Kuzen evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de onu diyorum. Kuzeyi güneyi ayrı ama özellikle de doğudakileri vurur. Nüfus artış hızını bile azaltır o uygulama. Türkiye’de uygulanabilir bir sistem değil maalesef.
Bizim memleket Doğuda değil ama akraba evliliği o kadar çok ki. Oğlu böyle serseri, işe yaramaz olan kadinlar genelde akrabalara görücü gidiyor. Yani sadece Doğu değil maalesef.

Kuzen evliliğinin izafi olduğunu düşünüyorum.
Yani bazı aileler o kadar kozmopolit ki, evlenmiş gurbete gitmiş oluyor mesela, hayatı boyunca kuzenini yalnızca birkaç kez görmüş oluyor falan.
O kuzenlerin evliliği ile bebeklikten dip dibe büyümüşlerinkini aynı kefeye koyamayız.
İçinde bulunduğumuz toplumun normlarına göre değerlendirmek gerekir.
O kısmını yargılamıyorum.
Ancak evli bir kadının, eşiyle karı koca hayatı olmazken 7 yıl sonra kuzen gevişi getirmesini kabullenemiyorum.

Diğer konusuna yazdığımı buraya da kopyalayayım:

Ne boşayıp kendimi zora sokayım, geçimdi çocuktu uğraşayım, ne de adama yüz vereyim.
Yazık ya adamcağıza, hayal aleminde yaşayan bencil bir kadının oyuncağı olmuş.
Keşke tanısak da şu kuzen konusunun linkini atsak adama, yüzüne gülünüp ardından iş çevrildiğini bilse.
İnşallah bir an evvel tanır karısını ve gönlünce sevişeceği yeni bir eş bulur kendine, yılları heba olmuş yazık.
Siz de gider düğünlerde kuzen kesersiniz, müstehak.

Son düzenleme:
Bizim memleket Doğuda değil ama akraba evliliği o kadar çok ki. Oğlu böyle serseri, işe yaramaz olan kadinlar genelde akrabalara görücü gidiyor. Yani sadece Doğu değil maalesef.
Biliyorum, vermeye çalıştığınız mesajı da anladım. Ama doğuda daha çok olduğu da bariz bir şey. Yoksa Ege’de bile var, farkındayım.

Ya tamam abartmayın. evlenmemişler işte, gitmişler başkalarını bulmuşlar. Kadın evliliğinde mutsuz olunca yıllar öncesine bir dönmüş. Bunu yaşamayan yoktur. Hatırladığı sevgilisi kuzeni olduğu için mi bunca linç. Evlenmeyi tercih etmemiş olmaları yetmiyor akıllarına da mı hükmedeceğiz? Eski aşkım hiç aklıma gelmez diyen kaç kişi var? Evimizde mutlu bile olsak nerdedir acaba diye bir yokluyoruz yani. Şimdi gelsin beğenmedimler (not: sülalemde akraba evliliği yapan yok. Kastamonu’dan Eskişehire Niğde’ye Malatya’ya çok geniş bir alandan evlilikler mevcut İnsan aklına gelenlerden sorumlu olamaz bana kalırsa, amellere bakılır)

Son düzenleme:
Kaç tane cihazlara giriyoruz da ona rağmen kaç tane çocukta akraba evlılıgı olmamasına rağmen problemler çıkabılıyor..Hani aşkta mantık yok derler ya bence olmalı hadi kendinizi düşünmüyorsunuz bari geleceğinizi düşünün derim..

Zaten akraba evliliğide devlet tarafından yasaklanacakmış diye bir haber okumuştum...

Off 2013'ün konusuymuş

Bu hikayede arkadaşınızın kocası boşanma konusunda kararlı olup, arkadaşınızdan ayrılsaydı güzel bir son olurdu. Kocasına yazık olmuş.
Yani evet adama da üzüldüm bir yandan sonuçta bir yuva kurmuş ama onun haberi olmadığı için kadın öylesine soğuk yapıyor sanıyordu belli bir sebep vermedi bu yüzden adam boşanmamakta ısrar etti.

Bu arada mesajlarda akraba evliliği yapanlara aşırı tepki verildiğini düşünüyorum. İşte vay efendim çocuklar sağlıklı olsa bile sağlıklısız ortamda büyüyüp aynı zihniyette olurmuş gibi gibi. Yani tamam saçma bir durum onca insan varken kuzenle evlenmek hele ki dünyadan herkesle tanışmanın mümkün olduğu bu devirde ama her kuzeniyle evlenen de manyaktır sapıktır gibi bir düşünce ne kadar doğru.

Ülkemizde zorla evlendirilen ne kadar kadın olduğunu unutmayalım. Emin olun akraba evliliklerinin büyük bir çoğunluğu kadının rızası dışında oluyor. Kızları daha gözü açılmamışken kuzeniyle evlendiriyorlar çoğu yerde. Benim annem de teyze oğluyla istemediği halde zorla evlendirildi. Çok şükür ne bende ne kardeşimde bir sağlık sorunu yok. Annemlerin jenerasyon hep akraba evliliği oldu ama biz kuzenlerin hepsi başka başka yerden kişilerle evlendi yan gözle bile bakmadık. Yani öyle absürt ensest bir ortamda büyümedik. Eleştirirken bunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum.

Akraba evliliğine karşı değilim. Kişiler evlenemez de diyemem. Nikah düştükten sonra kişilerin de rızalığı varsa sorun yok. Yaptığınız şey kötü bir şey de değil. Sonuçta kalbe söz geçirmek zor. Zorla kimseyi de sevemez insan.
Yalnız ailenin razı gelmemesi sorun olacak. Akraba evliliklerinde sorun çıktı mı sorunların çözülmesi zor olabiliyor. Boşanmak ya da akrabalık olduğu için yüz göz olmamak adına sorunlar halı altı edilebiliyor.
Olacağı şu eğer sevgisinde samimi ise evlenmez. Sen de evlenmezsin. Aileler evlilik için ısrar ederse konu açığa çıkar. Ne yapacaklar zorla başkasına mı verecekler sizi? Gönülsüz işten hayr gelmez.
Süreciniz ve sabrınız uzayabilir. Sabredeceksiniz. Kolaylıklar diliyorum.Mutluluk sizi bulsun

Mesajı şimdi gördüm. Allah sizi ıslah etsin. Akıl versin.

Ya bu kadın evli zaten , kuzen konusunu 10 yıl önce açmış. Diğer konusunda evlilikte cinsellik olmazsa olur mu diye yazı yazmış. Eşiyle iken kuzenini düşünen birisi evli olmasaydı bile kuzen ile evlilik nedir ya

Ne yazıkki hâlâ bunu destekleyenler varmış aramızda

Gördüm gördüm son güncellemesini görmemiştim emin ol kuzeninin umrunda değil. Bu kafasında kurmuş. İsteyen erkek bırakı mı allasen. Demek ki kuzeni düşündüğü için kocasıyla cinselliği de iyi değil. Ne diyim Allah beyin versin. Bazı kadınlar çok saf ya cidden.

Su savunmaya aşiri uyuz oluyorum. Benim ailem tam da öyle, farkli ülkelerde akrabalarimiz var sürekli dipdibe değiliz ama akrabalar, kuzenler birbiriyle evlenmiyor bir tane bile kuzen evliligi yok.
Birak kuzeni uzaktan akrabalar bile birbiriyle evlenmez hayatimda ilk defa da görsem akrabamiz diye taniştirildiysak akrabayizdir bitti.

Yani bir nedenden kardesini yillar sonra ilk defa gören insanlar oluyor. Ne oluyor yani birlikte buyumedi diye evlensinler mi? Birlikte buyumek buyumemek aradaki kan bagini degistirmiyor.

Şaşkınlıkla okudum.
Sizi takipte olacağım. Kocam eski sevgilisini düşünüyor, stalklıyor konularına yorumlarınızı özellikle takip edeceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…