kuzenimi sınavdan geçirmedim diye bana tavır alınması?

merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.

neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
Kendi okuyorsa kendi yapmalıydı keşke yardımcı olmasaydınız. İşim var deseydiniz. Nefret ediyorum beleşçilerden..

Siz geçen de bir üyeye "Nolmuş kocan sana or...u dediyse" diyen üye değil misiniz?

Valla fikirleriniz çok enteresan

Sizi ilgiyle takip edeceğim.
Cümlenin önünü arkasını keserek buraya yazarak evet ilgi cekmissiniz tebrikler 🤣 ama ben kimseyi ilgiyle takip etmiyorum

Kimsenin 100 soruluk testini cevaplamazdım ben olsam. Akrabanız dahi olsa kimseye hazırdan yardım etmeyin. Bana da arkadaşım tavır aldı makale ödevini yapmadım diye. Ne yapacağım kendi yapsın he nasıl yapılır gibisinden yardım istese eyvallah. İyi niyetinizi suistimal ederler. Ayrıca her şeyi bilmek zorunda değilsiniz ben mezunum ama hala bir şeyler öğreniyorum.

Hazırlık sınavını geçmek için ingiliz dili edebiyatı bölümü son sınıf olmak gerekmiyor ki, “o konuyu işlememiştik” diyorsunuz. Olmayan İngilizce bilginizle başkasının sınavını yapmaya çalışmışsınız, patlamış.

İyi de olmuş, sınava yerine adam sokmak bu, keşke tanısam da şikayet etsem ikinizi de!

Hazırlık sınavını geçmek için ingiliz dili edebiyatı bölümü son sınıf olmak gerekmiyor ki, “o konuyu işlememiştik” diyorsunuz. Olmayan İngilizce bilginizle başkasının sınavını yapmaya çalışmışsınız, patlamış.

İyi de olmuş, sınava yerine adam sokmak bu, keşke tanısam da şikayet etsem ikinizi de!
cok gerginsiniz papatya cayi icin lütfen 🤒😌

merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.

neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
Ne alaka ya kendi yapsaymış o zaman çok biliyorsa

onun ne okuyacagina pek takilmiyorum bile ama bana yaptiklari cok sacma degil mi? simdi hepsinin gozunde cok basarisizim. boyle hissetmemem lazim ama hepsi boyle hissettiriyo
yalnız gerçekten başarısızsın.
bence bunu kabul edersen daha rahat edersin çünkü hazırlık sınavı ingilizcesi sana lazım olacak olan ingilizce, ingiliz edebiyatını çok iyi bilsen de sana lazım olmayacak ve iş bulmanda filan da bir yararı olmayacak. bir dil-edebiyat öğrencisi hazırlık sınavını geçemiyorsa başarısızdır daha somut bir ölçek olabilir mi? memleket iyice tuhaflaştı ha. "çocuğunuz çok zeki ama çalışmıyor"un büyüyünceki versiyonu böyle oluyor herhalde.

ha zaten geçememiş iyi olmuş orası ayrı ama
1) otur gerçekten ingilizce çalış, eğer ileride iş bulma filan derdin varsa..sonra neden dil-edebiyat mezunları işsiz? e ablacım çünkü işe yarar bir şey bilmiyorsunuz. ortada değil mi bu? (not: ağırlıkla bu bölümlerden işe alım yapılan bir sektörde işverenim).

2) dil okuyan herkese hep eşin dostun işi düşer. bugün oğlanın sınavı olur yapsana derler, yarın kızın ödevi olur el atsana derler, öbür gün gelen bir ingilizce yazı olur çevirversene derler...derler de derler en azından artık senden kimse bir şey istemez.

Bu online eğitimlerin acısı 3-5 seneye çıkacak gibi.
3-5 sene değil şimdiden başladık biz "siz online eğitimle mezun olanlardan mısınız?" demeye.

devlette ya da akademisyenlikteki not ortalaması listelemeleri için yapacak bir şey yok orada hepsi aynı sayılıyor ama özelde (çok çok başka bir artısı yoksa) direkt eleniyor online okuyanlar.

Ben hazırlık okulunda çalışıyorum hazırlığı geçme sınavları onlıne değil yüz yüze yapılıyor ayrıca 100 soruda değil telefonla fotoğraf çekemez çekti attı diyelim o kadar soruyu sizin gönderdiklerinize bakarak tüm sınav boyunca yazamaz onlıne sınav yapan hangi okul acaba?

Yalniz ben de Amerikan kültürü ve edebiyatı mezunuyum. Siz nasıl yapamazsınız o sınavı? Sizin açınızdan bakıyorum mezun olalı bir 5 sene falan oldu. Okulu da hesaplarsak 9 yıldır fiilen gramer dersi almıyorum ki hazırlık da okumadım.
Ne sorulursa sorulsun, evet kurallar vs kelime kelime aklımda değil, soruları hala rahatlıkla cevaplıyorum ki buradaki diğer yabancı diller bölümü mezunları da şaşırmış.
Lütfen oturun çalışın.

yalnız gerçekten başarısızsın.
bence bunu kabul edersen daha rahat edersin çünkü hazırlık sınavı ingilizcesi sana lazım olacak olan ingilizce, ingiliz edebiyatını çok iyi bilsen de sana lazım olmayacak ve iş bulmanda filan da bir yararı olmayacak. bir dil-edebiyat öğrencisi hazırlık sınavını geçemiyorsa başarısızdır daha somut bir ölçek olabilir mi? memleket iyice tuhaflaştı ha. "çocuğunuz çok zeki ama çalışmıyor"un büyüyünceki versiyonu böyle oluyor herhalde.

ha zaten geçememiş iyi olmuş orası ayrı ama
1) otur gerçekten ingilizce çalış, eğer ileride iş bulma filan derdin varsa..sonra neden dil-edebiyat mezunları işsiz? e ablacım çünkü işe yarar bir şey bilmiyorsunuz. ortada değil mi bu? (not: ağırlıkla bu bölümlerden işe alım yapılan bir sektörde işverenim).

2) dil okuyan herkese hep eşin dostun işi düşer. bugün oğlanın sınavı olur yapsana derler, yarın kızın ödevi olur el atsana derler, öbür gün gelen bir ingilizce yazı olur çevirversene derler...derler de derler en azından artık senden kimse bir şey istemez.
Konu sahibinin bu cevaptan sonra garanti migreni çıkmıştır :D
Birde şey var benim çocum çok farklı. Hakikaten bunu kimden duyduysam çocuğu ayrı bi gerzoş oluyor :D

ben babamla ve akrabalarimin bi kismiyla yasiyodum.
burda bu dediklerinizi desem hayirsiz evlat ilan edilecektim. sinavdan gecirmeye ugrasmama ragmen aldigim tepki bu. surekli yuz yuze bakacagim insanlar. idare etme gibi bi sansim yok yani. ben de usendim zaten 1 saat ugrastik ama iste olmayinca ben hicbir isten anlamiyomusum gibi hissettiriliyorum yine.
Sinava girmem ama ders calistiririm deseydiniz keske oyle bir imkaniniz olmadi mi hem siz de tekrar etmis olurdunuz

2 hafta önce kardeşim sordu bana aynısını yüksek lisansta dil sınavı için. Ben yurtdışında doktora yapıyorum Ingilizcem ıyidir. Onun geçtiği sınavı da üniversite okurken geçmiştim zaten. Benim için 45 dk'lık bir şeydi ama yapmadım. Kardeşime de ona neden kopya vermeyeceğimi anlattım. O da haklısın abla deyip kabul etti. 1. Benim destegimle sınavı geçse, derslerde ne yapacak? 2. Özgüvenini kaybedecek ve sürekli benim desteğime ihtiyaç duyacak. Eğer sınavı geçemiyorsa o yükün altına girmesin, geçebiliyorsa da kendi geçsin özgüven sahibi bir insan olsun. Nitekim geçmiş sınavı da :)
Siz yaptığınız hatadan çok hatırlayamadığınız konulara canınızı sıkmışsınız. Ailede de aklı başında kimse yok anlaşılan, o yüzden bu değer yargısının sizde oturmamasına şaşmadım. Yaşınız küçük, umarım dersinizi alır ahlaka aykırı, kul hakkına girecek düzenbazlıklardan bundan sonra uzak durursunuz. Bir de formasyon alıp öğretmenlik falan yaparsınız ilerde, o yüzden size akıl fikir diliyorum.

Konu sahibinin bu cevaptan sonra garanti migreni çıkmıştır :KK70:
Birde şey var benim çocum çok farklı. Hakikaten bunu kimden duyduysam çocuğu ayrı bi gerzoş oluyor :KK70:
herkesin kızı premses oğlu şehzade
herkesin çocuğu çok özel
herkesi geçirelim
herkese üniversite okutalım
3 soru işaretleyenin kazandığı okulu 7 senede bitiremeyene 9294768574 kere sınav hakkı verelim. ödevini annesi yapan çocukların büyüdüğünde sınavını da -e haliyle- başkası yapsın.
...
en dibini bulalım ki ortada kalite malite kalmasın.

çok doluyum ben bu konuda, o migren de bana ait :D

Back
X