kuzenimi sınavdan geçirmedim diye bana tavır alınması?

herkesin kızı premses oğlu şehzade
herkesin çocuğu çok özel
herkesi geçirelim
herkese üniversite okutalım
3 soru işaretleyenin kazandığı okulu 7 senede bitiremeyene 9294768574 kere sınav hakkı verelim. ödevini annesi yapan çocukların büyüdüğünde sınavını da -e haliyle- başkası yapsın.
...
en dibini bulalım ki ortada kalite malite kalmasın.

çok doluyum ben bu konuda, o migren de bana ait :KK70:
Benim kızımda özel bi bebek hahahha :D
Ay şaka bi yana bir dönemde kaydıranlar varsı hatırladınız mı :D
Öss yapamazdı , basmazdı beyni kaydırdım derdi :D at yalanını ………..

Niye şasırdınız ki geçen ne zaman bi konu daha vardı böyle ingilizcesi kötüydü bölümünü bitirmişti nasıl calısicam diyordu 😁

merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.

neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
İyi olmuş. Herkes hakkıyla geçmeye çalısirken aklınca uyanıklık yapmış.
Sizin hiç bir suçunuz yok. Umursamam bile

Benim kızımda özel bi bebek hahahha :KK70:
Ay şaka bi yana bir dönemde kaydıranlar varsı hatırladınız mı :KK70:
Öss yapamazdı , basmazdı beyni kaydırdım derdi :KK70: at yalanını ………..
bilmez miyim.

sadece hiç yapamayan seviyesinde de değil ki:

herkesin ya cerrahpaşa-hacettepe tıp ya ODTÜ Bilkent kazandığı bir sınıftan mezunum ben.
Sadece 1 arkadaşımız Erciyes'e gitti, niye çünkü kaydırmış -yerseniz.
kaç sene birlikte okuduk full veya ona yakın yaptığı bir performansı hiçbir zaman olmadı, ona gelecek yerler aşağı yukarı oralardı belki Erciyes değil de Marmara olurdu ama fazlası da olmazdı yani.
Ama kaydırmış.
Neden çünkü herkes ilk 3-4 okulu kazandıysa o kazanmadıysa ona da bir bahane lazım değil mi? etraftakiler de bunu bilmediğine göre inanmıştır.

yalnız gerçekten başarısızsın.
bence bunu kabul edersen daha rahat edersin çünkü hazırlık sınavı ingilizcesi sana lazım olacak olan ingilizce, ingiliz edebiyatını çok iyi bilsen de sana lazım olmayacak ve iş bulmanda filan da bir yararı olmayacak. bir dil-edebiyat öğrencisi hazırlık sınavını geçemiyorsa başarısızdır daha somut bir ölçek olabilir mi? memleket iyice tuhaflaştı ha. "çocuğunuz çok zeki ama çalışmıyor"un büyüyünceki versiyonu böyle oluyor herhalde.

ha zaten geçememiş iyi olmuş orası ayrı ama
1) otur gerçekten ingilizce çalış, eğer ileride iş bulma filan derdin varsa..sonra neden dil-edebiyat mezunları işsiz? e ablacım çünkü işe yarar bir şey bilmiyorsunuz. ortada değil mi bu? (not: ağırlıkla bu bölümlerden işe alım yapılan bir sektörde işverenim).

2) dil okuyan herkese hep eşin dostun işi düşer. bugün oğlanın sınavı olur yapsana derler, yarın kızın ödevi olur el atsana derler, öbür gün gelen bir ingilizce yazı olur çevirversene derler...derler de derler en azından artık senden kimse bir şey istemez.
Ben kibar kibar anlatmaya çalışmıştım
Ama aslında içimden geçen bunlardı
Belki sizin yorumunuz daha etkileyici olur
Böylece artık gramer çalışmaya başlar 😂

Denemeye giren çocuklar gibi biz o konuya gelmemiştik bahanesi de ortadan kalkar

bilmez miyim.

sadece hiç yapamayan seviyesinde de değil ki:

herkesin ya cerrahpaşa-hacettepe tıp ya ODTÜ Bilkent kazandığı bir sınıftan mezunum ben.
Sadece 1 arkadaşımız Erciyes'e gitti, niye çünkü kaydırmış -yerseniz.
kaç sene birlikte okuduk full veya ona yakın yaptığı bir performansı hiçbir zaman olmadı, ona gelecek yerler aşağı yukarı oralardı belki Erciyes değil de Marmara olurdu ama fazlası da olmazdı yani.
Ama kaydırmış.
Neden çünkü herkes ilk 3-4 okulu kazandıysa o kazanmadıysa ona da bir bahane lazım değil mi? etraftakiler de bunu bilmediğine göre inanmıştır.
En çok kuzenime gülmüştüm :D anası her yerde dershane dereceli diye geziyordu 2 yıllık zor kazandı :D o da pek önemli bir bölüm değildi. Hemen yok kaydırdı yok bilmem şekeri düştü falan dediler :D bende hiç başarılı bir öğrenci değildim ama özel bir üniv burslu okudum (%30) Birde farklı olsaydım neler yapardım acaba :D Gerçi memlekette apartman daireleri bile üniv olmuş. Çok garip bi memleketiz maalesef.

Geçen gün kızımın bir videosunu koydum instaya. Tencerelere tahta kaşıkla vuruyordu. Hemen bi arkadaşım mesaj attı. Aman nazar değer hemen kaldır. Bunu her çocuk yapamaz dedi. Sahi mi Dedim.Ne dese beğenirsiniz ? Benim oğlumda yapıyordu oradan biliyorum dedi :D sorun tamamen yetiştirmede.

Cümlenin önünü arkasını keserek buraya yazarak evet ilgi cekmissiniz tebrikler 🤣 ama ben kimseyi ilgiyle takip etmiyorum
Önünde arkasında ne yazarsa yazsın ortadaki bu cümlenin izahı olmayacağı için almaya gerek duymadım. Beni takip etmeyin lütfen, benim cevaplarım enteresan değil, sıkılırsınız 😇😇

3-5 sene değil şimdiden başladık biz "siz online eğitimle mezun olanlardan mısınız?" demeye.

devlette ya da akademisyenlikteki not ortalaması listelemeleri için yapacak bir şey yok orada hepsi aynı sayılıyor ama özelde (çok çok başka bir artısı yoksa) direkt eleniyor online okuyanlar.
Üzücü aslında. Öğrencilerin de bir suçu yok ki.

Üzücü aslında. Öğrencilerin de bir suçu yok ki.
elbette öğrencilerin (tabi mesela online sınav diye kopya çekmeyenlerin) bir suçu yok

ama şöyle ki
ülkede kaliteli bir şey kalmadı
eğitim sistemi yamalı bohça oldu
aileler yönlendirmekte çok yetersiz, evet.

ama sonuçta hayat bu arkadaşların hayatı.
işsiz kalan onlar
elin 20 yaşındaki genci dünyayı gezerken, altında arabası, önünde en iyi bilgisayarı takılırken ot gibi yaşayan onlar.

benim hayatım elimden kayıp gidiyor olsa, "ama aynı apartmanda yaşıyoruz, n'apıyım" diye doğru bulmadığım işleri yapmam mesela, ülkeyi de kocaman bir apartman gibi düşünebiliriz. anlatabiliyor muyum derdimi?

Sınavlar online olduğundan beri herkes birilerini sınava sokuyor.
Bana da sürekli soranlar oldu ama yardım tekliflerini kabul etmedim
Çünkü yardım değil kötülük etmiş olacaktım

Back
X