- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.270
- 348
- Konu Sahibi Selinaysun
-
Bir yavaş gelin bakayım siz, bu şekilde hakarete yer yok bu forumda, şikayet ediyorum.Yazık sana sabahtan beri kendini övmeye yer arıyorsun. Ne kadar eziksen artık. Başkalarıni yerince var olabiliyorsun.
Bu ucuz üslupla bir de insanlara tepeden mi bakıyorsun. İnsanların problemleriyle alay eden biri mi yazıyor bunları. Kimseyle alay edecek aşalayacak durumda değilsin. Kimse değil. Ya haddini bilecek sin ya da duyduklarında rahatsız olmayacaksınız. varosun cahilin alasisin farkına var. Umarım senin oyuncak bir bebeğin bile olmaz.Bir yavaş gelin bakayım siz, bu şekilde hakarete yer yok bu forumda, şikayet ediyorum.
Zaten daha konuyu okurken tahmin etmiştim üslupsuzluğu, varotikliği.. zira bu düsünce tarzı yüksek bir profilde olamazdı.
Daha fazla segment düşürmeyeceğim, o yuzden hadi siz şimdi beni bırakın, biraz oyuncak bebeklerinizle kaynanayla lohusalık time provası oynayın.
Dramı biz çıkartmadık, dram zaten var ve siz de görün istedik. Size sahip çıkmayan adama nasıl güvenip çocuk yapıyorsunuz sorusu gayet mantıklı bir soru. Aileden gelen maddi gücünüz olsa kendinize güvenir tek başıma da bakarım dersiniz ama daha hem kira hem tedaviyi karşılayamıyorsunuz.Siz buraya üzüm yemeye değil bagciyi dövmeye gelmişsiniz.
Tedavi gördüğüm için kiraya çıkamayacağımı anlatmaya çalışıyorum. Sanırım tam konuyu anlayamadıniz ve ortaya koca bir dram çıkartınız. Ben burada bir sorunumu paylaşmak için yazıyorum sizden ne zaman çocuk yapacağım konusunda akıl almak için değil.
Ayrıca yazdıklariniza bakılırsa bu akılları annenize verin çünkü sizi tam da benim yetistirecegimi düşündüğünüz çocuk gibi yetiştirmiş.
Görümceniz tava tencere fırlatıyor korkup sesinizi çıkaramıyorsunuz ama burada aslan gibi kükrüyorsunuz. Cahillik diz boyu. Maalesef size buradan istediğiniz gibi akıl fikir çıkmaz. Vardır mahallenizde kapı önünde oturan teyzeler gidin onlara sorun.Bu ucuz üslupla bir de insanlara tepeden mi bakıyorsun. İnsanların problemleriyle alay eden biri mi yazıyor bunları. Kimseyle alay edecek aşalayacak durumda değilsin. Kimse değil. Ya haddini bilecek sin ya da duyduklarında rahatsız olmayacaksınız. varosun cahilin alasisin farkına var. Umarım senin oyuncak bir bebeğin bile olmaz.
Benim 5 görümce birde kynvalide hepsi birbirinden beter ama ben onlardan beterBilmek istemezsin
Öyle görümceyi de ona susan kocayı da güzel bir silkelerdim. Kocanız ne yaptı bütün bunlar olurken? O tabak çanak kırılırken, o laflar söylenirken siz neden sustunuz?Hayır çok cadı ama yazmaya takatim kalmadı. Haklısıniz ama madem cadı dedim nedenlerini yazmam gerekiyor.
Aslında çok şey var ama sadece şunu yazsam yeterli sanırım. İlk hamileliğimde daha yaklaşık 6 haftalıkken şiddetli karın ağrım oldu birgün sanırım düşük yapacağımın ilk belirtisiydi. Zaten çok kısa süre sonra kaybettim. Neyse bir pazar sabahiydi eşimin birkaç kez davat etmemizi istemesi nedeniyle o Sabah kahvaltıya davet ettik. Başka plan yapmasınlar diye akşamdan söyledik. Sanal uyandığımda ağrım vardı. Ama geçer sandım kahvaltıyı hazırlamaya başladım. Ağrım gittikçe siddetlendi. Ama yine iyi kötü hazırladım. Sofra masada hazır bekliyor ama bı turlu uyanıp gelmedi görümcem hazretleri. Ben de daha fazla beklemedim birşeyler yiyip gidip yatağa uzanmak istedim. Tam ağrı içinde içeri geçiyordum aşık bir suratla selamsız sabahsiz içeri girdi. O selam vermedi bir de çok kötüydü m birşey demeden içeri geçtim. Vay efendim ben hoşgeldin dememisim. Sofraya hakaret, hazırladıklarıma hakaret. Eline geçirdifi tabağı tavayı tezgah a firlatmalar. Ben de içerde kivraniyorum. Gelip neyin var demeyi bırak bunları yaptı.
Sonra da daha ortada gol yok yumurta yok kayınvalidem le bize güvenme madem çocuk yapıyorsun işten cik biz bakamayiz falan. Tabi sonra kaybettik. O yetmedi mi ikinciyi de kaybettik.
Ve bu duruma özellikle gorumcemin çok sevindiğini düşünüyorum bu durum beni iyice üzüyor. hem kötü niyetli olan o hem de onun isteği oldu
Kimsenin huysuzunu akıl yoksununu idare etmek zorunda değilsiniz.Kahvaltı hazırlarken ağrım vardı geçer diye cahilce bir duyguya kapıldım. Sonradan iyice suddetlenince gittik tabi ama gidene kadar da bunlar yaşandı maalesef.
Diğer dediklerinizi gelince çok haklısınız. Bana dediler ki o huysuz biz alisttik falan deyip kapatmaya çalıştılar. Ben de biriniz bile uyarmafiniz hepinize yazıklar olsun dedim. Siz kabullenebilirsiniz ama ben kabul etmek zorunda değilim dedim .
Neyse sonra düşük riskim var diye kayinpederim onlarla tartışıp ardından bir süre onlarla konuşmadı ve memleke gitti. görümcem bir daha gelmedi kaynanam şirin olmaya çalıştı. Bebeği kaybedince de dişlerini gösterdi. Görümcem den de beter oldu
Siz buraya üzüm yemeye değil bagciyi dövmeye gelmişsiniz.
Tedavi gördüğüm için kiraya çıkamayacağımı anlatmaya çalışıyorum. Sanırım tam konuyu anlayamadıniz ve ortaya koca bir dram çıkartınız. Ben burada bir sorunumu paylaşmak için yazıyorum sizden ne zaman çocuk yapacağım konusunda akıl almak için değil.
Ayrıca yazdıklariniza bakılırsa bu akılları annenize verin çünkü sizi tam da benim yetistirecegimi düşündüğünüz çocuk gibi yetiştirmiş.
Bu düşüncelerinize ileride pişman olursunuz. İnsanlar sizin iyiliğiniz için yazıyor. Daha evinizde size hakaretler edilmesine ses çıkarmayan kocanız bebek olduktan sonra annesinin sizin bebek yetiştirmenizle ilgili karıştığı hiçbir şeye ses çıkarmaz idare et der. Siz de idare ede ede ruh sağlığınızı yitirirsiniz.Yani demek istiyorsunuz ki anne baba olmak sadece zenginlerin hakkı öyle mi?
Gerçekten çok iyi yetiştirmiş sizi aileniz. Size zengin koca bulmanız gerektiğini de öğretmişlerdir. Zira diğer türlü anne olamazsınız.
Size aileniz ogretmemis ama ben öğreteyim. Herkes çocuklarını özel okullara göndermiyor ya da her hastalandığı da ozel hastaneye de gitmiyor. O kadar çok zengin çocuğu tanıyorum ki bir gram sevgi ilgiye muhtaç. Neden biliyor musunuz çünkü onlar sizin gibi parayla herşeyin yettiğini düşünüyorlar.
Ayrica ülkede tüp bebek maliyeti nin ne kadar olduğunu bilmeyecek kadar da cahil yetistirmisler. Tüp bebek yaptıran çocuğuna mama da alabilir. Matematik de bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Ayrıca tedavilerimi de en iyi doktorlar yapıyor müstakbel çocuklarımı düşüneyin. Üstesinden gelirim her türlü. Haa olmaya da bilir ama şunu biliyorum ki her türlü senden daha bilinçli bir birey yetiştiririm. Kimsenin en temel hakkını bu denli ukalaca bilip bilmeden kullanma demezdim mesela.
Aklinizi kendinize saklayın. Tek kelime dahi yazmayın bir daha
Yok anlamazlar, anlayacak kapasite yok. Illa ele güne karsi bi cocuk yapip cocugu da kendi sefil hayatlarinda ziyan edecekler. Biz bunlari soylerken gaddar degiliz, hayata realist bakiyoruz ve dogacak cocuga merhametliyiz. Konu sahibi kendi tercihiyle stres yasiyor olabilir ama hicbir cocuk stresli bi ortama, sacma sapan bi aile duzenine, maddi imkanlarin kisitli oldugu yere dogmayi haketmiyor.Bu düşüncelerinize ileride pişman olursunuz. İnsanlar sizin iyiliğiniz için yazıyor. Daha evinizde size hakaretler edilmesine ses çıkarmayan kocanız bebek olduktan sonra annesinin sizin bebek yetiştirmenizle ilgili karıştığı hiçbir şeye ses çıkarmaz idare et der. Siz de idare eder ede ruh sağlığınızı yitirirsiniz.
Aile binasında yaşayan biri olarak yazıyorum, sizin yaşadıklarınızın hiçbirini görümcem, kayınvalidem bana yapamaz. Kocama gerek yok ben zaten izin vermem. Müsadesiz evime de girmezler. Hayatıma da karışamazlar. Aynı kayınvalide sınırını çizemeyen kocası anneci olan eltime destursuz her türlü müdahaleyi yapar mesela. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Keske burdaki cesaretini gorumceye kv yede gosterseymissin, buraya konu acmak zorunda kalmazdin en azindan.Yani demek istiyorsunuz ki anne baba olmak sadece zenginlerin hakkı öyle mi?
Gerçekten çok iyi yetiştirmiş sizi aileniz. Size zengin koca bulmanız gerektiğini de öğretmişlerdir. Zira diğer türlü anne olamazsınız.
Size aileniz ogretmemis ama ben öğreteyim. Herkes çocuklarını özel okullara göndermiyor ya da her hastalandığı da ozel hastaneye de gitmiyor. O kadar çok zengin çocuğu tanıyorum ki bir gram sevgi ilgiye muhtaç. Neden biliyor musunuz çünkü onlar sizin gibi parayla herşeyin yettiğini düşünüyorlar.
Ayrica ülkede tüp bebek maliyeti nin ne kadar olduğunu bilmeyecek kadar da cahil yetistirmisler. Tüp bebek yaptıran çocuğuna mama da alabilir. Matematik de bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Ayrıca tedavilerimi de en iyi doktorlar yapıyor müstakbel çocuklarımı düşüneyin. Üstesinden gelirim her türlü. Haa olmaya da bilir ama şunu biliyorum ki her türlü senden daha bilinçli bir birey yetiştiririm. Kimsenin en temel hakkını bu denli ukalaca bilip bilmeden kullanma demezdim mesela.
1 yıl içinde 2 defa bebek mi kaybettiniz anlamadım?Eğer öyle ise ne bu acele?Hayır çok cadı ama yazmaya takatim kalmadı. Haklısıniz ama madem cadı dedim nedenlerini yazmam gerekiyor.
Aslında çok şey var ama sadece şunu yazsam yeterli sanırım. İlk hamileliğimde daha yaklaşık 6 haftalıkken şiddetli karın ağrım oldu birgün sanırım düşük yapacağımın ilk belirtisiydi. Zaten çok kısa süre sonra kaybettim. Neyse bir pazar sabahiydi eşimin birkaç kez davat etmemizi istemesi nedeniyle o Sabah kahvaltıya davet ettik. Başka plan yapmasınlar diye akşamdan söyledik. Sanal uyandığımda ağrım vardı. Ama geçer sandım kahvaltıyı hazırlamaya başladım. Ağrım gittikçe siddetlendi. Ama yine iyi kötü hazırladım. Sofra masada hazır bekliyor ama bı turlu uyanıp gelmedi görümcem hazretleri. Ben de daha fazla beklemedim birşeyler yiyip gidip yatağa uzanmak istedim. Tam ağrı içinde içeri geçiyordum aşık bir suratla selamsız sabahsiz içeri girdi. O selam vermedi bir de çok kötüydü m birşey demeden içeri geçtim. Vay efendim ben hoşgeldin dememisim. Sofraya hakaret, hazırladıklarıma hakaret. Eline geçirdifi tabağı tavayı tezgah a firlatmalar. Ben de içerde kivraniyorum. Gelip neyin var demeyi bırak bunları yaptı.
Sonra da daha ortada gol yok yumurta yok kayınvalidem le bize güvenme madem çocuk yapıyorsun işten cik biz bakamayiz falan. Tabi sonra kaybettik. O yetmedi mi ikinciyi de kaybettik.
Ve bu duruma özellikle gorumcemin çok sevindiğini düşünüyorum bu durum beni iyice üzüyor. hem kötü niyetli olan o hem de onun isteği oldu
Ama siz gerçekten çok pasifsiniz. Eşinizden dolayı olduğunu düşünüyorum. Benim evime gelip tabak tava fırlatacak bilmiyorum yani.. o kadar hukukumuz var görümcemle yine de hiç iyi şeyler olmazdı.Hayır çok cadı ama yazmaya takatim kalmadı. Haklısıniz ama madem cadı dedim nedenlerini yazmam gerekiyor.
Mesafe koyma olayı biraz karşıdaki kişinin karakteriyle de alakalı. Siz o kadar belli ettiğiniz halde yüzsüzluk yapması eşinizin de dese yapacağı anlamına geliyor.O bir defa yaşandı zaten bırakın tava firlatmayi evime bir daha gelemedi bile. Şimdi ki problem kayınvalide.
Benim anlatamadigim mesafe olarak yakınız ve kv ye iki de bir gelme demek kabaliginda bulunmak istememem.tavirlarimla fazlasıyla söylüyorum ama olmuyor. Elbette eninde sonunda iş kavgaya Gelme demeye gelecek. Eşim de görümce olayındaki yanlışını bir kenara atarak annesine gelme demesinin kolay bişey olmadığıni çok iyi biliyorum. Yani ben de kendi anneme diyemezdim ama en azından uyarirfim. Paylaşımıminda buna benzer sorunları yaşayanlar nasıl baş edeyiyo nasıl üstesinden geliyor diye fikir almaktı.
Sanki bu kadar sıradışı bir olaymış gibi insanlar yorumlari kinamaya kadar götürdü. Sokaktan geçen 10 kadın çevirin 9 u kv ve görünce ile benzer şeyler yaşamıştır.
Tabi suclama ve kınama sözüm şahsınıza değil bazı yorumlar için söyledim
O evde kaynana ve görümceden size sıra gelirse yetiştirirsiniz tabi. Karı koca kayın ailesinin altında ezilirken çocuğa nasıl bakacaksanız? Tüp bebeğe parası olan mamaya da para verir demişsiniz. Eee kiraya bile gücünüz yokken nereye kadar mama alabileceksiniz? Çünkü çalışamayacaksınız. Tek maaşla ne yapacaksanız?Yani demek istiyorsunuz ki anne baba olmak sadece zenginlerin hakkı öyle mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?