Kuzene aşık olmak

Hortkuluk1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
41
15
3
22
Arkadaşlar merhaba
Ben kuzenime aşığım(hamamın oğlu) 10 yaşından beri
Bunun yanlış olduğunu o kadar iyi biliyorum ki ben onunla kardeş gibi büyümedim benden 2 yaş büyük ve yurt dışında yaşıyorlar seneds en fazla 5 kere görüyorum belki daha az.şu an 18 yaşımdayım ama unutamıyorum.Bunun sonucunun iyi bitmeyeceğini de biliyorum. Bundan tam 3 yıl önce biri bize(tanımıyoruz) sosyal medyadan ikimizids siz birbirinize aşıksınız falan diye mesajlar attı sonra bu durumu aileler öğrendi olayın üstü kapatıldı o bana karşı soğuk biraz yani çekngen böyle bazen temaslar oluyor ama yanlışlıkla falan heralde. Benim en yakın arkadaşım var yani kankam(erkek) sosyal medyadan onun fotolarını atıyorım gittiğimiz yerleri falan kıskanskn diye bazen göndermeli sözler falan atıyorum.Bir iki güne Türkiyeye gelicekler biz onların evine gittiğimizde herkese hoşgeldin diyip bana dememesi bilerek yaptığını biliyorum
Onu unutmanın en iyi yolu bir araya gelmemek dedim ama babam beni zorla götürüyor sevgili yaparsam unuturum dedim ama unutamadım ayrıldım. Ben napıcam.Herkes o senin kardeşin falan demesin biz kardeş gibi büyümedik.Beni sevsin istiyorum.Ne yapıcağımı hiç bilmiyorum

Şu hayattaki en büyük korkum imkansızı sevmek
Herkes asosyalsin falan demesine son derece sosyal bir insanım ama işte şu lanet olası kalbe söz geçmiyor

Yani bizim kültürde akrabaya o gözle bakmak asla yoktur.
Ama bazı yerlerde akraba ile evlenmek doğal karşılanıyor. Nasıl bir aile ortamında yaşıyorsunuz?
Bana sorarsanız asla doğru değil kuzene o gözle bakmak. Unutun derim

:Kuzen sizin kardeşiniz sayılır 🤷‍♀️

Yani bizim kültürde akrabaya o gözle bakmak asla yoktur.
Ama bazı yerlerde akraba ile evlenmek doğal karşılanıyor. Nasıl bir aile ortamında yaşıyorsunuz?
Bana sorarsanız asla doğru değil kuzene o gözle bakmak. Unutun derim
Benim teyzemle eniştem kuzen bizim çevrede de var öyle evlilik yapan
Unutmak istiyorum
Bize geldiklerinde odamdan çıkmıyorum babam zorla çıkartıyor o an unutmaya başlasam bile geri başlıyor onlara gitmek istemiyorum yine zorla götrüyorlar orda başlıyor
Aslında bütün onun babasında yani eniştemde küçükken bana 10 12 yaşındayken seni oğluma gelin olarak gelin olarak alıcam derdi ben de sinirlenirdim aslında onun kendi babası bu durumu empoze etti şimdi de unutamıyorum

Benim teyzemle eniştem kuzen bizim çevrede de var öyle evlilik yapan
Unutmak istiyorum
Bize geldiklerinde odamdan çıkmıyorum babam zorla çıkartıyor o an unutmaya başlasam bile geri başlıyor onlara gitmek istemiyorum yine zorla götrüyorlar orda başlıyor
Aslında bütün onun babasında yani eniştemde küçükken bana 10 12 yaşındayken seni oğluma gelin olarak gelin olarak alıcam derdi ben de sinirlenirdim aslında onun kendi babası bu durumu empoze etti şimdi de unutamıyorum
Annemlerde hep bu olaya güler geçerdi.

Ah canım benim hislerini tahmin edebiliyorum, o yaşlar kuzenine ya da bir baskasina gönlünün akmasina o kadar musait ki. Zannediyorum ilk aşk bir de değil mi?
Kardes gozuyle bakilacaginizdan dolayi endiseleniyorsan etme. Ne kadar toplumda boyle bir anlayış olsa da , birlikte buyumemissiniz zaten ki buyuseniz bile siz kardes degilsiniz sonuc olarak?
Onun disinda bence bu meselenin kafani cok mesgul etmesine izin vermemelisin, zor olsa da biraz odak noktani değiştirmeye calis bence, kendim de yasamis biri olarak söyluyorum bunu. Üzülen sen oluyorsun cunku. Nasipse er ya da geç olacaktir 🌸

Velev ki sevgili oldunuz ama baktınız olmuyor anlaşamıyorsunuz ve ayrıldınız. Ee sonra? Bu çocukla ileride bayramda,düğünde vs. denk gelmeyecek misin? İkiniz için de çok zorlu olur. Daha yaşın çok genç, belkide üniversitede hayatının aşkını bulacaksın. En güzel yaşlarında hergün sevgilinle ders çıkışı gezmek varken uzak mesafe ilişkisinden ne anlayacaksın?

B
Velev ki sevgili oldunuz ama baktınız olmuyor anlaşamıyorsunuz ve ayrıldınız. Ee sonra? Bu çocukla ileride bayramda,düğünde vs. denk gelmeyecek misin? İkiniz için de çok zorlu olur. Daha yaşın çok genç, belkide üniversitede hayatının aşkını bulacaksın. En güzel yaşlarında hergün sevgilinle ders çıkışı gezmek varken uzak mesafe ilişkisinden ne anlayacaksın?
Ben bunu defalarca düşündüm ama onu unutamıyorum tüm mesele bu

Ben bunu defalarca düşündüm ama onu unutamıyorum tüm mesele bu
Şuan muhtemelen çevrende duygusal bir şeyler hissettiğin tek o olduğu için ona odaklanmış durumdasın..
Ülkemizde bu tarz evlilikler de -her ne kadar karşı olsam da- çok fazla var, olacağı varsa ileride olur zaten. Benim söylemek istediğim bir şeyler için sakın acele etme. Zamana bırak.
Henüz 18 yaşındaymışsın okulda, işte vs. başka erkekleri de tanımaya fırsat ver. Takıntı boyutuna getirme.

Arkadaşlar merhaba
Bunun yanlış olduğunu o kadar iyi biliyorum ki ben onunla kardeş gibi büyümedim benden 2 yaş büyük ve yurt dışında yaşıyorlar seneds en fazla 5 kere görüyorum belki daha az.şu an 18 yaşımdayım ama unutamıyorum.Bunun sonucunun iyi bitmeyeceğini de biliyorum. Bundan tam 3 yıl önce biri bize(tanımıyoruz) sosyal medyadan ikimizids siz birbirinize aşıksınız falan diye mesajlar attı sonra bu durumu aileler öğrendi olayın üstü kapatıldı o bana karşı soğuk biraz yani çekngen böyle bazen temaslar oluyor ama yanlışlıkla falan heralde. Benim en yakın arkadaşım var yani kankam(erkek) sosyal medyadan onun fotolarını atıyorım gittiğimiz yerleri falan kıskanskn diye bazen göndermeli sözler falan atıyorum.Bir iki güne Türkiyeye gelicekler biz onların evine gittiğimizde herkese hoşgeldin diyip bana dememesi bilerek yaptığını biliyorum
Onu unutmanın en iyi yolu bir araya gelmemek dedim ama babam beni zorla götürüyor sevgili yaparsam unuturum dedim ama unutamadım ayrıldım. Ben napıcam.Herkes o senin kardeşin falan demesin biz kardeş gibi büyümedik.Beni sevsin istiyorum.Ne yapıcağımı hiç bilmiyorum
Kuzen kardeştir bunun için illa kardeş gibi büyümeye gerek yok

Arkadaşlar merhaba
İmkansız geldiği için mi bu kadar çekici geliyo acaba diye bi düşündüm

Canlılar doğası gereği benzer genlere sahip olduğu kişilerden (akraba vs) uzak durur. Bunu istemsiz olarak yaparlar, sağlıklı yavrular doğurmak için içgüdüsel bir şey yani. Normal bir insana akrabanın çekici gelme ihtimali yok. Biyoloji bile akraba evliliklerine sapıklık diyor anlıyacağın...

Kuzene ask mi?
Tobe est🤦‍♀️
Halamin oglu diyorsun? Babanin kiz kardesinin cocugu? Resmen kardesin sayilir??
Allah askina bir de normal diyorsun bizde bu tarz evlilikler??
Yapmayin yahu yapmayin!!
Sapkinliktan baska birsey degil, ufaciksin daha git okulunu oku, aktivite edin, spor falan yap.

Canlılar doğası gereği benzer genlere sahip olduğu kişilerden (akraba vs) uzak durur. Bunu istemsiz olarak yaparlar, sağlıklı yavrular doğurmak için içgüdüsel bir şey yani. Normal bir insana akrabanın çekici gelme ihtimali yok. Biyoloji bile akraba evliliklerine sapıklık diyor anlıyacağın...
Bahsettiğiniz şey ensest. Örneğin dişi aslan yavruları büyümeden o bölgeyi terk eder ki ensest olmasın. İçgüdüsel olarak bütün dişi aslanlar bunu yapar.

Kuzen evliliğine yasalar izin veriyor, konu sahibi Müslümansa İslama göre de izin veriliyor. Yani bizim “mümkün değil” dememiz kendi görüşümüz.

Ama 7 milyar insanız şu dünyada. Başka kimse mi kalmadı yahu

Back
X