Sebze Yemekleri Kurutulmuş Domateslerle Ne yapabilirim?

arpa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
357
5
46
İstanbul
Kızlar, arkadaşım bana 1 torba dolusu kurutulmuş domates verdi. Urfa'dan getirmiş. Ben daha önce hiç kurutulmuş domates ile yemek yapmadım. Bana bu domatesleri nasıl kullanabileceğimle ilgili bilgi verir misiniz? Tarifler istiyorum çeşitli. Nasıl yemekler yapabilirim? Nasıl kullanabilirim?

1 kg tavuk kuşbaşı
1 su bardağı kuru domates
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Kuru domatesler ılık suda yarım saat bekletilir. Bu arada soğan yarım daire şeklinde doğranır. Tencereye zeytinyağı konur, kızınca soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine tavuk eti ve kıyılmış sarımsak ilave edilir. Tavuk beyazlaşmaya başlayınca uzun doğranmış kuru domates katılır. 1 su bardağı sıcak su ve tuz konur. Kapak kapatılır, yarım saat pişirilir.

15- 20 tane domates kurusu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı Teremyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
yeteri kadar su

Öncelikle, domateslerin üzerine çıkana kadar kaynar su ekleyip, iyice haşlayın ve blender'dan geçirin; Tencereye Teremyağ ve zeytinyağını koyup, eritin. Unu ilave edip, hafifçe kavurun, iki bardak soğuk su koyup, kaynayana kadar hızlıca karıştırın ki topaklaşmasın. Domates püresini, suyuyla beraber ilave edin. Sarımsağı soyup, ezin ve onu da ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatmaya devam edin. Çorbanın kıvamı koyuysa, sıcak su ekleyerek açın. Arzuya göre kızartılmış ekmek eşliğinde servis edin.

1 paket makarna
12 adet kuru domates
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Domatesler önce ılık suda yarım saat ıslatılır sonra küçük küçük doğranır. Sarımsaklar tuzla ezilir. Zeytinyağı, kekik, domates ve sarımsak karıştırılır. Bir gece üzeri kapalı olarak dinlendirilir. Ertesi günü makarna haşlanır. Üzerine hazırlanan bu sos bırakılır.

Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
6 dilim kurutulmuş domates
Yarım fincan kuşüzümü
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2.5 bardak tavuk suyu

Hazırlanışı
Tereyağının biraz kokusu çıkana kadar eritiliyor. Ilık suda en az 15 dakika bekletilen pirinçler suyu süzüldükten sonra yağa ilave edilir.Hızlı ateşte pirinçler fazla kırılmadan ve çok kızarmadan kavrulur. Domatesler ilave edilir. Bir miktar da domateslerle çevrilir.Ardından kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve domatesin ekşiliğini alsın diye iki tane kesme şeker ilave edilir.Pilavın suyu eklenir. Su sıcak olursa pilav daha başarılı olur

domates kuruları sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.daha sonra tavada sıvıyağ ve biber salçasıyla birkaç dakika kavrulur.servis tabağına alınır.üzerina sarmsaklı yoğurt dökülüp afiyetle yenir.

Harikasınız kızlar :)
inanın hepsini deneyeceğim. Bir de biz 2 kişiyiz az az yapabilirim :) hepsini deneyebilirim :)

Acaba bunu kırmızı ete uyarlayabilir miyim?
Benim eşim kırmızı et delisi de? güzel olur mu kırmızı et ile de?

1 adet hazır yufkanın iki ucunu ortada birleştir. kuru fesleğen, kuru domates ve kaşar- beyaz peynir karışımını dök. kenarları içeri doğru katla ve çok az zeytinyağıyla yağlanmış teflon tavada kızart. gerçekten çok güzel oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…