Kusur arayan kayinvalide ve cadı görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herşey eşinizde bitiyor,
Gerçi herşey eşinizin karşında olmuş ve susmuş
Eşinize güzel bi dille rahatsız olduğunuz konuları anlatın ve ona yapmasını isteyinn.. sonuçda sizde eşisinizzzzz ..
bu arada çocukda düşünüyorsanız, bence eşiniz ve sizin arabızda kalsın hiç kimseye ne çaktırın ne söyleyin, eğer hamile bile kalsanız 3 ay dolmadan yine söylemeyin. Ben böyle şeylern nazara geldiğine inananlardanım oyuzden ikiniz arasında kalsın..
ama ilerde çocuk olunca bu zırt pırt gelip gitmeler daha çok artar allah kolaylık versin şimdiden,

Yazık sana sabahtan beri kendini övmeye yer arıyorsun. Ne kadar eziksen artık. Başkalarıni yerince var olabiliyorsun.
Bir yavaş gelin bakayım siz, bu şekilde hakarete yer yok bu forumda, şikayet ediyorum.
Zaten daha konuyu okurken tahmin etmiştim üslupsuzluğu, varotikliği.. zira bu düsünce tarzı yüksek bir profilde olamazdı.
Daha fazla segment düşürmeyeceğim, o yuzden hadi siz şimdi beni bırakın, biraz oyuncak bebeklerinizle kaynanayla lohusalık time provası oynayın.

Bu ucuz üslupla bir de insanlara tepeden mi bakıyorsun. İnsanların problemleriyle alay eden biri mi yazıyor bunları. Kimseyle alay edecek aşalayacak durumda değilsin. Kimse değil. Ya haddini bilecek sin ya da duyduklarında rahatsız olmayacaksınız. varosun cahilin alasisin farkına var. Umarım senin oyuncak bir bebeğin bile olmaz.

Ben olsam evde durmazdım. Alın bilgisayarınızı halk kütüphanesinde çalışın. İşiniz bitince eve dönün.

Dramı biz çıkartmadık, dram zaten var ve siz de görün istedik. Size sahip çıkmayan adama nasıl güvenip çocuk yapıyorsunuz sorusu gayet mantıklı bir soru. Aileden gelen maddi gücünüz olsa kendinize güvenir tek başıma da bakarım dersiniz ama daha hem kira hem tedaviyi karşılayamıyorsunuz.

Kocanız hangi raddeye kadar susar merak ettim. Yani o tava tencere duvara değil de sizin kafanıza inse ablasına yine bir şey söyleyemeyecek gibi. Siz çok yanlış düşünüyorsunuz, hamile kalıp bebeğiniz olunca; kocanız birden sizi koruyan kollayan ailesine ezdirmeyen birine mi dönüşecek? Tam tersi yazdıkları gibi artık çocuk doğdu hiçbir yere gidemez diyecek. Şimdi tedavi görüyorsunuz diye çıkamıyorsunuz bebek doğduktan sonra hiç çıkamazsınız. Kocanız bir kere ailesinin olduğu yere yerleşmiş, çıkmaz artık oradan. O yüzden kardeşinin tava tencere fırlatmasına ses çıkaramıyor. Hadi rest çekin bakalım, hamile kalıp tedavi sonuçlanınca masraf bitince hemen buradan çıkıyoruz şimdiden yavaş yavaş ev bakıyorum kesinlikle itiraz etmeyeceksin deyin. Kalıbımı basarım yav he he deyip oyalayacak sizi.

Kocanız iyi bir koca değil. Benim ağrım olacak kocam da devamlı ısrar edecek kahvaltıya çağıralım ablam gelsin diye öyle mi? Eşim başımdan bir saniye ayrılmaz kimseye de kapıyı açmaz telefon eder böyle böyle gelmeyin diye. Üstelik düşük aşamasında kıvranıp yatağa gitsem çoktan elli tane ambulans çağırır kimseyi gözü görmez. Çocuğunuz olursa doğduktan sonra çileniz ikiye katlanacak haberiniz olsun. Biz bakmayız kendin bak diyenler her gün bebek görme bahanesiyle evinizde yiyip içip hizmet ettirip ellerini bir şeye sürmeden çekip gidecekler. Eşiniz de annemdir ablamdır deyip sizin hizmetçiliğinize göz yumacak.

Görümceniz tava tencere fırlatıyor korkup sesinizi çıkaramıyorsunuz ama burada aslan gibi kükrüyorsunuz. Cahillik diz boyu. Maalesef size buradan istediğiniz gibi akıl fikir çıkmaz. Vardır mahallenizde kapı önünde oturan teyzeler gidin onlara sorun.

Es ve ailesiyle ayni apartmanda kalinacagi belliyse,gelip gidecekleri de az cok bellidir zaten.
Ben bastan kabul etmezdim..
Yani apartmani kabul etmezdim.
Esim calisacak,ben h.o calisacagim o halde ucuz da olsa bir eve cikardim.
1+1 olsun ama huzurum olsun seklinde dusunurdum.
Yani kv ve gorumcenin hareketleri cok makbul degil de ayni apartman da oturulacagi zaman bunlari da dusunmeniz gerekiyordu.Dip dibe olunca boyle durumlar olasi,normal degil ama olmasi.

Bilmek istemezsin
Benim 5 görümce birde kynvalide hepsi birbirinden beter ama ben onlardan beter çevremde bilenler bir tek senin gibi biri baş edebilirdi onlarla diyor hatta biri eşime yazmış pes ediyorum onunla uğraşamıyorum yazmış . En başta fenalık yapma yumuşak yüzlüyüz diye salakta değiliz yani cin gibi çarptım hepsini

Kv ile ayni apartmanda ne bekliyordun calisiyorsaniz kiraya cikin.. ayrica cpcuk yapmak istedigine emin misin kocana? Her konuda mukemmel
Ama
Bu konuda kapi duvar demek alakasi yok.. iyi bir es olsa o gorumce tavayi tencereyi indiremez asagi…

Öyle görümceyi de ona susan kocayı da güzel bir silkelerdim. Kocanız ne yaptı bütün bunlar olurken? O tabak çanak kırılırken, o laflar söylenirken siz neden sustunuz?

Kimsenin huysuzunu akıl yoksununu idare etmek zorunda değilsiniz.
Madem o huysuz idare ediliyor bundan sonra bende öyleyim idare edeceksiniz hadi bakalım diyeceksiniz.

Bu düşüncelerinize ileride pişman olursunuz. İnsanlar sizin iyiliğiniz için yazıyor. Daha evinizde size hakaretler edilmesine ses çıkarmayan kocanız bebek olduktan sonra annesinin sizin bebek yetiştirmenizle ilgili karıştığı hiçbir şeye ses çıkarmaz idare et der. Siz de idare ede ede ruh sağlığınızı yitirirsiniz.
Aile binasında yaşayan biri olarak yazıyorum, sizin yaşadıklarınızın hiçbirini görümcem, kayınvalidem bana yapamaz. Kocama gerek yok ben zaten izin vermem. Müsadesiz evime de girmezler. Hayatıma da karışamazlar. Aynı kayınvalide sınırını çizemeyen kocası anneci olan eltime destursuz her türlü müdahaleyi yapar mesela. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Son düzenleme:
Yok anlamazlar, anlayacak kapasite yok. Illa ele güne karsi bi cocuk yapip cocugu da kendi sefil hayatlarinda ziyan edecekler. Biz bunlari soylerken gaddar degiliz, hayata realist bakiyoruz ve dogacak cocuga merhametliyiz. Konu sahibi kendi tercihiyle stres yasiyor olabilir ama hicbir cocuk stresli bi ortama, sacma sapan bi aile duzenine, maddi imkanlarin kisitli oldugu yere dogmayi haketmiyor.
Önce maddi manevi imkanlarinizi duzeltin deyince de sanki dunyanin en buyuk kotulugunu yapmis gibi dusman kesiliyorlar.
Butun yorumlar ayni minvalde geliyor ama yine de bi durup kendilerini sorgulamiyorlar. Nato kafa nato mermer. Allah akil fikir versin...

Keske burdaki cesaretini gorumceye kv yede gosterseymissin, buraya konu acmak zorunda kalmazdin en azindan.

Evde kedi
Gibisiniz burda aslan kesiliyorsunuz konu sahipleri

Home oficce çalışıyor olmam çalışmıyor anlamına gelmez.
Buna göre hareket edeceğim kimse kırılıp gücenmesin o saatlerde kapı açmayacağım diye eşinize bildirin ve bunu uygulayın.
Eşiniz me kadar yanınızda ne kadar karşımızda görün bakalım.

1 yıl içinde 2 defa bebek mi kaybettiniz anlamadım?Eğer öyle ise ne bu acele?

Ama siz gerçekten çok pasifsiniz. Eşinizden dolayı olduğunu düşünüyorum. Benim evime gelip tabak tava fırlatacak bilmiyorum yani.. o kadar hukukumuz var görümcemle yine de hiç iyi şeyler olmazdı.

Bir de kalkmış her şey para mı hepiniz paracısınız diyor. Paran olmadığı için o evden kurtulamıyorsun işte. Hem kira verip hem tedavi olamıyor aynı anda. Kocası kesin çıkar kiraya ben ikna oldum. Adam anasının evinde beş kuruş kira ödemiyor, hem taşınma masrafı hem emlakçısı temizliği depozitosu hem de her ay en az 2 bin 3 bin kira. Üstüne bezi kıyafeti maması bebek masrafı.
Hamile kalıp doğum yapınca görecek her şey para mı değil mi? Hala oldum bahanesiyle görümce yine at koşturacak kayınvalide bebeğin her şeyine karışacak.
Konu sahibi, bu seviyede bir ilişkide maalesef kaynanana sen gelme diyemezsin. Benim evim istediğim gibi gelirim der çünkü oğlu sesini bile çıkaramaz. Sen de burada saygımızdan söyleyemiyoruz kırmak istemiyoruz diye kendini kandırırsın.

Mesafe koyma olayı biraz karşıdaki kişinin karakteriyle de alakalı. Siz o kadar belli ettiğiniz halde yüzsüzluk yapması eşinizin de dese yapacağı anlamına geliyor.
Ben de evden çalışıyorum ve kayinvalidemler aylarca misafirliğe geliyor ama gelirken benden bir beklentileri olmuyor. Tüm evi kayınvalidem toplar, akşam yemeğini de hazırlar ben bir çay servisi ve sofra hazırlanmasına yardım ederim. Gün içinde mesaim bitene kadar asla masamdan kalkmıyorum, öğle aram hariç. Yani herkesin kayın ailesi farklı o yüzden sorunlarla başa çıkmamız da farklı.
Arkadaş biraz fazla iğneleyici bir üslup kullansa da kısmen haklı yazdıklarında. Çocuk doğunca evinizden bebek sevme bahanesi ile hiç cikmayacaklar, eşiniz de sizi suçlayacak. Onlar sana yardım etmeye çalışıyor ama sen onlara tavır alıyorsun diye.
Çocuğun bakımı da aşırı masraflı. Şimdi zengin arkadaşlarınızın sevgisiz büyüdüğünü yazmışsınız ama siz hem sevgi hem de maddi yeterlilikle büyütebilirsiniz. Biraz maddi olgunlugunuzun oluşmasını bekleyin bana göre hem de evliliğinizdeki sorunlar çözülür.
Kızım şuan 5 yaşında 9 aylıkken yani 4 yıl önce 1.5 aylık mamasina 1200lira vermiştik. Ciddi maddiyat istiyor hakkıyla büyütmek. Yoksa pirinç lapası ya da eti cici beb yiyen de büyüyor ama nasıl büyüyor ??

O evde kaynana ve görümceden size sıra gelirse yetiştirirsiniz tabi. Karı koca kayın ailesinin altında ezilirken çocuğa nasıl bakacaksanız? Tüp bebeğe parası olan mamaya da para verir demişsiniz. Eee kiraya bile gücünüz yokken nereye kadar mama alabileceksiniz? Çünkü çalışamayacaksınız. Tek maaşla ne yapacaksanız?

Çocuk her türlü yetişir ama önemli olan kaliteli bir birey yetiştirmek. Huzurlu bir Aile ortamı önemli ve sizde o huzur yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…