- 7 Ocak 2016
- 10.353
- 49.951
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
insanlar maalesef empatiden uzak yasiyor artik bir sebebi bir nedeni olabilecegini bilmeden yazik kim bilir nekadar uzulmustur cocukÇok teşekkürler. Bir de iyiliği için(!) konuşmuş. Niye arkadaş edinmiyorsun filan demiş. Böyle mi konuşulur çocukla?
Öğrenci(kuzeniniz) insan ilişkileri zayıf birisi anlattığınıza göre.
Öğretmeni yanlış anlamış ve size de yanlış aktarmış olabilir.
En vurdumduymaz meslektaşım bile yalniz diye bir öğrenciyi azarlamaz, olsun olsun görmezden gelir ama bu anlattığınız şey uç boyutta bir olay.
Doğruluğunu araştırın .
İlaveten kuzeniniz ergenlik sorunu yaşıyor destek almasi faydali olur.
Git, yanliz diye sahipsiz de sanmış. Resmen ego tatmin etmisİyi aksamlar herkese, benim 8. Sinifa giden bir kuzenim var. Kendisi kız. Geçmişte yaşamış olduğu bazı faktörlerden dolayı( ailevi vs.) çok içine kapanık bir çocuk maalesef. Genelde hep yalnız dolasir okulda, bir tane arkadasi var sadece, o da olur da okula gelmezse iyice yalniz kaliyor, bir de ben varim icini az da olsa acabildigi, baska kimseye icini acmaz. Annesi dahil. Geçen gün onlara gittigimde moralinin bozuk oldugunu gördüm. Ne oldu canım dedim. Söylemedi tabii ilk önce. Üsteleyince anlatmaya başladı. Okulda bahçedeki bankların birinde oturuyormuş. Onların bahcesinde beden eğitimi öğretmenlerinin bir kulube gibi kucuk odalari var. 2 beden egitimi ogretmenleri var birisi kadin birisi erkek. Erkek olan kuzenimi yanina cagirmis kuzenim de gitmis. Kadın olan öğretmen demiş ki hocam özel bir sey konusacaksaniz ben cikayim demiş.Ögretmen hayır hayır hocam kalın siz de demiş.Öğretmen telefonunu açmış kuzenime bir fotograf gostermis. Fotografta kuzenim tek basina bankta oturuyormus. Öğretmen sormuş bu fotoğrafta ne görüyorsun Yağmur demiş. Kuzenim de, kendimi görüyorum hocam demiş. Öğretmen de, peki başka ne görüyorsun demiş. Kuzenim de, hiçbir şey, demiş. Sonra öğretmen kuzenimi azarlarcasina konuşmaya başlamış. Senin bu yalnizligin nereye kadar? diye sormuş. Sen bu hayatta ömrünün sonuna kadar hep yalniz mi kalacaksin demiş. Sözde iyiligi için(!) söylemiş bunları. Arkadaşlar kuzenim çok kötü oldu ağladı anlatırken. Ya birkaç gündür aklımdan çıkmıyor çocukla böyle mi konuşulur? Çocuğun resmi mi çekilir? Öğretmenle konuşmaya gideyim mi
Hayır olayın doğruluğundan şüphem yok. Kuzenim kolay kolay yalan söylemez. Ve en ufak bir yalanında onu mimiklerinden yakalayacak kadar iyi tanıyorum. Hatta sordum, azarladı mı seni gerçekten dedim. Evet sert bir sesle konuştu hatta yanımızda başka bir öğretmen olduğu için utandım dediÖğrenci(kuzeniniz) insan ilişkileri zayıf birisi anlattığınıza göre.
Öğretmeni yanlış anlamış ve size de yanlış aktarmış olabilir.
En vurdumduymaz meslektaşım bile yalniz diye bir öğrenciyi azarlamaz, olsun olsun görmezden gelir ama bu anlattığınız şey uç boyutta bir olay.
Doğruluğunu araştırın .
İlaveten kuzeniniz ergenlik sorunu yaşıyor destek almasi faydali olur.
Konuyu dikkatli okumadınız sanırım, ben konunun neresinde adama sapık dedim? Adam sapık demiyorum ki ben, kuzenimin psikolojisini bozdu diyorum.Hemen taslamayın yahu. Cocuk ergenlik çağında belki ona azarlar gibi gelmiştir.Ergenlikte olur ya hani her seyi tersten anlarsın. Adam resim çekme olayını kotu nıyetle yapmamız kendıne uzaktan bak bakalım anlamında.Bu ulkede kadın olmak zordu ama artık erkek olmak da zor hemen bir yanlıs anlama hemen bir sapık muamelesi
Yorumlarda ne olacağı bellı olmaz sapık bile olabılır yazmıslar ona itafen yazdım.Yorumumu sadece siz okumuyorsunuz. Bunun dısında kuzenınız sızın de soyledıgınız gıbı aılevı veya ergenlik donemınden dolayı sorun yasıyor. Psıkolojısını ogretmen bozmus degıl yani. Sucu hep kapının dısındakılere atmak yerıne cocugu bır psikologa goturun.Konuyu dikkatli okumadınız sanırım, ben konunun neresinde adama sapık dedim? Adam sapık demiyorum ki ben, kuzenimin psikolojisini bozdu diyorum.
Aynen öyle ,bir de konusmasinin sonunda demiş ki biraz insanların arasına sokul. Böyle yapınca kesin çok sosyal (!)birisi olur.Hic bir ogretmenin birilerinin kurtaricisi olmayi ustlenmesine gerek yok. Kaldi ki niyet buysa! Bile, olabilecek en berbat, yanlis bir yontemle yapmaya calisip eline yuzune bulastirmis. Kizi rencide etmis, kendisini daha da yalniz hissetmesine neden olmus. Kiza bir aydinlanma gelip, inanilmaz sosyal disadonuk bir kiz olmayacak herhalde bu konusmadan sonra. Endiselendiyse kiz icin, ailesiyle seviyeli bir sekilde konusmasi en munasip olandi. Ya da daha pozitif bir konusma yapabilirdi, faydali olabilecek bir kisisel gelisim kitabi hediye edebilirdi.
Bu ogretmenin yaptigi sadece otoritesini kullanip desarj olmak. Gidip konusup uyarin kendisini. Gelisim cagindaki bir kizi nasil olumsuz etkiledigini anlatin ve bir daha baskasinin evladini bagirip azarlarken 2 kere,hatta daha fazla dusunmesi gerektigini soyleyin!!
Ay bide savunanlar olmus, off icim sisti...
Ya tabii ki kuzenimin yalnizligi normal degil ama öğretmen bozuntusunun o şekilde davranmaya hakkı yok. Siz olsanız ne hissedersiniz Allah aşkına soruyorum. Güzelce alıp karşısına yavrum bak şöyle şöyle diye anlatmak varken bu nedir yahu?Yorumlarda ne olacağı bellı olmaz sapık bile olabılır yazmıslar ona itafen yazdım.Yorumumu sadece siz okumuyorsunuz. Bunun dısında kuzenınız sızın de soyledıgınız gıbı aılevı veya ergenlik donemınden dolayı sorun yasıyor. Psıkolojısını ogretmen bozmus degıl yani. Sucu hep kapının dısındakılere atmak yerıne cocugu bır psikologa goturun.