Bizeneyse yıllar önceki konuyu hortlatmasaydi o zaman?Ay sizene isteyen istediğiyle evlenir siz kardeş olarak görüyorsunuz diye herkes görecek diye bir şey yok.Nikah düşüyor mu evet ? o zaman olabilir.Ben savunmuyorum benim için de kuzenlerim kardeşim gibidir ama yapana da özkardeşiyle evlenmiş muamalesi yapmam.
Bide ırkını nerden göçtüklerini yazanlar ayrı bir komiksiniz.
Sadece bu konu değil ki birçok konuda böyle eski üyeler daha bi olumlu daha bir sakin şimdikilerin çok tersiiiDi mi ya. Ben de ilk sayfalardaki yorumları okudum da 'bu ne ya' dedim içimden. Herkes Bi aşk pıtırcığı imiş eskiden. Sonra şimdiki yorumlara bakınca oh be dedim. Milletçe akillanmismiyiz ne anlamadım nolmus ama güzel olmuş
Çok merak ettim kimin ne zoruna gitti de sürekli yorumumu beğenmedim emojisini koyuyorsunuz gerçekten anlayamadım birbirlerini seviyorlarsa evlenmeleri gayet normal bir şey yani ben de bunun normal olmadığını farkındayım mal değilim heralde evlenenler de var günümüzde yani ne olmuş evlenirse yani neyin tepkisi bu hayırdır elden birini alıp evlenip de boşananları da görüyoruz konuşturmayın beni nikah düşüyor mu düşüyor kardeşim dinimizde günah mı hayır değil daha neyin kafasındasınız ben orada zaten belirtmişim aileler buna müsaade ediyorsa sorun yoktur sevmek de öyle basit bir şey değildir yani siz sevmeyi herhalde çok hafife alıyorsunuzSakınca yok bence aile bu durumu kabul edıyorsa neden sorun olsun ki aile yuzunden mı ayrılmak istedınız bizim ailede yok mesala böyle birsey hiç yaşanmadı benim başıma gelse babam siler atardı sanırım ama kardeş gibi olduk hep ama aksi durum başıma gelseydı ben sevmeye çok değer veririm sevmek sevilmek bu dunyada en güzel en pahalı bir şey kalben ömür boyu yaparım dıyorsan tutma kendini derim dunyaya bir kere gelıyorsunuz başkası için toplum etkısı varsa yok sayın bunları evlenin ya
Aynen o şekilde yemin ediyorum bir yorum yaptım diye herkes beğenmedim beğenmedim ne zoruna gitmişler anlayamadım yani sevmişler mi sevmiş yapabiliriz yani ayrılalım mı dıcez empati diye bir şey yapmıyolar ya çok büyük konuşuyorlar çoluk çocukları var oldu sevdi ne olacak yani dünyanın sonu mu geliyor ya da çok günah bir şey mi yapıyor ben anlayamadımAy sizene isteyen istediğiyle evlenir siz kardeş olarak görüyorsunuz diye herkes görecek diye bir şey yok.Nikah düşüyor mu evet ? o zaman olabilir.Ben savunmuyorum benim için de kuzenlerim kardeşim gibidir ama yapana da özkardeşiyle evlenmiş muamalesi yapmam.
Kuzen evliliği yüksek ihtimalle engelli çocuk doğurmakla sonuçlandığı için hele ki SMA lı bir bebek doğsa çok yazık olacak. O yüzden akraba evliliğine sert tepki verilir.Çok merak ettim kimin ne zoruna gitti de sürekli yorumumu beğenmedim emojisini koyuyorsunuz gerçekten anlayamadım birbirlerini seviyorlarsa evlenmeleri gayet normal bir şey yani ben de bunun normal olmadığını farkındayım mal değilim heralde evlenenler de var günümüzde yani ne olmuş evlenirse yani neyin tepkisi bu hayırdır elden birini alıp evlenip de boşananları da görüyoruz konuşturmayın beni nikah düşüyor mu düşüyor kardeşim dinimizde günah mı hayır değil daha neyin kafasındasınız ben orada zaten belirtmişim aileler buna müsaade ediyorsa sorun yoktur sevmek de öyle basit bir şey değildir yani siz sevmeyi herhalde çok hafife alıyorsunuz
Aynen sonra vergilerimizle bile isteye yapılmış sakat çocukları finanse edelim. Aynen bize ne??!!Ay sizene isteyen istediğiyle evlenir siz kardeş olarak görüyorsunuz diye herkes görecek diye bir şey yok.Nikah düşüyor mu evet ? o zaman olabilir.Ben savunmuyorum benim için de kuzenlerim kardeşim gibidir ama yapana da özkardeşiyle evlenmiş muamalesi yapmam.
Ama bunun için zaten kan tahlili yapmıyolar mı tamam önceden böyle şeyler yoktu direk evleniyorlardı bir sıkıntı yoktu ama artık bunlar için bir önlem olmuyor mu ben konuya sevgi olarak baktığım için bu şekilde yorum yaptım yani sonuç olarak sevmişler bizim ailede böyle bir şey yok ben zaten bunu belirttim ben bunu savunmuyorum ama hani sevmişlerse vazgeçemiyorlarsa o sonu zaten bu şekilde görünecek çocuk için de gereken tahliller yapılır diye düşünüyorum ama zaten bir sorun çıkıp bu şekilde evlilik olursa ve çocuk düşünürlerse bunu zaten bende çok tepki veririmo ayrı ama bunun hakkında bir yazı okumuştum sıradan biriyle evlenip de çocukları sakat olma ihtimali de olabilir sadece akraba için değil ki ama akraba evliliği yapan çok insan tanıyorum hiçbir çocuklara da sakat değil çok şükür de hani gayet iyiler onlar da kan tetkiklerini yaptırdılar doktor kontrol altında hamile kaldı çok şükür bir sıkıntı da olmadı her şeyin artık çözümü varKuzen evliliği yüksek ihtimalle engelli çocuk doğurmakla sonuçlandığı için hele ki SMA lı bir bebek doğsa çok yazık olacak. O yüzden akraba evliliğine sert tepki verilir.
Konu sahibi evli. Zamanında bi akrabayı sevmiş tamam yapmış bir hata. Ama şuan evli ve çocuklu kendisi. Yani evlendiyse eğer bi zahmet geçmişi unutsun.Aynen o şekilde yemin ediyorum bir yorum yaptım diye herkes beğenmedim beğenmedim ne zoruna gitmişler anlayamadım yani sevmişler mi sevmiş yapabiliriz yani ayrılalım mı dıcez empati diye bir şey yapmıyolar ya çok büyük konuşuyorlar çoluk çocukları var oldu sevdi ne olacak yani dünyanın sonu mu geliyor ya da çok günah bir şey mi yapıyor ben anlayamadım
Aynen öyle.. Evlendikleri insanlara yazık en çok..Üstünden 11 yıl geçmiş kızı olmuş eşi evi yuvası var
Kuzen de evlenmiş ayrı aileler olmuşlar
Bunca yıl sonra halen kuzen diyor....aklı onda eşi aynısını yapsa mesela kıyamet kopar...
Buda bir aldatma bence ve çok sinsice aldatma
aklın onda olacağına neden evlilik yaptın ki...yada evlendin olanla yetin halen kurumuş yarayı niye deşiyorsun ki
Bi de kuzen bu yanı el değil
Herkesin yasam şekli nedir bilemem ama kuzen demek bana göre aile ferdi abi abladır....
İçlerindeki doğu düşmanlığını atamıyorlar çünkü kürtlere laf edecekler ya kuzen evliliği de bahane .Beğenmedimler de umrumda olmuyor valla sende sallama sohbeti kapatınca gidecek insanları ahahahAynen o şekilde yemin ediyorum bir yorum yaptım diye herkes beğenmedim beğenmedim ne zoruna gitmişler anlayamadım yani sevmişler mi sevmiş yapabiliriz yani ayrılalım mı dıcez empati diye bir şey yapmıyolar ya çok büyük konuşuyorlar çoluk çocukları var oldu sevdi ne olacak yani dünyanın sonu mu geliyor ya da çok günah bir şey mi yapıyor ben anlayamadım
Ama bunun için zaten kan tahlili yapmıyolar mı tamam önceden böyle şeyler yoktu direk evleniyorlardı bir sıkıntı yoktu ama artık bunlar için bir önlem olmuyor mu ben konuya sevgi olarak baktığım için bu şekilde yorum yaptım yani sonuç olarak sevmişler bizim ailede böyle bir şey yok ben zaten bunu belirttim ben bunu savunmuyorum ama hani sevmişlerse vazgeçemiyorlarsa o sonu zaten bu şekilde görünecek çocuk için de gereken tahliller yapılır diye düşünüyorum ama zaten bir sorun çıkıp bu şekilde evlilik olursa ve çocuk düşünürlerse bunu zaten bende çok tepki veririmo ayrı ama bunun hakkında bir yazı okumuştum sıradan biriyle evlenip de çocukları sakat olma ihtimali de olabilir sadece akraba için değil ki ama akraba evliliği yapan çok insan tanıyorum hiçbir çocuklara da sakat değil çok şükür de hani gayet iyiler onlar da kan tetkiklerini yaptırdılar doktor kontrol altında hamile kaldı çok şükür
Ya evlı ben onu dikkat etmedim vay salak ben ya ben ona dikkat etmedim etseydim öyle demezdim şu an şaşırdım gerçekten ben sanıyorum ki ikisi de bekar ama konu ilk başta öyleydi değiştirilmiş mi şu an çok şaşırdım madem evli niye böyle bir konu açılıyor ya tövbe tövbe şu an tüm konuştuklarım hepsini geri alıyorum çok sinir oldum evli bir insan niye böyle bir konu açar ki neyin mantığı bu benim okumamla farklıydı şu anki konu çok farklı oldu o zaman konu düzenlenmiş bir de ben akraba derecelerini falan bilmiyorum belki çok yakın değillerse olabilir düşüncesiyle de daha çok hani neden olmasın dedim bu arada yanlış anlaşılıyorum galiba ben savunmadım bir de bekar da sanıyordum hani seviyorlarsa birbirlerini gereken kontroller yapılır ona göre bir yol çizilir diye düşündüm ama durum çok farklı yere gitti bu konuda ben de zaten mantıklı bulmuyorum çok şaşırdım bu arada çok geçmiş olsun sizin için de aileniz için deKonu sahibi evli. Zamanında bi akrabayı sevmiş tamam yapmış bir hata. Ama şuan evli ve çocuklu kendisi. Yani evlendiyse eğer bi zahmet geçmişi unutsun.
Akraba evliliklerinin zarari ne biliyor musunuz? Anneannem ve dedem teyze cocuklariymis. Bir teyzemin kulakları doğru düzgün duymuyordu, annemde diğer teyzemde ve bende göz tembelliği var. Sağ gözümüzü kapatinca hiçbir sey göremiyoruz. Yıl olmuş 2025, dünyada o kadar insan varken neden akrabasiyla evlenir ki bir insan?
Sakat çocuklar bir tek akraba evliliğinde mi oluyor ? büyük lokma ye büyük konuşma demişler kimin başına ne geleceğini bilemezsiniz gayet sağlıklı gözüken çiftlerin çocukları da sakat doğabilir bunu kimse bilemez.Aynen sonra vergilerimizle bile isteye yapılmış sakat çocukları finanse edelim. Aynen bize ne??!!
Teşekkür ederim, konu sahibi konuyu ilk açtığında bekarmis ama güncelleme yapmış ve şuan evli kendisi. Ben de zamanında akraba birisinden hoşlandım ama yanlış bir şey. Gençken öyle bir hata yapmış olabilir ama şuan evli.Ya evlı ben onu dikkat etmedim vay salak ben ya ben ona dikkat etmedim etseydim öyle demezdim şu an şaşırdım gerçekten ben sanıyorum ki ikisi de bekar ama konu ilk başta öyleydi değiştirilmiş mi şu an çok şaşırdım madem evli niye böyle bir konu açılıyor ya tövbe tövbe şu an tüm konuştuklarım hepsini geri alıyorum çok sinir oldum evli bir insan niye böyle bir konu açar ki neyin mantığı bu benim okumamla farklıydı şu anki konu çok farklı oldu o zaman konu düzenlenmiş bir de ben akraba derecelerini falan bilmiyorum belki çok yakın değillerse olabilir düşüncesiyle de daha çok hani neden olmasın dedim bu arada yanlış anlaşılıyorum galiba ben savunmadım bir de bekar da sanıyordum hani seviyorlarsa birbirlerini gereken kontroller yapılır ona göre bir yol çizilir diye düşündüm ama durum çok farklı yere gitti bu konuda ben de zaten mantıklı bulmuyorum çok şaşırdım bu arada çok geçmiş olsun sizin için de aileniz için de
Okuyup yorumlamayı öğrenmeden laf yetiştirme istersen. Ne demişim orada iyi okuu anla bu sefer amaa !!Sakat çocuklar bir tek akraba evliliğinde mi oluyor ? büyük lokma ye büyük konuşma demişler kimin başına ne geleceğini bilemezsiniz gayet sağlıklı gözüken çiftlerin çocukları da sakat doğabilir bunu kimse bilemez.
Aynen sonra vergilerimizle bile isteye yapılmış sakat çocukları finanse edelim. Aynen bize ne??!!
Dunyada kımse kalmadı cunkumeraba arkadaşlar bi sorunum hakkında görüşlerinize ihtiyacım var çıkamadım işin içinden, form konularını okudum, araştırdım ama, yinede kalbime söz geçiremez oldum...bundan 4-5 yıl önce henüz üniversitedeyken önemsiz mesajlarla başlayan kuzen yakınlaşması kördüğüm oldu...defalarca birlikte son verdiysekte tekrar tekrar sevgimiz ilgimiz hortladı, kac defa sen yoluna ben yoluma bu işin sonu yok desekte bir kıvılcım yeniden başlattı, ne o evlendi ne ben aralarda görüşmelerim flrötlerim olduysada olmadı oda hep aklımdaydı çıkmadı gitmedi, kalbim kimseyi kabul edemedi, ben aslında herşeyimle teslim oldum herşeye razı idim çok sevdim ama o bu durumun sakıncalarını öne sürerek istemedi, ama vazgeçmedi, bir türlü evlenmedi, benden 5 yaş büyük ben 27 oldum o 33 hala bekarız...Geçen hafta halamları ziyaretimizde yine karşılaştık ellerim ayaklarım boşaldı, zor bi yere attım kendimi sonrası yine mesajlaşmalar yine sohbetler sonu varmı bilemiyorum, çözüm ne, sevmesemde biriyle evlenmelimiyim? duyuyorum o kimseyi beğenmiyormuş biliyorum sebebi benim daha öncede konuşuyoduk, kördüğüm resmen düşünemez oldum, kimseler bilmiyor ne onun ne benim ailem, kimse olmasa boynuna sarılıp ağlarım, ne yapmalıyım psikolojikmi, aşığım oda bana aşık gözlerinden duruşundan belli...bu durum nasıl aşılır sizce ? Bu sefer cesur davranıyor geleyim görüşelim buluşalım diyor, beynim dur desede koşa koşa gidiyorum...
Okuduğumu anlıyorum size de tavsiye ederim.Tıp çok gelişti ve yapılan testler ile herhangi bir sakatlık yüzdesi ihtimali zaten belirtiliyor.Buna rağmen o çocuğu yapıyorlarsa yazık günah gerçekten...Okuyup yorumlamayı öğrenmeden laf yetiştirme istersen. Ne demişim orada iyi okuu anla bu sefer amaa !!
Arkadaşlar buradan sonsuza kadar beğenmemişsiniz. Bana bunu mu yapmaya çalışıyorsunuzAkraba evliliğine karşı değilim. Kişiler evlenemez de diyemem. Nikah düştükten sonra kişilerin de rızalığı varsa sorun yok. Yaptığınız şey kötü bir şey de değil. Sonuçta kalbe söz geçirmek zor. Zorla kimseyi de sevemez insan.
Yalnız ailenin razı gelmemesi sorun olacak. Akraba evliliklerinde sorun çıktı mı sorunların çözülmesi zor olabiliyor. Boşanmak ya da akrabalık olduğu için yüz göz olmamak adına sorunlar halı altı edilebiliyor.
Olacağı şu eğer sevgisinde samimi ise evlenmez. Sen de evlenmezsin. Aileler evlilik için ısrar ederse konu açığa çıkar. Ne yapacaklar zorla başkasına mı verecekler sizi? Gönülsüz işten hayr gelmez.
Süreciniz ve sabrınız uzayabilir. Sabredeceksiniz. Kolaylıklar diliyorum.Mutluluk sizi bulsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?