- 24 Mart 2018
- 633
- 488
- 33
- 32
- Konu Sahibi Anlatacakseylervar
-
Ben hep tam altın alarak yaparım mesela borç biriktirirsem falan harcamamak için işcilikte olmasın diye satarkende 20 lira falan fark olur o an ki insanlara satılan fiyattan ama şu an birden arttı diye sanırım kuyumcular bize satarken internetle aynı satıyor dijital ekranda da görünüyor ama siz satmak isteyince fiyatı kendileri söylüyor ekrandan da kaldırmışlar , hep yazar burada diyorum hayır yazmıyor diyor kalsın dedim bende mecburKuyumculara ilk kez mi işiniz düştü? Ben çok gördüm dün aldığım altını bugün götürünce taş muamelesi yapıp değerinden düşük para vermeye çalışan fırsatçıları. Ağız yüz eğerler bir de. Hatırladıkça bile tiksinti geliyor.
Elbette para kazanacak herkes, haberlerde dolaşıyordu döviz büroları kuru sabitledi diye Taksim'de falan. Kuyumcular da aynı şekilde kafalarına göre alıyor, bankada altınım var şu an aradaki makası görseniz inanamazsınız. Ben bozdurmamak taraftarıyım, kâr etmeye değil, paramı korumaya çalışıyorum. Bu gidişle düşmeyecek de ne dolar ne altın. Sağ olsunlar siyaset erkanı olduğumuz yetmemişti milletçe bir de hepimiz ekonomist olduk. :)
Birden çok yere sormakta ve eğer öyle bir şey yapılabiliyorsa bankalarda bozdurmakta fayda var. En azından kura bağımlılar.
Ben hep tam altın alarak yaparım mesela borç biriktirirsem falan harcamamak için işcilikte olmasın diye satarkende 20 lira falan fark olur o an ki insanlara satılan fiyattan ama şu an birden arttı diye sanırım kuyumcular bize satarken internetle aynı satıyor dijital ekranda da görünüyor ama siz satmak isteyince fiyatı kendileri söylüyor ekrandan da kaldırmışlar , hep yazar burada diyorum hayır yazmıyor diyor kalsın dedim bende mecbur
Bence size de düşükten bozmuş ben bi cuma günü bozdurdum 206dan bozdu. İstanbuldayım bendeAlış daha düşük oluyor.Bende bileziklerimi bozdurdum normalde 220den alması gerekiyordu ama 200den aldı Nedeni de İstanbul da kapalı çarşı ile anlaşılmış o yüzden dedi.Aniden yükseldiği için alışı bir yerde sabitlemişler .Fiyatlar bu şekilde bir hafta filan kalırsa o zaman o fiyattan alabilirim dedi.
Bazı bölgeye göre de değişiyor. Benim sürekli altın aldığım kuyumcu hep düşük fiyattan verir. Alırken de düşük alirKeşke tek şu dönemde yapsalar diyor insan.
Yani bundan kaç sene önce de gidip satmak istediğimizde ki aynı yerden mesela iki hafta önce almışız ama değiştirmek ya da satmak istiyoruz gene düşük fiyat veriyorlardı.
Hep böyleler ki şimdinin piyasasına da sığınmaya çalışıyorlar....
neden mi bozduruyor
20 bin tl ye aldıgım altın
şuanda 34 bin tl oldu sadece 3 ayda........
3 ayda 14 bın tl kar ettim , altın düşmeye basladı düşünce yeniden alacağım
savaş çıkmadı TL günden güne eriyor haberiniz yok mu
dolar 7 tl oldu , eur 7,5 tl
çeyrek altın 420 tl den satıldı.
Canim almamak için yaptıklarını söylüyor eşim. Biraz önce kuyumcudan geldi. Bir kadına da aynısını yapmışlar.Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı
Valla ne güzel denk gelmişsiniz üç kuruş bir kâr edicektim o da içimde kaldı canım sıkıldı inanınBen de yakın zamanda altın bozdurdum, internette yazan parayı aldım kurusu kurusuna.
Pes etmeyin. Elbet haram lokma yemek istemeyen bir kuyumcuya denk gelirsiniz
Benim 750 liraya aldığım beş taşı bozdurmak istedim 255 lira dediler.Satarken fazla fiyata satıyorlar alırken de sattıklarından daha az fiyatla alıyorlar.
Bu hep böyle yani hep böyle denk geldim ve duydum.
Mesela işçilikten dolayı düşüyor da diyorlar başka parçalar için.
Yasal mı bilmem ama sorsan biz nasıl geçineceğiz de derler yani :)
Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı
Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı
Biz bu gün çeyrek altını 360TL den bozdurduk. Yani tam altın 360x4=1440 TL yapıyor.
Kuyumcudan kuyumcuya bile fiyat değişiyor. Bazıları 350, bazıları 340 demiş. Eşim de 360 verene bozdurmuş çeyreği.
Alış 360 TL, satış 410 TL demiş sattığı kuyumcu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?