küs olduğum kayınvalide,15 günlük misafir,bayram..

destinaninannesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
455
536
18
37
Eşimin abisini hayatımda hiç görmedim düğünümüze bile gelmedi sadece kızım doğduğunda skypetan görmek istedi. Yabancı bir kadınla evliymiş ve 18 yaşında bir oğluyla 7 yaşında bir kızı varmış bayram için bize geliyorlar yarın akşam burada olacaklar. Bayram yahu bunun adı 2 gün kal tamam,3 gün kal tamam hadi 1 hafta kal kardeşinin evi. 15 gün bizde kalacaklar. O kadar parasını ödediğimiz tatili iptal ettik paranın yarısı uçtu gitti. Annesine gitmiyorlar çünkü abisi de biliyor ki ağırlamaz,ilgilenmez. Zaten kayınvalideyle küsüm,evime gelmesini istemiyorum. Şimdi istanbuldan kızı da gelecek kocasını alıp,zaten diğer kızı yanında utanmadan akşamları bize geliyor git diyemiyorum. Eşim de diyor ki "abim 4 yıldır gelmiyor gelip bizde kalacak annem de onu görmeye bize gelecek" Kavga ettim bağırdım çağırdım yok illa bayramda bizim evdeyiz diyor. Sebep olarak da annesinin evi apartman dairesiymiş insanlar o eve mi sıkışacakmış,akrabaları gelse bahçede otursalar kötü mü olurmuş.. Ben annenle konuşmam dedim,tamam zaten konuşma o da çok durmaz dedi. Üstüne bir de büyük görümce var evlere şenlik o da bende kalmak isterse ne yaparım bilmiyorum.

İlk sorum ben kayınvalideye yüz vermem,zaten elini öpmüşlüğüm yok bayram diye ayrı muamele göstermem diyorum ama işte abisi ablası hepsi bu konuyu açacak biliyorum da. Bu konuda ne yapmalıyım?

İkincisi de 15 gün kalacaklar bir de kadını hiç tanımıyorum çocuklarını bilmiyorum tabiki içten davranırım eşimin kardeşi,yeğenleri. Ama rahat edemezlerse diye evimin üst katını ben kızıma ayırmıştım orayı düzenlesem de hepsi orda rahatça kalsalar ayıp olur mu? Hani bizi evin içinde istemedi falan gibi. Çünkü genelde evde hayat alt katta akıyor.

Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim,şimdiden hepinizin bayramı mübarek olsun.

Yatmak için orayı düzenleyebilirsiniz. Yine yemekti kahvaltıdı oturmaydı yine beraber durursunuz. Uzaktan geldikleri için evde durmazlar zaten sabah çıkarlar akşam gelirler.

Ben olsam düğünüme bile gelmemiş biri için tatilimi iptal etmezdim.

Sonuç olarak tatil iptal edilmiş, aynen öyle yapın üst katta ağırlayın, onlar düğüne gelmediklerinde, çocuğu görmeye gelmediklerinde ayıp olmuyorsa bunda da ayıp olmaz basbaya.
Kaynanana nasıl davranırsın bilmem ama abisi konuyu açarsa "bayram bayram böyle tatsız konuların konuşulmasını istemiyorum" dersin.

Eşimin yeğeni gelecekti bize kalmaya ne için ablası sıkılmış ergenmiş çocuk biz çocuk bakacakmışız.
Pansiyon ücretleri pahalıdır dedim,bozuldu.Anladı.
Sizden de kimse gelmeyecek dedi.Olur dedim.
Ara ara annem ve arkadaşım gelir. :D
Annesi gelseydi başım üstü ama kimsenin ergen çocuğunu ınısının dıdısını çekemem.
Baştan bu kural koyulursa güzel devam eder.Bize değil ona inatla tekrar edin.Her yıl milyon kere hepsi gelir abarta abarta.

Oda sayısına göre kayniniz ve çocuklarına yatak ayarlayın üst katta isteyen iner aşağı isteyen inmez ama yemeklerde falan beraber olursunuz. Onlarda zaten gezmeys geliyordur çok dumazlar..
Kaynananız ile ilgili konu açan olursa açıldığını hissettiğiniz an ortamı terk edin cay koymaya,tuvalete falan benzeri davranışlar ile

Kayinvalide utanmadan gelecek mi bir de gerçi gelir böyleleri cekinmez.. keske tatili bahane etseydiniz parasini ödedik deseydiniz ne diye iptal ettiniz ki. Insanlar plan yaparken size mi sormuslar:KK12: valla ev sizin nasil zora girmeyeceksiniz oyle davranin. Insanlar yuzunden düzenimi huzurumu bozmayi biraktim sanada bunu öneririm

Turkiye tatilini bedavaya getiriyolar sanki :)
15 gun abartmislar, keske atili iptal etmeseydiniz, ondan geri kalan zmnda klairlardi sizde.
onlarla beraer gelen misafirleri saymiyorum bile, bayramda misafir iyidirde yatili misafir sacma olmus, sizinde gelniniz gideniniz olur, ustune bide yatili bir dolumisafir.
bilemiyorum Allah kolaylik versin,

Milletteki rahatlık almış başını gidiyor,kaç konu okudum bugün.İnsanlar nekadar bencil,umursamaz,düşüncesiz ya..
Türkiye'ye tatile geliyolar okadar uzun süre,bi zahmet kalacakları oteli ayarlasınlar,ha sürekli görüştüğünüz,iç içe insanlar olursunuz anlarım da,bukadar şeye gelmeyip,canları isteyince tatile gelmeye ben insan kullanmak derim.Görümcelere ve kaynanaya değinmiyorum bile.Cümbüş var:rolleyes::rolleyes:

böyle bir aile için tatil iptal etmezdim
eşiniz sizi ezdirmeye devam ediyor
kadın size neler yaptı
bir de bayramda ona hizmet edeceksiniz
siz bu aileyle daha çok ugrasirsiniz

böyle bir aile için tatil iptal etmezdim
eşiniz sizi ezdirmeye devam ediyor
kadın size neler yaptı
bir de bayramda ona hizmet edeceksiniz
siz bu aileyle daha çok ugrasirsiniz
Degil boyle bir aile, hicbir aile icin tatilimi iptal etmezdim. Senede bir kere zor ayarliyoruz. Biri iptal edecekse karsi taraf olsun bu.
Ha bir de sanki kalacak baska yer yok gibi, parasi odenmis yeri iptal ettiren koca da bir alem. Kaynana var gorumce var. Onlar agirlasin bir zahmet

Degil boyle bir aile, hicbir aile icin tatilimi iptal etmezdim. Senede bir kere zor ayarliyoruz. Biri iptal edecekse karsi taraf olsun bu.
Ha bir de sanki kalacak baska yer yok gibi, parasi odenmis yeri iptal ettiren koca da bir alem. Kaynana var gorumce var. Onlar agirlasin bir zahmet

Adam da para çok olunca
benim paralarla ayarladik
ben de iptal ettiririm modunda herhalde

Back
X