Kuzen evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay sizene isteyen istediğiyle evlenir siz kardeş olarak görüyorsunuz diye herkes görecek diye bir şey yok.Nikah düşüyor mu evet ? o zaman olabilir.Ben savunmuyorum benim için de kuzenlerim kardeşim gibidir ama yapana da özkardeşiyle evlenmiş muamalesi yapmam.
Bide ırkını nerden göçtüklerini yazanlar ayrı bir komiksiniz.

Bizeneyse yıllar önceki konuyu hortlatmasaydi o zaman?

Sadece bu konu değil ki birçok konuda böyle eski üyeler daha bi olumlu daha bir sakin şimdikilerin çok tersiii

Üstünden 11 yıl geçmiş kızı olmuş eşi evi yuvası var

Kuzen de evlenmiş ayrı aileler olmuşlar

Bunca yıl sonra halen kuzen diyor....aklı onda eşi aynısını yapsa mesela kıyamet kopar...

Buda bir aldatma bence ve çok sinsice aldatma

aklın onda olacağına neden evlilik yaptın ki...yada evlendin olanla yetin halen kurumuş yarayı niye deşiyorsun ki

Bi de kuzen bu yanı el değil

Herkesin yasam şekli nedir bilemem ama kuzen demek bana göre aile ferdi abi abladır....

Çok merak ettim kimin ne zoruna gitti de sürekli yorumumu beğenmedim emojisini koyuyorsunuz gerçekten anlayamadım birbirlerini seviyorlarsa evlenmeleri gayet normal bir şey yani ben de bunun normal olmadığını farkındayım mal değilim heralde evlenenler de var günümüzde yani ne olmuş evlenirse yani neyin tepkisi bu hayırdır elden birini alıp evlenip de boşananları da görüyoruz konuşturmayın beni nikah düşüyor mu düşüyor kardeşim dinimizde günah mı hayır değil daha neyin kafasındasınız ben orada zaten belirtmişim aileler buna müsaade ediyorsa sorun yoktur sevmek de öyle basit bir şey değildir yani siz sevmeyi herhalde çok hafife alıyorsunuz

Aynen o şekilde yemin ediyorum bir yorum yaptım diye herkes beğenmedim beğenmedim ne zoruna gitmişler anlayamadım yani sevmişler mi sevmiş yapabiliriz yani ayrılalım mı dıcez empati diye bir şey yapmıyolar ya çok büyük konuşuyorlar çoluk çocukları var oldu sevdi ne olacak yani dünyanın sonu mu geliyor ya da çok günah bir şey mi yapıyor ben anlayamadım

Kuzen evliliği yüksek ihtimalle engelli çocuk doğurmakla sonuçlandığı için hele ki SMA lı bir bebek doğsa çok yazık olacak. O yüzden akraba evliliğine sert tepki verilir.

Aynen sonra vergilerimizle bile isteye yapılmış sakat çocukları finanse edelim. Aynen bize ne??!!

Kuzen evliliği yüksek ihtimalle engelli çocuk doğurmakla sonuçlandığı için hele ki SMA lı bir bebek doğsa çok yazık olacak. O yüzden akraba evliliğine sert tepki verilir.
Ama bunun için zaten kan tahlili yapmıyolar mı tamam önceden böyle şeyler yoktu direk evleniyorlardı bir sıkıntı yoktu ama artık bunlar için bir önlem olmuyor mu ben konuya sevgi olarak baktığım için bu şekilde yorum yaptım yani sonuç olarak sevmişler bizim ailede böyle bir şey yok ben zaten bunu belirttim ben bunu savunmuyorum ama hani sevmişlerse vazgeçemiyorlarsa o sonu zaten bu şekilde görünecek çocuk için de gereken tahliller yapılır diye düşünüyorum ama zaten bir sorun çıkıp bu şekilde evlilik olursa ve çocuk düşünürlerse bunu zaten bende çok tepki veririmo ayrı ama bunun hakkında bir yazı okumuştum sıradan biriyle evlenip de çocukları sakat olma ihtimali de olabilir sadece akraba için değil ki ama akraba evliliği yapan çok insan tanıyorum hiçbir çocuklara da sakat değil çok şükür de hani gayet iyiler onlar da kan tetkiklerini yaptırdılar doktor kontrol altında hamile kaldı çok şükür bir sıkıntı da olmadı her şeyin artık çözümü var

Konu sahibi evli. Zamanında bi akrabayı sevmiş tamam yapmış bir hata. Ama şuan evli ve çocuklu kendisi. Yani evlendiyse eğer bi zahmet geçmişi unutsun.
Akraba evliliklerinin zarari ne biliyor musunuz? Anneannem ve dedem teyze cocuklariymis. Bir teyzemin kulakları doğru düzgün duymuyordu, annemde diğer teyzemde ve bende göz tembelliği var. Sağ gözümüzü kapatinca hiçbir sey göremiyoruz. Yıl olmuş 2025, dünyada o kadar insan varken neden akrabasiyla evlenir ki bir insan?

Aynen öyle.. Evlendikleri insanlara yazık en çok..

İçlerindeki doğu düşmanlığını atamıyorlar çünkü kürtlere laf edecekler ya kuzen evliliği de bahane .Beğenmedimler de umrumda olmuyor valla sende sallama sohbeti kapatınca gidecek insanları ahahah

Ya evlı ben onu dikkat etmedim vay salak ben ya ben ona dikkat etmedim etseydim öyle demezdim şu an şaşırdım gerçekten ben sanıyorum ki ikisi de bekar ama konu ilk başta öyleydi değiştirilmiş mi şu an çok şaşırdım madem evli niye böyle bir konu açılıyor ya tövbe tövbe şu an tüm konuştuklarım hepsini geri alıyorum çok sinir oldum evli bir insan niye böyle bir konu açar ki neyin mantığı bu benim okumamla farklıydı şu anki konu çok farklı oldu o zaman konu düzenlenmiş bir de ben akraba derecelerini falan bilmiyorum belki çok yakın değillerse olabilir düşüncesiyle de daha çok hani neden olmasın dedim bu arada yanlış anlaşılıyorum galiba ben savunmadım bir de bekar da sanıyordum hani seviyorlarsa birbirlerini gereken kontroller yapılır ona göre bir yol çizilir diye düşündüm ama durum çok farklı yere gitti bu konuda ben de zaten mantıklı bulmuyorum çok şaşırdım bu arada çok geçmiş olsun sizin için de aileniz için de

Aynen sonra vergilerimizle bile isteye yapılmış sakat çocukları finanse edelim. Aynen bize ne??!!
Sakat çocuklar bir tek akraba evliliğinde mi oluyor ? büyük lokma ye büyük konuşma demişler kimin başına ne geleceğini bilemezsiniz gayet sağlıklı gözüken çiftlerin çocukları da sakat doğabilir bunu kimse bilemez.

Teşekkür ederim, konu sahibi konuyu ilk açtığında bekarmis ama güncelleme yapmış ve şuan evli kendisi. Ben de zamanında akraba birisinden hoşlandım ama yanlış bir şey. Gençken öyle bir hata yapmış olabilir ama şuan evli.

Okuyup yorumlamayı öğrenmeden laf yetiştirme istersen. Ne demişim orada iyi okuu anla bu sefer amaa !!

Linclemeyin hanımlar kuzeniyle evli olan benim 3 çocuğum var cok şükür saglikliar bende cesaret edemedim ama esim asla vazgeçmedi hep yanımda dibimdeydi ve benimde gönlümü yaptı gözümüzü karartıp biz evlendik bize aile büyükleri asla sorun çıkarmadı zaten ailelerinde gönlü vardi severlerdi bizi halamlar ve benim ailem ve asla pişman olmadık ama inanın kuzen evliliği cok zor stresli şuan çocuklar gelip böyle birsey istese ilk olmaz diyen ben olurum sende evlenmemissin eğer inançlı ise evlilik kaderi mutlaktır Allah sizi birbirinize yazmamış belki kuzenle evlenseydin ikiniz içinde cok kötü şeyler olacakti bilemeyiz kalbini eşine ve kızına ac kızın büyüdüğünde senden utanmasin çok çok önemli bu

Du
Dunyada kımse kalmadı cunku
Evlenin tabi
Dogacak cocukları hıc dusunmeyın

Okuyup yorumlamayı öğrenmeden laf yetiştirme istersen. Ne demişim orada iyi okuu anla bu sefer amaa !!
Okuduğumu anlıyorum size de tavsiye ederim.Tıp çok gelişti ve yapılan testler ile herhangi bir sakatlık yüzdesi ihtimali zaten belirtiliyor.Buna rağmen o çocuğu yapıyorlarsa yazık günah gerçekten...

Arkadaşlar buradan sonsuza kadar beğenmemişsiniz. Bana bunu mu yapmaya çalışıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…