• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzenimi sınavdan geçirmedim diye bana tavır alınması?

Kusura bakmayın da niye doğru kopya vermedin diye biri eleştirilmez.

Doğru düzgün yapılan online sınavlarda laptop kamerası açılır, kolunuzu bir yanlış oynatsanız sınav iptal edilir. Masadan bile kalkamazsınız hatta sınava girerken odayı çeker gönderirsiniz.

Bunları geçtim sınav sırasında kuzen soruların fotolarını çekerken bir hoca baksa o kuzenin öğrenim hayatı bitmişti.

1 yılını cayır cayır yakan kuzenin kendisi, biraz sıkıp çalışsaydı hazırlık sınavını geçerdi. Hazırlık sınavı bir YDS bir Toefl değil, o sınavı geçemeyen dersleri de veremez.

Hadi sınavdan hileyle geçti diyelim her ödevinde her sınavında birisini tutup mu çevirtecek?

Masaya kopya yazan tembel lise talebesi modunda kuzen, hocanın odasında hüngür hüngür ağlamak istemiyorsa kendine çeki düzen vermesi lazım. Ünviersite adamı kolay kolay atmaz ama kopyada da daha serttir.
Haklısınız da illegal iş yapıp buraya konu açan konu sahibi yalnız kuzen olsa onu da şunlardır kizardik lakin bu nasihatler kuzene yapılmalı eğer konu sahibine bisey denecekse boyunu aşan işlere koyulmamasi olacaktır

Çok merak ettim hazırlığı siz geçirtince gerisini nasıl halledecekti. Kendi bildiğiyle yapanlar geçtiyse o da kendi bildiğini yapsaydı madem, ben bu kadar becerebildim para verip uzman bulsaydınız de geç

Kafamda deli sorular

Tüm soruları size nasıl attı?
Siz cevapları nasıl gönderdiniz de kuzen bakıp işaretledi?

Sınavdan geçemeyecek kadar konuları nasıl unuttunuz? 😯
Şimdi denesem hazırlığı geçemez miyim acaba?😅geçemezsem diplomamı da çöpe basacağımmm😀

aaa yok artik wpflwpdlsp
o niyette olsam iyi olurdu aslinda en azindan gecemedi derdim elimde iyi bir sey olurdu.
simdi bizdeki hazirlik 4 temel beceriden olusuyodu ve gramer sorulari cok degildi. biz daha cok listening writing speaking yaptik ve o konularda sıkıntı yasamadim.
bu sinav tek gramerden olusuyodu ve baraji da ona gore koymuslar sanirim. benim yksye hazirlanirken de yapamadigim gramer konulari vardi ama orda en fazla 3 soruyu gozden cikariyodum. burda o konular sinavin %30unu falan olusturuyodu. boyle yani bilerek falan degil grcip geçmemesi beni hic ilgilendirmiyor keske gecseydi de duymasaydim hatta sacma sapan laflarini

Yukarıda da yazdım, bile bile yanlış cevap verdiğinizi düşünmüyorum zaten. Ama önemsemeden yapıp geçtiğinizi düşündüm.

Herhangi bir bölüm için okunan hazırlık sınıfı dersleri çok zor değildir. Bölümü %100 ingilizce de değilmiş. Gayet standart bir ingilizce görmüştür. Onu da totosunu sıkıp yapsaymış. Kendi suçu.

Bir daha böyle bir durumda kalırsanız "ben böyle bir sorumluluk alamam" deyin geçin.
Yapsanız da yapmasanız da kötü oluyorsunuz zaten. Bari alet olmayın böyle bir şeye.

Of keşke baştan yapmasaymışsınız.. neyse bence daha iyi olmuş artık size kimsenin ingilizce sınavını dersini yaptırmazlar, yükten kurtuldunuz.

Okuduğu bölüme girebilmek için dil sınavına girmek gerekiyor. Orada da İngiliz edebiyatı sormuyorlar ki.
"En son yks'ye hazırlanırken gramer gördüm, onu da unuttum" diyor ama sınava gireli de 10 sene olmamış. Hâlâ okuyor.

Bile bile yanlış cevap verdiğini düşünmüyorum ama kafasını vermeden, yapmış olmak için yapıp geçtiğini düşünüyorum. Başkası için 100 soru okuyup cevaplamak da kolay değil zaten. Sıkılır insan.

valla bu konuda eğitim sistemini sorgulayamayacağım
bana da 100 tane "al bu muhasebe soruları" dese hass.. oradan derim.
herhalde 50den sonra açıkçası sallarım beynim pelteye döner, hele ki başkası için zoraki yapıyorsam...
19 yaş için bu gerginlikler normal, 30dan sonra sana kimse yaklaşamıyor zaten, yemiyor.
Konu sahibine çok yükleniliyor, çoğumuz 30 yaş civarı çalışan insanlarız. Kız akrabalarıyla kalıyor ve henüz 19 yaşında, ekonomik bağımsızlığı da yok. Yapmak zorunda hissetmiş, yapamaması da iyi olmuş.
"ya biz daha bu konuları görmedik" de geç yaa.
okusun hazırlığı da kendi 100 sorusunu kendi yapsın.

sizin gibiler yüzünden bu ülkede torpil ve kul hakkı bitmez.
buraya bu konuyu açmaya hiç utanmadınız mı?
neden başkasına sınavın cevaplarını veriyorsunuz? neden birinin emeğiyle değil hile ile geçmesine yardım ediyorsunuz? verdiğiniz şey kendi emeğiniz bile olsa bu haram zehir zıkkım değil midir? doğru olsun yanlış olsun, bu bir sınav ve çalışıp yapması lazımdı!
ondan sonra bomboş saçma sapan bir nesil yetişiyor diye şikayet ederiz toplumca.
yarın öbür gün istediğiniz bir sınavı, bir işi, mülakatı hak ettiğinizi düşündüğünüz halde başka birisi kul hakkı ile kapınca neden diye sormayın benden size tavsiye.
Tam 1.5 yıl sürdü hazırlığım . En alt kurdan başlayınca böyleydi okulumda. Bir sürü ders çalıştım ödev yaptım proje sundum okula para verdim ailem maddi manevi zorlandı. Ama birileri kopya çekecek hazırlığı atlayacak vayyy be.vergimden 1 liram geçiyorsa haram olsun diyorum bu kopyacılara😡

Benim kardeşim de aynı bolümden mezun ve sizin, kusura bakmayın ama su an Ingilizce'yi grameriyle çok iyi biliyor olmanız gerekir ki edebiyati hakkında calışabilesiniz. Başkalarını bosverin ama kendiniz için o konuları öğrenin. Ileride öğretmen filan olursanız ve edebiyat öğretirseniz, dilbilgisinde hata yapınca "ee kac senedir görmediğim sey" mi diyeceksiniz? Ustelik daha yeni sınava girmissiniz...
cok yardimci oldunuz yaaa tesekkur ederim onu sormustum ben dee ♡♡♡♡♡

merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.

neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
İyi olmuş. Haketmiș.bi de utanmadan etrafa söylemișler. İnsanda az utanma olur.
Sınav soruları olduğunu bildiğiniz halde çözdüyseniz, o sınava giren her öğrencinin hakkına girdiniz. Nasıl helallik almayı düşünüyorsunuz?

Bir İngilizce öğretmeni olarak sınavı nasıl geçemediniz ben gerçekten o kısmıyla daha çok ilgileniyorum sanırım
Bilerek geçmedim deseniz kabul edeceğim de sınava 1 yıl önce giren biri nasıl sıradan bir hazırlık sınavından kalır?

Kuzeni muzeni boşverin de siz en iyisi biraz gramer çalışın
Edebiyat metinlerini çevirirken de lazım sonuçta
Hem kelime bilgisi hem gramer

Haklısınız da illegal iş yapıp buraya konu açan konu sahibi yalnız kuzen olsa onu da şunlardır kizardik lakin bu nasihatler kuzene yapılmalı eğer konu sahibine bisey denecekse boyunu aşan işlere koyulmamasi olacaktır

Konu sahibinin en azından bahanesi var, anladığım kadarıyla maddi anlamda destek aldığı ailesi onu çok zorlamış.

Kopya ortaya çıksa kuzen ceza alır da konu sahibi alır mıydı emin değilim. Genelde öğrenciye soruşturma açıp sınavını direkt iptal ediyorlar.

Konu sahibi bu tarz soruları bilmiyorum demiş aslında, tabi bedava yardım aileye&kuzene tatlı gelmiş.

Hayır bilmiyorum demekte ısrar etse aileyi ikna etmesi mümkün değil, sınavı geçirse devamı gelecek, şu anki durum bence ideal aslında.

simdi yaptigim seye dogru demiyorum, ama yasadigim yerin kafa yapisini az cok tahmin edenler olmustur burasi gercekten "hayir ben kimsenin yerine sinava giremem, girip kendi yapsin." diyebilecegim bir yer degil. yani bahane bulurdum normalde, ama haftalar onceden bana soylendi. aslinda yorumlari okurken bunu daha iyi anliyorum, benim sinavdan gecirmeye calisip yine de gecirememem bu kadar laf yememe sebep olurken kim bilir hic yapmasam ne diyeceklerdi? bu insanlarin bir kismiyla ayni evde digerleriyle de ayni apartmanda yasiyorum bu arada. yani idare etmek zorundaydım, dogru degil evet ama suan bile yemedigim laf kalmadi dusunun
Yapmayın ya, ben Allah tan korkuyorum, bunun hesabını veremem diyince, yapmam diye inat edince hangi biri, ne kadar süre daha ısrar ederdi? Biraz dik durup dogrunuza sahip ciksaydiniz kim size bir daha böyle taleplerle gelecekti? Nasıl böyle yüzsüz yüzsüz size beceriksiz muamelesi yapacaklardı?
Heryerde şikayet edilen torpilcilerden ne farkınız kaldı şimdi? Her gün beddua edilen torpilcilerden ne farkınız kaldı? Buna üzülecek yerde ben şimdi ne yapayım diyorsunuz.
Size bir arkadaş tavsiyesi. Dik durun. Bundan sonra ben bunu yapmam dediğiniz şey önünüze getirilirse, dogrunuzun arkasında durun. Tabi dogrulariniz evrensel yada dini doğrularsa.

Keşke mecburdum ama bilerek yanlış işaretledim. Haketmiyordu, Geçmesini istemedim deseydiniz burda da en azından anlardık sizi.keşke amacınız bu olsaydı

ben babamla ve akrabalarimin bi kismiyla yasiyodum.
burda bu dediklerinizi desem hayirsiz evlat ilan edilecektim. sinavdan gecirmeye ugrasmama ragmen aldigim tepki bu. surekli yuz yuze bakacagim insanlar. idare etme gibi bi sansim yok yani. ben de usendim zaten 1 saat ugrastik ama iste olmayinca ben hicbir isten anlamiyomusum gibi hissettiriliyorum yine.
Şimdi başarısız evlat olarak ilan edildiniz... Kuzeninizin tembelliğinin cezası size kesildi. Eee ne fark etti baştan hayır diyebilseydiniz yine aynı durumla karşı karşıya kalacaktınız.. Biraz dik durun lütfen başkalarının ne dediğine takıldığınız sürece kebdinizi ezdirmeye dewam edeceksiniz belliki..

merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.

neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
En basta boyle sahtekarlıklara dahil olmayacaktınız.sizin ingilizce bilginizle sinavi verse nolur vermese nolur. Ah zavallı ulkem zavalli egitim sistemi
Kabul ettiginiz icin sizin de onlardan farkiniz kalmamis organize suc cetesi gibi olmuşsunuz isler sarpa sarinca da ekip bozulmus.
Keske bastan kabul etmeseydiniz o zaman derdim ki bosver sen dogruyu yapmissin. ama bu durumda haklilar o kadar okumus etmissin baksana millet direkt gecmis siz iki kisi gecememissiniz🤣🤣🤣 bidahakine iyice calisir geçeriz de bari de surat asmasınlar
Kusura bakmayin normalde uslubum bu degildir ama bu ulkede egitimde yapılan sahtekarliklardan artik gina geldi bir de basarisiz olduk diye üzülüyorlar hasbinallah

ben babamla ve akrabalarimin bi kismiyla yasiyodum.
burda bu dediklerinizi desem hayirsiz evlat ilan edilecektim. sinavdan gecirmeye ugrasmama ragmen aldigim tepki bu. surekli yuz yuze bakacagim insanlar. idare etme gibi bi sansim yok yani. ben de usendim zaten 1 saat ugrastik ama iste olmayinca ben hicbir isten anlamiyomusum gibi hissettiriliyorum yine.
Bu herkesin başına geliyor. Siz herkesin evet dediğini mi zannediyorsunuz? Bana kendi babam dedi ki kızım belediyede şu iş var başvur, alacaklar. Nasıl yani dedim? Torpil dönüyormus. Hayır dedim. Arkadaşı ülkenin en iyi savunma fabrikasında tanıdığı var, diyor ki sen başvur ben hallederim. Oraya sınavlarla giriliyor, sanki bilmiyorum. O sınavları atlatacaklardi heralde. Sormadım bile. Zaten cevabım hayır,istemiyorum.. Hâla da düzgün işim yok, olsun vicdanım rahat.
Hayırsiz evlat mı oldum, olsun. Belki bu tam gerizekali dediler, desinler. Belki bu mal ya insan fırsatı kaçırır mi dediler,desinler. Yarın toprak altında aldığımız nefesin hesabı sorulacak. Farkında mısınız?

Yani baştan kabul etmeseniz haklısınız ama kabul edip başarısız olunca fatura tabi size kesilir. Hatta art niyet aranması da çok normal çünkü öyle duruyor.

En basta boyle sahtekarlıklara dahil olmayacaktınız.sizin ingilizce bilginizle sinavi verse nolur vermese nolur. Ah zavallı ulkem zavalli egitim sistemi
Kabul ettiginiz icin sizin de onlardan farkiniz kalmamis organize suc cetesi gibi olmuşsunuz isler sarpa sarinca da ekip bozulmus.
Keske bastan kabul etmeseydiniz o zaman derdim ki bosver sen dogruyu yapmissin. ama bu durumda haklilar o kadar okumus etmissin baksana millet direkt gecmis siz iki kisi gecememissiniz🤣🤣🤣 bidahakine iyice calisir geçeriz de bari de surat asmasınlar
Kusura bakmayin normalde uslubum bu degildir ama bu ulkede egitimde yapılan sahtekarliklardan artik gina geldi bir de basarisiz olduk diye üzülüyorlar hasbinallah
cok komiksiniz

Back
X