Bizim memleket Doğuda değil ama akraba evliliği o kadar çok ki. Oğlu böyle serseri, işe yaramaz olan kadinlar genelde akrabalara görücü gidiyor. Yani sadece Doğu değil maalesef.Ben de onu diyorum. Kuzeyi güneyi ayrı ama özellikle de doğudakileri vurur. Nüfus artış hızını bile azaltır o uygulama. Türkiye’de uygulanabilir bir sistem değil maalesef.
Biliyorum, vermeye çalıştığınız mesajı da anladım. Ama doğuda daha çok olduğu da bariz bir şey. Yoksa Ege’de bile var, farkındayım.Bizim memleket Doğuda değil ama akraba evliliği o kadar çok ki. Oğlu böyle serseri, işe yaramaz olan kadinlar genelde akrabalara görücü gidiyor. Yani sadece Doğu değil maalesef.
Atim mi :) ben biliyorumNolur konu linki
Yani evet adama da üzüldüm bir yandan sonuçta bir yuva kurmuş ama onun haberi olmadığı için kadın öylesine soğuk yapıyor sanıyordu belli bir sebep vermedi bu yüzden adam boşanmamakta ısrar etti.Bu hikayede arkadaşınızın kocası boşanma konusunda kararlı olup, arkadaşınızdan ayrılsaydı güzel bir son olurdu. Kocasına yazık olmuş.
Attı arkadaş okurken fenalık geçirdim kafa pırıl pırılAtim mi :) ben biliyorum
Mesajı şimdi gördüm. Allah sizi ıslah etsin. Akıl versin.Yıllar sonra bu başlığa tekrar geldim, iyimi yaptık kötümü bilmiyorum maalesef farklı insanlarla evlendik. Anlaşmış gibi o ülkenin bir ucuna ben başka ucuna gitti, ama yakın kimin bir düğünü cenazesi olsa bir arada olmamaya çalışan ama her seferinde karşı karşıya gelen şaşkın ördekleriz...Evet hala olsaydı nasıl olurdu sorusu kafamda...şimdi mutlumuyum oda muamma kızım tek mutluluğum...
Daha neler neler görecek bu gözler. Çok korkunç bir durum dimi
Ya bu kadın evli zaten , kuzen konusunu 10 yıl önce açmış. Diğer konusunda evlilikte cinsellik olmazsa olur mu diye yazı yazmış. Eşiyle iken kuzenini düşünen birisiAkraba evliliğine karşı değilim. Kişiler evlenemez de diyemem. Nikah düştükten sonra kişilerin de rızalığı varsa sorun yok. Yaptığınız şey kötü bir şey de değil. Sonuçta kalbe söz geçirmek zor. Zorla kimseyi de sevemez insan.
Yalnız ailenin razı gelmemesi sorun olacak. Akraba evliliklerinde sorun çıktı mı sorunların çözülmesi zor olabiliyor. Boşanmak ya da akrabalık olduğu için yüz göz olmamak adına sorunlar halı altı edilebiliyor.
Olacağı şu eğer sevgisinde samimi ise evlenmez. Sen de evlenmezsin. Aileler evlilik için ısrar ederse konu açığa çıkar. Ne yapacaklar zorla başkasına mı verecekler sizi? Gönülsüz işten hayr gelmez.
Süreciniz ve sabrınız uzayabilir. Sabredeceksiniz. Kolaylıklar diliyorum.Mutluluk sizi bulsun
Ne yazıkki hâlâ bunu destekleyenler varmış aramızdaDi mi ya. Ben de ilk sayfalardaki yorumları okudum da 'bu ne ya' dedim içimden. Herkes Bi aşk pıtırcığı imiş eskiden. Sonra şimdiki yorumlara bakınca oh be dedim. Milletçe akillanmismiyiz ne anlamadım nolmus ama güzel olmuş
Gördüm gördüm son güncellemesini görmemiştimYa bu kadın evli zaten , kuzen konusunu 10 yıl önce açmış. Diğer konusunda evlilikte cinsellik olmazsa olur mu diye yazı yazmış. Eşiyle iken kuzenini düşünen birisievli olmasaydı bile kuzen ile evlilik nedir ya
Yani bazı aileler o kadar kozmopolit ki, evlenmiş gurbete gitmiş oluyor mesela, hayatı boyunca kuzenini yalnızca birkaç kez görmüş oluyor falan.
O kuzenlerin evliliği ile bebeklikten dip dibe büyümüşlerinkini aynı kefeye koyamayız.
Şaşkınlıkla okudum.Ya tamam abartmayın. evlenmemişler işte, gitmişler başkalarını bulmuşlar. Kadın evliliğinde mutsuz olunca yıllar öncesine bir dönmüş. Bunu yaşamayan yoktur. Hatırladığı sevgilisi kuzeni olduğu için mi bunca linç. Evlenmeyi tercih etmemiş olmaları yetmiyor akıllarına da mı hükmedeceğiz? Eski aşkım hiç aklıma gelmez diyen kaç kişi var? Evimizde mutlu bile olsak nerdedir acaba diye bir yokluyoruz yani. Şimdi gelsin beğenmedimler(not: sülalemde akraba evliliği yapan yok. Kastamonu’dan Eskişehire Niğde’ye Malatya’ya çok geniş bir alandan evlilikler mevcut İnsan aklına gelenlerden sorumlu olamaz bana kalırsa, amellere bakılır)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?