Kuzenim!

Sizi anlıyorum. Bu duyguyu ben de sıkça yaşıyorum.
Hatalı olan ben değilsem bile, söz konusu kişiyle geçmişte sıcak paylaşımlarımız olmuşsa sürekli dönüp kendimi sorgularım ve bu küslüğü sonlandırmak isterim. Çünkü bir zamanlar içten ve saydam oluşumuz beni cezbeder.
Hayat kısa, küslükleri kan davasına çevirmeyi doğru bulmuyorum. Sonuçta herkes hata yapıyor. Kusursuz insan ararsak yalnız kalırız.
Ama geçmişte bariz bir terbiyesizliği olan ve hatasını fark etmemiş, kendini bilmeyen bir insan da içten olsa ne yazar?
Böyle bir durumda barışılsa bile tanışıklık düzeyinde mesafeli kalınmalı diye düşünüyorum.

Sizin kuzeninizle yaşadığınız gerginliğin seviyesi nedir, bilmiyorum.
Sigara içerek ayıp etmişler, siz içmeyin diyerek ayıp etmiş değilsiniz. Bu onların ayıpları.
Ama öyle aman aman affedilmez, gard alınması gereken bir kabahat de değil yani.
Nikahınıza gelmeyişi de kırgınlığından olabilir.
Yerinizde olsam baş sağlığı dileyerek bu anlamsız küslüğü sonlandırırdım.
İleride ısınır mısınız, soğuk mu kalırsınız onu yarın kim olduğunuz belirleyecek. Sonuçta ikiniz de değişmişsizindir. O da olgunlaşmış, artık bunları önemsemiyor olabilir.

Sizi anlıyorum. Bu duyguyu ben de sıkça yaşıyorum.
Hatalı olan ben değilsem bile, söz konusu kişiyle geçmişte sıcak paylaşımlarımız olmuşsa sürekli dönüp kendimi sorgularım ve bu küslüğü sonlandırmak isterim. Çünkü bir zamanlar içten ve saydam oluşumuz beni cezbeder.
Hayat kısa, küslükleri kan davasına çevirmeyi doğru bulmuyorum. Sonuçta herkes hata yapıyor. Kusursuz insan ararsak yalnız kalırız.
Ama geçmişte bariz bir terbiyesizliği olan ve hatasını fark etmemiş, kendini bilmeyen bir insan da içten olsa ne yazar?
Böyle bir durumda barışılsa bile tanışıklık düzeyinde mesafeli kalınmalı diye düşünüyorum.

Sizin kuzeninizle yaşadığınız gerginliğin seviyesi nedir, bilmiyorum.
Sigara içerek ayıp etmişler, siz içmeyin diyerek ayıp etmiş değilsiniz. Bu onların ayıpları.
Ama öyle aman aman affedilmez, gard alınması gereken bir kabahat de değil yani.
Nikahınıza gelmeyişi de kırgınlığından olabilir.
Yerinizde olsam baş sağlığı dileyerek bu anlamsız küslüğü sonlandırırdım.
İleride ısınır mısınız, soğuk mu kalırsınız onu yarın kim olduğunuz belirleyecek. Sonuçta ikiniz de değişmişsizindir. O da olgunlaşmış, artık bunları önemsemiyor olabilir.

Çok teşekkürler beni çok güzel anlamışsınız. Aşırı vicdan sahibi biriyim maalesef ve sorguluyorum. Kuzenimi de severim hani, içten içe ona bana verilmeyen değerin verilmesini kıskansam da.

Ama bugün beni görmezden gelmesi bana çok dokundu bilmiyorum o da kendi içinde haklıdır ama bugün cenaze evindeydik.

Okumak için dua kitaplarını dağıtırken beni görmezden gelmesi benim için bardağı taşıran son damla oldu arrık böyle sorgulamalar yapmayacağım.

Şu an eve dönüyorum biraz kendimle kalıp sakinleşmeye ihtiyacım var.

Valla şaştım kaldım babanız nikaha gelmemiş kuzen de aynı şekilde
Beraber kuzenin sevgililerini konuşuyorlar
İyi dayanmışsınız

Evlendim zehir oldu ilk altı ayım. Artık dayanamayacak hale gelince (evde yabancı varlık var diyordum, en ufak ses deli ediyordu kafayı yemiştim olmayacak şeylere inanıyordum) doktora gittim ilaç alarak baskıladım bu korkuları. Şimdi iyiyim ama prozac sayesinde 10 kilo aldım tosun gibiyim.

Bu arada ben babasıyla iyi ilişkileri olan bir kadın olmadım hiç. Babam beni hep ezdi, ilk eşimden boşanınca ağır hakaretler etti ve ben ne yaptımsa yaranamadım. Aramız yeni düzeldi çünkü şu an bana kulp bulacağı ya da eleştirebileceği hiçbir şey yok. Hayatım, evliliğim güzel. Ama kuzenim hep el üstünde tutuldu, ne yaparsa yapsın hep övüldü. Acaba beni ondan uzaklaştıran bu mu ?

Sallama bence. Sen halana karşı son görevini yaptın. Kuzenin sana karşı hiç bir görevini yapmamış. Kaldı ki ben hatalı yim dediğin yerlerde bile hata görmedim. Sigara içmeyin alerjisi var demenin nesi kötü?

Sizin ki bitmiş bir ilişki. Sallamayın, vicdan azabı falan çekmeyin. Hatta üzerinde bir daha düşünüp zaman bile kaybetmeyin. Siz orada duruyorsunuz. Siz gitmissiniz ona o size gelmemiş. Siz orada duruyorsunuz, gelmek isterse gelir. Bırak üzülmeyi düşünmeye bile değmez.

Sallama bence. Sen halana karşı son görevini yaptın. Kuzenin sana karşı hiç bir görevini yapmamış. Kaldı ki ben hatalı yim dediğin yerlerde bile hata görmedim. Sigara içmeyin alerjisi var demenin nesi kötü?

Sizin ki bitmiş bir ilişki. Sallamayın, vicdan azabı falan çekmeyin. Hatta üzerinde bir daha düşünüp zaman bile kaybetmeyin. Siz orada duruyorsunuz. Siz gitmissiniz ona o size gelmemiş. Siz orada duruyorsunuz, gelmek isterse gelir. Bırak üzülmeyi düşünmeye bile değmez.

Ölü evinde düşmanlık yapacağını hiç ummamıştım açıkçası. Halamın adına dua kitabı bastırmış güya sevap işledi ama kitabı vermeyerek beni cezalandırıyor aklınca.

Bende migren var eşim de allerji ve duman dokunuyor. Ki kendileri de hep içerler balkonda ya da başka odada. Evet dememeliydim ama ne olduysa o gün oldu. Sanki bir görünmez yarışa girdik gibi o babamı aldı o zamanlar benden. Bilmiyorum kendimi çok dışlanmış hissediyorum canım sıkıldı.
Bu devirde evde sigara içen varmış hala. Ona şaşırdım. Benim bildiklerim hep bıraktı veya balkonda içiyor. Sende suç yok .hem ev yeni hem alerjisi olan var kuzenin çok ayıp etmiş.

Bu devirde evde sigara içen varmış hala. Ona şaşırdım. Benim bildiklerim hep bıraktı veya balkonda içiyor. Sende suç yok .hem ev yeni hem alerjisi olan var kuzenin çok ayıp etmiş.

Evet o gün eşya yerleşiyordu, kaldı ki sonradan içtiler zaten mutfakta ama o gün büyük olay oldu rahmetli halam küsmüş bana çiçekler yolladım gönlünü aldım, anneme nikaha gelmeyeceğiz demeye bile getirmişler ki zaten yemeğe kalmadılar ailecek başka yere gittiler! Neyse öldü rahmetli oldu geçti konuşmayayım ama benim mutluluğumu hazmedemediler bu ortada.!

Evet hatalısınız ; deymeyecek insanlar için bu kadar üzülmek takılmak niye??
Daha da havalara girsin diye mi karşı taraf.
Ne var bunda ev sizin eviniz sigara da içirtmezsiniz alkol de.
Abes bir şey değil ya da küsülecek bir şey değil.
Ben de sigara kullanıyorum ama asla ve asla evin içinde içmem de içirtmem de.
Hatta arabam da bile içirtmem.
Babanızı da şaştım kaldım doğrusu.
Nikahınızı gelmeyecek kadar neyin kinini güttü?
Bir de evet inadına yapmışlar kuzeninizle babanız.
Özellikle canınızı acıtmak ister gibi.
Tuhaf....

Anlattiginiz olaylarda eksik bir seyler yok dimi. Cunku bi sigara yuzunden bu kadar olay olmasi sacma. Ya da kuzeninin fazlasiyla egolu.

Bence kafana takma o kadar. Sen gayet dogru bir sekilde davranmissin.Hatali olan kuzenin bence, kücücük seyi büyütmüs..
buarada soru falan nasil soruluyor bulamadim bir türlü yeni üye oldum cözemedim daha

Evet o gün eşya yerleşiyordu, kaldı ki sonradan içtiler zaten mutfakta ama o gün büyük olay oldu rahmetli halam küsmüş bana çiçekler yolladım gönlünü aldım, anneme nikaha gelmeyeceğiz demeye bile getirmişler ki zaten yemeğe kalmadılar ailecek başka yere gittiler! Neyse öldü rahmetli oldu geçti konuşmayayım ama benim mutluluğumu hazmedemediler bu ortada.!
ya çok ilginç sırf sigara muhabbeti yüzünden küsülmüş allah allah çok ilginç.
bakın sizde çok hatalar gördüm ben.en büyük hatanız sürekli kendinizi suçlamanız.nikahlanmışsınız ne tebrik ne arama vs.sosyal medyadan silmişsiniz burda hata yaptım diyorsunuz.
sigara içmeyin diye uyardım hata ettim diyorsunuz pardon ama sigara bu yahu çık dışarda iç balkonda iç yani bu kadar basit bu sebepten küsen insanları ben insan yerine bile koymam.
okumadığı halde sırf fiziğiyle biryere gelmiş sonradan görme kendini bilmez ona buna nispet yapma derdinde olan bir kız işte.
valla hiç hümanist filan davranamıyorum böyle tipler karşısında insanları bile bile üzüp kırıyorlar çünkü.
lütfen kendinize bu kadar haksızlık etmekten vazgeçin ve üzülmeyin artık.

Back
X