Online dönemde telaffuzun da unutulmuş olma ihtimalini düşünerek okunuşuyla yazmanız...ya da bir daha bir şey istediklerinde
get aautt of hieaaa de
off bu kız kapmış desinler

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Online dönemde telaffuzun da unutulmuş olma ihtimalini düşünerek okunuşuyla yazmanız...ya da bir daha bir şey istediklerinde
get aautt of hieaaa de
off bu kız kapmış desinler
elbette öğrencilerin (tabi mesela online sınav diye kopya çekmeyenlerin) bir suçu yok
ama şöyle ki
ülkede kaliteli bir şey kalmadı
eğitim sistemi yamalı bohça oldu
aileler yönlendirmekte çok yetersiz, evet.
ama sonuçta hayat bu arkadaşların hayatı.
işsiz kalan onlar
elin 20 yaşındaki genci dünyayı gezerken, altında arabası, önünde en iyi bilgisayarı takılırken ot gibi yaşayan onlar.
benim hayatım elimden kayıp gidiyor olsa, "ama aynı apartmanda yaşıyoruz, n'apıyım" diye doğru bulmadığım işleri yapmam mesela, ülkeyi de kocaman bir apartman gibi düşünebiliriz. anlatabiliyor muyum derdimi?
Çılışmıdığı yerden gelmişSınavdan geçemeyecek kadar bilgisizseniz o daha vahim. Hazırlık atlama sınavları çok tırt çünkü. Ben kendi okulumda tam puan alarak ilk 10’daydım o sınavda , Boğaziçi’nin sınavını deneme olarak uygulamışlardı, yine tam puan almıştım. Dil ile ilgili bir bölüm okuyan insan o sınavı geçemiyorsa, (herhangi bir zamanda, ben 2014 girişliyim, şu an ilkokul ve ortaokulda İngilizce öğretmenliği yapıyorum, şu an o sınavda ortalamanın çok üstünde alacağıma eminim) o bölümü bırakmalı.
Gerçi dil edebiyatın puanları baya bir düşük. Ancak okuması, bitirmesi zor bir bölümdür. Kendinizi de sorgulamalısınız bence .
Komik gerçekten. Dilin çalışmadığı yeri mi varmışÇılışmıdığı yerden gelmiş
Rica ediyorum öyle deme![]()
Allah akıl fikir versin akrabalarınıza bir bölüm okuyorsunuz diye o bölümün her şeyini su gibi biliyorsunuz diye bir şey yok ki. Sınavı siz yapmadınız ki geçerli bir not verip geçiresiniz . Sizi sınava sokan kişide de beyin yokmuş idrak edemiyor ki her sınavın zorluk derecesi farklı yapamamış olabilirsiniz . Uyanıklık yapayım derken kalmış sınavdan çokta umursama böyle insanları . Zaten işleri düşünce canım akrabam olurlar. Sonuçta siz söz vermediniz ya da yalvarmadınız sınavına ben gireyim diye. Çok takmayınmerhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.
neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
Benim bir kimya hocam vardı, organik kimyanın çok basit bir sorusunu yapamayıp buraya çalışmam lazım diyordu.Benim kardeşim de aynı bolümden mezun ve sizin, kusura bakmayın ama su an Ingilizce'yi grameriyle çok iyi biliyor olmanız gerekir ki edebiyati hakkında calışabilesiniz. Başkalarını bosverin ama kendiniz için o konuları öğrenin. Ileride öğretmen filan olursanız ve edebiyat öğretirseniz, dilbilgisinde hata yapınca "ee kac senedir görmediğim sey" mi diyeceksiniz? Ustelik daha yeni sınava girmissiniz...
Katılıyorum.Öğretmenim ve branşım neredeyse tüm sınavlar için oldukça önem taşıyor. Ama asla bir başkasının yerine sınava girmem. Bu haksız rekabet olur, diğer çocuklar benle aynı seviyede mi? Tabi ki değil. Bir de bir zahmet herkes kıçını kaldırsın da sınavına çalışsın. Laf olsun diye yapılmıyor o sınavlar. Öğrendin mi öğrenmedin mi onu ölçüyorlar. Öğrenmediysen kalıyorsun, öğrenip öyle geçiyorsun. Milletçe şu sınav mantığını bir anlayamadık gitti zaten. Sidik yarışına çeviriyorlar hemen.
Bu da size ders olsun, bir daha kimsenin angarya işine tamam demezsiniz.
Ayrıca bu bir suç olmalı. Resmen sahtecilik ya.![]()
Olur zaten takip etmediğim gibi sizin gibi laf dalaşına girmeye vaktim de yok. Göz ardı edildinizÖnünde arkasında ne yazarsa yazsın ortadaki bu cümlenin izahı olmayacağı için almaya gerek duymadım. Beni takip etmeyin lütfen, benim cevaplarım enteresan değil, sıkılırsınız![]()
ay iyi misiniz cok düşük dediğiniz bölüme 6kdan girdim, sinavda o kadar tirt degildi demek ki ne bu siddet sakin olSınavdan geçemeyecek kadar bilgisizseniz o daha vahim. Hazırlık atlama sınavları çok tırt çünkü. Ben kendi okulumda tam puan alarak ilk 10’daydım o sınavda , Boğaziçi’nin sınavını deneme olarak uygulamışlardı, yine tam puan almıştım. Dil ile ilgili bir bölüm okuyan insan o sınavı geçemiyorsa, (herhangi bir zamanda, ben 2014 girişliyim, şu an ilkokul ve ortaokulda İngilizce öğretmenliği yapıyorum, şu an o sınavda ortalamanın çok üstünde alacağıma eminim) o bölümü bırakmalı.
Gerçi dil edebiyatın puanları baya bir düşük. Ancak okuması, bitirmesi zor bir bölümdür. Kendinizi de sorgulamalısınız bence .
siz beni sabahtan aksama kadar elestirirseniz rahatlicakmissiniz gibi geliyoÇılışmıdığı yerden gelmiş
Rica ediyorum öyle deme![]()
lütfen gelin bir kere benim yerimde olun ve cevremdeki insanlara "hayir ben yardim etmicem kendi gecsin" demeyi deneyin. lutfen.
Ama basarisizsin malesef bunu kabul et. Hazirlik okulunda ogretim gorevlisiyim. O sinavlarin nasil oldugunu gayet iyi biliyorum. Gecemediysen dil konusunda yetersizsindir. Zaten sinavin adi yeterlilik sinavi.peki herkesin gecemedigim icin beni art niyetli biri olarak dusunmesi ama benim gercekten gecememis olmam pwldpwldwpdpwp GERCEKTEN yapamadim ama bu konuda cok fazla kotu hissettiriliyorum, ben de isin basindayim yani sonuc olarak yapamayabilirim bazi konulari unutmus olabilirim. diger konularda hakli olabilirsiniz ama suan gecememis olmam beni basarisiz yapsaydi bolumde olmazdim diye dusunmek istiyorum siz de suan bunlari demeyin lutfen.