• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenime Yapılan Davranış

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
İyi aksamlar herkese, benim 8. Sinifa giden bir kuzenim var. Kendisi kız. Geçmişte yaşamış olduğu bazı faktörlerden dolayı( ailevi vs.) çok içine kapanık bir çocuk maalesef. Genelde hep yalnız dolasir okulda, bir tane arkadasi var sadece, o da olur da okula gelmezse iyice yalniz kaliyor, bir de ben varim icini az da olsa acabildigi, baska kimseye icini acmaz. Annesi dahil. Geçen gün onlara gittigimde moralinin bozuk oldugunu gördüm. Ne oldu canım dedim. Söylemedi tabii ilk önce. Üsteleyince anlatmaya başladı. Okulda bahçedeki bankların birinde oturuyormuş. Onların bahcesinde beden eğitimi öğretmenlerinin bir kulube gibi kucuk odalari var. 2 beden egitimi ogretmenleri var birisi kadin birisi erkek. Erkek olan kuzenimi yanina cagirmis kuzenim de gitmis. Kadın olan öğretmen demiş ki hocam özel bir sey konusacaksaniz ben cikayim demiş.Ögretmen hayır hayır hocam kalın siz de demiş.Öğretmen telefonunu açmış kuzenime bir fotograf gostermis. Fotografta kuzenim tek basina bankta oturuyormus. Öğretmen sormuş bu fotoğrafta ne görüyorsun Yağmur demiş. Kuzenim de, kendimi görüyorum hocam demiş. Öğretmen de, peki başka ne görüyorsun demiş. Kuzenim de, hiçbir şey, demiş. Sonra öğretmen kuzenimi azarlarcasina konuşmaya başlamış. Senin bu yalnizligin nereye kadar? diye sormuş. Sen bu hayatta ömrünün sonuna kadar hep yalniz mi kalacaksin demiş. Sözde iyiligi için(!) söylemiş bunları. Arkadaşlar kuzenim çok kötü oldu ağladı anlatırken. Ya birkaç gündür aklımdan çıkmıyor çocukla böyle mi konuşulur? Çocuğun resmi mi çekilir? Öğretmenle konuşmaya gideyim mi

yine hayat karartici bir oğretmen
cocuk icin gec kalmadan ogretmenle konusun
unutur demeyin cocuk gecer demeyin gecmiyor bazen sahiplenildigini yanliz olmadigini hissetmek istiyor insan
Çok teşekkürler. Bir de iyiliği için(!) konuşmuş. Niye arkadaş edinmiyorsun filan demiş. Böyle mi konuşulur çocukla?

tamam çocuğun fotoğrafını çekmek bir tuhaf durabilir ancak ama çocuğa dışarıdan nasıl durduğunu göstermek istemiş.ve doğruları söylemiş adam.psikolojik sorunları olan bir çocuğu göz göre göre uçuruma atacaksınız siz ailece.bilinçli ve dikkatli bir öğretmen çocuğun durumunu fark etmiş.sizin haberiniz var mı acaba böyle dikkatli öğretmenler olmadığı için kaç çocuk yaşta öğrenci intihar ediyor.çocuğun yardım çığlıklarını ağlamasını vs ne zaman duymayı düşünüyorsunuz? bence siz kendinize kızın bilinçli insanlara değil ve o çocuğa acilen ciddi bir yardım aldırın.

Ogretmenin uslubu cok yanlis. Bir problem oldugunu düşünüyorsa okulun rehber ogretmeniyle beraber ogrenciyle görüşür. Rehber öğretmen gerekli yönlendirmeleri yapar. Iyi bir sey yapmaya calismis olabilir kendince ama dogrusu bu degil.

tamam çocuğun fotoğrafını çekmek bir tuhaf durabilir ancak ama çocuğa dışarıdan nasıl durduğunu göstermek istemiş.ve doğruları söylemiş adam.psikolojik sorunları olan bir çocuğu göz göre göre uçuruma atacaksınız siz ailece.bilinçli ve dikkatli bir öğretmen çocuğun durumunu fark etmiş.sizin haberiniz var mı acaba böyle dikkatli öğretmenler olmadığı için kaç çocuk yaşta öğrenci intihar ediyor.çocuğun yardım çığlıklarını ağlamasını vs ne zaman duymayı düşünüyorsunuz? bence siz kendinize kızın bilinçli insanlara değil ve o çocuğa acilen ciddi bir yardım aldırın.
Bu sekilde davranacaksa keske farketmeseymis daha iyi
Bunun ne kadar onur kirici bir davranis oldugunun farkindamisiniz
Cocukla duzgunce iletisime gecebilir yada bi sekilde ogretmeni olarak cocugun kaynasmasini saglayabilirdi diger arkadaslariyla

Bencs öğretmen öğrencisi birşeylerin farkına varması için resmini çekmiş. Dışardan böyle görünüyorsun kendine çeki düzen ver demek istemiş. Art niyet göremedim ben ama...

Yine de bir aile büyüğünün gidip çocuğun yanında görünmesinde fayda olduğunu düşünüyorum, neler görüyoruz neler. Öğretmen olması sapık olmayacağı anlamını taşımıyor. (Konu için demiyorum, genel anlamda söylüyorum) yalnız çocuğun aileden birinin destekçi olduğunu öğretmenin bilmesi atacağı adımların gerilemesi açısından iyi olabilir diye düşünüyorum.

Eşim bana bu tip şeylerin bireysel olarak özel bi alana çekip konuşulmasının yasak olduğunu, bir şey olduğunda soruşturma dahi açılabileceğini söylemişti. Ben bazı disipline giden çocuklarla görüşüp neler yapabiliriz diye konuşsun demiştim, oda bunun rehberlik öğretmeni dışında kimsenin yapamayacağını söylemişti.

İyi niyetli olabilir. Ama yöntemi çok yanlış. Sonucu da kötü olmuş. Aile öğretmenle konuşabilir, çok önemli bir mesele değil. Fakat çocuğun yalnızlığı çok önemli. Bunun üzerine gerçekten gitsinler, görmezden gelmesinler.

bazi meslektaslarim niye boyle anlamiyorum.ben kendi sinifimdaki en yaramaz ogrenciye bile sevgimi gosteriyorum boyle sozlerle sosyallesecek ki yani.hic mantikli bi konusma olmamis suclayici bi tavirla konusmus.onu kazanacagina daha da sogutmus kendinden

Kurban olurum ben onun minik kalbine kuzum benim.Bazı çocuklar böyle içine kapanık oluyor kardeşim gibi.Bu çocukların daha fazla korunmaya ihtiyacı oluyor tabi çok üstüne düşmeden belli etmedenve cesaretlendirecek özgüvenini yerine getirecek konuşmalar ,ailelerin çocuklarla iletişim kursu alması hatta pedegogla görüşülmesi taraftarıyım

Öğrenci(kuzeniniz) insan ilişkileri zayıf birisi anlattığınıza göre.
Öğretmeni yanlış anlamış ve size de yanlış aktarmış olabilir.

En vurdumduymaz meslektaşım bile yalniz diye bir öğrenciyi azarlamaz, olsun olsun görmezden gelir ama bu anlattığınız şey uç boyutta bir olay.
Doğruluğunu araştırın .

İlaveten kuzeniniz ergenlik sorunu yaşıyor destek almasi faydali olur.

Öğrenci(kuzeniniz) insan ilişkileri zayıf birisi anlattığınıza göre.
Öğretmeni yanlış anlamış ve size de yanlış aktarmış olabilir.

En vurdumduymaz meslektaşım bile yalniz diye bir öğrenciyi azarlamaz, olsun olsun görmezden gelir ama bu anlattığınız şey uç boyutta bir olay.
Doğruluğunu araştırın .

İlaveten kuzeniniz ergenlik sorunu yaşıyor destek almasi faydali olur.
hic oyle demeyin ne ogretmenler goruyoruz gerci ben onlara ogretmen bile demiyorum.gecen hafta iki ogrenci kavga etti bi hoca diyoki aman birak oldursunler birbirlerini.malesef bu meslegi para icin yapan cok kisi var

İyi aksamlar herkese, benim 8. Sinifa giden bir kuzenim var. Kendisi kız. Geçmişte yaşamış olduğu bazı faktörlerden dolayı( ailevi vs.) çok içine kapanık bir çocuk maalesef. Genelde hep yalnız dolasir okulda, bir tane arkadasi var sadece, o da olur da okula gelmezse iyice yalniz kaliyor, bir de ben varim icini az da olsa acabildigi, baska kimseye icini acmaz. Annesi dahil. Geçen gün onlara gittigimde moralinin bozuk oldugunu gördüm. Ne oldu canım dedim. Söylemedi tabii ilk önce. Üsteleyince anlatmaya başladı. Okulda bahçedeki bankların birinde oturuyormuş. Onların bahcesinde beden eğitimi öğretmenlerinin bir kulube gibi kucuk odalari var. 2 beden egitimi ogretmenleri var birisi kadin birisi erkek. Erkek olan kuzenimi yanina cagirmis kuzenim de gitmis. Kadın olan öğretmen demiş ki hocam özel bir sey konusacaksaniz ben cikayim demiş.Ögretmen hayır hayır hocam kalın siz de demiş.Öğretmen telefonunu açmış kuzenime bir fotograf gostermis. Fotografta kuzenim tek basina bankta oturuyormus. Öğretmen sormuş bu fotoğrafta ne görüyorsun Yağmur demiş. Kuzenim de, kendimi görüyorum hocam demiş. Öğretmen de, peki başka ne görüyorsun demiş. Kuzenim de, hiçbir şey, demiş. Sonra öğretmen kuzenimi azarlarcasina konuşmaya başlamış. Senin bu yalnizligin nereye kadar? diye sormuş. Sen bu hayatta ömrünün sonuna kadar hep yalniz mi kalacaksin demiş. Sözde iyiligi için(!) söylemiş bunları. Arkadaşlar kuzenim çok kötü oldu ağladı anlatırken. Ya birkaç gündür aklımdan çıkmıyor çocukla böyle mi konuşulur? Çocuğun resmi mi çekilir? Öğretmenle konuşmaya gideyim mi
Hemen taslamayın yahu. Cocuk ergenlik çağında belki ona azarlar gibi gelmiştir.Ergenlikte olur ya hani her seyi tersten anlarsın. Adam resim çekme olayını kotu nıyetle yapmamız kendıne uzaktan bak bakalım anlamında.Bu ulkede kadın olmak zordu ama artık erkek olmak da zor hemen bir yanlıs anlama hemen bir sapık muamelesi

Öğretmenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum yöntemi çok yanlış olsa da.Bir de kuzeniniz abartıyor olabilir mi? Hani aşırı dramatize ediyordur belki de.

Öğretmenin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. Sizin kızın bu diyaloğu azarlama gibi anlayıp böyle aksettirme olasılığı daha yüksek bana göre. Bu çocukla biraz ilgilensin ailesi bence. Öğretmen iyi biz gözlemciymiş. Ailesinde var mı acaba bu kadar farkındalık...

Back
X