- 21 Ağustos 2015
- 31.939
- 96.956
- 598
- 38
Kendi de herhalde sınavlara baskasını soktu"İlk sene uzaktan eğitimle geçti" diyorsunuz. Sınavı kazanalı daha 1,5 sene olmadı mı? Hazırlık sınavı sorularında zorlanan biri olarak dil sınavını nasıl geçtiniz? Ya da sizde hazırlık yok muydu? Onu nasıl geçtiniz?
Herkesin şaşırması normal. Bilerek yapmadığınızı düşünmüşlerdir ki ben de öyle düşünüyorum.
Öyleyse de iyi yapmışsınız. Kendi sınavı, kendi sorumluluğu.
Ama sizin acilen hayır demeyi öğrenmeniz lazım.
Basarisiz da olsaniz, okul birincisi de olsaniz buradaki kimseye bir yarari veya zarari yok.herkes gecemememe takilmis sinavi cok hizli cozdum ve evet cogu kurali unutmusum tamam cok basarisizim, yalniz uc dort defa ayni hesaplarin bunu tekrarlamalarini anlamadim. ben basarisizim deyince rahatlayacaksaniz tamam oyleyim. ozellikle detaylari bilmeden atip tutanlara cok guluyorum ama konuyu daha cok uzatmamak icin -cevremdeki herkesce kapandi gibi cunku- cok uzatmayacagim guzelce elestirenlere tesekkurler<3
aaa tebrik ederim siziIngiliz Dili Ve Edebiyati mezunuyum.
Hatta mezun olali 6 seneyi gecti ben bile unutmadım.
Konulari Türkçe islemiyorsunuz grameri nasil unutursunuz anlamadim.
Neyse iyi olmus gecemedigi. Kul hakki cunku bu. Bastan hayir demeliydiniz.
ya konuyu 11de gorduk aslinda ama bu konulardan biri mesela benim yksde bile gozden cikardigim bir konuydu, -zaten gramer ydtde cok sorulmuyor bu konudan da 1 tane cikti cikmadi belki- bu konu uzerinden abartmiyorum 20-25 soru vardi. yani bu grameri unuttum durumu degildi aslinda ama cok anlatamadim herhalde herkes israrla nasil unutursun'u vurguluyor.O konuyu görmedik veya unuttum demen okuyunca gerçekten komik geldi ama 100 test sorusu ve sadece gramer sorulduysa bence saçma sapan bir sınavmış bu açıdan geçememen o kadar da garip değil. Evet dil bir bütün, oturup özellikle gramer çalışmasan da listening veya reading yaparken birçok kuralı öğrenmiş oluyorsun zaten ama bazı saçma sapan gramer kuralları oluyor ya dili kullanman için bilmene asla gerek yok falansırf 100 soru olması için öyle şeylerle doldurmuş olabilirler diye düşündüm. Ben Odtü’lüyüm, biz hazırlıkta gramer çok az gördük test sorusu şeklinde de 2 3 tane falan soruyorlardı daha çok writing kısmında gramerimizi değerlendiriyorlardı. Kural ezberletip test sorusu sorarak dil eğitimi olmaz, bence sınav kötü hazırlanmış anlattığın gibiyse.
Kopya olayından dolayı konuyu sinirlenerek okudum ama ikisine de bu ders olmuştur zaten. Bütün kopya girişimleri umarım böyle sonuçlanırBir sınavda başarısız olmanın birçok sebebi olabilir bunlardan biri de sınavın iyi hazırlanmamasıdır, konu sahibi bu kadar yoruma rağmen kendisini başarısız görmüyorsa bu seçenek de doğru olabilir tabiki. Ayrıca konu ne kadar uzamış, kız tek bir sınavı geçemedi diye kendisinden şüphe etmesi için ısrarcı olunmuş resmen. Ay bi yandan da o konuyu görmedik diyince olay baya komikleşiyor böyle eleştiriler de normal, tarafımı seçemedim
unuttum gibi degil ya aslinda ben kendimi anlatamadim, o konuyu ben 11de gordugumuzde de pek yapamiyodum ama bizim sinavimizda 1 veya 2 soru anca ciktigi icin-bazi seneler hic cikmamis hatta- ben cok uzerinde durmamistim.Biraz fazla yüklenilmiş bence konu sahibine. Sınavda başarısız olmasını normal buluyorum ben. Şimdi masa başında elinde sınav kağıdı olsa durum farklı olurdu, ama bir yandan kuzen soruların fotografını çekip atıyor bir yandan kendisi okumaya yorumlamaya çalışıyor ve süre haliyle daha kısıtlı hale geliyor bu da stresi artırıyor. Ha, kendisinin beyanı "unutmuşum" olduğu için bu konuda da eleştirilmesi kendisinin hayrına aslında. Unutamazsınız öyle bir lüksünüz yok.. Hele de ilerde hedefiniz öğretmenlik ise aman aman, lütfen grameri yalayın yutun. Ben durumun stresten ve süre sıkıntısından kaynaklandığını düşünüyorum.. 12 senelik İngilizce öğretmeniyim aynı zamanda çevirmenlik yapıyorum, şu an 12. dil sınıfını okutuyorum, hala çocuk soru getirip başımda beklediğinde kendimi tam veremiyorum soruya. Kendimi vermem için izlenmemem ve biri tarafından beklenmemem gerek elimde değil..
unuttum gibi degil ya aslinda ben kendimi anlatamadim, o konuyu ben 11de gordugumuzde de pek yapamiyodum ama bizim sinavimizda 1 veya 2 soru anca ciktigi icin-bazi seneler hic cikmamis hatta- ben cok uzerinde durmamistim.
suanki derslerimizde ise tamamen okudugunu anlama yorumlama uzerine etkinlikler yapiyoruz pekistirme sansim olmadi. haklisiniz grameri eleme luksum olamaz ama dusunun kafanizda oturmayan bir konu var ve bu konu hakkinda 20 kusur soru pat pat size atiliyor, geri donme gibi bir sey de yok, oyle bi sey olmadigi icin hepsini ilk seferde soyleyip atiyosunuz. belki sonradan daha mantikli dusunebilirdim ben sinavda da cok kez soru degistiririm bazen dogru bazen yanlis ama illaki bir degisim yaparim.
ben gecemememi basarisizlik olarak gormuyorum acikcasi cunku bir suru faktor vardi
Teşekkürler darisi basinizaaaa tebrik ederim sizi
Yani o sınavı hanı kendısı yapması gerekıyor ya .Delımı ne ya .merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.
neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
Kendi yapanlar hakkıyla geçmiş, haksızlık yapınca böyle oluyor işte sonuç diyin.ben babamla ve akrabalarimin bi kismiyla yasiyodum.
burda bu dediklerinizi desem hayirsiz evlat ilan edilecektim. sinavdan gecirmeye ugrasmama ragmen aldigim tepki bu. surekli yuz yuze bakacagim insanlar. idare etme gibi bi sansim yok yani. ben de usendim zaten 1 saat ugrastik ama iste olmayinca ben hicbir isten anlamiyomusum gibi hissettiriliyorum yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?