Sana tavsiyem annene söyle böyle böyle sunlari gördüm, dogumgününe beni cagirmadi onlari cagirmis de. Oda zaten duramaz anlatir akrabalarindan birine, kuzenin annesine babasina ucar gider laf bir sekilde, dolaysiyla onunda haberi olur. Yani bildigini bilsin, ama suclama falan yapma, sadece bildigini bilsin.
Benim görümcemde gecenlerde cocuguna dogumgünü yapmis, bana fotograflari gönderdi, cok büyük bir dogumgünü olmus bir sürü kisi davet etmis, bir sürü cocuk.
Ama iki amcasindan birer kiz kuzeni var, ikisinide davet etmemis.
Bende sordum merak ettim neden davet etmedin onlari diye. Hani aralari bozuk degil, gayet iyi gecinirler.
Biri acik giyiniyor, ben ve esimin ailesi kapali, mahcup oluyorum dedi. Ama tuhaf olan: Kendisi o gün sadece kadinlar ve cocuklar var diye acik giyinmis, hatta sacini bile yaptirmis.
Digerinide davet etmedim, durumu iyi degil zaten dolmus parasi dogumgünü hediyesi falan alamaz, onuda mahcup etmek istemedim okadar insanin icinde dedi.
Aslinda görümcem öyle dedi, ama ben "o fakir, ben zenginim, istemedim onu aramizda" anladim, cünki o kuzenin durumu gercekten cok kötü ve cok paspal giyinir, utandi demek ondan.
Bazen insanlarin beyinlerinde ne düsündügünü gercekten bilemiyorsun.
Diger taraftan o fakir kuzenine aslinda yardimi cok olur, yani cocuklarina falan hep kiyafet hediye götürür, kis kiyafetleri alamadilar diye hep bot, kocuk vs görümcem almistir.
Ama gel gelelim cocugunun dogumgününe kuzenini ve onun iki kücük cocugunu layik görmedi : )