Doğal Saç Bakım Kürleri kuuupkuru uzamayan saçlarıma yardıııım !!

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

adigehigebz

Guru
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
78
17
298
Sivas
merhaba kızlaar :) benim bir türlü uzamak bilmeyen doğru düzgün şekil almadığı için sürekli maşa yapmak zorunda kaldığım saçlarım var. saçlarımı azda olsa uzatmayı başardım. otacının 10 bitkili şampuanının içine bemiks, evigen ve bepanten ampul koyuyorum her banyoda onunla yıkıyorum saçımı. şekil alma sorunumda saçlarm uzadıkça ortadan kalktı gibi banyodan sonra köpükle şekil veriyorum buklelerim biraz belirginleşmeye başladı.. şimdiki sorunum ise kupkuru saçlarım. muhtemelen sürekli boyattığım için böyle. saçlarımda haklı biliyorum ama acilen saçlarıma nem vermem gerekiyor. çünkü şuan saçım kızıl ve kızıla açık kumraldan döndüm. uçlarında açıcı olduğu için açıcı olan yerler banyo yaptıkça açılıyor ve turuncu oluyor. yeniden doğal bir renge dönmek ve boyayı kesmek istiyorum. kızılken denedim iki ay boyatmadım ama insan içine çıkılacak bi hali yoktu :) galatasaray bayrağı gibi oluyor. saçıma kısa sürede nasıl nem verebilirim önerilerinizi bekliyorummm :)

kızlar Merhaba bu fotograflar 2 yıl öncesine ait. o zaman sacimi kısa kestirip çok pişman olmuştum ve sacim Kıvırcık olduğu için çok geç uzar , uzasa bile belli olmaz normalde.Sonra karanfilli suyu denedim. ve saçlarım gözle görülür bi hızla uzamaya başladı ve 5 ay içinde bu kadar oldu. Karanfilli suyu herkese öneririm. saçı aynı zamanda mis gibi kokutup pırıl pırıl ve yumuşacık yapıyor. Forumda karanfilli suyla ilgili topikler var okumanizi öneririm.

Eklentiler

• CYMERA_20150114_093557.webp
    CYMERA_20150114_093557.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 494
kızlar Merhaba bu fotograflar 2 yıl öncesine ait. o zaman sacimi kısa kestirip çok pişman olmuştum ve sacim Kıvırcık olduğu için çok geç uzar , uzasa bile belli olmaz normalde.Sonra karanfilli suyu denedim. ve saçlarım gözle görülür bi hızla uzamaya başladı ve 5 ay içinde bu kadar oldu. Karanfilli suyu herkese öneririm. saçı aynı zamanda mis gibi kokutup pırıl pırıl ve yumuşacık yapıyor. Forumda karanfilli suyla ilgili topikler var okumanizi öneririm.
SAÇLARA BAK MAŞALLAH...

kısaca saçlar küsebilir öyle arkadaş sevgili tiribi gibi ikna ile geçmiyor.tüm gün boyunca gece yatmadan çıkarıp yada tüm gece boyunca sabah çıkarıp,hematit bileklik kolye kullanın bir ayda çıkar ama bebek saçı gibi uzunlu kısalı çıkar.saçlarınız hacimli olur.kanınıza da baktırın eksiklik yada bir sorun var mı diye. hematit kana da iyi gelir derler ama sizde rahatsızlık varsa ne kan taşı ne hematit, ne bitki suyu ne hacı hoca suyu kar etmiyor.önce kanınızı sağlıklı olsun.bu kan ile saçın sağlığı arasında bir oranti var gibi.hematit takılarınızı da en az haftada bir ılık suda yıkayın yada bekletin bir gece de toprağa gömün beş dakika güneşte tutun.biraz narin bir taştır dışında küçük kırık çizik çok olur ama kurşun rengi olduğu için o kadar dikkat çekmez. süs olarak pek tercih edilmez gibi fakat bilekliği idare eder.

ay maşallah ne kadar güzel saçların var. benim saçlarımda dalgalı gibi kıvırcık gibi bi şekilsiz bişey :D peki senin bu iki saç arasındaki fark 5 ayda mı uzadı canım :KK56:

ay maşallah ne kadar güzel saçların var. benim saçlarımda dalgalı gibi kıvırcık gibi bi şekilsiz bişey :D peki senin bu iki saç arasındaki fark 5 ayda mı uzadı canım :KK56:
Evet canim Mayısta böyle kisaydi Eylülde okullar açıldığında bu kadardı. Her gün karanfilli su koydugum fisfis şişesi ile diplerine karanfil suyu sıkarak saçlarımı taradim. yılmadan. :)) normalde çok çok çok geç uzar yani 1 yılda anca böyle olur ama 5 ayda başardım. bi de saçlarımda kepeklenme sorunu vardı onu da yok etti. Çünkü karanfil saç derisindeki zararlı toksinleri yok eder cidden saça çok iyi geliyor. Üstelik durulama da gerektirmiyor. kullanalı 1 ay bile olduğunda komsulardan saçın ne kadar uzamış vs diyenler oluyordu. Herkese öneririm.

Evet canim Mayısta böyle kisaydi Eylülde okullar açıldığında bu kadardı. Her gün karanfilli su koydugum fisfis şişesi ile diplerine karanfil suyu sıkarak saçlarımı taradim. yılmadan. :)) normalde çok çok çok geç uzar yani 1 yılda anca böyle olur ama 5 ayda başardım. bi de saçlarımda kepeklenme sorunu vardı onu da yok etti. Çünkü karanfil saç derisindeki zararlı toksinleri yok eder cidden saça çok iyi geliyor. Üstelik durulama da gerektirmiyor. kullanalı 1 ay bile olduğunda komsulardan saçın ne kadar uzamış vs diyenler oluyordu. Herkese öneririm.
ya ben sinameki kürünede baslamayı düşünüyodum o da çok uzatıyor diye duymuştum ikisini birden yapsam nolur ki acabaa :110: bide nasıl hazırladın kürü tarif eder misin tatlım :KK45:

ya ben sinameki kürünede baslamayı düşünüyodum o da çok uzatıyor diye duymuştum ikisini birden yapsam nolur ki acabaa :110: bide nasıl hazırladın kürü tarif eder misin tatlım :KK45:
valla onu denemeye fırsatım olmadı ama ilerde deniycem :) elimdekilerden memnunum :) benim için önemli olan kullanım ve hazirlanisin pratik olması çünkü sonra erinip 2 hafta olmadan bırakıyorum.

5 su bardağı sıcak su
100 adet karanfil
1 cam kavanoz
1 fısfisli bi şişe ( sart degil ama daha pratik )

100 adet karanfili kaynamis suya koyuyorum tabii kapağı kapaninca vitamini ölmesin diye cam kavanoz kullanılmalı. sonra kavanozun kapağını kapatıyorum karanlık isik almayan bi yerde (gardırobun icinde) 3 gün bekletiyorum. sonra fısfis sisesine aktarip her sabah sacimı tararken diplerine sıkarak tariyorum. banyodan sonra da saç kuru veya nemli fark etmez. Ama ıslak olmasin. Istersen günde 2 3 kez de uygularsın sana kalmış. Bu karışım da epey bi gidiyor zaten. 1 ay kadar bana en azından. böyle :)

bende kuru ,mat uçları kırık saçlardan şikayetçiydim ama iki aydır yaptiğim bakım gözle görülür miktrda toparladı saçlarimi şükür.şöyleki
marketten alınan herhangi bi şampuanın içine(ben elidor kullandım)
-2 bemix 2 bepanten ampul
-1 cay bardağı çörek otlu demlenmiş lavanta çayı
-1 yemek kaşığı gül yağı
-1 yemek kaşığı kayışı yağı
-3 4 damla badem ve hint yağı
kariştirip saçlarimi bu şampuanla yıkıyorum ,acayip toparladı,herkese tavsiye ederim

not:şampuuanın 3 te birini ayırıyoruz, saça sürülen zeytinyağı v.s bakım yağlarını temizlemek için kuru saça karişimsiz şampuanı uygulayıp akıttıktan sonra karişimlı şampuanı uyguluyoruz

ve bi not daha: saç uçları nemlenmediği takdirde kırılır, cildi nemlendirdiğimiz gibi banyo sonrası saç uçlarını gül yaği veya az yağlı bi nemlendiriciyle beslemek önemli

merhaba kızlaar :) benim bir türlü uzamak bilmeyen doğru düzgün şekil almadığı için sürekli maşa yapmak zorunda kaldığım saçlarım var. saçlarımı azda olsa uzatmayı başardım. otacının 10 bitkili şampuanının içine bemiks, evigen ve bepanten ampul koyuyorum her banyoda onunla yıkıyorum saçımı. şekil alma sorunumda saçlarm uzadıkça ortadan kalktı gibi banyodan sonra köpükle şekil veriyorum buklelerim biraz belirginleşmeye başladı.. şimdiki sorunum ise kupkuru saçlarım. muhtemelen sürekli boyattığım için böyle. saçlarımda haklı biliyorum ama acilen saçlarıma nem vermem gerekiyor. çünkü şuan saçım kızıl ve kızıla açık kumraldan döndüm. uçlarında açıcı olduğu için açıcı olan yerler banyo yaptıkça açılıyor ve turuncu oluyor. yeniden doğal bir renge dönmek ve boyayı kesmek istiyorum. kızılken denedim iki ay boyatmadım ama insan içine çıkılacak bi hali yoktu :) galatasaray bayrağı gibi oluyor. saçıma kısa sürede nasıl nem verebilirim önerilerinizi bekliyorummm :)

Benimde geçen yıl saçlarım baya uzardı..
Bu yıl uzasada kırılıyor ve kırık alıyorum..
Bde konum vardı benim saç uzatma günlüğüm diye..
Ordakiler bile etkili olmuyor..
Birde vitamin eksikliğim var..
Nem için gliserin önerirler genelde.. Ben kullanmadım ama bazen el kremi kullanırım uçlarıma..
Hava şartlarından korur..
Birde nemlendirir diye..
İşe de yarıyor..
Bu yıl benim saçlar biraz nevri döndü de :D :D :D

MaşALLAH..
Saçların zor mu uzardı önceden.
Eğer kıvırcık saçta böyle bi uzama olduysa düz saçta dahada belirgin bi uzama sağlanır heralde..
Ayyy çok hoşuma gitti..
Benim içinde dua edin mayıs'a haziran'a kadar şimdiki halinden 10-15 cm kadar bi uzama elde edeyim sağlıklı bi biçimde :)

bende kuru ,mat uçları kırık saçlardan şikayetçiydim ama iki aydır yaptiğim bakım gözle görülür miktrda toparladı saçlarimi şükür.şöyleki
-1 yemek kaşığı gül yağı
kariştirip saçlarimi bu şampuanla yıkıyorum ,acayip toparladı,herkese tavsiye ederim

not:şampuuanın 3 te birini ayırıyoruz, saça sürülen zeytinyağı v.s bakım yağlarını temizlemek için kuru saça karişimsiz şampuanı uygulayıp akıttıktan sonra karişimlı şampuanı uyguluyoruz

ve bi not daha: saç uçları nemlenmediği takdirde kırılır, cildi nemlendirdiğimiz gibi banyo sonrası saç uçlarını gül yaği veya az yağlı bi nemlendiriciyle beslemek önemli[/QUOT

başladım,bakalım bende işe yarayacak mı..:KK49::KK49:

canim karanfil i nasil uyguladigini yazar misin

-1 yemek kaşığı gül yağı

ve bi not daha: saç uçları nemlenmediği takdirde kırılır, cildi nemlendirdiğimiz gibi banyo sonrası saç uçlarını gül yaği veya az yağlı bi nemlendiriciyle beslemek önemli
Canım hangi marka gül yağı kullanıyorsun veya nerden alıyosun gül suyu cildime çok iyi geliyor yağını da kullanmak istiyorum saçıma ve cildime ama gerçeğini bulamıyorum :110:

saclarını bi daa boymak istemiosan kesinlikli koyu küllu kumrala boya ve daa elleme :) dogal bi renk oluo zaten ama koyu.. saclarinin uzamasi ve cikmasi icinde sacina hindistan cewzi yaği sür diplere sonra kafani öne eğ sac diplerine 3 5dk masaj yap.. bunu 2 3günde bir dene 1haftada dipler cikio :) sac uzatmak icin denedigim bi yol we etkili. sadece 2 gunde bir yag surmek yoruyo. hem uzatio hemde diken gbi dökülenler cikio.

Back
X