kuzenimi sınavdan geçirmedim diye bana tavır alınması?

Kendi de herhalde sınavlara baskasını soktuAile gelenegii galiba

Sıralamalara baktım, Hacettepe gibi bir üniversitede okuyorsanız inanmamaları normal, bence yoğun şekilde İngilizce çalışın. Ben sadece İngilizce bölüm okumama rağmen dilim pek iyi olmadığı için ders çalışırken çeviri uygulaması açık çalışıyorum, çünkü bir kelimeyi bilmesem bile parçayı anlayamayabiliyorum. O yüzden şu an İngilizce çalışıyorum, sizin bölüm İngiliz edebiyatı yapamazsınız böyle, çalışın.

Çalışmadığım bilmediğim yerden geldi demissiniz de dil bolumune yerlesip bir sene okuyan siz, liseden cikip hazirlik sinavina giren yeni lise mezunu çocuklardan daha mi az biliyorsunuz yani?
Mantiken sizin daha cok bilip en azindan geçecek kadar yapmaniz lazim.
Yapamıyorsanız da kendinize bahane bulmaktansa durumu kabul edip kendinizi gelistirmeniz lazim.

Liseli çocuklara hazırlanan sınavı dil ogrencisi olarak gecememissiniz. Kasitli diye düşünmeleri daha iyi bence.

herkes gecemememe takilmis sinavi cok hizli cozdum ve evet cogu kurali unutmusum tamam cok basarisizim, yalniz uc dort defa ayni hesaplarin bunu tekrarlamalarini anlamadim. ben basarisizim deyince rahatlayacaksaniz tamam oyleyim. ozellikle detaylari bilmeden atip tutanlara cok guluyorum ama konuyu daha cok uzatmamak icin -cevremdeki herkesce kapandi gibi cunku- cok uzatmayacagim guzelce elestirenlere tesekkurler<3

Ingiliz Dili Ve Edebiyati mezunuyum.
Hatta mezun olali 6 seneyi gecti ben bile unutmadım.
Konulari Türkçe islemiyorsunuz grameri nasil unutursunuz anlamadim.
Neyse iyi olmus gecemedigi. Kul hakki cunku bu. Bastan hayir demeliydiniz.

Basarisiz da olsaniz, okul birincisi de olsaniz buradaki kimseye bir yarari veya zarari yok.
Henuz genc ve okulun basinda biri olarak eksikliginizi fark edip telafi etmeye calisirsaniz sizin yarariniza olacagi icin insanlar laf anlatmaya calisti ama görüyorum ki faydasiz.
O yuzden evet çok basarilisiniz, aynen böyle devam edin.

Ingiliz Dili Ve Edebiyati mezunuyum.
Hatta mezun olali 6 seneyi gecti ben bile unutmadım.
Konulari Türkçe islemiyorsunuz grameri nasil unutursunuz anlamadim.
Neyse iyi olmus gecemedigi. Kul hakki cunku bu. Bastan hayir demeliydiniz.
aaa tebrik ederim sizi

Biraz fazla yüklenilmiş bence konu sahibine. Sınavda başarısız olmasını normal buluyorum ben. Şimdi masa başında elinde sınav kağıdı olsa durum farklı olurdu, ama bir yandan kuzen soruların fotografını çekip atıyor bir yandan kendisi okumaya yorumlamaya çalışıyor ve süre haliyle daha kısıtlı hale geliyor bu da stresi artırıyor. Ha, kendisinin beyanı "unutmuşum" olduğu için bu konuda da eleştirilmesi kendisinin hayrına aslında. Unutamazsınız öyle bir lüksünüz yok.. Hele de ilerde hedefiniz öğretmenlik ise aman aman, lütfen grameri yalayın yutun. Ben durumun stresten ve süre sıkıntısından kaynaklandığını düşünüyorum.. 12 senelik İngilizce öğretmeniyim aynı zamanda çevirmenlik yapıyorum, şu an 12. dil sınıfını okutuyorum, hala çocuk soru getirip başımda beklediğinde kendimi tam veremiyorum soruya. Kendimi vermem için izlenmemem ve biri tarafından beklenmemem gerek elimde değil..

O konuyu görmedik veya unuttum demen okuyunca gerçekten komik geldi ama 100 test sorusu ve sadece gramer sorulduysa bence saçma sapan bir sınavmış bu açıdan geçememen o kadar da garip değil. Evet dil bir bütün, oturup özellikle gramer çalışmasan da listening veya reading yaparken birçok kuralı öğrenmiş oluyorsun zaten ama bazı saçma sapan gramer kuralları oluyor ya dili kullanman için bilmene asla gerek yok falan sırf 100 soru olması için öyle şeylerle doldurmuş olabilirler diye düşündüm. Ben Odtü’lüyüm, biz hazırlıkta gramer çok az gördük test sorusu şeklinde de 2 3 tane falan soruyorlardı daha çok writing kısmında gramerimizi değerlendiriyorlardı. Kural ezberletip test sorusu sorarak dil eğitimi olmaz, bence sınav kötü hazırlanmış anlattığın gibiyse.
Kopya olayından dolayı konuyu sinirlenerek okudum ama ikisine de bu ders olmuştur zaten. Bütün kopya girişimleri umarım böyle sonuçlanır Bir sınavda başarısız olmanın birçok sebebi olabilir bunlardan biri de sınavın iyi hazırlanmamasıdır, konu sahibi bu kadar yoruma rağmen kendisini başarısız görmüyorsa bu seçenek de doğru olabilir tabiki. Ayrıca konu ne kadar uzamış, kız tek bir sınavı geçemedi diye kendisinden şüphe etmesi için ısrarcı olunmuş resmen. Ay bi yandan da o konuyu görmedik diyince olay baya komikleşiyor böyle eleştiriler de normal, tarafımı seçemedim

ya konuyu 11de gorduk aslinda ama bu konulardan biri mesela benim yksde bile gozden cikardigim bir konuydu, -zaten gramer ydtde cok sorulmuyor bu konudan da 1 tane cikti cikmadi belki- bu konu uzerinden abartmiyorum 20-25 soru vardi. yani bu grameri unuttum durumu degildi aslinda ama cok anlatamadim herhalde herkes israrla nasil unutursun'u vurguluyor.
bolum icerisinde biz surekli donup donup o konulara bakmiyoruz ki. okudugunu anlamaya, anladigini farkli kelimelerle ifade etmeye, en yakin anlami bulmaya yonelik sorular cozuyoruz daha cok. bu cok biliyosan biliyosun bilmiyosan yorum yapamazsin tarzi bir konuydu. ben de denemelerde bile cok rahat şık eleyemedigim bir soru tipini burda da yapamadim, baraj da yuksek demisti ama sadece sorular geldi bana cok detay vermedi. bir de sorulara geri donemedigimizi baya sonra fark ettik ve ben sonradan cok daha detayli bakarim. ilk 1 saatte yapip 2.saatte full uzerinden gecerdim normalde olsa.

unuttum gibi degil ya aslinda ben kendimi anlatamadim, o konuyu ben 11de gordugumuzde de pek yapamiyodum ama bizim sinavimizda 1 veya 2 soru anca ciktigi icin-bazi seneler hic cikmamis hatta- ben cok uzerinde durmamistim.
suanki derslerimizde ise tamamen okudugunu anlama yorumlama uzerine etkinlikler yapiyoruz pekistirme sansim olmadi. haklisiniz grameri eleme luksum olamaz ama dusunun kafanizda oturmayan bir konu var ve bu konu hakkinda 20 kusur soru pat pat size atiliyor, geri donme gibi bir sey de yok, oyle bi sey olmadigi icin hepsini ilk seferde soyleyip atiyosunuz. belki sonradan daha mantikli dusunebilirdim ben sinavda da cok kez soru degistiririm bazen dogru bazen yanlis ama illaki bir degisim yaparim.
ben gecemememi basarisizlik olarak gormuyorum acikcasi cunku bir suru faktor vardi

Zaten gramerin ağrılıkta olduğu bir yeterlilik sınavı benim gözümde kapsam geçerliliği oldukça düşük bir sınavdır.
Hele de aynı konudan 20 küsür soru sorulması çok saçma. Yapılmış olsun diye yapılan bir sınavdı muhtemelen.
Ben gene de bu konuyu merak ettim, neydi ki acaba?

Şuan çok kıl oldum,bu kul hakkı resmen ya.

Yani o sınavı hanı kendısı yapması gerekıyor ya .Delımı ne ya .

Kendi yapanlar hakkıyla geçmiş, haksızlık yapınca böyle oluyor işte sonuç diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…