kuzenımle açtık lutfen ona akıl verır mısınız yasının hala genç olduguna ınandırabılır mısınız

3 sene ardarda sınava hazırlanıp 25 yasında unıden mezun olmayı goze alır mıydınız !

• Ankete Katılan
    113
  • Anket Kapalı .
Sakın ama sakı istemediği bir bölüm okumasın bırak 25 i 35 te bile mezun olsa istediği bölüm için savaşsın.Bu iş bir ömür boyu yapılacak istemediği bir bölümü bir ömür boyu çekmek zorunda kalır.

Niye üzülüyor. Geç mezun olunca ne olacak ?
Bir an önce mezun olup atılmak istediği hayat iş hayatı mı, evlilik mi ?
O günler gelince bu baba evinde öğrenci hallerini mumla arayacağını söyleyin ona..
Ne iş hayatı ne de evlilik, hayal ettiği gibi güllük gülistanlık değil.

Ahh ahh yerinde olsam 30 uma kadar üniversite üniversite gezerdim

Bende hazırlık okudum 2. Senemde girdim üniversiteye ilk sene istemediğim bölümler tutuyordu istanbulda, kendi kendime evde çalışıp yükselttim puanımı. Biraz da onun motivasyonu ile alakalı kendinde o gücü görüyormu ? 3. Kere hazırlanmak psikolojik olarak onu zorlayabilir onu da anlamalısınız ekonometri ama hangi üniversite iyi bir üni. İse iş imkanları çok da kısıtlı değil. Tüm şirketlerin banka ve finans kuruluşlarının genel müdürlüklerinde hazine, risk analizi, raporlama, finans bölümlerinde çalışabilir. Ama rakamları gerçekten sevmesi bunun yanında exceli mümkünse macrosunu çok iyi bilmesi ingilizceyi ileri düzeyde ilerletmesi (ki mülakatlarda ingilizce olur ) gerekli. Yani kuru kuru ekonometri mezunu olmazsa önü açılır. Ama dediğim gibi rakamları bilgisayarı seviyor olması önemli.

O catlak kuzenine soyle 32yasimda universteden mezun oluyorum

Tıp fakültesinden en erken 24 yaşında mezun oluyorlar
Ayrıca ben de Boğaziçi'nde okuyordum yatay geçişle hukuk a geçtim ben de 24 yaşında bitiricem stajla olacak 25
O değil de 20 yaşında hala genç olduğuna bir insan Nasıl inandırılmaya çalışılır bilemedim

bence ekonometride daha cok is imkanı var psikolojiden. en azından mba falan yapar fıstık gibi tahsili olur. psikoloji bilmiyorum sözel bölüm cok talep var. ekonometriyi herkes yapamıyor. matematik yaparım diyorsa secsin derim. bir yıl daha hazırlanmak motivasyonunu kötü etkileyebilir ve simdi begenmedigi bölümü bile tutturamayabilir.

ama tek sıkıntısı yas ise kafaya takmasın, ben de 21 yasında mezun oldum universiteden bir artım olmadı aksine bu kadar genc mezun olunca is hayatına adapte olamıyorsun ben ıkı senedir calısmıyorum mesela.

25 ne ki? Gayet normal bir mezuniyet yaşı... Sanki 4 yıllık fakülteye gidip, derslerden çakıp uzatan hiç yok... Nerdeyse o da aynı hesaba geliyor...

Ben daha kpss yi atlatıp uniye baştan hazırlancam açıktan da okuyorum valla okumanın yaşı yok yeter ki istediği sevdiği bölüm olsun

İsterse 30 yaşında mezun olsun onemli olan o değil. Yeniden 1 sene daha hazırlanmaya gücü var mı, daha iyisini yapacağını düşünüyor mu?
Mesela ilk girdiği yılın sıralamasıyla ikinci yıl arasında fark var mı? Elinden geleni yaptı mı? Onemli olan bunlar.. Yaş hiç önemli değil

2.liseniz kaç sene sürdü acaba

30 bıne gırmesı lazım çalısırsa kapatır ınsallah olmadı yuzde ellıye yollayacaklar zaten tek mesele kompleksını bırakması ama gelde anlat

Adana oturuyor iseniz mersin de iki tane özel üniversite var çağ ve toros üniversitesi istediği bölüm var ise araştırsın ki var diye biliyorum burslu kısımlarını incelesin günlük geliş gidiş yapılır.yakın zaten iki il.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…