- 11 Nisan 2009
- 4.066
- 683
- 123
Tabii canım , planlı işÇoluk çocuk maaile doluşmuşlar kızın evine , ilgilenmemişler bile çocuklarıyla baksana.Elbette misafirliğe eli boş gidilmez ama bu görümce namzetleri çocuğunun doğumgününü kutlamaya gitmiş kızın evine ya , onu diyorum
Ne saçmalık..başkasının evine misafir etmek adetini çok mantıksız buluyorum..evsahibi müsait mi? değil mi?
Ne işi var görümcemin görümcesinin eltisinin benim evimde kutlama yapmakta..
Neyse ki atlatmışsın ..bir de ikaz etmeliydin, senden habersiz,senin evine misafir davet etmemesi gerektiği konusunda..
Bana göre ayıp ve saçma olan şeyler onlara göre okadar normal geliyor ki...
Hiç bir konuda düşünce tarzımız uymuyor eşimin ailesiyle...
O anda ikaz etmem mümkün değildi ama gördüğüm ilk zamanda gerekli ikazda
bulunucam anlayacağını pek sanmıyorum çünkü düşüncesiz bir insan.
Bana göre ayıp ve saçma olan şeyler onlara göre okadar normal geliyor ki...
Hiç bir konuda düşünce tarzımız uymuyor eşimin ailesiyle...
O anda ikaz etmem mümkün değildi ama gördüğüm ilk zamanda gerekli ikazda
bulunucam anlayacağını pek sanmıyorum çünkü düşüncesiz bir insan.
Yapacağın en güzel ikaz , son derece mesafeli davranmak olacaktır. Bırak onlara göre bu mesafenle " soğuk gelin " imajı varsın olsun ,senin kafan rahat olur hiç değilse.Düzeltemezsin onları , düzelticem diye de kendini boş yere yıpratmış olursun.
Keşke görüşmeme şansımız yada onları yok sayma imkanımız olsaydı :))
En güzeli mesafeli davranmak sanırım,kimseyi incitmeden kırmadan.
Melikk'in dediği gibi ozamanda soğuk gelin imajı kazanıyoruz :)
ama olsun sıcak oldukta ne oldu sanki madalya takmadılar...
canım genelde yaranamıyosun zaten..en ufak bi tartışmada sen ne yaptınki diyebiliyolar..bende bundan sonra öle yapıcam..evime geldiklerinde tepkisiz bir suratla oturup sohbetlerine katılmıcam..3 çeşit yemek değilde önlerine kolay yemekler yapıp koycam..ben onlara gittiğimde onlar bana nasılsa öle olcam..kendimi hiç yormicam bebeğimi bahane edip çekilcem..eşimin ailesidir ayıp etmeyim deyip hep üzülen yorulan ben oldum şimdiye kadar..ama artık büyümekte olan bi bebeğim var..sağlığımı psikolojimi bozamam bana değer vermeyen insanlar için.. eşimde çoğu konuda beni haklı buluyo..oda kendi bilir bulmazsa kendimi parçalayamam kimse uğruna..olan bana oldu bugüne kadar hep..
böyle bir durumda kalsam görüşmeye mecbur olsam sadece hoşgeldin derdim
konusmak zorunda değilsin
Merhaba kızlar;
Dün akşam 19'30 da geldiler gece 1 'de zor gittiler
Dün sabahtan akşam onlar gelene kadar hazırlıklar falan
epeyce yoruldum...neyseki herşey istediğim gibi eksiksiz oldu.
Herkesi sarıldım öptüm onu öpmedim hoşgeldin dedim sadece
eve girerken yüzü gülüyordu etrafı incelemekten bir hal oldu
suratı asıldı...
Kayınvalidem yardım edilecek birşey varmı kalkıp yapalım dedi
herşey hazır siz sağolun dedim,yemek masası falan herseyı hazırlamıstım.
yemeğe geçtik görümcem çorbadan bir kaşık aldı boğazında kaldı
öksürmekten gözlerinden yaş geldi benim gülme krizim tuttu
kendimi mutfağa zor attım :)Allah tarafından bogazından geçmedi sanırım.
yemeklerimi herkes beğenirken görümcem yok acı olmuş,yok bu böyle yapılmaz diye biliyorum
diye eleştirilerde bulundu cevap bile vermedim kendi kendine konuşmuş oldu
Hamileliğini kutlamak yetmezmiş gibibirde çocuğunun doğum günüymüş onuda benim evimde kutladılar
Benden habersiz pasta börek almıs gelmişler oda yetmezmiş gibi üstüne kendi görümcesini eltisini falanda çağırmış
yemekten sonra kapı çaldı açtım şok geçirdim karşımda o insanları görünce.
çok sinirlendim eşimi çağırdım odaya bu nedemek oluyor dedim,kardeşin neden kendi eviymiş gibi insanları davet ediyor dedim
eşimle biraz tartıştık sonra ben kendimi daha fazla tutamadım oturdum odada ağladım çıktım...evde 20 kişi olduk :S
Çıldırdım çoluk çocuk sevmediğim insanlar gürültü patırtı servis koşturmaca derken 5 dakika oturamadım...
nekadar güler yüzlü olmaya çalışsamda hep ağlamaklı dolaştım evde biblolarımı kırdı çocuklar tv sehpamı çizdiler
nekadaroturun yapmayın desemde başarılı olamadım...kendimi hizmetçi gibi hissettim kendi evimde yabancıymışım gibi oldu.
eşim çok özür dilerim bende bukadarını bilmiyordum dedi beni sakinleştirmeye çalıştı...
pastalar kolalar halılarımın üstünde gezindi durdular evimide benide mahvettiler...
Görümcemle mümkün olduğunca hiç konuşmadım,sonra yanıma geldi sarıldı ağladıözür diledi :S
özürünü kabul etsem bile,bugün ki yaptığını nasıl kabul edecektim.
Bol bol fotograflarını çektim :S getirmişler makinayı bunuda çek onuda çekben hiç kareye girmedim...
yazarken bile sinirleniyorum kabus gibiydi
Onlar gitti bu defa benim ağlama krizim tuttu 1 saat susamadım ağladıkça ağlayasım geliyordu.
eşimsebişey diyemedietrafı toplamaya çalıştı ama ev okadar kötü bir haldeydiki toplamak ne mümkün...
Kılımı kıpırdatacak halim yok şuanda her tarafım ağrıyor hala bacaklarım sızlıyor
bademciklerim şişti kendimi hiç iyi hissetmiyorum...
bunları yazarken eşim aradı
annesi aramış oğlum herşey dört dörtlüktü ellerinize sağlık
gelinime selamlar demiş :S
şimdi yapmam gereken şey ise
leş gibi olan evimi temizlemek
evet canım umarım düzelir herşey..LuNAria;
senin konundada yazmıştım ikimizinde sorunu birbiriyle aynı.
oyüzden burda yazılanlar sana,senin konunda yazılanlar banada
yol gösterecek.aslında yapmamız gereken seyleri öğrendik
başarılı oluruz umarım nediyim...
sende bebeğini düşün geldiklerinde pervane olma
herşeye yetişme yardım iste...
ayda yılda birde gelseler gerekirse as suratını otur :)
evet canım umarım düzelir herşey..
''eğer sevmediğin kişilerin yüzüne bakmak zorundaysan ve istesende kaçamıyorsan;gülümseyerek ağlamayı öğreniyorsun demektir...''(paulo coelho)
çok doğru bi söz..umarım bu sözde olduğu gibi gülümserken ağlamayız gerçekten güleriz...iyi şanslar bize...
Umarım bu şekilde bir daha gelmezler,asla müsade etme derim,eşin mutlu herkes memnun ama sen değilsin..seni çok iyi anlıyorum..ben olsam bu kadarı çekemezdim,zaten sende gittiklerinde epey ağlamışsın,insanlık mı şimdi bu yaptıkları,başkalarını üzmek onlara gurur veriyor gördüğüm kadarı ile..yazık..görümcenin ağlayıp sızlanmasına hiç inanma,bende çok gördüm ezik şeyler nolcak..kusura bakma arkadaşım ben çok sinirleniyorum bu konuda..en sonudna ağlama özür dileme durumları olurya çok kzııyorum,noluyor yine aynısını hemde daha beterini yapıyorlar,mesafeni fazlasıyla koru,bende senin gibi öpmem sadece hoşgeldin derim o ka..yeter fazla bile..ikafan rahat olsun arkadaşım..düşünme ,ilgilenme boşver..yokmuş gibi davran,hayatınıza fazla katmayın kendilerini bişey sanıyorlar..bu söylediklerim böyle olanlar için yanlış anlaşılmasın,bu tipler hep böyle aynı..iyi olanlarda vardır elbet..
Geçmiş olsun bu arada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?