Kuzen ama demeye dilim varmıyor..

Kuzenin için birşey diyemeyeceğim.O tür insanlar hiçbir işte mucaffak olamazlar.Bir yere toslar nihayetinde.Ama sen,ne olursa olsun,san ahakaret edilmesine,küçük düşürülmene neden izin verdin,mesafe koyup,sadece iş gereği konuşup muhabbeti kesmeyip,ona sana söz söyleme hakkı tanıdın anlamış değilim.Baban da bazı şeyleri görmesi için bugünkü durumu yaşaması gerekiyor.Ders olur umarım.Eğer mutsuzsan başka işe gir kendini yetiştirme açısından ve biraz karşındaki kim olursa olsun sağlam dur.Ezik durmak ezilmekten başka bir işe yaramaz.

Ben bundan 2 sene falan önce bir mesele yüzünden tartışmıştım onunla, o zaman durum iyidi, annem hayattaydı ben böyle değildim tabii, yaptıklarını bir bir yüzüne vurmuştum.

Mesela işyeri için aldığımız pc' yi bozuk o diyerekten evine, karısına götürüp kendi odasına yeni pc aldırmıştı. Babam anlamaz ki bozuk mu değil mi? Yine kardeşi söylemiş kardeşime evde olduğunu. Ki sonrdan kaç kez gördüm işyerinde, sen böyle mi düşünüyorsun babamı demiştim? İnsan yüzsüz olmasın, hala ara ara getiri o pc' yi buraya.

En beteri de 2006 yıllarında arkadaşıyla bizim işyerinde şirket açmaları şirket içinde şirket yani suya sabuna dokunmadan, çalışanları alıyor montaja gidiyorlar, ne kira ne faturalar, ne maaş. Hakkını yemeyeyim, o zaman da annem uyandırmıştı sen ne yapıyorsun diye? Babam annemi belki ilk kez o zaman dinlemiş olacak ki çıkın kendinize bir yer tutun demiş, halamın oğlu da arkadaşıyla ortaklığı bozup şirketi kapatıp babamın yanında devam etmişti.

İşte bunları yüzüne bir bir söyledikten sonra babam demiş smuwila büyükleniyor, patronluk yapıyor. Ben kötü olmuştum anlayacağın, adam odasının temizliğini bile benden bekliyor. Kız ben mişim, hiç işim olmaz dediğim de babam ne olacak halanın oğluna hizmet etsen demişti. :53:
Anlayacağın basıtırıldığımdan bu hale geldim.

Son düzenleme:
Babanızın davranışları iyi niyeti falan aşmış artık...
Adam sizin iflasınızı bekliyor resmen.. neyin iyi niyeti, ne akrabalığı...
kuzeninizin yapacağı işi çok daha iyi şekilde yapabilecek, firmanızı çok daha iyi noktalara taşıyabilecek nitelikli insanlar vardır, onların yerine kuzeninize vicdan yaparak aslında diğerlerine haksızlık yapılıyor...

Tabii sizin de yapılan hakaretler karşısında sessiz kalmanız ilginç :44:
Adam terbiyesizliğiyle bastırmış..

Ama bir şey var... Deli deliyi görünce sopasını saklarmış...

Siz o firmanın sahibisiniz. Ve herkes haddini bilmeli.

Gitsin bakalım başka yerde çalışsın görsün dünyanın kaç bucak olduğunu.
Acıma acınacak hale düşersin demişler..

Ben böyle safça hareket edenleri, acıyanların sonlarını çok gördüm.
Sonları hiç de iyi olmuyor...
Şekil a; Ben...
Tabii dersimi aldım şimdi ezber yapıyorum...
:ssz:

Babanızın davranışları iyi niyeti falan aşmış artık...
Adam sizin iflasınızı bekliyor resmen.. neyin iyi niyeti, ne akrabalığı...
kuzeninizin yapacağı işi çok daha iyi şekilde yapabilecek, firmanızı çok daha iyi noktalara taşıyabilecek nitelikli insanlar vardır, onların yerine kuzeninize vicdan yaparak aslında diğerlerine haksızlık yapılıyor...

Tabii sizin de yapılan hakaretler karşısında sessiz kalmanız ilginç :44:
Adam terbiyesizliğiyle bastırmış..

Ama bir şey var... Deli deliyi görünce sopasını saklarmış...

Siz o firmanın sahibisiniz. Ve herkes haddini bilmeli.

Gitsin bakalım başka yerde çalışsın görsün dünyanın kaç bucak olduğunu.
Acıma acınacak hale düşersin demişler..

Ben böyle safça hareket edenleri, acıyanların sonlarını çok gördüm.
Sonları hiç de iyi olmuyor...
Şekil a; Ben...
Tabii dersimi aldım şimdi ezber yapıyorum...
:ssz:

Dediğim gibi ben normalde böyle biri değildim çekinmeden hakkımı savunurdum. Annemden sonra oldum konuşamıyorum direkt ağlıyorum, bayramdan önce bi toplantı yapıldı, çalışanlar maaş soruyor halamın oğlu elemanlara yüklenmeye başladı, çalışmıyorsunuz gibisinden, öyle böyle değik koskoca adamlar, babama bakıyorum susuyor. Adam diyecek gününde maaşımı alayım çalışırım o zaman? Çalışanlarla babamın arasını bozmak istediği apaçık ortadaydı, sonra çalışanlar eksik malzemeden bahsettiler bana döndü, bak sana söylüyorum, derileri, şunları bununda anında siparişini vereceksin! :53:

Ben nasıl kötü oldum sanki benim suçum varmış gibi, üstelik çocuk muşum gibi parmağını doğrulttu azarladı beni, elim ayağım kesildi daha bak dediğinde, resmen kalbimi ağzımda hissettim. Bende çok rahatsızım bu halimden. Silkelen smuwila diyorum, olmuyor..

Aslında babam, arkamda dursa çok daha fazlasını yaparım. O hep siğneye çekmemi, susmamı bekliyor. O istediği için bir kere ödün verdim kendimden şimdi önünü alamaz hale geldim :(

Son düzenleme:
Canım halanızın oğlunu baban erkek evlat olarrak benimsemiş sanırım.
bir nevi ona güvenmek-yaslanmak istiyor tahminimce.
kaç kardeşsiniz erkek kardeşin abin var mı bilmiyorum gerçi ama
bi erkek ve aileden biri olarak işlerin başında olması içini rahatlatıyor belki de.
ama yemediği kazık kalmamış.sonunda şirketini ve rızkını kaybedecekse
şimdiden çözmeli bu sorunu.
yani direk kapı önüne koymalı.
ancak baban gerçekleri kabullenmekte çok inatçıymış.
malesef sağlam bir kazık yer öyle anlar acı gerçekleri.
nasıl hallolur ki bilemedim.
bazı insanların gözleri.basiretleri öyle bir bağlanır ki
ne yapsan doğruyu gösteremezsin.
ah seni dinlese birazcık iş işten geçmeden...

Canım halanızın oğlunu baban erkek evlat olarrak benimsemiş sanırım.
bir nevi ona güvenmek-yaslanmak istiyor tahminimce.
kaç kardeşsiniz erkek kardeşin abin var mı bilmiyorum gerçi ama
bi erkek ve aileden biri olarak işlerin başında olması içini rahatlatıyor belki de.
ama yemediği kazık kalmamış.sonunda şirketini ve rızkını kaybedecekse
şimdiden çözmeli bu sorunu.
yani direk kapı önüne koymalı.
ancak baban gerçekleri kabullenmekte çok inatçıymış.
malesef sağlam bir kazık yer öyle anlar acı gerçekleri.
nasıl hallolur ki bilemedim.
bazı insanların gözleri.basiretleri öyle bir bağlanır ki
ne yapsan doğruyu gösteremezsin.
ah seni dinlese birazcık iş işten geçmeden...

Erkek kardeşim var 18 yaşında daha okuyor, o üzülüyor babamla kardeşim halamın oğlu yüzünden çok kavga ederler. Gelmem oraya ben diyor, gelince zaten sinirden yerinde duramıyor. Babam haketti diyor hep çocuk. Çıkarıcam diyor, ama kendisi çıkacak diyor. Bin kere anlattım, baba kendisi çıkacak adam şimdi de çıkar, neden iflas etmeni bekliyor? Neden sana dükkan kirala, eşyaları koy oraya diyor? İflas etmezsen niye çıksın? Şu halinle risk alamayan toparlayınca nasıl alsın diyorum?

En kötüsü de şu işlerimiz toparlanınca o burda devam edecek babam kendi çıkmasını beklediğinden.
Ama malesef benim sinirim de dermanım da yok o kadar zaman katlanmaya, kendimi düşünmek zorundayım.
Açık açık işten ayrılacağımı söylemeyi planlıyorum. Göz görmeyince gönül katlanırmış, ne halleri varsa görsünler sonra.

Son düzenleme:
Arkadaşlar aman diyim, akraba değil arkadaşla bile iş yaparken 10 kere düşüneceksin hele ki akraba. Biz yıllardan beri hala çekiyoruz umarım başkaları çekmez.

Son düzenleme:
Çok zor zamanlar geçirdin, çok ağır kayıpların oldu canım ama ne olursa olsun hakkını aramaktan geri durma.
Genhde erkekeleri tparlayan, bazende gözünü açan kadınlardır unutma.
Bende eşimi kanemici ortağından 5 senede kurtardım.
Eşim ancak açtı gözünü , ama baban bile bile lades dior şu anda
Utanmasa ceketini al git diyecek babana, bide batarsa diye iş öğreniyor.
Böylesine değil akraba , insan, akrep bile denemez.
Koyun kapıya dımdızlak, zaten neolduğu anlaşılmıştır piyasada.
Daha fazla üstünüze bastırmayın.
Ayrıca bu psikolojiden sıyrılman lazım artık, karşına çok gelecek böyleleri, mücadeleetmek zoruda kalacaksın hayatta
bir sürü şeyle.
Sen güçlü bir insansın, güçlü dirayetli bir kadın olacaksın, olmalısın. :31:

Çok zor zamanlar geçirdin, çok ağır kayıpların oldu canım ama ne olursa olsun hakkını aramaktan geri durma.
Genhde erkekeleri tparlayan, bazende gözünü açan kadınlardır unutma.
Bende eşimi kanemici ortağından 5 senede kurtardım.
Eşim ancak açtı gözünü , ama baban bile bile lades dior şu anda
Utanmasa ceketini al git diyecek babana, bide batarsa diye iş öğreniyor.
Böylesine değil akraba , insan, akrep bile denemez.
Koyun kapıya dımdızlak, zaten neolduğu anlaşılmıştır piyasada.
Daha fazla üstünüze bastırmayın.
Ayrıca bu psikolojiden sıyrılman lazım artık, karşına çok gelecek böyleleri, mücadeleetmek zoruda kalacaksın hayatta
bir sürü şeyle.
Sen güçlü bir insansın, güçlü dirayetli bir kadın olacaksın, olmalısın. :31:

Annem de neredeyse bir 15 sene anlatmaya çalıştı, sizin gözünüz aydın ne güzel kurtarmışsınız eşinizi, bize de Allah sabır versin.
Babam olmasa öyle bir mücadele ederim ki, ama o suskunluğuyla, beni geride bırakmasıyla fırsat vermiyor malesef bana.
Zaten kendi işimiz gibi değil benim için burası, babam konu ben olunca doktora gitmek istediğimde laf, hasta olduğumda laf, para istediğim de laf, ama başkaları olunca bambaşka. Burada bu şekilde çalışamıyorum da zaten, iş arıyorum kendime, babama dokundurdum bir kaç kez gidemezsin, çalışmaya mecbursun dedi. Hayırlısı, bende kendimi düşünmek istiyorum artık, onun da burada olmayacağı ortada.

Bizde el iyisi denir baban gibi adamlara.
Malesef evladına , ailesine göstermediği ilgiyi, toleransı başkalarına gösterirler.
Bu kadar uyarıya aldırmayıp bildiğini okuyorsa yapacak birşey yok.
Üstelik herşey bu kadar ayan beyan ortadayken.
Belki oradan ayrılman daha iyi senin için.
Tebdili mekanda ferahlık vardır derler.
Hem uzaklaşmış olursun, hemde hep aynı meselelerle yıpranmazsın.
Babanda olsa bir yerden sonra herkes tercihlerini yaşıyor canım

Bizde el iyisi denir baban gibi adamlara.
Malesef evladına , ailesine göstermediği ilgiyi, toleransı başkalarına gösterirler.
Bu kadar uyarıya aldırmayıp bildiğini okuyorsa yapacak birşey yok.
Üstelik herşey bu kadar ayan beyan ortadayken.
Belki oradan ayrılman daha iyi senin için.
Tebdili mekanda ferahlık vardır derler.
Hem uzaklaşmış olursun, hemde hep aynı meselelerle yıpranmazsın.
Babanda olsa bir yerden sonra herkes tercihlerini yaşıyor canım

Bende onu istiyorum canım, çok yıprandım kaldıramıyorum daha fazlasını anlat, anlat anlamıyor. Kız kardeşim en iyisini yaptı, hiç gelmedi işyerine ben 10 yaşımdan beri gelip gittim de ne oldu? 1 seneyi aşkın da sürekli burdayım, başlarda çok çabaladım ama görmedi babam o görrmeyince bende saldım. Kız kardeşim 3 senede çok iyi yerlere geldi, şuan kurumsal bir firma da bundan sonraki hedefi genel müdürlükler de çalışmak bana diyor sürekli ayrıl işten olan sana oluyor diye hep sabır ettim, biraz daha bekleyim dedim ama nihayetinde anladım buradan bana hayır gelmeyeceğini.

Back
X