir aldılar?havan kime?

Veya daha once "doktorlarin yaptiklari is hic zor degil, yonetmelikleri okudum, ikinci ogretimle doktor olmayi dusunuyorum" dediğini, anladigini soyledigi kitaplar için cok zor kitaplardir diyen doktor uyeye "Ingilizcesini okuyorum, kendinden utan" yazdigini hatırladıkları için de olabilir.

Ilk baslarda zaten genel olarak cimer, mahkeme, avukat, dilekce vs diye yazmis insanlar.

Dediğim gibi, konu sahibinin üslubunu savunmuyorum. Önceki konularda ne yazdığını okumamıştım açıkcası. Psikiyatri yazan görseli paylaştıktan sonra tepkilerin farklılaştığını düşündüm ve buna istinaden yazdım yorumlarımı. Forumda şahit olmadığımız şey değil.

Valla benimki kadar işine karışılan bir meslek değildir eminim memurluk peki bu kadının dosyasının yeni hastanesine aktarımı neden gecikmiş olabilir? Arkadaş kanser hastası annesini memlekete gidiş gelişle başa çıkamayınca yaşadığımız yere getirdi. Dosyasını alıp burdaki hastaneye teslim etmişti. Vayy veremeyiz edemeyiz demediler. Ayrıca bunun yasal süresi yok mu ve psikiyatri olunca değişik mi oluyor? İhmal varsa sinirlenmesi normal değil mi? dalga geçilmiş ön sayfalarda

Memursanız anlamanız gerek gayet dediğimi. Ben de hastane personeli değilim işini bilemem ama belli ki siz memuriyetliğin her alanına hakimsiniz hadi bir memur işini bilmiyor ddiğeride mi bilmiyor kimse bu hastanede konu sahibi kadar iş bilmiyor öyle mi? Demek ki memur olarak işinizi pek düzgün bilmiyorsunuz ki konu sahibine hak vermişsiniz

Kadın başka hastaneye geçiş yapıyor ve evraklarının gönderimi 2 ay geçtiği halde gerçekleşmemiş. Bu hastanın tedavisi ne olacak? Siz nerde memursunuz tam olarak? Üslubunuz görev yerinizle ilgili fikir vermedi bana.

Seni ilgilendirmez nerede memur olduğum üslubumda sıkıntı yok sen merak buyurmaYukarıda bir üye evrakların ancak mahkeme yolu ile alınabileceğini yazmış defaten söylüyorum bende yorumlarımda. O zaman hastane yönetimi sizin kadar bilmiyor isterseniz gidin iş öğretin hastane personeline boş vaktiniz varsa.

Bakalım o üye bilerek mi konuşuyor… sağlık sözkonusuyken neyin mahkemesi bu. Hasta tımarhane seviyesine gelir mahkeme sonuçlanana kadar.

Kişisel sağlık verileri hakkında yönetmelik'in 4. maddesinin j bendine göre kişisel sağlık verisi, "kimliği belirli ya da belirlenebilir gerçek kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığına ilişkin her türlü bilgi ile kişiye sunulan sağlık hizmetiyle ilgili bilgileri" olarak tanımlanmıştır.
Yönetmeliğin 10. maddesinde "Avukatlar, müvekkilinin sağlık verilerini genel vekâletname ile talep edemezler. Müvekkiline ait sağlık verilerinin avukata aktarılması için düzenlenmiş olan vekâletnamede, ilgili kişinin özel nitelikli kişisel verilerinin işlenmesi ve aktarılmasına ilişkin açık rızasını gösteren özel bir hüküm bulunması gerekir." hükmü yer almaktadır.

Ayrıca 11. maddede "ölmüş bir kimsenin sağlık verilerini almaya, veraset ilamını ibraz etmek suretiyle murisin yasal mirasçıları münferit olarak yetkilidir." hükmü yer almaktadır.

Buradan, kimlik bilgilerimiz aracılığıyla HBYS'den elde edilebilen bütün verilerin BİZE AİT olduğu anlaşılıyor.

Hasta Hakları Yönetmeliği'nin 16. maddesi gereğince "Hasta, sağlık durumu ile ilgili bilgiler bulunan dosyayı ve kayıtları, doğrudan veya vekili veya kanuni temsilcisi vasıtası ile inceleyebilir ve bir suretini alabilir. Bu kayıtlar, sadece hastanın tedavisi ile doğrudan ilgili olanlar tarafından görülebilir."

Anayasa'nın 20. maddesine göre " Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişininkendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere ERİŞME ,bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin esas ve usuller kanunla düzenlenir."

Ayrıca anayasanın 90. madddesine göre "Usulünegöre yürürlüğe konulmuş Milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir."
Türkiye'nin tarafı olduğu BİYOLOJİ VE TIBBIN UYGULANMASI BAKIMINDAN İNSAN HAKLARI VE
İNSAN HAYSİYETİNİN KORUNMASI SÖZLEŞMESİ'nin 10. maddesinin 2. fıkrasına göre "Herkes, kendi sağlığı hakkında toplanmış herhangi bir bilgiyi öğrenme hakkına sahiptir."

Ben kimseden hınç çıkarmıyorum. Şahıs hiçbir bilgi sahibi olmadığı bir konuda bilgiçlik taslıyor.

Ayrıca bilgi edinme kanunu'nun 4. ve 5. maddelerine göre "Herkes bilgi edinme hakkına sahiptir." "
Kurum ve kuruluşlar, bu Kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi
veya belgeyi başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli
ve doğru sonuçlandırmak üzere, gerekli idarî ve teknik tedbirleri almakla yükümlüdürler."

benim istediğim belgeler devlet sırrı değil, ülkenin ekonomik çıkartlarıyla ilgili değil, istihbarata ilişkin değil, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğiyle ilgili değil. miras yoluyla alt soyuma bırakabildiğim, vekilimle bile alabilmem gereken, kurumda bulundurulması gereken, mülkiyeti bana ait olan belgeler.

birincisi defaten değil defaaten. ilki tek defada, ikincisi çok defada demek. Siz daha yazdıklarınızın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz. ikincisi "bende" değil ben de. üçüncü olarak, konu hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığınız, "bilgisinin" nereden kaynaklandığı belli olmayan diğer üyeleri bilirkişi olarak kabul etmenizden anlaşılıyor. dördüncü olarak, o hastane yönetimine işlerini öğretip disiplin cezalarını aldırmam için son 4 gün kaldı. dilerseniz size de öğretebilir, ücreti karşılığında imla dersleri verebilirim.

Sen tedavine odaklan canım beni düşünme ben kendi çareme bakarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…