• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzenimi sınavdan geçirmedim diye bana tavır alınması?

onun ne okuyacagina pek takilmiyorum bile ama bana yaptiklari cok sacma degil mi? simdi hepsinin gozunde cok basarisizim. boyle hissetmemem lazim ama hepsi boyle hissettiriyo

Yahu onlara göre başarısız olsanız ne olur =)
He başarısızım zır cahilim ondan dil edebiyat kazandım diyin. Kafanıza takmamayı ama öncesinde "hayır" demeyi öğrenmeniz lazım. Korkutun gözlerini, başım yanar öğrenilirse diyin, kaçının bu tür işlerden.

simdi yaptigim seye dogru demiyorum, ama yasadigim yerin kafa yapisini az cok tahmin edenler olmustur burasi gercekten "hayir ben kimsenin yerine sinava giremem, girip kendi yapsin." diyebilecegim bir yer degil. yani bahane bulurdum normalde, ama haftalar onceden bana soylendi. aslinda yorumlari okurken bunu daha iyi anliyorum, benim sinavdan gecirmeye calisip yine de gecirememem bu kadar laf yememe sebep olurken kim bilir hic yapmasam ne diyeceklerdi? bu insanlarin bir kismiyla ayni evde digerleriyle de ayni apartmanda yasiyorum bu arada. yani idare etmek zorundaydım, dogru degil evet ama suan bile yemedigim laf kalmadi dusunun

Aman iyiki de kalmışsınız. Kuzeninize de ders olsun. Oh olmuş, iyi olmuş... Kendine kendine geçenlerler varmış, o da onlar gibi kendi kendine geçseymiş madem, öyle diyin yengenize.

Yahu bu düpedüz sahtekarlık. En başta kabul etmeseydin. Olan olmuş artık. Siz üste çıkacaksınız onlar şimdiden işin üç kağıdına kaçıyor siz bana yükleniyorsunuz diye.

lütfen gelin bir kere benim yerimde olun ve cevremdeki insanlara "hayir ben yardim etmicem kendi gecsin" demeyi deneyin. lutfen.
Bana teklif bile edemezler Kimseye o yüzü vermem. sizi yumuşak bulmuşlar söylüyorlar. Kim oluyorlar da başkasının yüzünden beni azarlayabiliyorlar

simdi yaptigim seye dogru demiyorum, ama yasadigim yerin kafa yapisini az cok tahmin edenler olmustur burasi gercekten "hayir ben kimsenin yerine sinava giremem, girip kendi yapsin." diyebilecegim bir yer degil. yani bahane bulurdum normalde, ama haftalar onceden bana soylendi. aslinda yorumlari okurken bunu daha iyi anliyorum, benim sinavdan gecirmeye calisip yine de gecirememem bu kadar laf yememe sebep olurken kim bilir hic yapmasam ne diyeceklerdi? bu insanlarin bir kismiyla ayni evde digerleriyle de ayni apartmanda yasiyorum bu arada. yani idare etmek zorundaydım, dogru degil evet ama suan bile yemedigim laf kalmadi dusunun
Sizi çok iyi anlıyorum. Yani yardımcı olsanız suç olmasanız daha suç onlara göre. Ne yaparsanız yapın zaten hep konuşurlar. Boş yere canınızı sıkmayın ama kendinizi ezdirmeyin de.

ve sonra apartmandan kovulsaydim smdjwjdks

ya benim anlamadığım şımarık beceriksiz ve tembel kuzeniniz sizden bu kadar detaylı bir istekte bulunuyor ve siz yapmak zorunda oluyorsunuz? peki neden sizden korkup 100 soruyu atamam burası aile apartmanı bana kızarlar diyemiyor kuzeniniz?
kuzeninizin ana babası var da sizin yok mu?
inanın hiç anlamadım. bu ne yüzsüzlük yaa. en başından üşenmediğinize inanamıyorum
ben olsam vallahi etiği geçtim üşenirim ayol hadi çok zor bir soru olsa eyvallah yardım edeyim, anlamasa anlatayım öğreteyim kuzenimdir derim de. Bu kadarı pes!

Yahu bu düpedüz sahtekarlık. En başta kabul etmeseydin. Olan olmuş artık. Siz üste çıkacaksınız onlar şimdiden işin üç kağıdına kaçıyor siz bana yükleniyorsunuz diye.
?

bunun yasadiginiz yerle alakasi yok,
yasinizla alakasi var.

eger ki yaptiklarinizin sorumlulugunu alamayacak yasta iseniz sorun yok zaten,
ancak resit bir bireyseniz bu yaptiginiz tabi ki de yanlis,
bunun yasadiginiz ortamla alakasi nedir.

bilemiyorum sinavin onemlilik derecesini ama,
bazi sinavlar icin bu durum direk suc teskil ediyor.

siz saniyor musunuz ki etik insanlarin cevresinde hic boyle talep eden kisiler olmuyor, elbette var ama hayir demeyi bilen kisilere etik diyoruz zaten.

neyse bundan sonrasi icin bu da size ders olsun,
kendinizi hic yere suclu durumuna dusurmeyin, ne ailenizin gozunde, ne de toplumun.

"İlk sene uzaktan eğitimle geçti" diyorsunuz. Sınavı kazanalı daha 1,5 sene olmadı mı? Hazırlık sınavı sorularında zorlanan biri olarak dil sınavını nasıl geçtiniz? Ya da sizde hazırlık yok muydu? Onu nasıl geçtiniz?

Herkesin şaşırması normal. Bilerek yapmadığınızı düşünmüşlerdir ki ben de öyle düşünüyorum.
Öyleyse de iyi yapmışsınız. Kendi sınavı, kendi sorumluluğu.
Ama sizin acilen hayır demeyi öğrenmeniz lazım.

Keşke yapmasaymışsınız baskı hissetmişsiniz sanırım o yüzden yapamam diyememişsiniz. Ama bir zahmet çalışsın da kendi sınavını kendi halletsin. Benimde var böyle kuzen. Açıköğretimden bölümümü okuyor. Bir kez sordu benim sınavımı yaparmısın diye hayır yapamam kul hakkı dedim. Bir daha sormadı. Sizde kimseye bu konuda yardım etmeyin.

ya benim anlamadığım şımarık beceriksiz ve tembel kuzeniniz sizden bu kadar detaylı bir istekte bulunuyor ve siz yapmak zorunda oluyorsunuz? peki neden sizden korkup 100 soruyu atamam burası aile apartmanı bana kızarlar diyemiyor kuzeniniz?
kuzeninizin ana babası var da sizin yok mu?
inanın hiç anlamadım. bu ne yüzsüzlük yaa. en başından üşenmediğinize inanamıyorum
ben olsam vallahi etiği geçtim üşenirim ayol hadi çok zor bir soru olsa eyvallah yardım edeyim, anlamasa anlatayım öğreteyim kuzenimdir derim de. Bu kadarı pes!
ben babamla ve akrabalarimin bi kismiyla yasiyodum.
burda bu dediklerinizi desem hayirsiz evlat ilan edilecektim. sinavdan gecirmeye ugrasmama ragmen aldigim tepki bu. surekli yuz yuze bakacagim insanlar. idare etme gibi bi sansim yok yani. ben de usendim zaten 1 saat ugrastik ama iste olmayinca ben hicbir isten anlamiyomusum gibi hissettiriliyorum yine.

merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.

neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
Niye kendinizi savunuyorsunuz. Elalemin seyiyle gerdege girmemeyi ogrensin diye yanlis yaptim. Kul hakki yiyemem ben de gec.

Gerci sizde saglam pabuc olsaniz kopyaya yardimci olmazsiniz o ayri.

lütfen gelin bir kere benim yerimde olun ve cevremdeki insanlara "hayir ben yardim etmicem kendi gecsin" demeyi deneyin. lutfen.

Önünüzde altın bir fırsat var.

Bir daha yardım istenirse:
“Geçen sefer yardım ettim de ne oldu suçlu oldum kötü oldum mahvoldum yemin ettim yardım etmemeye” diyin.

Sizin kuzen artık lisede olmadığının, kopya çekmenin üniversitede suç teşkil ettiğinin ve soruşturma geçirebileceğinin hatta okuldan atılabileceğinin farkında değil.

Hazırlık okuması iyi olmuş, şimdi sizi üzebilirler ancak kuzeniniz şimdi iki derse girip çat pat İngilizce öğrenecektir. Geçseydi her okul ödevini size çevirtmeye çalışacaktı. Dizini kırsın çalışsın, bırakın sizi beceriksiz(??) bilsinler.

Elalem böyledir, yardım etmediniz diye ciyaklayıp başınızın etini yer, yardım etseniz oturup bir daha yer.
Aradan sıyrılmanın yolunu bulacaksınız, biraz uyanıklık gerekiyor, böyle tepkiler fırsattır.

Benim Ingıliççem yoğğk... Senin hiç yoğğkkk...

😂 😂 😂 Allah bir güzel belanı vermiş ders almışsındır umarım..

Ben bu süreçte emin olmadığım konuları reddettim siz de etmeliydiniz belki başkasını bulup geçerdi kuzen. Bence de kizmakta haklı
pardon da kimi bulacakti cevremizde benden baska yapacak biri yok? ben yapamam desem sen ingilizce okuyosun bu nasil bahane denilecekti ayrica. kusura bakmasin da ben 100 soruyu yapiyosam gecip gecememesi beni ilgilendirmemeli. kizmakta hakli falan da degiller beni boyle hissettirmeleri normal bisey degil. cok sasirdim boyle dusunulmesine.

Back
X