aktardıgınız seyin buyuklugu elbette onemli fakat baskalarının hayatlarıyla ilgili onemli veya onemsiz diye ayrım yapma hakkını kendimizde gorup dedikodu yapınca bakın o kucuk seyler nelere sebep oluyor...
esiniz de o kadının evde yalnız kalmasını cok icerlemis gibi hesap sormus adama. o da sana ne diyememis mi sizinkine?
Kizlar sorun olan konu suydu, kocasi bir gun eve gec gelmis. Ben de bunu esime soyledim. Esim de onun esine sen gecen hafta gece vakti nerdeydin eve gec gelmissin demis. Kocasi da kiza kavga arasinda bunu yuzune vurmus, benim eve o gun gec geldigimi arkadasimin esine soylemissin diye[/QUOT
Bu mudur yani mevzu.Kocanın seni söylemen konusunda sıkıştırdığı,gidp arkadaşına yetiştirdiği,arkadaşın gidip karısının yüzne vurduğu olay eve geç gelme meselesi mi.Ben bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum.Senin hele kocanla ilgili "aslında arkadaşlarımla aramda ki konuşmaları merak etmezde,arkadaşımın kocasıyla arkadaş olduğu için merak etti" gibi bir savunma yapmanı çok saçma buluyorum.Bir koca,karısının arkadaşıyla muhabbetini psikolojik baskı yapacak kadar niye merak eder,etse dahi erkek arkadaşının evliliğine karısıyla arasına niye burnunu sokar.Sen de suçu sadece kocana yıkma.Sen birşeyler anlatmışsın ki o güne kadar sormuş.Bir mevzu var ki sormuş.Birşey bilmiyorum dersin çıkarsın işin içinden anlatmazdın.Çin işkencesi yapacak değil ya.Arkadaşının karakteri,evliliğiyle ilgili mevzuları,senin kocana anlattığın gerçeğini değiştirmez.Bu kadar kötü karakteri varsa arkadaşınıniyi ya görüşmüyormuşsun.Daha ne.
Eşli gorustugum bir bayan arkadasim vardi. 6 ay once küstük. Barismamiz mumkun degil fakat 24 saat kafamda o kiz var.onu aklimdan cikaramiyorum hep olsylar keskeler donuyor kafamda.
Kusme sebebimize gelince, kocasi hakkinda bir seyi bana soylemisti, benim kocam da surekli o kiz hakkinda beni sorguya cekerdi zorla onun anlattiklarini anlattirirdi bana, anlatmazsam turlu psikolojik iskenceler yapardi. Kocalar da arkadas ya o yuzden. Normal benim tek gorustugum kadinlar hakkinda birsey asla duymak istemez kocam, ama arkadaslarinin eslerinin olaylarini merak eder.
İste benim soyledigim bir seyi gidip kizin kocasina soylemis benim esim. Onlar da zaten cok kotu kavgaliydi, kavga sirasinda kocasi bunu yuzune vurmus, ve kiz bana kustu. Zaten biz kustukten sonra onlar da birbirlerine bosanma davasi actilar. Ve kizla bir daha hic konusmadik.
Ama hergun arkadasima en zor zamaninda kostek oldum diye vicdan azabi duyuyorum. Ben ona yardimci olamadim. Bilmem belki de onu kiskaniyordum bile. Esimin onun hakkindaki olaylari merak edip durmasi, ona ozendigini gosteriyordu belki. Bunlar varsayimlar tabi.
Ne yapmaliyim, bu kizi kafamdan nasil atmaliyim. Onu beynimde kotulemeli miyim, yoksa affetmeli miyim. Bu olay patlak verince ona bana bir cirkeflik yaptirdi, ama direk kendisiyke konusmadim.
Bir kere karsilastik, konusmadik.
Eşiniz her ne kadarda arkadaşınızın arkadaşı olsada bu denli merak etmesi çok garip.. Siz mesela kocasının sizin arkadaşla olan olaylarını merak ediyormusunuz ? Belli ki duyulmasını istemediği bir konu anlatmış arkadaşınız size güvenip çok çirkin kocanızın laf almaya çalışmasını sizinde ona anlatmanız .. yani insan olan vicdan yapar tabi .. dayak yediğinden sizin yüzünüzden içiniz rahat değil ister konusun ister konuşmayın bundan sonraki yaşantısınızda ama helallik almalısınız çünkü tek suçlu sizsiniz şu konuda . empati yapın siz olsaydınız o kadının yerinde ve sırrınızı verseydiniz ona oda kocasına anlatsaydı sizde bu sebepten kocanızdan dayak yeseydiniz..
Cogu kisi o kadinin yerine kendini koymus. Sonucta cogu kadin kocasina birseyler anlatiyor, ama kocalari asla gidip bunu duyurmuyor. Bana kizanlarin cogu eminim bugune kadar eslerine en az bir konuda bir sey anlatmistir, ya da sevgililerine. En azindan aileniz hakkinda bir ani da mi paylasmadiniz bu kadar durust taklidi yapmaya gerek yok bence
İlla ki anlatmıştır ancak kocası gidip bunu diğer kocaya yetiştirip hesap sorunca da kocasına "sen napıyorsun" demiştir diye düşünüyorum.
Siz hala "ama o öyleydi böyleydi"desiniz. Mesele o değil ki, mesele siz ve eşinizin tutumu. O dünyanın en kötü insanı olabilir; bu eşinizin sizden duyduğunu diğer kocaya yetiştirmesini gerektirmez. Sizin bu konuda eşinize bir şey dememeniz de ilginç, insan sormaz mı hiç "sen niye benim güvenip sana anlattığım şeyi gidip söylüyorsun" diye.
Yani ortaya cikan durum onemsiz belki, kocasi sirf bu yuzden mi kavga etti karisiyla. Adam zaten kafasinda bitirmisti kizi, ama kiz hep cevreyi sucluyordu. Bir gun bile hata bende mi yoksa kocamda mi demedi. Hep acaba aramizi kim bozdu dedi. Cogunlukla da adamin ailesini sucladi. Senin kocan yuz vermese ailesi size ne yapabilir dimi
Ben hataliyim tamam, ama kocasiyla bu mevzudan arasi kotu olmus gibi davranmasina kirilip gorusmeyikestim. Adamin ailesi beni aradi bu olay patlak verince ve benden ozur dilediler. Senin yuzunden kavga olmadi, baska bir suru sey var dediler, ben de bise demedim.
Zaten adamin ailesi kizi istemiyorlardi. Aslinda yana yakila almislar kizi cok istemisler ama nisandan sonra kiza tavir almislar sebebini ben de anlamadim. İlerleyen zamanlarda da bosanmayi talep etti adam ve ailesi. Kiza hep "biz senin boyle biri oldugunu bilmiyorduk" diyorlardi, bu ne demek bir turlu anlamadim. Kiz iyi biriydi aslinda ne yapti da aralari acildi bu kadar.
Aralarini kocasinin ailesi bozmus en cok da. Kk da boyle seyler cok okuyoruz, kadinlar hep kocalarinin ailelerini sucluyorlar fakat suc o kocalarda
sen bu kocanı çok iyi takip et.hiç iyi kokular duymuyorumOnu bilmiyorum, kocam ya beni umursamadigi icin boyle yapti cunku olaylarin buraya gelecegini cok iyi biliyordu, ya da kiz arkadasimla aramizi bozmak icin, cunku fazla gorusmememi istemisti son durumlarda. Simdi de kusmemizden memnun gayet
ayyy iyiki sen kocana,kocanda arkadaşının kocasına söylemiş.yoksa bu kötü evlilik bitmeyecekmişti.iyilik yapmışsınız sizOzur dilersem bunu herkese duyurabilir, aylarca benden bahsedebilir, cunku kocasi ve ailesi hakkinda herkese her seyi anlatirdi, ilgisi olmayan kisilere bile. Sonra da bunlar esinin tarafinin kulagina gidince benim arkamdan konusmuslar diye yine dert yanardi. Aslinda iyi bir insandi, butun bnlari evlilik konusundak tecrubesizliginden ve kendi ailesinin doldurusundan dolayi yapiyordu bence yani
Kocasi da en son zaten "bizim aramizi kaynanam acti" dedi. Ama kizin annesine sorsan simdi hep onlar magdur durumda ve hep haklilar,hep sutten cikmis ak kasigiz diyorlar. Kizin kocasi da buna delirdi zaten,yoksa eskiden cok severmis karisini yani ben sevdigi donemi gormedim ama kizdan oyle duydum
Esimle sorunlarim var, ama bunun icin kimseyi suclamadim, sorunlarimin kaynagi esimdir, ya da ilskimizdir ya da bendirim. Kimseyi iliskime bulastirmam genelde kimseyi de sebep gostermem
Bence de o da sana noluyo dememis gitmis yine karisina catmis. Kocam da ogrenince niye benim soyledigim lafi kavganda kullaniyorsun diye ona catti. Fakat cocuk tekrar karisina catti niye benim arkadaslarimi uzuyorsun diye. Yani karisina hic deger vermiyordu zaten, yollarda dovuyordu, evden kovuyordu ama kiz yine de evliligini bitirmemeye calisiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?