• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuryelerin Herşeye Yanıtı Var Maşallah

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.152
408
İzmir
6 mayısta kredi kartı başvurusu yaptım . 8 mayısta bana gelen bir mesajla kartımın gönderim sürecinde olduğunu öğrendim . normalde gönderim sürecinde olan kart en geç 4-5 günde geliyor daha öncede böyle kartlarım oldu. ama bankanın anlaşmalı olduğu kurye beni bu defa deli etti. bugün ayın 22 si ve hala gelecekler. annem sürekli evdedir benim ve son iki haftadır ameliyat olduğum için hep evdeydim kısa süreli evden ayrıldım ama annem hep evdeydi.

en son dün canıma tak etti kuryeyi aradım . kartınız bugün teslim edilecek 18.00 a kadar dedi. bekle de bekle gelmedi tabi. bugün tekrar aradım artık nerede kart diye. bana diyorlar ki dün saat 9.41de size uğranmış yalanın böylesi. ben evdeydim ve bana uğranmadı . o saatte uyanıktım kapıyla aramda 1 metre var zile basılsa mutlaka duyardım . hadi duymadım kağıt bırakmaları lazım o da yok ortada. artık aradım müşteri hizmetleri ile kavga ettim şikayet edeceğim diyince bir üstleriyle konuştum . size ayın 13-15 ve 21 inde uğranmış diyorlar . 13 ünde sabahtan akşama kadar evdeydim 14ünde sunumum olduğu için ona hazırlanıyordum bana uğranmadı. 15 i ameliyatım bir gün öncesi sabah çok erken bir saatte hastaneye gidip kan verip geldim akşam 6ya kadar evdeydim bana yine gelen olmadı . evden kısa süreli yok olmalarımda bile annem sürekli evdeydi .her neyse hele ki dün bu beni çıldırtan olay oldu. saat sözde 9.41 de uğranıyor bana ben saat 9.20de uyanmıştım kapıyla aramda bir metre varken kapıyı çalıyolar ve ben duymuyorum imkanı yok bunun . konuşmalar aynen şöyle

- hanımefendi size dün 9.41 de uğranmış evde yokmuşsunuz .
-imkanı yok o saatte evdeydim uyanıktım ve tv izliyordum
- kapıyı duymamışsınız o halde
- hayır mümkün değil kapıyla aramda 1 metre vardı
- olsun belki duymamışsınızdır
- ben o zaman ileri derecede sağırım burdan bunu mu çıkarmalıyız
- yok estağfurrullah
- bence arkadaşınız uğramadı adresime
- neden uğramamış olsun ki bu iş için çalışıyorlar. arkadaşlarımız işlerine sağdıktır
- anladım o zaman ben yalancıyım
- yok öyle de değil
- ee sizin uğradığınıza dair bana ulaşamasanız bile kağıt bırakmanız lazım posta kutuma o nerede ?
- belki kaybolmuştur
- posta kutusuna bırakılmıyor mu ?
- evet ama kaybolmuş olabilir?
- 3 sefer de kaybolmuş yani öyle mi ?
.........

ardından gelen bir suskunluk. her şeye bir yanıtları var . sonuç olarak benim bu kuryede cep numaram var kağıt kaybolsa ben görmesem bile beni araması lazım demi ama ? yok o da yok . kafayı yiyeceğim . bana evde yoktunuz belki diyor . ameliyatlıyım 1 haftadır sürekli evdeydim ee o zaman duymadınız . arkadaşlarında hiç hata yok illa ki olmayacak kabul etmiyolar .. sinir oldum ya . nasıl bir sorumsuzluktur bu. daha öncede bu firma ile ilgli benzer şikayetler olmuş . kart başvurumu arkadaşım aldı çünkü sürekli bununnla ilgili aksiyon yolluyolardı . ee çevremde şirketlerde çalışıp bu kuryenin sorumsuzluğunu anlatanlarda var . hala kendilerini savunuyorlar. nasıl bir la kayıklık. ayıp yani hepimiz çalışıyoruz hepimizin sorumlulukları var böyle mi yapıyoruz. ne olacak bu vurdum duymazlık ? şimdi söyleyin bana ben napayım bu kuryeyi ?

ben de kargo görevlilerine hastayım (bazılarına elbette)

bir tanesi köpekten korkuyormuş, köpeğimi görünce kat koridoruna kargoyu attı ve kaçtı. bildiğimiz attı, yere koyma değil. kaçarken de bağırıyor bana "sen filtre kahve misin, filtre kahve misin" diye.

diğeri adımı soyadımı söyleyip, eşime teslim etti kargoyu, hayır öyle unisex bir ismim de yok, gayet bayan ismi.

artık kağıttan mı tasarruf ediyorlar yazmaya mı üşeniyorlar bilinmez, ama not mot olmuyor kapıda.

ben de kargo görevlilerine hastayım (bazılarına elbette)

bir tanesi köpekten korkuyormuş, köpeğimi görünce kat koridoruna kargoyu attı ve kaçtı. bildiğimiz attı, yere koyma değil. kaçarken de bağırıyor bana "sen filtre kahve misin, filtre kahve misin" diye.

diğeri adımı soyadımı söyleyip, eşime teslim etti kargoyu, hayır öyle unisex bir ismim de yok, gayet bayan ismi.

artık kağıttan mı tasarruf ediyorlar yazmaya mı üşeniyorlar bilinmez, ama not mot olmuyor kapıda.

yok canım bu kurye bırakıyor biliyorum kadın da söylüyor ama 3 defadır kaybolmuş kağıt .... sözde

benzerini yaşadım.
yurtiçi kargoydu. babam özellikle tüm gün evde bekledi kapıya yakın odada oturdu. baktık hala yok. gittim kargoya gelmişler sizi bulamamışlar dedi, imkansız dedim. kağıt bile bırakmamışlar. zile bile basmadılar.
ertesi gün getirdiler.
ben de sikayetimvar.com a yazdım şikayetimi ertesi gün aradılar merkezden. hangi şube olduğunu falan sordular. uyarı yaomışlardır en azından. sinirimi bu şekilde biraz attım yani. bence siz de mutlaka yazın oraya en azından bi yere iletmiş oluyorsunuz

Yurtiçi kargo kanser ediyor beni,
sık sık internetten alışveriş yapıyorum bazı siteler de sadece yurtiçiyle çalışıyor
özellikle belirtiyorum ben yoksam güvenliğe bırakın diye,
sonra bakıyorum siteye alıcı adreste bulunamadı yazmışlar,
güvenliğe soruyorum kimse gelmedi diyorlar
işleri güçleri yalan, dağıtıma çıkıyoruz diye çıkıp kahve içip sonra da evde yoklardı diye dönüyorlar heralde

benzerini yaşadım.
yurtiçi kargoydu. babam özellikle tüm gün evde bekledi kapıya yakın odada oturdu. baktık hala yok. gittim kargoya gelmişler sizi bulamamışlar dedi, imkansız dedim. kağıt bile bırakmamışlar. zile bile basmadılar.
ertesi gün getirdiler.
ben de sikayetimvar.com a yazdım şikayetimi ertesi gün aradılar merkezden. hangi şube olduğunu falan sordular. uyarı yaomışlardır en azından. sinirimi bu şekilde biraz attım yani. bence siz de mutlaka yazın oraya en azından bi yere iletmiş oluyorsunuz

aynen bende yaptım ama bir türlü atamıyorum o siniri. kurye gelince isim ve soyisim alıp bir de kişisel olarak form doldurcam . terbiyesizlik ya

Geçen hafta yaşadığım kurye problemi geldi aklıma . . Kozyatağından hadımköye bir evrak göndermek için aradım yakın bir kuryeyi. .aramamdan bir saat sonra geldi saat 10,30. . neyse aldı evrağı gitti. . Firmadan akşam 5'te arıyorlar hala evrak gelmedi diye. .Resmen deli oldum :2: gümrüğe yetişmesi gereken evrak sabah 10,30 da alınıyor ve akşam 5 olmş hala teslimatı yapılmıyor. .ve adam 60 liraya götürüyor. :ssz: . Aradığımda tersleyerek konuşuyor size saat veremem ne zaman orada olacağımıda bilmiyorum diyor. :36:18,30 da ulaşmş kuryem. . kuryeci ukala adam ise ben elimdeki evrakları dağıta dağıta gidiyorum diyor . . sıra sizinkine en son geldi diyor. :52:

Yurtiçi kargo kanser ediyor beni,
sık sık internetten alışveriş yapıyorum bazı siteler de sadece yurtiçiyle çalışıyor
özellikle belirtiyorum ben yoksam güvenliğe bırakın diye,
sonra bakıyorum siteye alıcı adreste bulunamadı yazmışlar,
güvenliğe soruyorum kimse gelmedi diyorlar
işleri güçleri yalan, dağıtıma çıkıyoruz diye çıkıp kahve içip sonra da evde yoklardı diye dönüyorlar heralde

bence de çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz diye düşünüyorum

Evet ben de bir tek benim başıma geldi zannetmiştim gene bir yurtiçi kargo vakası. Bizim zil diye başka bir komşumuzun zilini çalmışlar x kişi evde mi diye sormuşlar e komşu da haliyle burada öyle biri yok demiş be hey akıllı kurye arkadaş komşu otomata basmış kapıyı açmış girsene apartmana kardeşim benim daire numaram belli gel bi zahmet kapımı çal, ondan sonra da yok evde yoktunuz yok biz zili çaldık duymadınız diye diye iki çocukla beni kargo merkezine gitmek zorunda bıraktılar. Bir ups bir de yurtiçi kargo dediler mi ürküyorum internetten alışveriş yaparken, ups' nin olayı daha kötü kapımızın önünden geçüp o gün uğrayacağız dedikleri halde gözümün önünden gelip geçtiler uğramadılar bir de bunlardan gidip teslim alınmıyor hooop kargo iade ediliyor satıcıya çok çektim bu iki kargodan ben.

Geçen hafta yaşadığım kurye problemi geldi aklıma . . Kozyatağından hadımköye bir evrak göndermek için aradım yakın bir kuryeyi. .aramamdan bir saat sonra geldi saat 10,30. . neyse aldı evrağı gitti. . Firmadan akşam 5'te arıyorlar hala evrak gelmedi diye. .Resmen deli oldum :2: gümrüğe yetişmesi gereken evrak sabah 10,30 da alınıyor ve akşam 5 olmş hala teslimatı yapılmıyor. .ve adam 60 liraya götürüyor. :ssz: . Aradığımda tersleyerek konuşuyor size saat veremem ne zaman orada olacağımıda bilmiyorum diyor. :36:18,30 da ulaşmş kuryem. . kuryeci ukala adam ise ben elimdeki evrakları dağıta dağıta gidiyorum diyor . . sıra sizinkine en son geldi diyor. :52:

aynen bide o moda var tabi. size saat veremeyiz.. bak hele bak bize saat veremezsin anladık da işini adam gibi yap demi ? yok ama nerede ? onlar işlerini düzgün yapana kadar biz akla karayı seçiyoruz

Evet ben de bir tek benim başıma geldi zannetmiştim gene bir yurtiçi kargo vakası. Bizim zil diye başka bir komşumuzun zilini çalmışlar x kişi evde mi diye sormuşlar e komşu da haliyle burada öyle biri yok demiş be hey akıllı kurye arkadaş komşu otomata basmış kapıyı açmış girsene apartmana kardeşim benim daire numaram belli gel bi zahmet kapımı çal, ondan sonra da yok evde yoktunuz yok biz zili çaldık duymadınız diye diye iki çocukla beni kargo merkezine gitmek zorunda bıraktılar. Bir ups bir de yurtiçi kargo dediler mi ürküyorum internetten alışveriş yaparken, ups' nin olayı daha kötü kapımızın önünden geçüp o gün uğrayacağız dedikleri halde gözümün önünden gelip geçtiler uğramadılar bir de bunlardan gidip teslim alınmıyor hooop kargo iade ediliyor satıcıya çok çektim bu iki kargodan ben.

uğradık diye yalan söylüyorlar bide . benim şuan çektiğim kuryenet. ayıp arkadaş ya bu kadar yüzsüzlük olmaz yani evdeydim diyorum duymadınız o halde diyor. bir de kendilerini savunuyorlar. deli oldum resmen. hayır alt dükkanda kuaförüm var hususi sordum gördün mü sen bu saatte gelmiş diye ? o saatten ben dükkanın önündeydim eşimle konuşuyordum sigara içiordum gelen giden olmadı diyor. aradım belki görmüştür diye sordum ama yok kadın diyor ki gelmedi. bunlar hala geldik diyorlar

6 mayısta kredi kartı başvurusu yaptım . 8 mayısta bana gelen bir mesajla kartımın gönderim sürecinde olduğunu öğrendim . normalde gönderim sürecinde olan kart en geç 4-5 günde geliyor daha öncede böyle kartlarım oldu. ama bankanın anlaşmalı olduğu kurye beni bu defa deli etti. bugün ayın 22 si ve hala gelecekler. annem sürekli evdedir benim ve son iki haftadır ameliyat olduğum için hep evdeydim kısa süreli evden ayrıldım ama annem hep evdeydi.

en son dün canıma tak etti kuryeyi aradım . kartınız bugün teslim edilecek 18.00 a kadar dedi. bekle de bekle gelmedi tabi. bugün tekrar aradım artık nerede kart diye. bana diyorlar ki dün saat 9.41de size uğranmış yalanın böylesi. ben evdeydim ve bana uğranmadı . o saatte uyanıktım kapıyla aramda 1 metre var zile basılsa mutlaka duyardım . hadi duymadım kağıt bırakmaları lazım o da yok ortada. artık aradım müşteri hizmetleri ile kavga ettim şikayet edeceğim diyince bir üstleriyle konuştum . size ayın 13-15 ve 21 inde uğranmış diyorlar . 13 ünde sabahtan akşama kadar evdeydim 14ünde sunumum olduğu için ona hazırlanıyordum bana uğranmadı. 15 i ameliyatım bir gün öncesi sabah çok erken bir saatte hastaneye gidip kan verip geldim akşam 6ya kadar evdeydim bana yine gelen olmadı . evden kısa süreli yok olmalarımda bile annem sürekli evdeydi .her neyse hele ki dün bu beni çıldırtan olay oldu. saat sözde 9.41 de uğranıyor bana ben saat 9.20de uyanmıştım kapıyla aramda bir metre varken kapıyı çalıyolar ve ben duymuyorum imkanı yok bunun . konuşmalar aynen şöyle

- hanımefendi size dün 9.41 de uğranmış evde yokmuşsunuz .
-imkanı yok o saatte evdeydim uyanıktım ve tv izliyordum
- kapıyı duymamışsınız o halde
- hayır mümkün değil kapıyla aramda 1 metre vardı
- olsun belki duymamışsınızdır
- ben o zaman ileri derecede sağırım burdan bunu mu çıkarmalıyız
- yok estağfurrullah
- bence arkadaşınız uğramadı adresime
- neden uğramamış olsun ki bu iş için çalışıyorlar. arkadaşlarımız işlerine sağdıktır
- anladım o zaman ben yalancıyım
- yok öyle de değil
- ee sizin uğradığınıza dair bana ulaşamasanız bile kağıt bırakmanız lazım posta kutuma o nerede ?
- belki kaybolmuştur
- posta kutusuna bırakılmıyor mu ?
- evet ama kaybolmuş olabilir?
- 3 sefer de kaybolmuş yani öyle mi ?
.........

ardından gelen bir suskunluk. her şeye bir yanıtları var . sonuç olarak benim bu kuryede cep numaram var kağıt kaybolsa ben görmesem bile beni araması lazım demi ama ? yok o da yok . kafayı yiyeceğim . bana evde yoktunuz belki diyor . ameliyatlıyım 1 haftadır sürekli evdeydim ee o zaman duymadınız . arkadaşlarında hiç hata yok illa ki olmayacak kabul etmiyolar .. sinir oldum ya . nasıl bir sorumsuzluktur bu. daha öncede bu firma ile ilgli benzer şikayetler olmuş . kart başvurumu arkadaşım aldı çünkü sürekli bununnla ilgili aksiyon yolluyolardı . ee çevremde şirketlerde çalışıp bu kuryenin sorumsuzluğunu anlatanlarda var . hala kendilerini savunuyorlar. nasıl bir la kayıklık. ayıp yani hepimiz çalışıyoruz hepimizin sorumlulukları var böyle mi yapıyoruz. ne olacak bu vurdum duymazlık ? şimdi söyleyin bana ben napayım bu kuryeyi ?

Ay canım valla bende dün çok sinirlendim sinirimden kk de konu açacaktım sen açmışsın 27 mayısta sevgilimin doğum günü aynı şehirdeyiz ona bir sürpriz yapacaktım onun için hediye yaptım aşk kavanozundan güzelce paketledim tüllü filan içine de jelibon bonibon filan doldurdum kargoya gittim adam baktı bu kırılır kutu bulun dedi o an sinirlendim yani ne biçim şirketsiz dicektim koyacak kutuları inceymiş bana dioki içinde ne var şeker mi şunlar bu kavanoz kırılır plastiğe koyun gittim kutu buldum geldim bu seferde adres vermeye başladım şehir içi olunca şaşırdı utanmasa ne diye kargoya veriyorsun kendin versene diyecekti ayın 27sinde elinde olacak ama ben erken veriyordum kargoya çünkü diğer günler sınavlarım vardı hemde sevgilimle buluşucaktık önceden kargo şirketinden bir görevliyle görüşmüştüm adam olur ben saatini bile ayarlarım demişti bu adama tarih söyledim dioki yok olmaz yarın teslim olur bende bakın ben görüştüm dedim oda tamam o zaman tarih yazalım dedi valla erkek olsam kesin döverdim adamı beni çıldırttı sonra o tarihe kadar içindekiler bozulmazmı dio yeter bahane bulmada yolla dedim zaten dünyanın parasını aldı bence :( :) saatlerce sinirim geçmesi hepsi aynı bence kargocuların

Ay canım valla bende dün çok sinirlendim sinirimden kk de konu açacaktım sen açmışsın 27 mayısta sevgilimin doğum günü aynı şehirdeyiz ona bir sürpriz yapacaktım onun için hediye yaptım aşk kavanozundan güzelce paketledim tüllü filan içine de jelibon bonibon filan doldurdum kargoya gittim adam baktı bu kırılır kutu bulun dedi o an sinirlendim yani ne biçim şirketsiz dicektim koyacak kutuları inceymiş bana dioki içinde ne var şeker mi şunlar bu kavanoz kırılır plastiğe koyun gittim kutu buldum geldim bu seferde adres vermeye başladım şehir içi olunca şaşırdı utanmasa ne diye kargoya veriyorsun kendin versene diyecekti ayın 27sinde elinde olacak ama ben erken veriyordum kargoya çünkü diğer günler sınavlarım vardı hemde sevgilimle buluşucaktık önceden kargo şirketinden bir görevliyle görüşmüştüm adam olur ben saatini bile ayarlarım demişti bu adama tarih söyledim dioki yok olmaz yarın teslim olur bende bakın ben görüştüm dedim oda tamam o zaman tarih yazalım dedi valla erkek olsam kesin döverdim adamı beni çıldırttı sonra o tarihe kadar içindekiler bozulmazmı dio yeter bahane bulmada yolla dedim zaten dünyanın parasını aldı bence :( :) saatlerce sinirim geçmesi hepsi aynı bence kargocuların

ben yemin ederim 1 saat boyunca telefonda kurye ile tartıştım . bankanın genel merkezinede adreste kimse yoktu diye iletiliyor. bu nasıl bir şey ya ? sinir oldum hala da çok sinirliyim ... yarın bir gelmesin o kart ben o kurye binasını bunların başına yıkmazsam adım GüneşinKızı değilllllllllllllllllll:47::47::47::47::47::47::47::47:

ben yemin ederim 1 saat boyunca telefonda kurye ile tartıştım . bankanın genel merkezinede adreste kimse yoktu diye iletiliyor. bu nasıl bir şey ya ? sinir oldum hala da çok sinirliyim ... yarın bir gelmesin o kart ben o kurye binasını bunların başına yıkmazsam adım GüneşinKızı değilllllllllllllllllll:47::47::47::47::47::47::47::47:

benimde hediyem bir kırılsın o kadar kutuladım her yerini köpük kartonlarla sardım gazete filan valla bende aynen öyle yapıcam canım kutu yüzünden dünyanın parasını aldı adam vır vır konuştu sinirlendim yine bak:)

2 yildan beri avon teslim eden yurtici kargo dun bana msj atmis ademres yeteersizligi yuzunden elinize ulasamadi diye cunku gonderiken sadwce kitapcik
2 seneden beri geldiginiz ayni adres varmi boyle bi bahane
Bi kerede dedi 4.kat ben cikaramam diye sikayet ettim tipis tipis getirdi suratsiz

Çözüm gayet basit; şikayet edin.:ssz:

Ben de aynı sorunla çok karşılaştım.

İnternetten alışveriş yaparım sık sık bir değil iki değil kargo gelmiyor elime.

Bir de şube ile yaşadığım kavgaların haddi hesabı kalmadı artık.

Resmen insanları mağdur ediyorlar.

Alıyorlar altlarına kargo arabalarını, evlere teslim yapmak yerine geziyorlar.

Sonra da bahane hazır ; evde yoktunuz.

Aradım kargo firmasının genel müdürü ile görüştüm.

Sorun halloldu..

Kargo müdürü inceleme başlatmış ve dediğim gibi evlere teslim yapmak yerine, adrese teslim edilemedi damgasının yapıştırıldığını görmüş daha o kişiye ulaşılmaya çalışmadan..

tam yarama tuz bastın!
ben bazen iç çamaşır alışverişimi netten yaparım, uygun fiyata görünce, hep de satıcılar aynı kargo firmasına veriyor nedense y ile başlayana:31:
hiç bi zaman da ben kapıyı açıp da kargocuyu karşılayıp ürünümü alamadım, gelmişler gitmişler haberim yok, ben kargocunun peşinden koşuyorum resmen:10: ya o zaman bunlar bizden neden irtibat numarası istiyolar, niye aramıyolar kapıya geldiklerinde şirket hattı gibi bişey verilip kuryeye, aranamaz mıyız, artık her şeyde ihtiyaç da duyuyoruz kargoya:31:

Bir kaç gündür benzer şeyleri bende yaşıyorum. Kartımı kaybettim sandım iptal ettim, kuryeye verildi bilgisi geldi. Kart ortada yok. Aradım biz şantiyeye can güvenliği olmadığı için teslim etmiyoruz. E peki bunu bana söyleseydiniz ya, yada iş bankası bilmiyor mu şant. teslimi yapmadığınızı da ben iş adresime isteyince gönderiyor.

Kavga dövüş biraz önce geldi. Adama yanına güvenlik vereyim mi dedim şaşırdı "can güvenliğiniz yok ya o yüzden" söylüyorum dedim

aslında u ile başlayan kargo şirketi diğerlerinden iyi bence , bana bi kere ürün getirdiler, evde yoktum, nete girip mesaj attım kargom gelmedi diye, sonra bana ayrıntılı döküm attılar şu saatte geldik, yandaki apartman şu renk boyalı sizin apartman şöyle boyalı, zilde şu yazıyor diye:31: en azından gelip gittiklerini anladım içim rahatladı, ama arama olayı keşke olsa . evde misiniz diye arayabilirler

Son düzenleme:
benzer bir şey bizim de başımıza geldi. bir kargo gelecekti. biz evdeyiz ve dışarı çıkacağımız zaman gelme ihtimali olan kargo varsa arayıp ona göre çıkarız. yine aradık bugün kaçta gelir dedik. bize bugün gelinmiş ulaşılamamış dendi. biz de dip odada oturuyorduk. iyi niyetimle duymadık heralde dedim. eşim köpürdü duymama ihtimalimiz yok keşke üstelesydin falan filan. kapıya ve aşağı baktık, gelindi kağıdı yok. sonra kargonun tekrar getirilmesini rica ettik. getirdiler. kargocu demesin mi biz yanlışlıkla karşı apartmana girmişiz.

bir kere de şöyle bir şey oldu. yine kargo gelecekti. bu sefer evde yoktuk. bize bir mesaj geliyor. herhangi bir muhabbetimizin olmadığı öğrencilerin oturduğu yan daireden. "size kargo geldi. biz de denkgeldik. evde yoksunuz diye biz aldık. numaranız da kargo kutusunda yazıyordu" falan. sinir olduk. 1- arkadaşım sen kimsin bizim kargomuzu alıyorsun? sana al diyen mi oldu? 2 - kargocu niye kargomuzu bizden habersiz komşumuza bırakıyor? sonuç: kargo paketini açıyoruz ve fincanlarımızın yarısı KIRIK. şimdi hesabı kimden soracaksın? komşudan mı, kargocudan mı, aldığımız siteden mi? üstünde durmadık öyle patladı elimizde. şuan 3 bardak, 4 bardak altı olarak yaşıyorlar güzelim takım. !!!

Son düzenleme:
Back
X