Kuzen evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni açtığı konusu cinsellik bölümünde. Cinsellik olmadan evlilik olmaz mı? diye soruyor. Konu sahibi şu an 38 yaşında, eşi de aynı yaşta olsa adam 7 senedir bir yalanı yaşıyor bilmeden.
Ay onu görmedim dur hemen gidiyorum oraya

Yeni açtığı konusu cinsellik bölümünde. Cinsellik olmadan evlilik olmaz mı? diye soruyor. Konu sahibi şu an 38 yaşında, eşi de aynı yaşta olsa adam 7 senedir bir yalanı yaşıyor bilmeden.
Bu hikayede yanan habersiz ve sekssiz kalan koca oldu. Bizim konu sahibi de çoluklu çocuklu ama liseli zannediyor kendini.

Kuzen evliliğini de övmeyin yaa. Biri de şey yazmış evlen cnm tıp artık çok gelişti. Nasıl gelişti mesela? Anlatsana biraz? Mesela ağır bedensel engelli ve zihinsel engelli olan hangi çocuk tedavi ile sapasağlam hale gelebiliyor? Allah akıl fikir versin gerçekten

Kuzenle evlilik nedir Allah aşkına! 'karşı karşıya gelmemeye çalışan şaşkın ördekleriz' diye de romatize etmiş birde. Gerçekten pes diyorum.
Devlet tarafından kuzen yasaklancak diye bir bilgi dolaşıyordu sosya medyada, umarım doğrudur ve gerçekten yasaklanır.

Devlet buna engel olamaz ya. Özellikle doğuda ikinci Şeyh Said ayaklanması çıkar ajsjjsjd

Ya şuyum şu akrabasıyla evli buyum bu akrabaysıyla evli deyip ballandıra ballandıra anlatan hatunlar neyin kafasını yaşıyorsunuz.

Çocuk doğuracaksınız, problemli olma riski yüksek.
Hadi diyelim sağlıklı doğdu e o zaman da sizler gibi hasta düşünceli ebeveynlerin elinde çarpık zihniyetli bir nesil yetişiyor.

Ne saçmalıyorsunuz yaa, kuzen kardeştir.
Nasıl amca baba yarısı deniyorsa teyze anne yarısı deniyorsa kuzen de kardeş oluyor.

Aile büyüğüne birşey olunca geride kalan korunur kollanır. Fırsat bulunca aşna fişne edilmez. Kardeşim ölürse mesleği gereği şehit olacak. Onun çocuğu da benim bir evladım olacak.

Yıl olmuş sene bilmem kaç hala cahiliye devrindeki gibi seviyorsanız bilmem ne. Silkelenin bi yahu.

Hanımlar sakin olun üsluplara da dikkat edin lütfen

Kuzenleriyle evlenenler var, kendi kültürleridir akrabaya bakış açıları farklıdır ama yetiştiğim kültüre göre kuzen kardeştir, yakın uzak hiçbir akrabayla evlilik yapmadığımız gibi aynı yerde büyüdük, aynı bahçelerde oynadık diye komşu çocuklarıyla bile evlenmemize sıcak bakmazdı rahmetli babam.

Kendi yazdıklarını okudum yok kocası yakışıklıymış da yok işinde gücündeymiş de ama cinsellik yok. Ayda 1 olsa olur muymuş. Niye yok. Aklın eski kırığında.

Kaç yıl geçmiş böylesine iğrenç bir konuya güncelleme yapmış bir de. Yok biri öteki ucundaymış da yok diğeri beri tarafındaymış da . İnsan böyle birşeyi tekrar konuşmayı bırak düşünmeye bile cesaret etmemeli. Ne anlayacaz yani yanındakiyle yaşlanırsın aklındakiyle ölürsün mavallarını mı. ?

Soruyorum burda hangi kadın ister kocasının aklı eski sevgilisinde olsun. Eski sevgilisi de kuzeni olsun bir de.

Mune abla benim uyarım var zaten diye dikkatli yazdım. Nolur beni banlama.
Ama konu sahibi de iyi birşeymiş gibi öyle şeyler yazınca da tahrik oldum ben kendi adıma.

Akraba evliligiyle zeka geriliği ile doğmuş insanlar var bana kanların gen haritasının bu kadar yakın olması doğru gelmiyor.Benim azalarak bitmesini dilediğim başarılı olduğunu görmediğim ailelerin arapsaçı olduğu birşey bu.Kimseyi bulamamış da hissi veriyor bu bana Cocugunuz sakat doğarsa bunun sonucunda evet başka türlü de olabilur genede akraba evliliğinde risk çok çok fazla
.

Ya risk olmasa bile ahlaki yönden yanlış. Nefsin ona kabarmaması lazım. Hiç mi insan görmedin.
Gabar dağında yaşıyorsun ve yokluk mu çektin nedir yani. Nasıl olur yaa. Nebiçim kafalar bunlar demi.

Sorma sen, sanki bana Ezel Bayraktar ile Eyşan aşkı.

Mune abla benim uyarım var zaten diye dikkatli yazdım. Nolur beni banlama.
Ama konu sahibi de iyi birşeymiş gibi öyle şeyler yazınca da tahrik oldum ben kendi adıma.
Ablacım üsluplara dikkat ederseniz ceza da almazsınız.
Akraba evliliklerinde herkesin düşüncesi farklı, ben direkt suçlayamıyorum da çünkü yetiştikleri kültür gereği akraba evliliği yanlış gelmiyor, herkesin doğrusu yanlışı da farklı.
Yalnız ben de şahsen yıllar sonra gelip güncelleme yapmasını garipsedim.
Üzerinden seneler geçmesine rağmen hala düğün cenaze bir sebeple aynı ortamda bulunduklarında ne yapacaklarını şaşırır olmaları ahlaken hoş değil, kuzen olmaları bir yana akrabalık ilişkileri olmasaydı bile 2 evli insanın birbirini görünce duygularının karışması hoş değil, aldatmak illa fiziksel olmuyor duygusal aldatma da var, şu an yapılan duygusal aldatma bana göre ve eşlere haksızlık.

Evliliğinizde mutsuzsanız boşanırsınız, çocuk için boşanmıyorum vs gibi söylemler de benim mantığıma ters.

Devlet kuzen evliliklerini yasaklarsa eğer çoğu Türk erkeği bekar kalır
Ben de onu diyorum. Kuzeyi güneyi ayrı ama özellikle de doğudakileri vurur. Nüfus artış hızını bile azaltır o uygulama. Türkiye’de uygulanabilir bir sistem değil maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…