kuzenime beddua ettim karnında 4 aylık çocuk ölmüş çok üzüldüm

sevil.

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
635
46
643
İstanbul
kızlar çok üzgünüm çok vicdan azabı duyuyorum.kuzanim 6 yıllık evli 3. çocuğa hamileydi ben 4 yıllık evliyim benim olmuyor sanırım 10 yada15 gün önce görüştük onun eşi kısa ve kilolu benim eşimde uzun boylu fiziği düzgün.kuzenimde bana bak benim ki ufak tefek pek beğenmiyordum ama bak hamileyim 3.yolda muhabbetini yaptı ya o gün beni üzecek çok muhabbetler yaptı canım çok yandı özellikle eşime laf söylemesi beni çok üzdü canımın acısıyla allahından bulsun dedim eğer bilerek böyle yapıyorsa allahım yüzünü güldürme falan dedim hatta burdada kızlarla konuştum o zaman sağolsunlar bana destek oldular sıkma canını falan dediler ve annem geldi kuzenimin 4 aylık çocuğu karnında ölmüş sebebini bilmiyorum. kendimi kötü hissediyorum benmi sebep oldum çok içim yanarak yürekten söylemiştim ama ben böyle birşey kastetmemiştim duyduğumdan beri aklımda çok vicdan azabı duyuyorum

Son düzenleme:
Allahından bulsun demişsin özellikle dememişsin ki çocuğu ölsün diye, töbe töbe..
Bence kendini suçlu hissetme, mutlaka tıbbi bir nedeni vardır senle ne ilgisi olucak ki canım hiç sıkma canını, için o kadar acımış ki demekki..
Ayy valla gözlerim doldu he üzüldüm çok o duyguyu yaşamana

ya çok kötü bişey kuzenim bana o gün bu konuşmaları yapınca eve gelip iki gün ağladım eşim teselli verdi anlatmıştım eşime,eşimde çocuğun öldüğünü duyunca bana yoksa bedduamı ettin diye sordu daha kötü oldum o çok inanır öyle şeylere o yüzden hemen ben geldim aklına ayrıca annem kardeşim kaynanam kızın konuşamalarına o zaman çok kızdılar şimdide hak etmişti çok büyük konuştu falan diyorlar ben böyle düşünmelerine sebep oldum diye dahada kötü oluyorum

Son düzenleme:

vicdan azabı duymana gerek yok..Rabbim büyük, ahını yerde koymamış.. boşver.. Allah ından bulmuş işte..
bende kuzenime beddua ettim geçenlerde kanser oldugu ortaya cıktı..Rabbim kimsenin ahını kimsede koymuyor.

Kul hakkının önemini hepimiz çok iyi biliyoruz,o seni çok üzmüş Allah bunu görmüş ve ona göre bir dert vermiş.
Hiç kendinde arama suçu sanki itmişsin biryerden düşmüş de.. Allah büyüktür, kimsenin çektirdiği yanına kar kalmaz bu dünyada olmasa diğerinde çıkar ..
Kendini suçlama sakın..

haklısınız kızlar ama insan yinede kötü oluyor buda bana ders olsun bundan sonra daha sabırlı olmaya çalışıcam sonra kendimi suçlu hissediyorum

sonuçta sen bebeği ölsün diye beddua etmemişsin allahından bulsun demişsin hiç vicdan azabı çekmene gerek yok allahından bulsun lafı bence bir beddua diildir seni okadar üzmüş sende allaha havale etmişsin beddua sayılmaz

Üzülme bence de. Mevlam ne eylerse güzel eyler. Belki hasta bi çocuğu olucaktı, ya da ömrü kısa olacaktı, kim bilebilir ki. Kader, alın yazısı bu. Kendini suçlu hissetmen yersiz. Senin istemenle değil, Allahın istemesiyle olur. Ki sen bebeğinin başına böyle bi şey gelmesini istememişsin. Ama tabiki bu olaylar bize ders olacak nitelikte. Daha sabırlı olup, pişman olacağımız şeyler de söylememeliyiz.

üzülme bence.sen aslında tam olarak beddua da etmemişsin.Allah'ından bulsun diyerek Allah'a havale etmişsin.o da Allah'ından bulmuş.boşuna dememişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diye.benim de benzer bi olay başıma gelmişti.ben 3 yıllık evliyim 6 tane düşüğüm oldu.ne yazıkki hala çocuğum yok.ilk bikaç düşüğümdden sonra eşimin halası ve kuzzenleri filan beni her gördüklerinde acıdıklarını bellli eder bi tavırla ''Allah gönlündekini versin,muradını versin,Allah evini şenlendirsin,doktorlar ne diyor,bilmem nerde hangi hoca var vs..'' diyerek ben konuyu açmak istemediğim halde sürekli çocuk mevzusunu açıyorlardı.geçen yıl oğulları evlendi yeni gelinleri 3 defadır düşük yapıyo.ben beddua etmemmiştim ama söyledikleri gerçekten beni üzüyordu.ve Allah'ın takdirine bakın ki kendi gelinleri de benimle aynı durumda.Allah hepimizi büyük konuşmaktan ve gaflete düşmekten korusun

sen hiiiiiiiç canını sıkma.resmen ilahi adalet yerini bulmuş.

bebek için üzülebirsin ama kendini suçlama kadın kendi kendine yapmış bebekle nispet mi yapılırmış ama Allah yiende sabır versin çok zor bi durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…