• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuş açlıktan ölecek

olay karisik oldugu icin kadinin telefonu acicani sanmiyorum ve acisi da buyuk oldugu icin ters tepki verir diye düsünüyorum.polis esliginde cilingir cagirarak yada polis ve itfaiye cagirarak yardim isteyebilirsiniz.

Şu durumda kuşu sorarsanız ters tepki alabilirsiniz,
Ama hayvanıda ölüme terk etmemek gerek,
Hala kuşun evde olduguna eminmisiniz ?
Olayda çok kötü ya bi çocugun anne babası gözünün önünde ölmüş Allah yardımcısı olsun o küçük çocugun.. :/

Polis gelmez diyenler hiç polisi aramadı mi acaba?
Ne kadar saçma bir şey için de arasaniz polis gelmek zorunda. Biz bı gece kadın çığlıkları duyduk, belli ki evde işkence görüyor-dayak yiyordu. Polisi aradık. Adı ne? Dedi,bilmiyoruz. Hangi ev? Dedi , emin değiliz... Polis gelene kadar sesler kesildi zaten, şöyle bir etrafı kolacan edip gittiler. Bu arada santralden bir kadın aradı beni 'ihbariniz sonucunda polis geldi mi?' diye de teyit etti.
Yani sizinle dalga geçme ihtimalleri kesinlikle yok. Her çağrıyı degerlendirmeliler. Farz edin ki siz aradınız önemsemediler,kuş öldü.
Siz de hayvan sayfalarına yazdiniz,onlar ekşi sözlüğe yazdı - haber gazetelerine çıktı 'polis göz göre göre kuşu öldürdü' falan diye. O adamın hakkında soruşturma acmayacaklar mi ? Kim böyle bir riski almak ister ki?
Bence önce komşuya ulaşmaya çalışın, yapabileceğimiz birşey var mı diye giriş yapıp konuyu kusa getirin. Eğer ulasamazsaniz da polisi arayın. Cekindiginiz birşey varsa başkasına aratin...
Ayrıca siz söyleyince baktım, olay yüksek ihtimalle bu: merak edenler için
https://www.google.com.tr/amp/s/www.cnnturk.com/amp/turkiye/iki-kisiyi-oldurup-intihar-etti

O kadına Allah sabır versin, bir canavarın annesi olmak çok zor :KK43:
Çocuğun mamakta oturduğunu söylüyorlardı olabilir.

Gürültüye filan gelir de buna gelmez polis. Zaten her ihbarda dan diye izinsiz eve daldığını düşünsenize polisin, ne kadar rahatsız edici ve suistimale açık bir durum olurdu. Daha olay yeni olmuş, kadın da evini yeni terketmiş sanırım. Yemliği suluğu vardır kuşun kafesinde idare eder bir süre o. Güneş altında arabada mahsur kalan hayvan vs. Gibi acilen aksiyon almanızı gerektiren bir durum değil. Kaldı ki kadının ne zaman döneceğini hatta kuşunun evde olup olmadığını bile bilmiyorsunuz. Belki yarın dönecek evine. Bu durumda imkan olsa dahi ev sahibine ulaşmadan evine girmeyi denemek polis ya da itfaiye yoluyla dahi olsa büyük nezaketsizlik. Kadını tüm bu karmaşanın içinde bir de çilingirle uğraştırmayın. Komşulardan telefonunu bulabilir ya da sosyal medyadan ulaşabilirseniz baş sağlığınızı diler kuşu hatırlatırsınız. Ama şuan için başka bir çözüm yolu olacağını düşünmüyorum.

Gürültüye filan gelir de buna gelmez polis. Zaten her ihbarda dan diye izinsiz eve daldığını düşünsenize polisin, ne kadar rahatsız edici ve suistimale açık bir durum olurdu. Daha olay yeni olmuş, kadın da evini yeni terketmiş sanırım. Yemliği suluğu vardır kuşun kafesinde idare eder bir süre o. Güneş altında arabada mahsur kalan hayvan vs. Gibi acilen aksiyon almanızı gerektiren bir durum değil. Kaldı ki kadının ne zaman döneceğini hatta kuşunun evde olup olmadığını bile bilmiyorsunuz. Belki yarın dönecek evine. Bu durumda imkan olsa dahi ev sahibine ulaşmadan evine girmeyi denemek polis ya da itfaiye yoluyla dahi olsa büyük nezaketsizlik. Kadını tüm bu karmaşanın içinde bir de çilingirle uğraştırmayın. Komşulardan telefonunu bulabilir ya da sosyal medyadan ulaşabilirseniz baş sağlığınızı diler kuşu hatırlatırsınız. Ama şuan için başka bir çözüm yolu olacağını düşünmüyorum.
Doğru.

Arayın başsağlığı dileyin (anneniz arasın)sonrasında birşeye ihtiyacınız varmı?kuşunuz vardı sanırım,ona isterseniz biz alıp bakabiliriz siz gelene kadar diyebilirsiniz. Kadında yeterli yemi var bir kaç gün idare eder,ben döneceğim diyebilir yada aldıracağım diyebilir. En azından hatırlatmış olursunuz.

Kus sorulmaz olur mu?
Kadinin kendi kuşu olduguna gore o hepimizden cok kiymet veriyordur kusuna. Bir yerden numarasini bulup sorun, belki anahtari olan bir yakınını tembihlemistir bile. Yalniz yasayan insanlar genelde yakınlarına anahtar birakirlar.

Şu an işteyim, annemi birkaç kere aradım. Kadına gitmeyi düşünüyorlarmış ama kadın nerde tam olarak bilmiyorlarmiş. Yani kızının evinin adresi yok. Telefonu da kapalı imiş. Umarım açarlar. Kuş için de annem kuşu da yanina almıştır belki ya da birinde anahtar vardır dedi. Ama sormayinca ogrenemiyor insan. Eve gideyim birkaç kez daha aratacagim.

Bizimde kusumus var bir haftadan daha fazla otomatik yemligi idare ediyor .
Sulugumuz 2 tane oda bitmiyor hiç .Zaten dolu bitirdikce üstten akıyor .

Dun apartmanda bi komsumuzun oğlu cinayet isleyip sonra intihar etmiş. Annesi apar topar çıkıp gitti kızının yanina. Ne zaman gelir bilmiyorum. Tahminince uzun sure gelmez.

Annemin dediğine gore evlerinde bi muhabbet kuşu varmış. Şu an ne oldu bilmiyorum. Anahtar yok bizde. Zaten kadın tek yaşadığı için başka giren çıkan da olmaz. Kısacası kuş kimsenin aklına gelmez. Kadin o aciyla kuşu dusunmeyecektir aklına bile gelmez bence .

Ama benim içim içimi yiyor. Anneme yalvardim nolur ara diye. Ama annem arayıp simdi kuşu mu sorayim bu durumda diye reddetti. Ya açlıktan ölrse ? Ki iş oraya gidiyor.

Napayim bir yol gosterin. Kimsenin salladigi yok.
Arayip önce baş sağlığı dileyin sonra sorun yanlış anlamaz herhalde

annenizin samimiyeti hatta telefon numarası bile yok

bir kızı varmış da nerede oturduğu da bilinmiyor vs vs

kuşu nereden biliyorlar ki

alt komşumun kuşu varmış

birbirimizin evine girer çıkarız telefon numaralarımız da var kuştan 1,5 yıldan sonra haberim oldu mesela

yani anneniz ya da komşular kuşun varlığından nasıl bu kadar eminler

Durumu öğrendim kızlar. Komşusu dun aksam kuşu götürmüş anahtar varmış. Çok şükür.
Kadını arayamadik kuş için, komşu söyledi kuşu götürdüğünü.

annenizin samimiyeti hatta telefon numarası bile yok

bir kızı varmış da nerede oturduğu da bilinmiyor vs vs

kuşu nereden biliyorlar ki

alt komşumun kuşu varmış

birbirimizin evine girer çıkarız telefon numaralarımız da var kuştan 1,5 yıldan sonra haberim oldu mesela

yani anneniz ya da komşular kuşun varlığından nasıl bu kadar eminler
Çok samimi değiller derken yani sürekli görüşmezler . bazen bir araya gelip altın günü vs yapıyorlar.

Back
X