Siz bir soru sordunuz ve tokat attı, bu kadar mı? Tahmin ediyorum fazla sıkıştırdınız, ters cevaplar alınca itiş kakış oldu ve size vurdu. Otorite lazım, haddimi mi aştım, başına gelecekleri bilirdi... Bunlar nasıl cümleler böyle? Yaptıklarınızı masum bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz. Ablalık taslamanın ötesindesiniz gibi geldi.
Ben bebek değilim benimle öyle konuşma, öpmeni istemiyorum, sen söyleyince doğru mu oluyor her şey, sana söylemek zorunda değilim... Benim de o yaşlarda kızım var ve kendi çocuğum bunları söyleyip bana mesafe koydu.
7. sınıfa gidiyorsa 13-14 yaşlarındadır. Vücut değişiyor, adet kıllanma başlayınca rahatsız mutsuz oluyorlar. Mahremiyet özel alan kavramı başlıyor, buna saygı gösterilmesini istiyorlar, sorgulanmayı sevmiyorlar. Siz biraz haddinizi bilin ve geri çekilin. İçine kapandı arkadaşlarıyla sorun yaşadığını tahmin ediyorum diyorsunuz ama bırakın da kendi gelsin size. Bir sorunun olursa gelip bana anlatabilirsin kimseye söylemem, yardım edebileceğim bir şeyse ederim söz vs. bunları söyleyin. Güvenebileceği biri olsun etrafında.
Ben de o yaşlardan geçtim böyle davranmadım demeyin her çocuk farklı. Benim iki kızım da aynı yaşlarda ergenliğe girdi ama farklı sorunları oldu.