Küsmek

Anlattiginiz şeyler evliligin baslarinda olabilecek seyler. 11 yildir güç savaşı vermeye yorulmadiniz mi? Hala birbirinizi tartip, taniyamadiniz mi? Bosuna gecmis onca yil.
Esimle bizim küsme, ev terk etme huylarimiz hiç olmadi. Özellikle ev terk etme olayi evliligin ne başında ne sonunda olmamali.
Ama baya agresiftim. Dogru düzgun konusmadan birden parliyordum, coşuyordum. Zamanla önce sakince konusmaya basladim, baktim olmuyor ozaman carliyordum. Zamanla carlamaya da gerek kalmamaya başladı. 3,5 yillik evliyiz.
11 sene bu tavirlarla evliligin yürümesi bir mucize.

terapiye başlayacağım . Doğurana kadar da gideceğim. İlk bebeğim vefat etti. Profesyonel deste k şart benim için farkındayım
Kolay şeyler yaşamamışsın. İnsan normal kalamaz elbet. Ama yeni doğacak bebeğin de seni çok zorlayacak. Uykusuzluk daha da haşat ediyor sinirleri. İnan ki peygamber sabrı gerekiyor. Doğurana kadar git, melek gibi olursun ne güzel.

Biz konuşarak hallediyoruz her şeyi. Birbirimize bağırmayı sevmiyoruz. Mesela araba kullanma meselesinde bana da eşim pratik yaptırırken hatalar yaptım ama böyle böyle öğreneceksin diyordu, asla bağırmazdı. Bizim bunu başarmamızın sebebi birbirimize kırıcı sözler söylemememiz. Konu her ne olursa olsun kaç yıllık sevgililik nişanlılık ve evlilik hayatımda bir gün eşimin ağzından kırıcı söz duymadım. O da benden duymadı. İnsan hayatı paylaştığı biriyle saygı içerisinde konuşmalı ve sevgiyle hareket etmeli.
Sizin eşiniz size kırıcı sözler söylüyor belli ki. Ve bu yüzden küsüyorsunuz, bu konuda haklısınız. Ona kırıcı sözler söylememesi gerektiğini, öfke sorununu aşması gerektiğini söyleyin.

yok simdi haksızlık edemem bana kırıcı konuşmuyor daha hic hakaret etmedi. Sadece kızıyor sürekli. Neden böyle yaptın , bana neden haber vermeden bu kadar pahalı bir şey aldın, neden dolandirildin, neden para almadan evden çıktın , neden o arkadasınin her dediğine inandın vb... %90 hakli

Siz evliliği evciliğe çevirmişsiniz.Bana ne küstüm eve gidiyorum ne yaaa çocuk musunuz siz??

Hem de 11 yıllık evlilik.

Adam haklı üzgünüm ama kendinize çekidüzen verin.

Yüzgöz oluyorsunuz boşuboşuna.Evden gittiği gibi bir gün çıkar avukata da gidebilir.

Sonra vurursun kafanı duvarlara ben kocamı seviyorum diye:kızgın: :kızgın: :kızgın:

yorum yapamiyorum bu mesajiniza. Çünkü ben buraya kendimi düzeltmek için yazdım. Kırılmak için değil. Sorunumu biliyorum ve düzeltmek için tavsiye istiyorum

yok simdi haksızlık edemem bana kırıcı konuşmuyor daha hic hakaret etmedi. Sadece kızıyor sürekli. Neden böyle yaptın , bana neden haber vermeden bu kadar pahalı bir şey aldın, neden dolandirildin, neden para almadan evden çıktın , neden o arkadasınin her dediğine inandın vb... %90 hakli
İşte sorun burda değil mi? Siz yetişkin bir bireysiniz. Her attığınız adımı ya da her aldığınız şeyi neden ona danışmak zorunda olasınız ki?
Eğer dolandırılsam eşimin tepkisi “neden dolandırıldın” olmazdı ki.” Bu bir kere başına geldi bundan sonra daha dikkatli olacağına inanıyorum, önemli olan sana bir şey olmaması” derdi. Ve bu bana güç verirdi.
Zaten değiştireceğim koltuk takımını ihtiyaç sahibi birine verseydim de neden verdin demezdi. En kısa zamanda yenisini alalım, demekki onun nasibiymiş derdi.
İnsan karşısındaki neyse odur. Olmuş şeyleri sürekli neden oldu, neden yaptın, neden ettin diye birisi size dikte ediyorsa bu zorbalıktır. Bu hayatta ben de bir bireyim ve hata yapabilirim, önemli olan hatayı tekrarlamamak. Bir eş de yaptığın bir hatada sana kızmak yerine elinden tutup o hatayı tekrarlamaman için sana destek veren kişidir. Tekrarlasanız bile canın sağolsun diyebilmeli.
Düşünüyorum da sürekli neden neden neden diyen bir eşim olsa psikolojim hiç iyi olmazdı. Bu yaşımdan sonra özgüvenimi kaybederdim.
Sorun aslında sizde değil, eşiniz sizi bu hale getirmiş. Onun artık kendisini düzeltip size yüzde yüz güvenmesi gerekiyor.

İşte sorun burda değil mi? Siz yetişkin bir bireysiniz. Her attığınız adımı ya da her aldığınız şeyi neden ona danışmak zorunda olasınız ki?
Eğer dolandırılsam eşimin tepkisi “neden dolandırıldın” olmazdı ki.” Bu bir kere başına geldi bundan sonra daha dikkatli olacağına inanıyorum, önemli olan sana bir şey olmaması” derdi. Ve bu bana güç verirdi.
Zaten değiştireceğim koltuk takımını ihtiyaç sahibi birine verseydim de neden verdin demezdi. En kısa zamanda yenisini alalım, demekki onun nasibiymiş derdi.
İnsan karşısındaki neyse odur. Olmuş şeyleri sürekli neden oldu, neden yaptın, neden ettin diye birisi size dikte ediyorsa bu zorbalıktır. Bu hayatta ben de bir bireyim ve hata yapabilirim, önemli olan hatayı tekrarlamamak. Bir eş de yaptığın bir hatada sana kızmak yerine elinden tutup o hatayı tekrarlamaman için sana destek veren kişidir. Tekrarlasanız bile canın sağolsun diyebilmeli.
Düşünüyorum da sürekli neden neden neden diyen bir eşim olsa psikolojim hiç iyi olmazdı. Bu yaşımdan sonra özgüvenimi kaybederdim.
Sorun aslında sizde değil, eşiniz sizi bu hale getirmiş. Onun artık kendisini düzeltip size yüzde yüz güvenmesi gerekiyor.

teşekkür ederim. Bu yazınız benim için aydınlatıcı oldu. Belki de öfkelenme sebebim bu. Kendimi hep yetersiz hissediyorum. Sürekli hata yaptığım için.

teşekkür ederim. Bu yazınız benim için aydınlatıcı oldu. Belki de öfkelenme sebebim bu. Kendimi hep yetersiz hissediyorum. Sürekli hata yaptığım için.
Rica ederim, umarım kimse üzülmeden güzel bir sonuca ulaşırsınız ve eşiniz de sizin bir birey olduğunuzu, artık size tamamen güvenmesini gerektiğini öğrenir, yoksa mutlu olamazsınız.
Sevgiler.

Rica ederim, umarım kimse üzülmeden güzel bir sonuca ulaşırsınız ve eşiniz de sizin bir birey olduğunuzu, artık size tamamen güvenmesini gerektiğini öğrenir, yoksa mutlu olamazsınız.
Sevgiler.

mesela önceden çok fazla kayboluyordum. Artik bunu cozdum. Kendi isimi halledebilmek için tanımadığım insanlarla konuşamıyordum bunu da aştım. Yani bunun gibi çok yol katettim ama esim hala beni eski lorentz sanıyor. Ehliyet bile aldım bu benim için hayal gibiydi düşünebiliyor musunuz?

Nasıl göstereceğim ona artik benim korunmaya ihtiyacım yok diye. Kendi başımın çaresine bakıyorum artık eskisi gibi değilim gerçekten. Ama görmüyor hala bana eski orneklerimi veriyor haksiz çıkıyorum.

mesela önceden çok fazla kayboluyordum. Artik bunu cozdum. Kendi isimi halledebilmek için tanımadığım insanlarla konuşamıyordum bunu da aştım. Yani bunun gibi çok yol katettim ama esim hala beni eski lorentz sanıyor. Ehliyet bile aldım bu benim için hayal gibiydi düşünebiliyor musunuz?

Nasıl göstereceğim ona artik benim korunmaya ihtiyacım yok diye. Kendi başımın çaresine bakıyorum artık eskisi gibi değilim gerçekten. Ama görmüyor hala bana eski orneklerimi veriyor haksiz çıkıyorum.
Kendisi hiç mi hata yapmamış? O size güvenene kadar zorla da olsa dikte edeceksiniz.

Eşimle tartışmalarımda arkadaşlarım ve ailem dahil hickimse bana hak vermiyor. Hep ortalığı karıştıran ve tartışmayı nirvanaya çıkaran kapris yapan, haksiz yere masum kocamı üzen ben oluyorum.

api olarak eşim hep alttan alan taraf tamam bunu anlıyorum. Birazdan o alttan alınmak sinirlendiğinde sakin bir tavırla karşılık verilmesini istiyor. Ama tahammulum yok benim. Sanki onu alttan alırsam tepeme çıkacakmış, bu ilişki rayından çıkacakmış hep ezilen ben olacakmışım gibi geliyor ve hep haksiz çıktığım için de evi terkedip ailemin yanina gidiyorum..

yorum yapamiyorum bu mesajiniza. Çünkü ben buraya kendimi düzeltmek için yazdım. Kırılmak için değil. Sorunumu biliyorum ve düzeltmek için tavsiye istiyorum

Siz sorununuzu biliyorsunuz ama haklı olduğunuzu düşünüyor, çevreniz tarafından desteklenmek istiyorsunuz.

Çok sorun olarak da gördüğünüzü sanmıyorum.Burdan da duymak istediğiniz '' eee sen de haklısın canım o da öyle

yapmasaymış'' şeklinde yorumlar diye düşündürdünüz bana.Amacım kırmak değil sizi.Ama 11 yıllık evli 30lu

yaşlarında kadın/erkek her tartışmada küsüp annesine gitmesi de abes kusura bakmayın.

Bu yaptıklarınızı kocanız yapıyor olsaydı da onları anlatıyor olsaydınız ''bırak madem anasıyla otursun'' ''o adamdan

hayır gelmez büyümemiş'' v.s. olurdu.Kıyamet kopardı.

Çok küsüp kapris yapıp karşındakini yıpratınca hayat intikamını çok güzel alıyor

Siz sorununuzu biliyorsunuz ama haklı olduğunuzu düşünüyor, çevreniz tarafından desteklenmek istiyorsunuz.

Çok sorun olarak da gördüğünüzü sanmıyorum.Burdan da duymak istediğiniz '' eee sen de haklısın canım o da öyle

yapmasaymış'' şeklinde yorumlar diye düşündürdünüz bana.Amacım kırmak değil sizi.Ama 11 yıllık evli 30lu

yaşlarında kadın/erkek her tartışmada küsüp annesine gitmesi de abes kusura bakmayın.

Bu yaptıklarınızı kocanız yapıyor olsaydı da onları anlatıyor olsaydınız ''bırak madem anasıyla otursun'' ''o adamdan

hayır gelmez büyümemiş'' v.s. olurdu.Kıyamet kopardı.

destek istemiyorum elbette. Küsme davranışıma bi son vermek için düşünme yöntemi istiyorum. Ya da sağlıklı çiftler nasıl bunu başarıyor çözmeye çalışıyorum. Bana haklisin deseniz bu sorunumu çözmez ki. Küsmek istemiyorum diyorum. Kocamı kötülemek amacıyla açmadım elbette.

Bunlar bende de vardi. Evde para, anahtar, telefon, kimlik unutmak. Cüzdan kaybetmek, ustumden cikarttigim hirkayi, polari oturdugum yerlerde unutup gitmek.
Alisverisi sacma sapan yapmak... Bir urunun fiyati yazmiyorsa gidip fiyatini ogrenmek yerine goz karari "amman bu kac paradir sanki" diyip kasada dunyanin parasini odemek :D akillanmayip bunu bikac kez tekrar etmek :D

Bunlar bende de vardi. Evde para, anahtar, telefon, kimlik unutmak. Cüzdan kaybetmek, ustumden cikarttigim hirkayi, polari oturdugum yerlerde unutup gitmek.
Alisverisi sacma sapan yapmak... Bir urunun fiyati yazmiyorsa gidip fiyatini ogrenmek yerine goz karari "amman bu kac paradir sanki" diyip kasada dunyanin parasini odemek :KK70: akillanmayip bunu bikac kez tekrar etmek :KK70:

aynen ben iste. Bunları ben de çok yapıyorum.

aynen ben iste. Bunları ben de çok yapıyorum.

Benim birseyler unutnalarim, kaybetmelerim duzensizliktendi. Artik herseyi ayni yere koyuyorum ne kayboluyor ne unutuluyor.
Anahtar icin kapinin yaninda bir anahtarlik var simdi asla yeri degismez. Diger anahtarlar, ruhsatlar, ehliyetler icin degisik kutular aldim onlarin yeri orasi. Kimligide ruhsatimin icine koyuyorum ayrica genelde cikartmam.
Cuzdanida elimde gezdirmiyorum artik nolursa olsun cantaya atiyorum.
Bayadir pek birsey unutmadim. Ama hala arada sacma sapan alisverisler yapiyorum. :KK70: bir tanesini bu ay yaptim. Yine ustunde fiyat yazmayan ama deli gibi guzel kokan vucut sprey ve losyonunu alip fiyatini sormadan kasaya koştum :KK70: ve kaliteli, pahali bir parfum parasi verdim resmen. :KK70:

Benim birseyler unutnalarim, kaybetmelerim duzensizliktendi. Artik herseyi ayni yere koyuyorum ne kayboluyor ne unutuluyor.
Anahtar icin kapinin yaninda bir anahtarlik var simdi asla yeri degismez. Diger anahtarlar, ruhsatlar, ehliyetler icin degisik kutular aldim onlarin yeri orasi. Kimligide ruhsatimin icine koyuyorum ayrica genelde cikartmam.
Cuzdanida elimde gezdirmiyorum artik nolursa olsun cantaya atiyorum.
Bayadir pek birsey unutmadim. Ama hala arada sacma sapan alisverisler yapiyorum. :KK70: bir tanesini bu ay yaptim. Yine ustunde fiyat yazmayan ama deli gibi guzel kokan vucut sprey ve losyonunu alip fiyatini sormadan kasaya koştum :KK70: ve kaliteli, pahali bir parfum parasi verdim resmen. :KK70:
Kız delimisin eşimde sormak istemez pahalı gelsede almak ister koymaya utanıyor :70: bende tam tersi hemen gider sorarım hiç utanmam fakirim ben ya :70:

Back
X