kusmaktan korkuyorum

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
bikaç yıldır bazı problemlerim var. hiç birine kesin olarak çözüm bulabilmiş değilim.
panik atak olduğumu sanıyordum
sonra üstüne huzursuz bağırsak sendromu teşhisi koydum. belirtilerin tamamı benimle uyumlu.
fakat ne olursa olsun bıktım artık.

bi yerde oturuyorum. birden aklıma ya midem bulanırsa diye geliyor, saniyesinde midem bulanıyor ateş basıyor, içimi korku kaplıyor. hoop tuvalete gidip büyük abdestimi yapıyorum. birden rahatlıyorum.

gerçekten anlamıyorum bunu. ve inatla beynim bunu söylüyor. taksiye biniyorum durduk yere birden aklıma bu geliyor fenalık geçircek gibi oluyorum.
bide özellikle sıcak havalarda çok sık oluyor. bunaltıcı, terleten sıcak havalarda ölüyorum sanıyorum.

gerçekten aynı zamanda kusmaktan ve mide bulantısından çok korkuyorum. aslında tüm problemim bu. tek korkum da bu. belki de bu mide bulantısı sorunumu çözersem iyileşirim. aranızda benim gibi olan var mı?

Ben de basimin donmesinden cok korkuyordum panik atagim var ve surekli basim donuyordu merdivenden cikarken falan cok korkuyordum doktora gittim dengeyle ilgili hicbir problemin yok dedi goze gittim o da bir sey yok dedi sonra ben kendi kendime bunu yenmeye calistim merdivende birinin koluna girmesem dusecegimi saniyordum yavas yavas iniyordum sonra fark ettim ki bu korkuyu en cok okulda yasiyorum cunku okulda mutsuzum ve strese giriyorum sonra kendime surekli telkinde bulundum su an stresli oldugum icin basim donuyormus gibi hissediyorum yoksa ben saglikliyim bir seyim yok bu korkuyu ben yaratiyorum oyleyse ben yok edebilirim falan diyip durdum surekli kendime simdi oyle bir korkum yok gecti 😄 ama panik atak oldugunu dusunuyorsan bence doktora gitsen iyi olur gecmis olsun

Kendi kendinize doktorculuk mu oynuyorsunuz.. ?
Eğer doktora gitmediyseniz bende hiç vakit kaybetmeyin derim..
Yok şunun teşhisi koydum yok böyle olduğumu sanıyorum demektense bir doktora gidip size neler olduğunu en doğru şekilde öğrenmek daha iyi bence..
Geçmiş olsun..

Merhaba
Bende de emotofobi yani kusma fobisi var. Bugüne kadar tam çözebilmis degilim ne yazik ki, doktor isi beynimde bitirmem gerektigini söylerdi. Su da var çok sükür çok az migde bulantisi ve kusma yasardim bi zamanlar.😞
Su an hamileyim ve çok kötü ve zor br hamilelik geçiriyorum ne yazik ki. Günde en az 6-7 kere kusuyorum çok zor ama neyseki korku biraz azaldi.
Bence doktorunuza danisin en iyi tavsiyeyi o verir diye dusunuyorum
Çok geçmis olsun..

Bende de var bu problem. Aslında pek çok insanda var ama genelde utandıkları için dillendiremiyorlar sanırım. İnternette IBS diye aratırsan ( ingilizce çok kaynak ve forum sayfaları var) bir sürü insanın tıpkı senin gibi aynı şeyleri yaşadığını görürsün. Benimki takıntıyla başladı.İşte tuvaletim gelirse diye düşünüyorum, özellikle trafikte aman Allahım afakanlar basıyor hele başka birisi varsa arabada. Neyse yaşamayan anlayamaz bu mereti. Psikiyatriste gitmen gerekli. Ben kesinlikle psikolojik bişiy olduğunu düşünüyorum. Bizim gibi insanların sindirim sistemi her türlü duygusallığa hassas oluyor. Maalesef panik atak sorunum bu yüzden başladı ama ilaç kullanınca daha iyi hissediyorum ben.

Bir doktora görünmeden çözemezsiniz
Huzursuz barsak sendromu ablamda var, hiç de bahsettiğiniz gibi bir şey değil
Kendi kendinize evham yapmamaya çalışın, tüm şikayetlerinizi bir doktorla konuşun
Tamamen psikolojik mi yoksa başka bir rahatsızlığınız mı var bilmeden vakit kaybetmeyin

Bence kendinizce hastalik adlari uretmek yerine psikiyatriste gitmekle baslayin.bana psikolojik geldi sorunlariniz

Ben de öyleyim ama panik atak yok bende. Sadece fobi. Asla bilmediğim bir şeyi yemem ve içmem, bilmediğim yerde yemek yemem, güvenmediğim birinin yaptığını yemem. Midem bulanınca dünya duruyor sanki. O hissi sevmiyorum.

Son düzenleme:
Mide bulantınız sıkıntılı düşünün hamilelik sürecinde korkudan çıkıp gerçek olacak bir olay o zaman ne olacak

bazılarına saçma gelecek ama
bende midem bulaninca kusmaktan korkuyorum.
resmen kusmamak için kendimi kasiyorum
çünkü kustuktan sonra fenalik geçiriyorum.kusamadigim zaman afedersiniz büyük abdestim geliyor

bende mide bulantısından ve kusmaktan çok korkuyorummm hatta arkadaşlarım dalga geçiyor benimle midem bulanınca kuscak gibi olcaksam panik yapıp kendimi yerden yere atıyorum bir kere arkadaşım lavaboya götürmüştü midem bulanıyor diye elim ayağım birbirine dolaşmıştı yok yok burda olmaz diyip odanın ortasına çıkarmıştım anormallik var bende bide ağlamaya başlıyorum çok korkuyorum sanki canım çıkıcak gibi midem bulanınca bildiğim her duayı okuyorum bütün camları açıyorum bulantı için ne kadar ilaç varsa içiyorummm benim için en kötüsü mide bulantısı tabi allah beterinden korusun ama korku olunca mide bulantısı bile çok zor çok iyi anlıyorum sizi ilerde hamile olunca zor geçerse naparım diye düşünüyorum şimdiden :18:

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de mide bulantısı ve kusmaktan çok korkarım. Hatta çocukken midem bulandığı zaman kusacağım diye ağlardım. Hala da bu korkumu yenmiş değilim :18:

Ben de bulantı ve kusmadan aşırı korkardım.
Hatta önce fenalaşıp ölüyorum galiba der ancak öyle kusardım.
Birgün yediğim birşey dokunmuştu,midem bulanıyordu.Babam insan kusmaktan korkar mı,parmak atar iki kusar biter gider deyince gaza geldim ve denedim.
Valla diğer türlü kusmaktan güzeldi ve iyi de gelmişti.
Şu an kusmaktan korkmuyorum ama mide bulantısından korkuyorum.Birşey dokunup midem bulanınca depresyona giriyorum resmen.

Son düzenleme:
Iyi aksamlar ben bu sitenin yeni üyesiyim..internette bendeki hastaligi arastirirken sizin yazinizi gördüm okudum ve sanki beni anlatmissiniz..yaziniz hemen hemen 2 yillik ama yinede sormak istedim..bu rahatsizliginizi yenebildinizmi??lütfen mesajima cevap verirseniz cok sevinirim..
ben tam 2 yili askindir bu hastaligi cekiyorum gitmedigim doktor psikolog kalmadi hocalara kadar gittim..sifasini aradim ama hala yenemedim..tipki anlattiklarinizin aynilarini yasiyorum..cevabinizi merakla bekleyecegik

korkuların sebebi önceden yaşadığımız travmalar ya da dayatmalar...ben de mide bulantısı ve özellikle kusmaktan korkarım.hayatımda çok az çıkarmışımdır genelde tutarım o kadar yani :) bu korkunun da babam tarafından beynime işlendiğini düşünüyorum.çünkü kendisi kusmaktan nefret ederdi bunu belli ederdi bir şekilde.kusan biri varsa da kaçardı onun yakınından.bence korkuyor.küçükken buna tanık olduğum için sanırım kusmaktan korkuyorum ya da utanıyorum,ya da rahatsızlık vericem diye bir korkuda oluşuyor olabilir.yani çıkarırken evdeki herkes panik olduğu içinde olabilir bu durum:) buna benzer bir çok değişik korku yaşıyorum açıkçası...mutlaka altında yatan bir olay oluyor...

Kendi kendinize teşhis koyacağınıza doktora gitseniz de o teşhis koysa? Daha sağlıklı olmaz mı :)
Gerçi çok eski konuymuş hortlamış :))

benimki bu denli ciddi bir rahatsızlık olmasa da her insan gibi bende kusmaktan hep nefret etmişimdir. şimdi bu yazıları okurken aklıma küçükken yaşadığım o kötü olay geldi. bir bayram günüydü babam beni cici annemle tanıştıracaktı kadıköy de, beni annemden aldı ve iett otobüsü ile yola koyulduk, malum eski iett ler deri koltuk yan yana boncuk gibi dizilmeli otuma düzeni olduğu için herkes birbiri ile temas halinde. bir ara bir yer boşaldı ve babam beni koltuğa oturtturdu ve ayakta bekledi bir ara kalabalıkta tutuncak yer derdi vs babamı göremeyince içimi bir korku kapladı ve ayağa kaltım ve babamın yanına gittim. babamda niye kalktın kızım dedi, bende korktuğumu söyledim. sonra yerime babamın yaşında bir adam oturdu önünde de benim daha önce tepemde dikilen genç 5 dk geçti geçmedi yediği ne varsa yerime oturan o adamın üstüne kustu. sıcak bir yandan, kalabalık bir yandan ortam çok kötüydü yani. o gün ne kadar şanslı olduğumu düşündüm, çocuk kalbi tabi temiz hissetmişde olabilirim. kusmaktan hep nefret etmişimdir, tabiki geldiğinde oluruna bırakmak rahatlamak en güzel çünkü rahatlıyorsun ama bu hamilelikte öyle olmuyormuş. şuanda 2 aylık hamileyim ve daha yeni yeni kusmalarım azaldı ama yemek yemek hala işkence, hele kokular. yemek yapmak zaten çok zor. bir yandan iş, evlilik kolay değil yani. sevdiğim ne varsa tiksindim. kusma korkusu hastalığına yakalandığımı düşünmüyorum çünkü hamilelikte pik yapan bu bulantılar bana önceki kusmalarımı o kadar cici gösterdi ki hiç bir şeymiş ama korku denilen şey gerçekten berbat, kesinlikle ileri buyutta ise dr gitmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…