kutlanmayan anneler günüm

Ben bunu kabul etmiyorum,

Bir kadın yavrusundan ayrılmak pahasına evlenez,evlenmemeli,

Hiçbir ana yavrusundan ayrılmak istemez (istisnalar hariç) eğer ayrılıyorsa kimbilir altında ne iç burkan bir hayat öyküleri vardır.

Hani hepimiz deriz ya, merdiven silerim, temizliğe giderim genede çocuğuma bakarım. Ama hayat "olmamalı" şeklinde kestirip atacak kadar adil olmuyor.

Keşke yazsa arkadaş, hayat öyküsünü merak ediyorum.

çok duygusal bir gündü benim ilk eşimden olan 2 oglum var benden uzakta annemle yaşıyor sabah oglum aradı mektup yazmış okudu çok duygulandım sürekli agladım gözümden yaşlar eksilmedi eşimim ilk eşinden olma 2 oglu var 3 yıldır ben bakıyorum ne eşim ne çocuklar anneler günümü kutlamadı çok üzüldüm ve bunu paylaştım eşimle hadi onlar kutlamadı sen kutlasaydın senin çocuklarına bakıyorum dedim cvp bile vermedi allaha havale ediyorum herkezi şunu anladım başkasının çocugu çocuk olmazmış...

kusura bakmayın hikayeniz ne bilemem ama,koca uğruna üstelik çocuklarına da bakmak için evlenip kendi yavrularınızı nasıl bıraktınız acaba?
çocuk söz konusu olunca ben acımasız cümleler kurabiliyorum,yazık değil mi kendi çocuklarınıza,..ben oğlumu (1,5 yaşında) işe gelirken bakıcısına bırakıyorum diye vicdanım sızlıyor,en az 4-5 kez arıyorum,siz nasıl bıraktınız yavrularınızı...

konuya dönecek olursak,eşim hediye almış saolsun,oğluşum anneeee diyerek getirdi verdi bana,bi de kocaman öptü ...en mutlu insan oldum,öpücükten tabii inanın ,hediye bonusum oldu..:)

gerçi bu mutlu gün,akşama doğru moktan bi sebepten başlayan tartışmanın kavgaya dönmesiyle(her -zamanki gibi) zehir oldu da,neyse.. her zamanki gibi oğlumu koklayarak mutlu ettim kendimi ,avuttumm..

Hiçbir ana yavrusundan ayrılmak istemez (istisnalar hariç) eğer ayrılıyorsa kimbilir altında ne iç burkan bir hayat öyküleri vardır.

Hani hepimiz deriz ya, merdiven silerim, temizliğe giderim genede çocuğuma bakarım. Ama hayat "olmamalı" şeklinde kestirip atacak kadar adil olmuyor.

bu söyledikleriniz genel olarak geçerli,

bir kadın aç kalır,bakamaz çocuklarına zoraki bir evlilik yapar çocukları için,onlarını da alır yanına,

bir kadın aşık olur,çocuklarını da alır evlenir,

bir kadın boşanırken velayeti alamaz ,çocuklar babalarındadır,kendide başkasıyla evlenir,

bunları anlarım,anlamaya çalışırım.

ama sırf bir adam için çocuklarını bırakan hiçbir anneyi anlayamam.

arkadaşın çocuklarına anneanne bakıyor,demekki anneanne nin bakacak gücü var,

o çocuklar hem anneden hem babadan ayrı,yazık değil mi onlara.

canım profilinden baktım,böyle yazmış,kendi çevrimiçi değil,merakını gidereyim dedim.

"....... bence eşimle ikimizinde 2.evliligimiz eşiminde benimde 2 oglumuz var herkezin kendisinde velayeti benim çalışmam nedeniyle annem baktı çocuklarıma eşiminkilerede annesi bakmış evlendik ben onun 2 oglunada bakıyorum bende küçük oglumu getirdim oglum eve sıgmadı herşeyi kabahat oldu çok kavgalar verdik ve annem gecen yaz oglumu aldı gitti dün anneler günüydü büyük oglum mektup yazmış çok duygulandım sürekli gözlerimden yaş döküldü beni anlamadı bile ve o 3yıldır emek verip baktıgım çocuklar bile anneler günümü kutlamadı ve bir kavga çıktı ben ben patladım oda suçlu oldugu halde altta kalmadı yani hayat zor evlenmeden insanlar anlaşılmıyor..."

çok duygusal bir gündü benim ilk eşimden olan 2 oglum var benden uzakta annemle yaşıyor sabah oglum aradı mektup yazmış okudu çok duygulandım sürekli agladım gözümden yaşlar eksilmedi eşimim ilk eşinden olma 2 oglu var 3 yıldır ben bakıyorum ne eşim ne çocuklar anneler günümü kutlamadı çok üzüldüm ve bunu paylaştım eşimle hadi onlar kutlamadı sen kutlasaydın senin çocuklarına bakıyorum dedim cvp bile vermedi allaha havale ediyorum herkezi şunu anladım başkasının çocugu çocuk olmazmış...

eğer bir çocuğa bakacaksam bu kendim çocuklarım olurdu

elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz

Konu sahibinin kokusundan ziyade bende alaraeflal isimli üyenin durumuna takıldım ve üzüldüm açıkçası.2.eşin çocuklarına bakarken,kendi çocuğunu evine sığdıramamış en sonunda annesi almış gitmiş çocuğunu.Çok yazık diyecek söz bulamıyorum.Çok mu lazım ya koca...Önce çocuğum gelir herşeyden herkesten önce.Çocuğumu istemeyen adamın yanında 1 dakika bile durmam.Hele çalışıyorsam ona hiç ihtiyacım yok demektir..En azından anneler gününde ağlamam çocuklarım yanımda olur.Gerisi hikaye....

bende eşimin annesini arayıp kutlamadım bir kaç senedir kutlamıyorum zaten oda benim anneminkini kutlamıyor

bu sene sormadım ama kendi annesininde kutlamadığını biliyorum

bende eşimin annesini arayıp kutlamadım bir kaç senedir kutlamıyorum zaten oda benim anneminkini kutlamıyor

bu sene sormadım ama kendi annesininde kutlamadığını biliyorum

bence siz bu güne önem veriyorsanız bırakın eşiniz naparsa yapsın,siz gerçekten anne olarak sevdiğiniz kim varsa arayıp kutlayın.kişisel bir durum bu..tabii bir de çocuğunuzu,ki o da kutlamış sizi...
ben halamı,ablamı,kuzenlerimi falan da ararım..

ben de kadınların çocuklarını ailesine bırakıp evlenmelerini doğru bulmuyorum
alaraeflal ne yaşadı neden bıraktı bilemem tabi söylediklerim ona istinaden değil fakat çocuğu doğururken ona sormuyoruz
dolayısıyla doğduktan sonra da bütün sorumluluğunu bizzat kendimiz almalıyız
çocuğu olan bir kadının artık kendi hayatını düşünmek gibi bir lüksü yoktur asla kabul etmiyorum böyle birşeyi
doğurduğun evlat hayatta her şeyden ve herkesten önce gelir kendinden bile....
yazık günah kimse düşmesin bu hataya
herkes çocuk sahibi olurken iyi düşünsün.............

Son düzenleme:
canım profilinden baktım,böyle yazmış,kendi çevrimiçi değil,merakını gidereyim dedim.

"....... bence eşimle ikimizinde 2.evliligimiz eşiminde benimde 2 oglumuz var herkezin kendisinde velayeti benim çalışmam nedeniyle annem baktı çocuklarıma eşiminkilerede annesi bakmış evlendik ben onun 2 oglunada bakıyorum bende küçük oglumu getirdim oglum eve sıgmadı herşeyi kabahat oldu çok kavgalar verdik ve annem gecen yaz oglumu aldı gitti dün anneler günüydü büyük oglum mektup yazmış çok duygulandım sürekli gözlerimden yaş döküldü beni anlamadı bile ve o 3yıldır emek verip baktıgım çocuklar bile anneler günümü kutlamadı ve bir kavga çıktı ben ben patladım oda suçlu oldugu halde altta kalmadı yani hayat zor evlenmeden insanlar anlaşılmıyor..."

Teşekkürler, eğer böyleyse ortada mağduriyet gibi birşey yok. Bende siz kopyaladıktan sonra o mesajın ilk kısmını okudum gerçektende aşık olunup evlenilmiş. Yani aşk uğruna çocuklar bırakılmış.

Bu bambaşka birşey. Tabi ki bu yargılamak değil ama keşke böyle şeyler hiç olmasa

Son düzenleme:
teşekkürler, eğer böyleyse ortada mağduriyet gibi birşey yok.

Boşanmış 2 insan evleniyorlar, erkek çocuklarını yanına alıyor. Kadın alamıyor, huzur kaçmasın diye de anneanne çocuğu alıyor.

Bu bambaşka birşey.

evet canım aynen öyle...oğlunu (üstelik sadece küçüğü,büyüğü yanında bile almamış) eve sığdıramayan bir kadın..neyse ki anneanne eli öpülesi kadınmış da çocukları yanına almış..bence anneler günü kutlanması gereken anneanne ,bu kadın değil..
ben yargılarım canım,2 çocuklu bir anne tabii ki aşık olabilir,sevgiliis olur evlenir vs.ama çocuklarını ezdirecek kadar gözünü karartamaz...

Son düzenleme:
Büyütülecek bir şey mi bu Allah aşkına.
Yıllarca babam annemin her anneler gününü kutladı elinde çiçekler hediyeler,o günü özel hissettirmelerle.Hep çok özel yaşadık biz o günü.
Sonra 17 yaşında annemi kaybettiğimde her anneler günü ağlama krizleri tüm annelerden nefret etmeler o günü hiç yaşamamak istemek filan.Anneler gününüde sokağa bile çıkmak istemedim yıllarca.12 yıl oldu annem öleli.İşte o zamanlar yemin ettim asla anneler gününü kutlamıcam çocuğum olursada kutlatmıycam diye.
Şimdi 6 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var.Hiç bir anneler gününü kutlamadık sağolsun eşimde bu konuda destek oldu istemediğimi bile bile zorlamadı beni.Ne etrafımdakilerin kutladım ne kayınvalidemlerin.
Kızlarım içinde özel olsun istemiyorum sıradan bir gün olsunki bugünün yarınıda var ne kadar hayatta olacağımızı bilmiyoruz.Zaten annesizlik çocuğu üzüyorken birde çok önemseyerek yaşamaya alışmışken yaşayamaması tekrar üzsün istemiyorum.Böyle günlere bağlanarak hayatı ne kendinize ne eşinize zindan etmeyin derim o yüzden.

al bendende o kadar....Allahım kimseyi annesiz bırakmasın bende 18 yaşımda kaybettiğimden beri hayatımdaki en anlamsız gün gelir bana...
konu sahibi arkadaşa gelirsemde bencede hiç mevzuu edilecek mesele değil...bana göre özel olan evladımdır...birileri anneler günü icat etti diye bu keşmekeşin içine sokmayalım kimseyi...evladımdan dahi hiçbirşey beklemediğim bu günde eşimden hiçbir hediye beklemem..nasılsa bana hergün evlat günü..Allahım bir ömür boyu ayırmasın kimseyi...

evet canım aynen öyle...oğlunu (üstelik sadece küçüğü,büyüğü yanında bile almamış) eve sığdıramayan bir kadın..neyse ki anneanne eli öpülesi kadınmış da çocukları yanına almış..bence anneler günü kutlanması gereken anneanne ,bu kadın değil..
ben yargılarım canım,2 çocuklu bir anne tabii ki aşık olabilir,sevgiliis olur evlenir vs.ama çocuklarını ezdirecek kadar gözünü karartamaz...

bende tam yazıcaktım senin yorumunu okudum aynı şeyi yazacakmışız çocuğum olmadan asla bişey düşünemem Allah çocuklarımıza sağlık,sıhhat versin.onları kötü insanlardan korusun...

Benimki sabah kalktı hazırlanın dışarı çıkalım dedi nereye dedim gideriz işte bir yerlere dedi bende hemen çocukları hazırladım ve kendim hazırlandım çıktık. Beni çok güzel bir kahvaltıya götürdü oradan dönerkende çocuklarla arabadan indi ikisine de birer gül almış annenizi öpün ve anneler gününü kutlayın diye kendisi de kutladı tabii buraya kadar her şey normal asıl bombayı kızım patlattı. Anne sana bir şey itiraf edeyim mi babam uyurken sen mutfaktaydın ben gidip babama bugün anneler günü anneme hediye alamadık bari kahvaltıya götürelim annemi dedim der demez eşimden kızım ağzında da bir şey durmuyor senin bütün foyamızı ortaya çıkardın dedi ben koptum tabii. Sıkma canını erkek milletini habire dürteceksin :)

kutlama diyince herkesin aklına hediye gelmiş nedense.benimde hediye beklentim yoktu.benim eşimde beni kutlamadı.ama annemi ve annesini kutladı.bizim özel bir durumumuz var üstelik.2 yıldır evliyiz ve ikimizinde ikinci evliliği.ilk evliliğimizden çocuklarımız var.onun çocukları onunla görüşmüyor.biz yurtdışında yaşıyoruz.bende yeni geldim buraya.çocuğumun vizesini bekliyorum yani yanımda değil yaşındaki oğlum...ilk sene de beni kutlamamıştı.bende kırıldığımı söylemiştim.özür dileyip düşünemediğini söylemişti ilk yıl.hoş görmüştüm.ama bu yıl da aynısını yapınca onabişey söylemememe rağmen bir öncekinden daha çok kırıldım..Allah'a havale ediyorum.ne demişler;keser döner sap döner,gün gelir hesap döner.çok doluyum çoooooooooooook...

Benim eşimde ne yazıkki zoraki kutlar anneler günümü. Sanki görev icabı. Defalarca hissettirmeme rağmen adama zor geliyo böyle ayrıntılar. Kırılıyorum malesef. Sadece anneler günü değil diğer bütün özel günler onun için gereksiz ve zaman kaybı. Maddi hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen galiba parasını düşünüyo. Böyle özel günlerde parayı düşünmek çok ayıp bence... Ama değişmiyo ne yazıkki. En İyisi beklentisiz olabilmeyi başarabilmek. O zaman hayal kırıklığıda yaşamıyo kadın.. Ne kadar beklenti o kadar hayal kırıklığı....

benim eşim anneler gününü kutladı güzel bi gün geçirdik. akşam bişeye kızmış, kendi kendine bağırırken uykudan uyandım. kavga ettik ayrı yattık. kutlamasa daha iyiymiş, yüz vermiyorum şimdi.

halbuki hep kutlardı ama ben annesininkini kutlamayınca eşimde benimkini kutlamadı :) hiç sallamadım çünkü kaynanamınkini kutlamış hediye dahi yollamıştım önceden ama tşk. dahi etmemişti böylesine bir kadına neden arayayım sorarım size eşimde kendi bilir valla :)))

Back
X