- 10 Nisan 2022
- 778
- 275
- 53
- 44
- Konu Sahibi Selinaysun
-
Siz bence susun artıkHanımefendi kimse para düşkünü değil. Olması gerekeni yazıyoruz. Sizin saydığınızın aksine parayla sevgi ters orantılı değil. Eş ailesiyle de bu üslupla konuşuyorsanız ki sanmıyorum sesiniz burda çıkıyor bence açtığınız konuyu bir de onlardan dinlemek lazım.
Benim 3 tane. Gerçekten pek görmediğim için hiç problem yaşamadım. Ama ben de görümceyim. Ya bana da cadı derlerseGörümce görmeyim seni ömrümce
Allah'tan görümcem yok.
Aceba nasıl bir şey?
Siz bence susun artık
Evinizde tava fırlatacak haddi buluyorlar eşiniz bir halta yaramiyor siz niye kahvalti hazırladınız eşiniz hazırlasın gerekiyorsa mok yesinler. Şu yazdiklarinizda tek suçlu eşiniz . O iyi olsa bunlar yaşanmazdı .Hayır çok cadı ama yazmaya takatim kalmadı. Haklısıniz ama madem cadı dedim nedenlerini yazmam gerekiyor.
Aslında çok şey var ama sadece şunu yazsam yeterli sanırım. İlk hamileliğimde daha yaklaşık 6 haftalıkken şiddetli karın ağrım oldu birgün sanırım düşük yapacağımın ilk belirtisiydi. Zaten çok kısa süre sonra kaybettim. Neyse bir pazar sabahiydi eşimin birkaç kez davat etmemizi istemesi nedeniyle o Sabah kahvaltıya davet ettik. Başka plan yapmasınlar diye akşamdan söyledik. Sanal uyandığımda ağrım vardı. Ama geçer sandım kahvaltıyı hazırlamaya başladım. Ağrım gittikçe siddetlendi. Ama yine iyi kötü hazırladım. Sofra masada hazır bekliyor ama bı turlu uyanıp gelmedi görümcem hazretleri. Ben de daha fazla beklemedim birşeyler yiyip gidip yatağa uzanmak istedim. Tam ağrı içinde içeri geçiyordum aşık bir suratla selamsız sabahsiz içeri girdi. O selam vermedi bir de çok kötüydü m birşey demeden içeri geçtim. Vay efendim ben hoşgeldin dememisim. Sofraya hakaret, hazırladıklarıma hakaret. Eline geçirdifi tabağı tavayı tezgah a firlatmalar. Ben de içerde kivraniyorum. Gelip neyin var demeyi bırak bunları yaptı.
Sonra da daha ortada gol yok yumurta yok kayınvalidem le bize güvenme madem çocuk yapıyorsun işten cik biz bakamayiz falan. Tabi sonra kaybettik. O yetmedi mi ikinciyi de kaybettik.
Ve bu duruma özellikle gorumcemin çok sevindiğini düşünüyorum bu durum beni iyice üzüyor. hem kötü niyetli olan o hem de onun isteği oldu
Maalesef yaşımdan dolayı çocuk konusunu ertelemek istemiyorum. Öyle olmasa bir saniye durmaz uzak bir yere tasinirdimEğer gündüz geliyorlarsa en mantıklı yöntem kapıyı acmamak telefonu da sessize almak.
Eşinize de söylemek gün içinde çalışıyorum o yüzden kapıyı açmadım demek.
Çocuk konusuna gelince ayrı eve çıkacak durumunuz yoksa tedavi bile sizi zorlamaz mi ?
Zaten o evde yaşamak sizin için stres kaynağı başlı başına.
Bence ne yapın edin ayrı eve çıkın sonrası olur bı şekilde tedavi görürsünüz illa ki.
Ayrıca bu evde çocuk sahibi bile olsanız lohusalık burnunuzdan gelir zaten.
Çocuk için zırt pırt yine gelirler çocuğu yetiştirme tarzınıza karışırlar.
Sizce şu an için önceliğiniz ne olmalı iyi düşünün derim.
Çünkü böyle anlatınca hayattaki önceliğimiz huzur olmalı huzur olmayınca hiçbir şeyin önemi yok o nedenle taşınmak şart.
O günden sonra su bile ikram etmedim. İnsanız bazan yaşayınca bazılarının neyi hakedip neyi haketmedihimi anlıyoruz. Ama gelin görün ki ona rağmen bile kb nin ayağını kesmedim evindenEvinizde tava fırlatacak haddi buluyorlar eşiniz bir halta yaramiyor siz niye kahvalti hazırladınız eşiniz hazırlasın gerekiyorsa mok yesinler. Şu yazdiklarinizda tek suçlu eşiniz . O iyi olsa bunlar yaşanmazdı .
Bakın parayı veren düdüğü çalar malesef maddi olarak bağımsız olmadığınız sürece çocuk tekrar düşünmeyin belki stresten yaşadınız bu kayıpları da eminim ki çok zordur bunu yaşamak . Siz burda yaşadıkça onlar ev kendilerinin görüp gelip gidecekler hadsizlik yapacaklar. Sağlıklı bir gebelik için sizin stressiz olmanız lazım tüp bebek süreci zaten zorlu bir sürec ben normal iğne tedavisi gördüm ve o dönemde çok hassas olacaksınız .Siz buraya üzüm yemeye değil bagciyi dövmeye gelmişsiniz.
Tedavi gördüğüm için kiraya çıkamayacağımı anlatmaya çalışıyorum. Sanırım tam konuyu anlayamadıniz ve ortaya koca bir dram çıkartınız. Ben burada bir sorunumu paylaşmak için yazıyorum sizden ne zaman çocuk yapacağım konusunda akıl almak için değil.
Ayrıca yazdıklariniza bakılırsa bu akılları annenize verin çünkü sizi tam da benim yetistirecegimi düşündüğünüz çocuk gibi yetiştirmiş.
O evi kendi evi olarak görüyor ondan çünkü tapusu onun üzerine ve siz ona hizmet etmek zorundasınız diye hissediyorlar bu içli dışlı ilişkiler en çok kadını yorar. Burdaki üyelere kizmissiniz evet size yorumlar sert gelebilir ama sakın oldugunuz zaman tekrar okuyun haklılar malesefO günden sonra su bile ikram etmedim. İnsanız bazan yaşayınca bazılarının neyi hakedip neyi haketmedihimi anlıyoruz. Ama gelin görün ki ona rağmen bile kb nin ayağını kesmedim evinden
Çok haklısınız. Ev onların diye bu kadar rahatlar zatenBakın parayı veren düdüğü çalar malesef maddi olarak bağımsız olmadığınız sürece çocuk tekrar düşünmeyin belki stresten yaşadınız bu kayıpları da eminim ki çok zordur bunu yaşamak . Siz burda yaşadıkça onlar ev kendilerinin görüp gelip gidecekler hadsizlik yapacaklar. Sağlıklı bir gebelik için sizin stressiz olmanız lazım tüp bebek süreci zaten zorlu bir sürec ben normal iğne tedavisi gördüm ve o dönemde çok hassas olacaksınız .
Emredersiniz. Yorum görmek istemiyorsanız bu platforma yazmayacaksınız.Yani demek istiyorsunuz ki anne baba olmak sadece zenginlerin hakkı öyle mi?
Gerçekten çok iyi yetiştirmiş sizi aileniz. Size zengin koca bulmanız gerektiğini de öğretmişlerdir. Zira diğer türlü anne olamazsınız.
Size aileniz ogretmemis ama ben öğreteyim. Herkes çocuklarını özel okullara göndermiyor ya da her hastalandığı da ozel hastaneye de gitmiyor. O kadar çok zengin çocuğu tanıyorum ki bir gram sevgi ilgiye muhtaç. Neden biliyor musunuz çünkü onlar sizin gibi parayla herşeyin yettiğini düşünüyorlar.
Ayrica ülkede tüp bebek maliyeti nin ne kadar olduğunu bilmeyecek kadar da cahil yetistirmisler. Tüp bebek yaptıran çocuğuna mama da alabilir. Matematik de bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Ayrıca tedavilerimi de en iyi doktorlar yapıyor müstakbel çocuklarımı düşüneyin. Üstesinden gelirim her türlü. Haa olmaya da bilir ama şunu biliyorum ki her türlü senden daha bilinçli bir birey yetiştiririm. Kimsenin en temel hakkını bu denli ukalaca bilip bilmeden kullanma demezdim mesela.
Aklinizi kendinize saklayın. Tek kelime dahi yazmayın bir daha
Aynen öyle canım en başta tavrını mesafe ni koy sonradan keşke deme inşallah herşey gönlüne göre olur ve huzura kavuşursunAz kaldı ben de sizin gibi yapacağım. En doğrusu bir defa herşeyi söyleyip bir daha konusmanak
Sakın bir zamanda okusam da kızarım emin olun. Herkes öneride bulunabilir ama kimse kimsenin yerine karar veremez. Bu yorumları yazanlar muhtemelen bekar . Bekara karı boşamak kolay diye bir söz var.O evi kendi evi olarak görüyor ondan çünkü tapusu onun üzerine ve siz ona hizmet etmek zorundasınız diye hissediyorlar bu içli dışlı ilişkiler en çok kadını yorar. Burdaki üyelere kizmissiniz evet size yorumlar sert gelebilir ama sakın oldugunuz zaman tekrar okuyun haklılar malesef
Bakın aslında benim demek istediğimi demişler size tedavi süreci zaten zor üstüne üstlük eşinizin ailesi o evi kendi evi olarak benimsemiş siz bu şartlarda çocuk sahibi olunca da zorlanacaksınız malesef bağımsız olmazsanız daha büyük sıkıntılar çıkarSakın bir zamanda okusam da kızarım emin olun. Herkes öneride bulunabilir ama kimse kimsenin yerine karar veremez. Bu yorumları yazanlar muhtemelen bekar . Bekara karı boşamak kolay diye bir söz var.
Evet kv ile bir sorunum var ve kabalasip evime gelme demeden nasıl bir yol izleyebilirim diye yazdım. Görümcem konusunu o na neden cadı dediğimi anlatmak için yazdım. Ardından da tavrimi çok net koydugumu da yazdım. Zaten bir daha görüşmedik. Evet eşim orda ağzının payını vermedi hala kızıyorum ama devamının gelmesine müsade etmedi ablasını bir daha eve almadı. annesine gelince anne bize gelme diyememis olabilir. Ben olsam ben de anneme gelme diyemem diye de yazdım. Herkes kaynanası ile sorun yaşıyor. Yani hepsine çocuk yapmamı diyelim.
Bir de bir tedavi surecindeyim şimdilik kiraya çıkamıyoruz dedim diye bu kadar büyük bir dram yazmalarını gerek var mı? Ülkede ki kira fiyatlarindan kimsenin haberi yok herhalde. Kira bir kriterse eğer eminim bu ulkenin100 de 80 ni çocuk yapamaz. Konunun buraya gelmesine tabiki kızarım.
Emredersiniz. Yorum görmek istemiyorsanız bu platforma yazmayacaksınız.
Daha kendine yaşam alanı oluşturamayan, kirasını ödeyemecek durumda olan bir kadin olarak cok romantik ama cok boş bir kafa yapiniz var. Şu zamanda hayat sadece sevgiyle olmuyor, sevgi kadar maddi imkanlariniz da olmali. Cok zenginlikten bahsetmiyorum ama daha kendine ev tutamayan iki insanin tum ihtiyaclarini karsilayacak sekilde birey yetistirebilecegine asla inanmiyorum.
Size tek tek aciklamayacagim zira sizin akliniz 70lerde falan kalmis. Ama siz 2020lere cocuk doguracaksaniz eger kalkip da ozel okul olmasa da olur, devlet hastanesi olsa da olur diyorsaniz zaten daha kirk firin ekmek yemelisiniz.
Son olarak merak etmeyin ben kari koca calisan, calisip once kirada yasayip sonra evini almayi basarmis bir ailenin cocugu olarak, simdi de kari koca calisan kimseye minnet etmeden gecinen biriyim. Ve atacagim her adimi yine kimseye minnet etmeden atiyorum. Sizin gibi kalkip da kaynanam cocuguma bakmayacakmis isten cik diyor diye ağlanmam orda burda. Cocuguma bakacagim sartlari olusturmadan da cocuk falan yapmam.
Ama siz bunlari anlamazsiniz, o kapasite yok, nato mermer nato kafa, o yuzden isteyerek bir daha yazmayacagim.
Bilip bilmeden konuşmadigim için kapasitesiz görünebilirim senin gibi at gözlüklü birine. Bence sen çocuk yapma baksana daha bı tanecik evin varmış. Bilgigim kadarıyla yıllarca kredi ödeyecek durumda biri çocuğunu yukarıda yazdığın gibi özel okullara ve özel hastanelere götürecek standart a olmuyor. Yani yukarı da yazdıklarına çelişiyor bu durumun.Emredersiniz. Yorum görmek istemiyorsanız bu platforma yazmayacaksınız.
Daha kendine yaşam alanı oluşturamayan, kirasını ödeyemecek durumda olan bir kadin olarak cok romantik ama cok boş bir kafa yapiniz var. Şu zamanda hayat sadece sevgiyle olmuyor, sevgi kadar maddi imkanlariniz da olmali. Cok zenginlikten bahsetmiyorum ama daha kendine ev tutamayan iki insanin tum ihtiyaclarini karsilayacak sekilde birey yetistirebilecegine asla inanmiyorum.
Size tek tek aciklamayacagim zira sizin akliniz 70lerde falan kalmis. Ama siz 2020lere cocuk doguracaksaniz eger kalkip da ozel okul olmasa da olur, devlet hastanesi olsa da olur diyorsaniz zaten daha kirk firin ekmek yemelisiniz.
Son olarak merak etmeyin ben kari koca calisan, calisip once kirada yasayip sonra evini almayi basarmis bir ailenin cocugu olarak, simdi de kari koca calisan kimseye minnet etmeden gecinen biriyim. Ve atacagim her adimi yine kimseye minnet etmeden atiyorum. Sizin gibi kalkip da kaynanam cocuguma bakmayacakmis isten cik diyor diye ağlanmam orda burda. Cocuguma bakacagim sartlari olusturmadan da cocuk falan yapmam.
Ama siz bunlari anlamazsiniz, o kapasite yok, nato mermer nato kafa, o yuzden isteyerek bir daha yazmayacagim.
Aklın yolu bir diyoruz bu duruma.Hanımlar hepinize aşk olsun şu hadsize biriniz de ağzının payını vermediniz
Tapulu evim yok. Ama kaynanama ait olmayan, kirasini esimle calisip odedigimiz barindigimiz bir evimiz var. Yurtdisinda yasiyoruz. Cocuk sahibi oldugum durumda ulkenin sosyal yardimlari var ama burada insanlar bin kere dusunerek tasinarak cocuk sahibi oluyor yinede..Bilip bilmeden konuşmadigim için kapasitesiz görünebilirim senin gibi at gözlüklü birine. Bence sen çocuk yapma baksana daha bı tanecik evin varmış. Bilgigim kadarıyla yıllarca kredi ödeyecek durumda biri çocuğunu yukarıda yazdığın gibi özel okullara ve özel hastanelere götürecek standart a olmuyor. Yani yukarı da yazdıklarına çelişiyor bu durumun.
Tanimadigin insanlar hakkında bu kadar fikir sahibi olma. Bu kadar önyargı li olup hem de mükemmel olamazsınız. Yurtdışinda olman da bir ayrıcalık değil. Nerde olursan bossunAklın yolu bir diyoruz bu duruma.
Sadece aklın değil dunyaya gelecek cocuga vicdanin da ayni zamanda.
Tapulu evim yok. Ama kaynanama ait olmayan, kirasini esimle calisip odedigimiz barindigimiz bir evimiz var. Yurtdisinda yasiyoruz. Cocuk sahibi oldugum durumda ulkenin sosyal yardimlari var ama burada insanlar bin kere dusunerek tasinarak cocuk sahibi oluyor yinede..
Bu yuzden de daha anasinin evinden basini cikaramayan, hem onlardan uzak olmak isteyen hem de bakici parasi veremeyecegi icin cocugu da yine onlara baktirmak isteyen, yani daha kendisi yetiskin olamamis ama bir birey yetistirmeyi sanal bebek buyutmek sanan insanlara asiri sasiriyorum.
Aklın yolu bir diyoruz bu duruma.
Tapulu evim yok. Ama kaynanama ait olmayan, kirasini esimle calisip odedigimiz barindigimiz bir evimiz var. Yurtdisinda yasiyoruz. Cocuk sahibi oldugum durumda ulkenin sosyal yardimlari var ama burada insanlar bin kere dusunerek tasinarak cocuk sahibi oluyor yinede..
Bu yuzden de daha anasinin evinden basini cikaramayan, hem onlardan uzak olmak isteyen hem de bakici parasi veremeyecegi icin cocugu da yine onlara baktirmak isteyen, yani daha kendisi yetiskin olamamis ama bir birey yetistirmeyi sanal bebek buyutmek sanan insanlara asiri sasiriyorum.
Yazık sana sabahtan beri kendini övmeye yer arıyorsun. Ne kadar eziksen artık. Başkalarıni yerince var olabiliyorsun.Aklın yolu bir diyoruz bu duruma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?